Προς το περιεχόμενο

Αίτημα στη Microsoft να σώσει εκατομμύρια υπολογιστές από τα σκουπίδια παρατείνοντας την υποστήριξη των Windows 10

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

οτι ναναι, απο που φαινεται αυτο;

εδω καλα καλα ενα cloud gaming service της προκοπης ακομα δεν υπαρχει κι εσυ ονειρευεσαι λειτουργικο στο cloud?
και τα προγραμματα που θα γινονται install και μετα απο που θα τρεχουν; αντιλαμβανεσαι τo χαος και το ακυρο της σκεψης?

η Microsoft δε βασιζει τα κερδη της στα licenses οσοι ειναι να πληρωσουν πληρωνουν και ειναι πολυ φθηνοτερα σε σχεση με το παρελθον.

ωρες ωρες μου θυμιζετε τις εποχες που ανοιγαμε υπολογιστη για να δουλεψουμε και ανοιγοκλειναμε το ιντερνετ μονο οταν θελαμε να σερφαρουμε, σημερα μεχρι και τα κλιματιστικα τα πλυντηρια και οι αφυγραντηρες εχουν wi-fi και κανουν update αλλα προς θεου μη κανουν authentication και update τα Windows γιατι ειναι κακο!

Απαντάς με βάση το τι νόμισες ότι διάβασες ή τι θεωρείς ότι έγραψα. Σε παρακαλώ να σχολιάζεις επί των επιχειρημάτων με αντίστοιχα επιχειρήματα, για να κρατήσουμε τη σοβαρότητα της συζήτησης και να μην προκαλείς γράφοντας εκφράσεις τύπου "ό,τι νάναι" ή "το χάος και το άκυρο της σκέψης". (αν θέλεις να συνεχίσουμε να έχουμε διάλογο και δεν προσπαθείς απλώς να εντυπωσιάσεις τους υπολοίπους με το στυλ που χρησιμοποιείς)

Προσπαθώ να είμαι αναλυτικός και να χρησιμοποιώ παραδείγματα που να είναι κατανοητά.

Σε ότι αφορά τα παραπάνω σχόλια για τα κέρδη της Microsoft, έχεις κάποια ειδίκευση λόγω εργασίας στο cloud ή σε λειτουργικά συστήματα;

https://www.kamilfranek.com/microsoft-revenue-breakdown/

Από το παραπάνω φαίνεται ότι η MS μέχρι και το 2022 είχε 35% των εσόδων από το office και τα windows, και 34% από το cloud, άρα ακόμα βασίζεται αρκετά στα licenses. Επίσης, ναι, νοικιάζει "λειτουργικό στο cloud" και μπορείς να μπεις με thin client αν το επιθυμείς. Κάποιες εταιρίες το κάνουν.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, johnnieinlab said:

Απαντάς με βάση το τι νόμισες ότι διάβασες ή τι θεωρείς ότι έγραψα. Σε παρακαλώ να σχολιάζεις επί των επιχειρημάτων με αντίστοιχα επιχειρήματα, για να κρατήσουμε τη σοβαρότητα της συζήτησης και να μην προκαλείς γράφοντας εκφράσεις τύπου "ό,τι νάναι" ή "το χάος και το άκυρο της σκέψης". (αν θέλεις να συνεχίσουμε να έχουμε διάλογο και δεν προσπαθείς απλώς να εντυπωσιάσεις τους υπολοίπους με το στυλ που χρησιμοποιείς)

Προσπαθώ να είμαι αναλυτικός και να χρησιμοποιώ παραδείγματα που να είναι κατανοητά.

Σε ότι αφορά τα παραπάνω σχόλια για τα κέρδη της Microsoft, έχεις κάποια ειδίκευση λόγω εργασίας στο cloud ή σε λειτουργικά συστήματα;

https://www.kamilfranek.com/microsoft-revenue-breakdown/

Από το παραπάνω φαίνεται ότι η MS μέχρι και το 2022 είχε 35% των εσόδων από το office και τα windows, και 34% από το cloud, άρα ακόμα βασίζεται αρκετά στα licenses. Επίσης, ναι, νοικιάζει "λειτουργικό στο cloud" και μπορείς να μπεις με thin client αν το επιθυμείς. Κάποιες εταιρίες το κάνουν.

αυτη τη στιγμη στο ebay ενα Windows 10-11 licence πωλειται ~10 ευρω και απο αλλου ακομα φθηνοτερα,
πριν μερικα χρονια εβρισκες και με 1,5 ευρω,
η Apple το αντιπαλο δεος το δινει και το αναβαθμιζει τζαμπα με τα μηχανηματα της, η Microsoft μιας και απευθυνεται σε μεγαλυτερο και ευρυτερο φασμα ειναι λογικο να προσπαθει να προσφερει λυσεις για καθε αναγκη,

η Apple που ειναι και πρωτοπορος αλλα εχει και μια σκληροπυρηνικη σταση στο λειτουργικο βλεπουμε οτι δεν εχει καμια στροφη στο cloud, το online account σχετιζεται μονο με το εκαστοτε μηχανημα οπως ακριβως συμβαινει και με τα Windows,

ολα τα υπολοιπα λοιπον ειναι θεωριες, βρισκομαστε σε ενα σταυροδρομι τεχνολογιων, βλεπουμε οτι σκαβουν τους δρομους για να βαλουν οπτικες ινες πριν λυσουν αλλα ζητηματα πρωτης αναγκης, την επομενη δεκαετια λοιπον απο τη μια θα εχουμε πανισχυρους και energy efficient επεξεργαστες που θα εξασφαλιζουν φορητοτητα και απο την αλλη υψηλες ταχυτητες και AI clusters, το ενα δεν αποκλειει απαραιτητα το αλλο, πριν 20 χρονια υπολογιζαν για σημερα οτι μια οθονη κι ενα γρηγορο ιντερνετ θα αρκουσε για να κανεις οτιδηποτε απο οποιο σημειο του πλανητη,
τα πραγματα ομως ειναι πιο συνθετα και συνηθως τις πιο βελτιστες λυσεις τις υπαγορευουν οι τεχνολογικες εξελιξεις που μπορουν να υιοθετηθουν απο ολους, και οχι απο τον dr Evil executive μιας εταιριας που ειδε το ονειρο..

Επεξ/σία από Odyss3us

9 ώρες πριν, Odyss3us είπε

αυτη τη στιγμη στο ebay ενα Windows 10-11 licence πωλειται ~10 ευρω και απο αλλου ακομα φθηνοτερα,
η Apple το αντιπαλο δεος το δινει και το αναβαθμιζει τζαμπα με τα μηχανηματα της, η Microsoft μιας και απευθυνεται σε μεγαλυτερο και ευρυτερο φασμα ειναι λογικο να προσπαθει να προσφερει λυσεις για καθε αναγκη,

η Apple που ειναι και πρωτοπορος αλλα εχει και μια σκληροπυρηνικη σταση στο λειτουργικο βλεπουμε οτι δεν εχει καμια στροφη στο cloud, το online account σχετιζεται μονο με το εκαστοτε μηχανημα οπως ακριβως συμβαινει και με τα Windows,

ολα τα υπολοιπα λοιπον ειναι θεωριες, βρισκομαστε σε ενα σταυροδρομι τεχνολογιων, βλεπουμε οτι σκαβουν τους δρομους για να βαλουν οπτικες ινες πριν λυσουν αλλα ζητηματα πρωτης αναγκης, την επομενη δεκαετια λοιπον απο τη μια θα εχουμε πανισχυρους και energy efficient επεξεργαστες που θα εξασφαλιζουν φορητοτητα και απο την αλλη υψηλες ταχυτητες και AI clusters, το ενα δεν αποκλειει απαραιτητα το αλλο, πριν 20 χρονια υπολογιζαν για σημερα οτι μια οθονη κι ενα γρηγορο ιντερνετ θα αρκουσε για να κανεις οτιδηποτε απο οποιο σημειο του πλανητη,
τα πραγματα ομως ειναι πιο συνθετα και συνηθως τις πιο βελτιστες λυσεις τις υπαγορευουν οι τεχνολογικες εξελιξεις που μπορουν να υιοθετηθουν απο ολους, και οχι απο τον dr Evil executive μιας εταιριας που ειδε το ονειρο..

Η αιτία της μη συνεννόησής μας είναι ότι απαντάς σε κάτι που δεν υποστήριξα ποτέ.

Το θέμα μου έχει ξεκάθαρα να κάνει με το έλεγχο, με ότι υπάρχει trend, το software να είναι κλειστό και κλειδωμένο, ότι σταδιακά κόβεται η δυνατότητα να είσαι local user και local admin, έχοντας ξεκινήσει από τα mobile λειτουργικά. 
Αυτό που γράφεις για την Apple είναι ανακριβές, ως προς το ότι ήταν η πρώτη που ωθούσε τον κόσμο να χρησιμοποιήσει το iCloud για storage, backup, recovery, sync κτλ. Όπως ήταν και η πρώτη που με τα iTunes εκτόξευσε εμπορικά τη λογική του να μην σου ανήκει η μουσική που αγόρασες για να ακούς, αλλά έχεις πρόσβαση σε αυτή μόνο όσο είσαι χρήστης της υπηρεσίας. Μετά ακολούθησε το Steam για τα παιχνίδια, και στη συνέχεια πολλοί γύρισαν σε συνδρομητικά μοντέλα.

Τώρα λέω ότι πάει να γίνει και με τα λειτουργικά. Και προσπαθούν να γίνει και με το hardware (πχ τσιπάκια ελέγχου "συμβατότητας" σε χειριστήρια, φορτιστές, καλώδια, ανταλλακτικά κτλ)

Η συζήτηση δεν έχει να κάνει με το "έλα ρε φίλε, φτηνό είναι να αλλάξεις hardware και να αναβαθμίσεις με μια φτηνή άδεια", έχει να κάνει με το "γιατί το σύστημα που υποχρεούμαι να μεταβώ, για να έχω ενημερώσεις κτλ, έχει τόσους παραπάνω περιορισμούς και προϋποθέσεις από το προηγούμενο;" και τι σκεπτικό υπάρχει πίσω από την πολιτική αυτή.

• Like 1
  • Thanks 1

35 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Η συζήτηση δεν έχει να κάνει με το "έλα ρε φίλε, φτηνό είναι να αλλάξεις hardware και να αναβαθμίσεις με μια φτηνή άδεια", έχει να κάνει με το "γιατί το σύστημα που υποχρεούμαι να μεταβώ, για να έχω ενημερώσεις κτλ, έχει τόσους παραπάνω περιορισμούς και προϋποθέσεις από το προηγούμενο;" και τι σκεπτικό υπάρχει πίσω από την πολιτική αυτή.

Ενας που δεν παιζει παιχνιδια ή δεν χρησιμοποιει καποιο ειδικο προγραμμα μια χαρα κανει τη δουλεια του με pc δεκαετιας

Σου επιβαλουν με το ζορι μεσω του software να αγοραζεις συνεχεια hardware που στην ουσια δεν το χρειαζεσαι 

πχ αν πας να δεις netflix disney με win7 δεν μπορεις 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, johnnieinlab said:

1 hour ago, adi32 said:

πχ αν πας να δεις netflix disney με win7 δεν μπορεις 

προφανως θελουν να κοψουν οτι δεν υποστηριζει TPM2.0 και για λογους πειρατειας, το ιδιο ειχε γινει παλιοτερα με το DRM κλπ., εφοσον ολες οι υπηρεσιες ειναι streaming δε θελουν να εχουν μια πλατφορμα που να υποστηριζει και να προωθει την πειρατεια και να μαζευουν μηνυσεις, οποιος θελει να παρακολουθησει παρανομο περιεχομενο ας ακολουθησει με δικη του ευθυνη τις πλαγιες οδους, δεν θα βοηθησουν τα Windows σε αυτο ομως..
με την ιδια λογικη το ios απο το πρωτο iphone εχει περιορισμενης χρησης περιεχομενο

απο κει και περα ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του, δεν ειναι ομως για να βγαινεις και να τα φωναζεις αυτα οτι μας κοψατε την πειρατεια..

Επεξ/σία από Odyss3us

13 ώρες πριν, Odyss3us είπε

ωρες ωρες μου θυμιζετε τις εποχες που ανοιγαμε υπολογιστη για να δουλεψουμε και ανοιγοκλειναμε το ιντερνετ μονο οταν θελαμε να σερφαρουμε, σημερα μεχρι και τα κλιματιστικα τα πλυντηρια και οι αφυγραντηρες εχουν wi-fi και κανουν update αλλα προς θεου μη κανουν authentication και update τα Windows γιατι ειναι κακο!

Μα δε θελω το κλιματιστικο μου, το πλυντηριο μου και ο αφυγραντηρας μου να ειναι συνδεμενος στο wifi και να κανει update

• Like 1

5 λεπτά πριν, chrsiou είπε

Μα δε θελω το κλιματιστικο μου, το πλυντηριο μου και ο αφυγραντηρας μου να ειναι συνδεμενος στο wifi και να κανει update

οπως παει σε λιγο ολα θα κανουν update  χωρις εγκριση ωστε να σε οδηγουν στο να αγοραζεις νεο hardware να μην βαζεις ανακατασκευασμενα τονερ να σου καταργουν δυνατοτητες κλπ 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Odyss3us είπε

Μα σε pc 5ετιας δεν επιτρεπουν να γινει update σε 11. Αμα ειναι να κανω πατεντες για να τα βαλω δε θα προτιμησω καν windows. 

Το πρωτο μου pc το πηρα το 2003 και ειχαν xp. Τα vista δεν προσπαθησα καν να τα βαλω επειδη ηταν βαρια. Εβαλα ομως τα win 7 το 2009 και λειτουργουσαν ρολοι. Συν οτι ηταν πανευκολη η εγκατασταση. Του εκανα αναβαθμισεις μεχρι που τον χαρισα σε καποιον γυρω στο 2014 και ηταν λειτουργικοτατος με ολες τις  ενημερωσεις. Αρχες του 2012 αγορασα ενα λαπτοπ και ειχαν τα win 7. Οταν βγηκαν τα 8 εκανα αναβαθμιση να τα δοκιμασω, αλλα δε δουλευε το λαπτοπ. Δεν ηταν συμβατο. Εκανα φορματ και ξαναεβαλα τα win 7. Οταν βγηκαν τα 10 μου ερχοταν συνεχεια μυνηματα απ τη microsoft για να κανω δωρεαν αναβαθμιση και ελεγαν οτι το λαπτοπ ειναι συμβατο. Εκανα αναβαθμιση αλλα δε δουλευε. Ξαναδοκιμασα με φορματ καο κατευθειαν τα win 10 και παλι τα ιδια. τελικα δεν ηταν συμβατο. Το 2014 αγορασα ενα ταμολετ με win 8.1. Εκανα αναβαθμιση στα 10 και παλι δε δουλευε. Ουτε αυτο ηταν συμβατο. Αυτη τη φορα ομως μου βγηκε η ψυχη να κανα φορματ για να ξαναπερασω τα win 8.1, επειδη η microsoft ειχε βαλει στο παιχνιδι και τα uefi bios, secure boot και fast boot. Μεχρι να καταφερω να bootαρω απο φλασακι ειδα κι επαθα. Η microsoft προσπαθουσε να υποσκελισει το bios του ταμπλετ. Τελικα εβγαλα το συμπερασμα πως πλεον οτι συσκευη με windows αγοραζω, ειτε δε θα δοκιμαζω καν να κανω αναβαθμιση στην επομενη εκδοση, ή θα ειμαι προετοιμασμενος να κανω φορματ και να ξαναβαλω την εκδοση που φορουσε οταν την αγορασα για να εχω το κεφαλι μου υσηχο. Το 2019 αγορασα desktop με win 10. Δεν ειχα καμια διαθεση να κανω φορματ, οποτε δε δοκιμασα καν να βαλω win 11. Περυσι αγορασα convertible tablet - laptop με win 11. δεν υπαρχει περιπτωση να δοκιμασω να βαλω τ; win 12 οταν βγουν, εκτος κι αν με πιασει ορεξη για πειραματα και ρισκαρω να κανω φορματ. 

Αυτο που προσπαθω να πω σε οσους υπερασπιζεστε τη microsoft, ειναι πως αλλιως λειτουργουσε σαν εταιρεια παλια και αλλιως τωρα. Θελει με το ετσι θελω ν αγοραζεις καινουργιο υπολογιστη οταν βγαζει καινουργιο λειτουργικο, το οποιο δεν το εκανε πριν 15 χρονια.

Αντε εγω ας παω να κοψω το λαιμο μου, που δεν ειναι λογικη κι αυτη. Εγω ομως δεν παιζω παιχνιδια. Οι pc gamers που αγοραζουν ακριβα συστηματα και η επομενη εκδοση των windows μπορει να τους αφησει απ εξω, εκει τι γινεται; Με τις μικρομεσαιες επιχειρησεις τι γινεται; Καθε 3 χρονια θ αλλαζουν ο,τι pc εχουν; Θα τα γεννανε τα λεφτα; Παλια απλα θα εκαναν αναβαθμιση στην επομενη εκδοση των windows. Ας τα πληρωναν τα καινουργια windows, κανενα προβλημα. Ουτε λεω πως ειναι υποχρεωμενη καμια εταιρεια να υποστηριζει κατι που πουλησε πριν 20 χρονια. 

Ολα αυτα δε θα με πειραζαν τοσο πολυ αν δεν ειχε φροντισει η microsoft να γινει μονοπωλιο σε παρα πολλα. Δε γινεται να μην εχεις εστω ενα μηχανημα ακομη και παλιο με windows. Αμα δε δουλευει ο εκτυπωτης πχ τι θα κανεις; Θα τον συνδεσεις στα windows. Αμα θες να παιξεις παιχνιδια εκτος κονσολας ειναι μονοδρομος. Και δεν εγινε μονοπωλιο επειδη ηταν καλυτερη. Με αθεμιτα μεσα εγινε. Σ αυτο τα βαζω ακομη και με την παλια microsoft και τον Bill Gates. Παρολο που οι διαδοχοι του ειναι χειροτεροι απ αυτον

1 ώρα πριν, Odyss3us είπε

προφανως θελουν να κοψουν οτι δεν υποστηριζει TPM2.0 και για λογους πειρατειας, το ιδιο ειχε γινει παλιοτερα με το DRM κλπ., εφοσον ολες οι υπηρεσιες ειναι streaming δε θελουν να εχουν μια πλατφορμα που να υποστηριζει και να προωθει την πειρατεια και να μαζευουν μηνυσεις, οποιος θελει να παρακολουθησει παρανομο περιεχομενο ας ακολουθησει με δικη του ευθυνη τις πλαγιες οδους, δεν θα βοηθησουν τα Windows σε αυτο ομως..
με την ιδια λογικη το ios απο το πρωτο iphone εχει περιορισμενης χρησης περιεχομενο

απο κει και περα ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του, δεν ειναι ομως για να βγαινεις και να τα φωναζεις αυτα οτι μας κοψατε την πειρατεια..

Εχω την εντυπωση πως δε θες να καταλαβεις τι λεμε καποιοι. Αυτος που αγορασε ενα πανακριβο pc το 2020 με αγορασμενα windows 10, οχι σπασμενα, και θελει να παιξει τα καινουργια παιχνιδια που θα βγουν πχ απ το 2024 μεχρι και το 2027, τα οποια θελει ν αγορασει, οχι να τα βρει σπασμενα, θα πρεπει να ευχεται να υποστηριζουνκαι το hardware του και την εκδοση των windows που εχει. Αν χρειαζεται καινουργια εκδοση των windows, θα ευχεται το πανακριβο συστημα που αγορασε να του κανει τη χαρη η microsoft να του επιτρεψει ν αναβαθμισει εστω σε win 11 ή 12.  Αυτο παλια δε γινοταν. Δεν ειχε τετοια εγνοια. Μονο να βρισκει λεφτα ειχε εγνοια ωστε ν αναβαθμιζει το pc του μεχρι να πρεπει να παρει αλλο, με το οποιο θ αγοραζε αναγκαστικα πακετο και την τελευταια εκδοση των windows κοκ. Τωρα πλεον, και χρονο με το χρονο γινεται ολοενα και σε μεγαλυτερο βαθμο, αγοραζω ενα μηχανημα και δεν εχω ορεξη να το αναβαθμισω μετα. Ποιος ξερει τι ασυμβατοτητα θα σκαρφιστουν; καλυτερα να δωσω κατι παραπανω να παρω καλο μηχανημα απ την αρχη, και μετα απ το πολυ 5 χρονια να παρω αλλο εξισου καλο για την εποχη του κοκ. Αν λαβουμε υποψην πως οι τιμες των καρτων γραφικων ενδεχεται να ναι στα ουρανια και πως θα παρω πολλη ram καινουργιας τεχνολογιας η οποια θα μου εβγαινε πιο φτηνα αν αναβαθμιζα μετα απο καποια χρονια που θα ειχε φτηνηνει, τοτε μας στραγγιζουν. Επειδη καποιος ανεφερε δυο φορες πως καποιοι προτιμουν να κανουν ταξιδια στο εξωτερικο παρα ν αγορασουν καινουργιο υπολογιστη, θα πω πως δεν εχω προβλημα ν αγοραζω καινουργιο υπολογιστη, οι εκβιαστικες τακτικες για να μας στραγγιζουν μ ενοχλει πολυ. Χωρια που τα ταξιδια στο εξωτερικο αν το χειριστει καποιος λιγο σωστα να γνωρισει ντοπιους, ειναι απ τα καλυτερα ειδη μορφωσης που υπαρχουν. Ανοιγει το μυαλο. 

Θα μου εδινε μεγαλη χαρα να υπηρχαν περισσοτερες εταιρειες hardware και software και να κονομανε ολοι τους περισσοτερο απ οσα βγαζουν τωρα. Θα χαιρομουν πραγματικα. Οχι ομως με τις τακτικες που ακολουθουν, και οι οποιες χρονο με το χρονο γινονται χειροτερες.

Δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο πολλοι υπερασπιζεστε με ζηλο αυτες τις τακτικες. Βαζετε τα χερια σας και βγαζετε τα ματια σας

Να με συγχωρατε που παλι εγραψα σεντονι...

Επεξ/σία από chrsiou
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, chrsiou said:

Αντε εγω ας παω να κοψω το λαιμο μου, που δεν ειναι λογικη κι αυτη. Εγω ομως δεν παιζω παιχνιδια. Οι pc gamers που αγοραζουν ακριβα συστηματα και η επομενη εκδοση των windows μπορει να τους αφησει απ εξω, εκει τι γινεται; Με τις μικρομεσαιες επιχειρησεις τι γινεται; Καθε 3 χρονια θ αλλαζουν ο,τι pc εχουν; Θα τα γεννανε τα λεφτα; Παλια απλα θα εκαναν αναβαθμιση στην επομενη εκδοση των windows. Ας τα πληρωναν τα καινουργια windows, κανενα προβλημα. Ουτε λεω πως ειναι υποχρεωμενη καμια εταιρεια να υποστηριζει κατι που πουλησε πριν 20 χρονια.

ημιμαθεια και τρυκιμια εν κρανιω σε ολο το post, οταν αγοραζεις ενα επωνυμο λαπτοπ ακολουθεις τις επισημες ενημερωσεις δεν το φορμαρεις και το αναβαθμιζεις οποτε εσυ γουσταρεις με τα γνωστα αποτελεσματα..

οι gamers με ακριβα συστηματα σιγουρα δεν εχουν 10ετιας και σιγουρα υποστηριζουν TPM2.0 και αρα και Windows 11&12

οι gamers (και ολοι οι επαγγελματιες) με το που βγουν nVidia drivers και οποιαδηποτε αλλη ενημερωση σπευδουν να ενημερωσουν γιατι ετσι βελτιωνουν και αυξανουν επιδοσεις, δεν καθονται με το χρεπι τους να σταυροκοπιουνται,

επισης οι επαγγελματιες δε χρειαζονται την Microsoft να τους αναγκασει να αλλαξουν μηχανηματα, ακολουθουν τις εξελιξεις και αναβαθμιζουν ανα τακτα διαστηματα απο μονοι τους

49 minutes ago, chrsiou said:

Αυτος που αγορασε ενα πανακριβο pc το 2020 με αγορασμενα windows 10, οχι σπασμενα, και θελει να παιξει τα καινουργια παιχνιδια που θα βγουν πχ απ το 2024 μεχρι και το 2027, τα οποια θελει ν αγορασει, οχι να τα βρει σπασμενα, θα πρεπει να ευχεται να υποστηριζουνκαι το hardware του και την εκδοση των windows που εχει. Αν χρειαζεται καινουργια εκδοση των windows, θα ευχεται το πανακριβο συστημα που αγορασε να του κανει τη χαρη η microsoft να του επιτρεψει ν αναβαθμισει εστω σε win 11 ή 12. 

το TPM2.0 υποστηριζει 8th gen και ανω απο το 2017 και μετα, αρα οποιος αγορασε το 2020 δεν εχει να φοβαται τιποτα εκτος κι αν παλι κινδυνολογεις με δικες σου θεωριες

Επεξ/σία από Odyss3us

22 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

ημιμαθεια και τρυκιμια εν κρανιω σε ολο το post, οταν αγοραζεις ενα επωνυμο λαπτοπ ακολουθεις τις επισημες ενημερωσεις δεν το φορμαρεις και το αναβαθμιζεις οποτε εσυ γουσταρεις με τα γνωστα αποτελεσματα..

οι gamers με ακριβα συστηματα σιγουρα δεν εχουν 10ετιας και σιγουρα υποστηριζουν TPM2.0 και αρα και Windows 11&12

οι gamers (και ολοι οι επαγγελματιες) με το που βγουν nVidia drivers και οποιαδηποτε αλλη ενημερωση σπευδουν να ενημερωσουν γιατι ετσι βελτιωνουν και αυξανουν επιδοσεις, δεν καθονται με το χρεπι τους να σταυροκοπιουνται,

επισης οι επαγγελματιες δε χρειαζονται την Microsoft να τους αναγκασει να αλλαξουν μηχανηματα, ακολουθουν τις εξελιξεις και αναβαθμιζουν ανα τακτα διαστηματα απο μονοι τους

το TPM2.0 υποστηριζει 8th gen και ανω απο το 2017 και μετα, αρα οποιος αγορασε το 2020 δεν εχει να φοβαται τιποτα εκτος κι αν παλι κινδυνολογεις με δικες σου θεωριες

Υπαρχει χασμα οπτικης αναμεσα μας. Δεν εχει νοημα να συζητησουμε αλλο, κι ας εχω επιχειρηματα. Αν συνεχισω θα γινω και γω προσβλητικος σαν εσενα και δεν το θελω

• Like 1

Να προσθέσω ότι σκέφτομαι να επισκευάσω ένα παλιό iPad Air 2 που έχω, με πολλά αγορασμένα παιχνίδια στο account που είχα συνδεδεμένο. Έχω να το χρησιμοποιήσω 5-6 χρόνια, από τότε που έσπασε η οθόνη και αποφάσισα ότι δεν το χρησιμοποιώ τόσο ώστε να το φτιάξω άμεσα.

Ας δοκιμάσω όμως πρώτα, λειτουργεί το account μου; Θυμάμαι τα username/password οπότε λέω να συνδεθώ στο iCloud.

Όμως, το account ζητάει έξτρα authentication, πέραν του κωδικού πρόσβασης. Επειδή είχα να μπω καιρό. Κινητό ή email. Και το email που είχα δηλώσει είτε δεν θυμάμαι ποιο ήταν, είτε είναι ένα που δεν ισχύει πλέον. 

Η εμπειρία που θέλω να έχω ως χρήστης που έχει πληρώσει ένα κάρο λεφτά για ένα προϊόν συνοψίζεται στην έκφραση "μη μου σπάτε τα π@π@ρ1@"

---

Στο χρήστη Odyss3us θέλω να απαντήσω ότι όταν αγοράζεις ένα επώνυμο laptop, σου ανήκει και πρέπει να μπορείς να το κάνεις ό,τι γουστάρεις. Αυτό σήμαινε παλιά "αγοράζω" και ως καταναλωτής επιθυμώ να μην αλλάξει με διάφορα προσχήματα.

23 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Να προσθέσω ότι σκέφτομαι να επισκευάσω ένα παλιό iPad Air 2 που έχω, με πολλά αγορασμένα παιχνίδια στο account που είχα συνδεδεμένο. Έχω να το χρησιμοποιήσω 5-6 χρόνια, από τότε που έσπασε η οθόνη και αποφάσισα ότι δεν το χρησιμοποιώ τόσο ώστε να το φτιάξω άμεσα.

Ας δοκιμάσω όμως πρώτα, λειτουργεί το account μου; Θυμάμαι τα username/password οπότε λέω να συνδεθώ στο iCloud.

Όμως, το account ζητάει έξτρα authentication, πέραν του κωδικού πρόσβασης. Επειδή είχα να μπω καιρό. Κινητό ή email. Και το email που είχα δηλώσει είτε δεν θυμάμαι ποιο ήταν, είτε είναι ένα που δεν ισχύει πλέον. 

Η εμπειρία που θέλω να έχω ως χρήστης που έχει πληρώσει ένα κάρο λεφτά για ένα προϊόν συνοψίζεται στην έκφραση "μη μου σπάτε τα π@π@ρ1@"

---

Στο χρήστη Odyss3us θέλω να απαντήσω ότι όταν αγοράζεις ένα επώνυμο laptop, σου ανήκει και πρέπει να μπορείς να το κάνεις ό,τι γουστάρεις. Αυτό σήμαινε παλιά "αγοράζω" και ως καταναλωτής επιθυμώ να μην αλλάξει με διάφορα προσχήματα.

Ακριβως αυτο. Ισως οι νεοτεροι να εμαθαν απο μικροι αλλιως και δεν τους κακοφαινεται. Εγω μεχρι και πριν δεκα με δεκαπεντε χρονια ειχα μαθει ο,τι αγοραζω, το αγορασα, τελος. Αμα θελω το χρησιμοποιω οσο θελω και οποτε θελω, αμα θελω το βαζω στην αποθηκη, αμα θελω το πουλαω, το χαριζω, ή το δανειζω. Ετσι εκανα με ο,τι αγοραζα παλια, ακομη και με τα pc μου. Μη νομιζουμε οτι δε θα το προχωρησουν ομως οι εταιρειες παραπερα. Δε θα μεινει μονο στο οτι δεν αναβαθμιζονται τα pc με win 11. Απ το κακο στο χειροτερο θα πηγαινει. Θα θες ν αγορασεις video games, τραγουδια και ταινιες σε φυσικη μορφη και δε θα γινεται. Δε θα μπορεις να το δωσεις σε αλλον. Αμα το θελει θα πρεπει να το αγορασει κι αυτος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι παρα πολυ καλη κινηση και φυσικα μακαρι να επιτυχει. Μια χαρα λειτουργικο ειναι τα Windows 10 και σιγουρα ειναι σε θεση να τα υποστηριξουν για περισσοτερα χρονια, αρκει να το πιεσουμε.

Επισης τι φαση ρε παιδια οι του linux που οταν δειτε καποια αναφορα για windows και πατε πορτα-πορτα για προωθηση του λειτουργικου σας;

1263209637_.jpg.6804dfe6e95035c408656330c9c120ec.jpg

Επεξ/σία από Getta Robo

6 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Επισης τι φαση ρε παιδια οι του linux που οταν δειτε καποια αναφορα για windows και πατε πορτα-πορτα για προωθηση του λειτουργικου σας;

Δεν έχουμε ανάγκη να προωθήσουμε το λειτουργικό της επιλογής μας. Προσωπικά όμως, νιώθω την ανάγκη να κάνω σαφές ότι τα επιχειρήματα ενάντίον του linux είναι αρλούμπες απο ξερόλες που έχουν να το χρησιμοποιήσουν πάρα πολλά χρόνια και παίρνουν στο λαιμό τους ανθρώπους που μια χαρά θα έκαναν τη δουλειά τους με το συγκεκριμένο λειτουργικό.

17 minutes ago, uniquegr said:

Δεν έχουμε ανάγκη να προωθήσουμε το λειτουργικό της επιλογής μας. Προσωπικά όμως, νιώθω την ανάγκη να κάνω σαφές ότι τα επιχειρήματα ενάντίον του linux είναι αρλούμπες απο ξερόλες που έχουν να το χρησιμοποιήσουν πάρα πολλά χρόνια και παίρνουν στο λαιμό τους ανθρώπους που μια χαρά θα έκαναν τη δουλειά τους με το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Λαμπρα, δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θες. Το προβλημα για εσας εδω ειναι πως ενω πραγματι το linux εχει πολλες και σημαντικες λειτουργιες, ειδικα σε servers και αλλα, θα μεινει επισης και στο 5% της πιτας των λειτουργικων. Γιατι εχει παιδικες ασθενειες οπου η κοινοτητα του δεν θελει να ξεπερασει ποτε.

Καλη επιτυχια στον αγωνα σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...