uniquegr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Γιατι εχει παιδικες ασθενειες οπου η κοινοτητα του δεν θελει να ξεπερασει ποτε. Όπως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Just now, uniquegr said: Όπως; Οπως οτι ο κοσμος εχει και πολλα ενδιαφεροντα απο το να ψαχνει στο καθε μονοπατι και πτυχη του διαδυκτιου για να επιλυσει ενα προβλημα, να μην χρειαζεται να παρακαλει για συμβατοτητα περιφερειακων, ακομα και για τα πιο κοινα, να εχει φιλικο περιβαλλον και να μην χρειαζεται να πληκτρολογει λες και ειμαστε πισω στο 80 με τα DOS, να μην χρειαζεται να εχει τις απιστευτες υποχωρησεις με "αντιστοιχα" προγραμματα τεταρτοπεμπτης διαλογης, σε αντιθεση με αυτα που υφιστανται στα windows. Μια χαρα ειναι τα linux, για αυτα που προσφερουν, και για το πολυ μικρο ταβανι που εχουν επισης. Νεα λειτουργικα που ισως εχουν καποιο μερος του kernel ισως και να υπαρξουν, μεριδιο δεν θα παρουν στο εγγυς μελλον. Και αν διαφωνεις, και παλι δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θες. Απο το 1998 που ασχοληθηκα για πρωτη φορα τα ιδια ακουγα και λεγατε. Και το 2048 οπως παει η κατασταση, μια απο τα ιδια θα λετε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Getta Robo είπε Οπως οτι ο κοσμος εχει και πολλα ενδιαφεροντα απο το να ψαχνει στο καθε μονοπατι και πτυχη του διαδυκτιου για να επιλυσει ενα προβλημα, να μην χρειαζεται να παρακαλει για συμβατοτητα περιφερειακων, ακομα και για τα πιο κοινα, να εχει φιλικο περιβαλλον και να μην χρειαζεται να πληκτρολογει λες και ειμαστε πισω στο 80 με τα DOS, να μην χρειαζεται να εχει τις απιστευτες υποχωρησεις με "αντιστοιχα" προγραμματα τεταρτοπεμπτης διαλογης, σε αντιθεση με αυτα που υφιστανται στα windows. Μια χαρα ειναι τα linux, για αυτα που προσφερουν, και για το πολυ μικρο ταβανι που εχουν επισης. Νεα λειτουργικα που ισως εχουν καποιο μερος του kernel ισως και να υπαρξουν, μεριδιο δεν θα παρουν στο εγγυς μελλον. Και αν διαφωνεις, και παλι δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θες. Απο το 1998 που ασχοληθηκα για πρωτη φορα τα ιδια ακουγα και λεγατε. Και το 2048 οπως παει η κατασταση, μια απο τα ιδια θα λετε. Προφανώς δεν έχεις επαφή με τις σημερινές εκδόσεις του linux. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω στις ανακρίβειές σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Just now, uniquegr said: Προφανώς δεν έχεις επαφή με τις σημερινές εκδόσεις του linux. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω στις ανακρίβειές σου. σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα εσυ, καλη τυχη στον αγωνα οπως ειπαμε. Εδω γυρω στα windows θεματα θα ειμαστε να μας το θυμιζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, Getta Robo είπε σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα εσυ, καλη τυχη στον αγωνα οπως ειπαμε. Εδω γυρω στα windows θεματα θα ειμαστε να μας το θυμιζεται. Το κακό είναι ότι έχεις μείνει στο 1998 και νομίζεις ότι επειδή είσαι απο τους πρώτους που ασχολήθηκαν, γνωρίζεις το linux του σήμερα. Κούνια που σε κούναγε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 3 minutes ago, uniquegr said: Το κακό είναι ότι έχεις μείνει στο 1998 και νομίζεις ότι επειδή είσαι απο τους πρώτους που ασχολήθηκαν, γνωρίζεις το linux του σήμερα. Κούνια που σε κούναγε. Βασικα εχω αναγκαστει να χρησιμοποιησω διαφορες εκδοσεις ανα τα χρονια, για καποια πραγματα οντως ειναι σχεδον μονοδρομος η χρηση τους, για τα σοβαρα distro εστω. Σε καμια περιπτωση δεν ειμαι απο τους πρωτους, υπαρχει πολυς λαος και στην Ελλαδα απο εποχη UNIX. Κυριως ειναι οι τυπου πορτα-πορτα "να σας μιλησουμε για το linux να σωθειτε" αλλα ενταξει δεν πειραζει, φυσικα υπαρχουν και ενταξει ανθρωποι. Δεν θελω να ασχοληθω με το linux του σημερα ( ποιο distro απο τα 109123029302340923409 επισης; ) γιατι απλουστατα μου προσφερουν τα windows μου αυτα που θελω. Συμβατοτητα, πληθωρα εφαρμογων, σοβαρη κοινοτητα οπου οταν και αν χρειαστεις, μπορεις να ζητησεις και να λαβεις υποστηριξη, παρα πολυ ωραια περιφερειακα οπου λειτουργουν αψογα διχως να χανω το χρονο μου. Εσεις, οχι. Σε ευχαριστω για την προσφορα, και για τα καλα νεα που πιστευεις οτι μοιραζεις, δεν θα παρω ομως. καλη επιτυχια στον αγωνα, τα ειπαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Βασικα εχω αναγκαστει να χρησιμοποιησω διαφορες εκδοσεις ανα τα χρονια, για καποια πραγματα οντως ειναι σχεδον μονοδρομος η χρηση τους, για τα σοβαρα distro εστω. Σε καμια περιπτωση δεν ειμαι απο τους πρωτους, υπαρχει πολυς λαος και στην Ελλαδα απο εποχη UNIX. Κυριως ειναι οι τυπου πορτα-πορτα "να σας μιλησουμε για το linux να σωθειτε" αλλα ενταξει δεν πειραζει, φυσικα υπαρχουν και ενταξει ανθρωποι. Δεν θελω να ασχοληθω με το linux του σημερα ( ποιο distro απο τα 109123029302340923409 επισης; ) γιατι απλουστατα μου προσφερουν τα windows μου αυτα που θελω. Συμβατοτητα, πληθωρα εφαρμογων, σοβαρη κοινοτητα οπου οταν και αν χρειαστεις, μπορεις να ζητησεις και να λαβεις υποστηριξη, παρα πολυ ωραια περιφερειακα οπου λειτουργουν αψογα διχως να χανω το χρονο μου. Εσεις, οχι. Σε ευχαριστω για την προσφορα, και για τα καλα νεα που πιστευεις οτι μοιραζεις, δεν θα παρω ομως. καλη επιτυχια στον αγωνα, τα ειπαμε. Δεν σε πιέζει κανένας να το δοκιμάσεις, αλλά το να εκφέρεις άποψη για κάτι που δεν κατέχεις, εσένα εκθέτει. Αν μη τι άλλο, εγώ τουλάχιστον χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά σε καθημερινή βάση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 1 minute ago, uniquegr said: Δεν σε πιέζει κανένας να το δοκιμάσεις, αλλά το να εκφέρεις άποψη για κάτι που δεν κατέχεις, εσένα εκθέτει. Αν μη τι άλλο, εγώ τουλάχιστον χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά σε καθημερινή βάση. Δεν βλεπεις την εικονα. Δεν θελω να το κατεχω. Δεν μου προσφερει κατι. Οχι για αυτα που κανω/ασχολουμαι το ευρυτερο διαστημα. Απεναντιας, κανω πραγματα που ειτε θα χρειαστεις πραγματικα πολυ χρονο και ενασχοληση, ειτε και δεν θα τα καταφερεις ποτε. Γιατι; η ζωη ειναι αδικη. Δεν το αρνειται κανεις αυτο. Μπορεις να συνεχισεις μαρτυρικα να υποστηριζεις και το linux και οτι θες, δικαιωμα σου ειναι αλλωστε. Αντιστοιχως λοιπον, και εμεις, οι αλλοι δηλαδη, ξερεις εσυ. Και κουνια που με κουναει, τουλαχιστον δεν χανω το χρονο μου για ανουσιους λογους. Καλη συνεχεια επι αυτου, καλυφθηκε το ζητημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Δεν βλεπεις την εικονα. Δεν θελω να το κατεχω. Δεν μου προσφερει κατι. Οχι για αυτα που κανω/ασχολουμαι το ευρυτερο διαστημα. Απεναντιας, κανω πραγματα που ειτε θα χρειαστεις πραγματικα πολυ χρονο και ενασχοληση, ειτε και δεν θα τα καταφερεις ποτε. Γιατι; η ζωη ειναι αδικη. Δεν το αρνειται κανεις αυτο. Μπορεις να συνεχισεις μαρτυρικα να υποστηριζεις και το linux και οτι θες, δικαιωμα σου ειναι αλλωστε. Αντιστοιχως λοιπον, και εμεις, οι αλλοι δηλαδη, ξερεις εσυ. Και κουνια που με κουναει, τουλαχιστον δεν χανω το χρονο μου για ανουσιους λογους. Καλη συνεχεια επι αυτου, καλυφθηκε το ζητημα. Αυτό σου λέω. Είναι πασιφανές ότι δεν το κατέχεις, άρα ως τί εκφέρεις γνώμη για κάτι που δεν κατέχεις; Δεν σε υποχρεώνει κανείς να ασχοληθείς, αλλά το να εκφέρεις άποψη για κάτι που δεν γνωρίζεις, είναι τουλάχιστον αφελές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clytoceyx Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Η περιπτωση και οι αναγκες καθε χρηστη υπολογιστη ειναι εντελως διαφορετικες, αυτο φαινεται οτι πολλοι users στο insomnia το ξεχνουν για το συνολο των θεματων περα απο επιλογη OS. Για καποιους μια ουσιαστικη μεταβαση σε linux απλα φανταζει, και ειναι, αδυνατη ή απλα ειναι τοσο επιπονη που ξεπερναει τον σκοπο για τον οποιο ο αλλος θελει να εχει ενα λειτουργικο να μπορει να κανει μια συγκεκριμενη δουλεια. Ο χρονος, ο κοπος και η ψυχικη ηρεμια ειναι βαρια νομισματα, οποτε ο αλλος σκεφτεται ακομα και το cent απο αυτα που θα το διαθεσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, uniquegr said: Δεν σε πιέζει κανένας να το δοκιμάσεις Κακά τα ψέματα πάντως, δεν θυμάμαι είδηση για windows που να μην έχουν σκάσει posts για Linux. Δυστυχώς πάει πακέτο το "είμαι vegan, κάνω crossfit, εχω linux" 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, Thresh είπε Κακά τα ψέματα πάντως, δεν θυμάμαι είδηση για windows που να μην έχουν σκάσει posts για Linux. Δυστυχώς πάει πακέτο το "είμαι vegan, κάνω crossfit, εχω linux" 😛 Λογικό δεν είναι; Υπάρχει ένα θαυμάσιο λειτουργικό σύστημα το οποίο "χαντακώνεται" στην αντίληψη των χρηστών απο τις απόψεις ατόμων που το είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τότε που πραγματικά ήταν δύσκολο και απαιτούσε αρκετό ψάξιμο, είχε αρκετό μπελά και πολύ terminal. Πλέον στις μέρες μας είναι ένα φιλικότατο λειτουργικό σύστημα, τόσο φιλικό, τόσο σταθερό που μου κάνει εντύπωση που χρήστες απλών εφαρμογών ( βασικές εργασίες γραφείου, browsing, ταινίες κλπ ) εξακολουθούν να παραμένουν δέσμιοι της Microsoft. Και σε ένα θέμα όπως αυτό όπου συζητάμε για την απαξίωση των παλιάς γενιάς υπολογιστών απο πλευράς της Microsoft ( αλλά και γενικότερα απο τους κατασκευαστές καθώς πλασάρεται το μοντέλο υλικού με ημερομηνία λήξης ) τι πιο φυσιολογικό και θεμιτό απο το να αναφέρουμε ότι υπάρχει και αυτή η λύση, προσπαθώντας να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο ως προς τις ανακρίβειες που λένε μερικοί δήθεν γνώστες; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Παλιότερα έκανα πειράματα με άλλα λειτουργικά έβαζα ότι πρόγραμμα έβρισκα ότι ενημέρωση έβγαινε πέρναγα rom στο κινητό κλπ κλπ Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι έχανα άδικα χρόνο από τη ζωή μου για ασήμαντα πράγματα. Μετά τα win10 έχω κλείσει και τις ενημερώσεις παντού και είμαι της άποψης ότι δουλεύει σωστά δεν το πειράζουμε γιατί συνήθως βρίσκουμε το μπελά μας Μόνο όταν κάτι πολύ απαραίτητο το κάνουν να μη λειτουργεί θα κάνω κάποια αναβάθμιση είτε στο pc είτε στο κινητό 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 On 01/11/2023 at 01:13, Odyss3us said: 2) αυτη τη στιγμη βρισκεις intel 8ης γενιας/8gb ram/256gb ssd με κατω απο 200 ευρω μεχρι το 2025 θα εχουν πεσει στο μισο, μεχρι και laptop με intel 12ης γενιας κατω απο 400 ευρω βρισκεις με αυτα τα χαρακτηριστικα, ευκαιρια να τελειωνουμε με τις σαβουρες 10ετιας και ανω, που ειναι και πολυ περισσοτερο ενεργοβορες, κατι που δεν αναφερει κανεις. Πόσο περισσότερο ενεργοβόρες είναι; Οι σαβούρες “10-ετίας‘ είναι 2013. Δηλαδή τριτο-τέταρτη γενιά, ήτοι, Ivy Bridge - Haswell. Δε μιλάμε για Pentium 4 πακέτο με FDD ξέρω 'γω. Αν αντικατασταθεί ένα τέτοιο μηχάνημα με σημερινό με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, ούτε η ενέργεια για την κατασκευή του θα ισοφαριστεί, ούτε το κόστος της αγοράς γι' αυτόν που το πήρε. Για τυπική δουλειά γραφείου ένα καλό μηχάνημα της εποχής που αναφέρεις (mid-range CPU / 8 GB RAM / 256 GiB SSD) δεν έχει απολύτως κανένα νόημα ν' αλλαχτεί. Δε θα υπάρξει κανένα κέρδος, ούτε ενεργειακό (περιβάλλον), ούτε οικονομικό, ούτε λειτουργικό. Μη ξεχνάς ότι για να μιλήσουμε για ενεργειακό κέρδος, πρέπει πρώτα να πάρουμε πίσω τις δεκάδες kWh που απαιτεί ένας νέος υπολογιστής να 'ρθει στα χέρια μας, με την κατασκευή του, την αλυσίδα μεταφοράς, και όλα τα «γύρω - γύρω». On 31/10/2023 at 22:48, koutport said: Σορρυ, αλλα εγω ( οπως και εκατομυρια αλλοι) εχω κανει εγκαταστασεις με WIN 11 σε pc με επεξεργαστες 4ης ,5ης, 6ης και 7ης γενιας χωρις απολυτως κανενα προβλημα! ...Ενω η microsoft υποστηριζει, οτι μονο με 8ης γενιας και πανω ειναι εφικτο(!!!!) Αστειες δικαιολογιες...! Εγώ έχω σε ακόμα πιο παλιό (3770S). Βέβαια το χρησιμοποιώ εξαιρετικά σπάνια, μιας και δε πολυδουλεύω Windows γενικά, but still. Το ενδιαφέρον είναι ότι η μπαχαντέλα είναι σημαντικά πιο δυνατή από το laptop που πήρα πριν ~1,5 χρόνο με ~1.500€. Desktop αρχαιολογία vs μουράτο high-tech μασίνι, σημειώσατε 1. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrsiou Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, uniquegr είπε Λογικό δεν είναι; Υπάρχει ένα θαυμάσιο λειτουργικό σύστημα το οποίο "χαντακώνεται" στην αντίληψη των χρηστών απο τις απόψεις ατόμων που το είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τότε που πραγματικά ήταν δύσκολο και απαιτούσε αρκετό ψάξιμο, είχε αρκετό μπελά και πολύ terminal. Πλέον στις μέρες μας είναι ένα φιλικότατο λειτουργικό σύστημα, τόσο φιλικό, τόσο σταθερό που μου κάνει εντύπωση που χρήστες απλών εφαρμογών ( βασικές εργασίες γραφείου, browsing, ταινίες κλπ ) εξακολουθούν να παραμένουν δέσμιοι της Microsoft. Και σε ένα θέμα όπως αυτό όπου συζητάμε για την απαξίωση των παλιάς γενιάς υπολογιστών απο πλευράς της Microsoft ( αλλά και γενικότερα απο τους κατασκευαστές καθώς πλασάρεται το μοντέλο υλικού με ημερομηνία λήξης ) τι πιο φυσιολογικό και θεμιτό απο το να αναφέρουμε ότι υπάρχει και αυτή η λύση, προσπαθώντας να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο ως προς τις ανακρίβειες που λένε μερικοί δήθεν γνώστες; Α ρε μπαγασα με καταφερες. Θα περασω ξανα ubuntu στο λαπτοπ μου σε dualboot με win 11. Τα win 11 θα τα εχω μονο για πραματα που δε μπορω να κανω στα λινουξ. Οποτε ας κανει ο,τι θελει η microsoft μετα, θα μαι πιο αυτονομος. Δε μπορω να bootαρω απ το bootable ubuntu φλασακι που εφτιαξα ομως. Ξερω φταιει η mictosoft με το uefi bios. Εχεις καμια ιδεα πως θα ξεκιναει ο υπολογιστης απ υο κλασσικο bios να κανω τη δουλεια μου απλα και γρηγορα; Εχω το asus vivobook 13 slate oled 25 λεπτά πριν, adi32 είπε Παλιότερα έκανα πειράματα με άλλα λειτουργικά έβαζα ότι πρόγραμμα έβρισκα ότι ενημέρωση έβγαινε πέρναγα rom στο κινητό κλπ κλπ Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι έχανα άδικα χρόνο από τη ζωή μου για ασήμαντα πράγματα. Μετά τα win10 έχω κλείσει και τις ενημερώσεις παντού και είμαι της άποψης ότι δουλεύει σωστά δεν το πειράζουμε γιατί συνήθως βρίσκουμε το μπελά μας Μόνο όταν κάτι πολύ απαραίτητο το κάνουν να μη λειτουργεί θα κάνω κάποια αναβάθμιση είτε στο pc είτε στο κινητό Και γω το ιδιο κανω απ το 2015. Αλλα με εψηξε ο uniquegr να βαλω linux σε dualboot με windows. Στη χειροτερη θα ξεκιναω τα win που ηδη εχω εγκατεστημενα και ρυθμισμενα εδω και ενισυ χρονο και ολα καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα