klainmaingr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Είμαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού και δουλεύω εδώ και χρόνια για ξένη εταιρία. Μας δώθηκε η δυνατότητα για φουλ remote οπότε είπαμε να γυρίσουμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας. Έχω ήδη μιλήσει με λογιστές και έχω και πλήρη ανάλυση φορολογικών σεναρίων. Το θέμα το φτιάχνω για γενικότερη συζήτηση και για το κατα πόσο μπορεί κάποιος να είναι λογιστικά αυτόνομος και για μερικές αρχικές απορίες. Προφανώς κανείς λογιστής δε θα σου πεί "κάντα μόνος σου" οπότε απευθύνομαι εδώ. Το σενάριο. Εφόσον η εταιρία μου δεν έχει έδρα Ελλάδα, θα γυρίσω σε freelancer/ατομική επιχείρηση και θα τους κόβω ένα τιμολόγιο το μήνα. Ουσιαστικά θα είναι ο μόνος μου πελάτης. Υπάγομαι στο καθεστώς 5Γ οπότε φορολογικά και βάσει των υπολογιζόμενων εσόδων η Ατομική είναι η καλύτερη λύση για τα επόμενα 7 χρόνια (όσο κρατάει το 5Γ) Έναρξη Πριν ένα χρόνο που ξεκίνησε το gov, μπορούσες να κάνεις έναρξη online μόνο για εμπορική επιχείρηση/ΓΕΜΗ κτλ. Εγώ όμως θα κάνω ΚΑΔ παροχής υπηρεσιών. Έχει αλλάξει κάτι απο τότε ή πρέπει η έναρξη να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο; Ο παραδοσιακός τρόπος είναι κάτι ιδιαίτερο ή είναι απλά: Αιτήματα > Μητρώο ΔΟΥ με δικαιολογητικά Δ211 > Ε9 και Υπδηλ έδρας σπιτιού > ταυτότητα > Έναρξη > Εγγραφή στον ΕΦΚΑ (ηλεκτρονικά) > Τέλος; Αν όχι, έχετε κάποιες οδηγίες/προτάσεις; Maintenance Έστω οτι κάνω μόνος μου την έναρξη και όλα τα συναφή. Πόσο μπελάς είναι το ΦΠΑ τριμήνου και η ετήσια φορολογική; Για κάποιον με ένα δύο τιμολόγια το μήνα και στανταρντ κατάσταση, δέν είναι μια λύση το timologio της ααδε; Υπάρχει κάποιο ουσιαστικό οικονομικό όφελος στο να δώσω τα παραπάνω σε λογιστή; Σε μία τόσο απλή επιχείρηση παίζει να υπάρχουν "τιπς και τρικς" αποφυγής εξόδων; Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τα κάνω μαντάρα ή τα πράγματα είναι πλέον streamlined; Εδώ και χρόνια όλα τα λογιστικά στην Ολλανδία γίνονται αυτόματα απλά ακολουθώντας μερικά dropdown. Ο πεθερός μου (Ελλάδα) κάνει εδώ και χρόνια μόνος τις δηλώσεις του. Αυτά, σε συνδυασμό με κακές εμπειρίες με λογιστές πρό μετανάστευσης, με ώθησαν σε αυτό το thread και αυτή τη σκέψη μήπως και πλέον είναι δυνατό κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα (έστω με κάποια προσπάθεια παραπάνω) Όλα τα σχόλια καλοδεχούμενα. Προκαταβολικά συγγνώμη απο τους λογιστές τους φόρουμ. Καλώς ή κακώς η τεχνολογία θα αντικαστατήσει πολλές υπήρεσιες όλων μας. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από klainmaingr
software Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, Αρχικά, να ξεκαθαρίσω δεν είμαι λογιστής, αλλά έχω μία ιδέα πως δουλεύει όλο το σύστημα σχετικά με το ερωτημά σου. Να έχεις στα υπόψη ότι αν τα ακαθάριστα εσοδά σου είναι πάνω από 30000€ το χρόνο χρειάζεσαι υποχρεωτικά λογιστή για την υποβολή των δηλώσεων (ΦΠΑ, Ε3 κτλ) (https://www.taxheaven.gr/news/62565/ypografh-logisth-forotexnikoy-sta-30000-eyrw-to-orio-h-apofash-toy-ypoik). Γενικά είναι όπως τα γράφεις, κάνεις υποβολή το έντυπο Δ211 ηλεκτρονικά στην εφορία και ηλεκτρονική αίτηση για εγγραφή στον ΕΦΚΑ μη μισθωτών και είσαι έτοιμος με ενεργή επιχείρηση. Θα πρέπει να ανοίξεις και έναν επαγγελματικό λογαριασμό (ίσως να κάνει και κάποιος όψεως απλός) μέσα στον 1ο μήνα σε κάποια ελληνική τράπεζα και να τον δηλώσεις ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ γιατί είναι υποχρεωτικό. Τώρα στο κομμάτι των εσόδων με διάβασμα και ψάξιμο βγάζεις άκρη, όμως εφόσον θα έχεις να κάνεις με ενδοικοινοτικές συναλλάγες ή με τρίτες χώρες είναι πιο πολύπλοκο, όμως οι δηλώσεις τώρα με το mydata είναι πλέον προσυμπληρώμενες με τα ποσά σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχεις υποβάλει. Τα έξοδα σίγουρα είναι πιο δύσκολο κομμάτι και στο τι θεωρείτε έξοδο και στην δηλωσή τους. Κίνδυνος να τα κάνεις μαντάρα σίγουρα υπάρχει, αλλά νομίζω είναι μικρός, πλέον που είναι ηλεκτρονικά υπάρχει έλεγχος στα πεδία στις δηλώσεις οπότε αν κάτι δεν συμφωνεί με κάτι άλλο δεν σου αφήνει να κάνεις υποβολή. Αλλά και να γίνει λάθος όλα διορθώνονται κάνοντας τροποποιητικές εκπρόθεσμες δηλώσεις και πληρώνοντας τα ανάλογα πρόστιμα 100€ και 250€. Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις με κάποιο λογιστή και στη συνέχεια αποφασίζεις, σίγουρα ακόμα εδώ δεν γίνονται όλα αυτοματοποιημένα όπως στην Ολλανδία που αναφέρεις, αλλά είμαστε αρκετά κοντά στο κομμάτι των φορολογικών να γίνουν όλα αυτοματοποιημένα. Σίγουρα η συζήτηση ειναι πολύ μεγάλη, αλλά με αυτά τα λίγα ελπίζω να βοήθησα λίγο στην αποφασή σου. 1
thanasis00 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 14 λεπτά πριν, software είπε Gνώμη μου είναι να ξεκινήσεις με κάποιο λογιστή και στη συνέχεια αποφασίζεις, σίγουρα ακόμα εδώ δεν γίνονται όλα αυτοματοποιημένα όπως στην Ολλανδία που αναφέρεις, αλλά είμαστε αρκετά κοντά στο κομμάτι των φορολογικών να γίνουν όλα αυτοματοποιημένα. Σίγουρα η συζήτηση ειναι πολύ μεγάλη, αλλά με αυτά τα λίγα ελπίζω να βοήθησα λίγο στην αποφασή σου. Θα συμφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο, πάρε έναν λογιστή, κάνε την έναρξη και δες ποιες είναι οι υποχρεώσεις σου τους πρώτους μήνες + η πρώτη δήλωση ΦΠΑ, και μετά δοκίμασε να το πας μόνος σου. Θα προτείνω πάντως μήπως να μιλήσεις με την εταιρεία, για να βρείτε κάποια λύση του να είσαι μισθωτός με ΙΚΑ εδώ. Υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν να σε προσλάβουν, και με κάποιο κόστος θα κάνουν αυτές τη μισθοδοσία σου, και η εταιρεία θα την πληρώνει σαν μεσάζοντα. Ή ακόμα και αν είναι εφικτό μπορεί να ανοίξει παράρτημα η εταιρεία σου στην Ελλάδα, υπάρχει περίπτωση να βγαίνει πιο οικονομικά από το να σου καλύπτει το φορολογικό κόστος για τη παροχή ενδοκοινοτικού τιμολογίου. Έχω ακούσει ότι γίνεται από φίλους που δουλεύουν με παρόμοιο καθεστώς για εταιρείες εξωτερικού, αλλά δε γνωρίζω λεπτομέρειες. Αξιόπιστοι λογιστές πάντως μπορούν να σε κατευθύνουν με τα πάντα. 2
archer100 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Ειμαι ακριβως στην ιδια φαση με σενα. Για τον πρωτο χρονο πληρωνω λογιστη και μαθαινω τα καθεκαστα. Πιθανως να τον χρησιμοποιησω και για δευτερο χρονο, ωστε να γινουνε και οι δηλωσεις, κλπ Προτεινω να τον χρησιμοποιησεις οπωσδηποτε για το ανοιγμα, και τουλαχιστον ενα ετος, ιδανικα 2, αν και πιστευω και για παντα να τον εχεις ειναι value for money, καθοτι διαρκως ολο και κατι θα προκυψει και επισης με τις συμβουλες του, μπορει να εχεις μεγαλυτερο οφελος απο το κοστος του Τελος, δωσε προσοχη στο τι τζιρο θα κανεις, γιατι αν κανεις πανω απο 40000 το χρονο, ισως καλυτερα να ανοιξεις αλλο ειδος εταιριας, λογω υψηλων φορων της Ατομικης 1
tasanton Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν το κατάλαβα: είσαι φορολ. κάτοικος εξωτερικού και ο "εργοδότης" σου είναι στο εξωτερικό. Γιατί δεν ανοίγεις εταιρεία σε άλλη χώρα (π.χ. Εσθονία) να απολαμβάνεις τα οφέλη από μειωμένο φόρο και διαδικασίες; Digital nomad δεν θα είσαι στην τελική; Δεν θα έχεις εισόδημα εδώ. Χάνω κάτι;
archer100 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, tasanton said: Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν το κατάλαβα: είσαι φορολ. κάτοικος εξωτερικού και ο "εργοδότης" σου είναι στο εξωτερικό. Γιατί δεν ανοίγεις εταιρεία σε άλλη χώρα (π.χ. Εσθονία) να απολαμβάνεις τα οφέλη από μειωμένο φόρο και διαδικασίες; Digital nomad δεν θα είσαι στην τελική; Δεν θα έχεις εισόδημα εδώ. Χάνω κάτι; Αμα διαμενει Ελλαδα δεν εχει νοημα, εκτος αν θελει να ρισκαρει. Εαν τον πιασουν, ολο το εισοδημα θα θεωρηθει πως παραχθηκε εντος Ελλαδας και θα φορολογηθει με ελληνικους ορους Επισης νηματοθετη, εχε υποψη πως ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ δεν θα εχεις ΦΠΑ (που ειναι πολυ καλο και ισως ειναι καλο να το λαβεις υποψη στη διαπραγματευση της αμοιβης σου)
klainmaingr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 3 hours ago, archer100 said: Τελος, δωσε προσοχη στο τι τζιρο θα κανεις, γιατι αν κανεις πανω απο 40000 το χρονο, ισως καλυτερα να ανοιξεις αλλο ειδος εταιριας, λογω υψηλων φορων της Ατομικης Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Εχει γινει ανάλυση με λογιστικό γραφείο και λογο 5Γ η ατομική συμφέρει οπως και να χει μιας και για να φτασεις την ανώτατη κλιμακα θελει 80κ για να φτασεις στην ανώτατη φορολογική κλιμακα(50% αφορολογητο) 2 hours ago, tasanton said: Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν το κατάλαβα: είσαι φορολ. κάτοικος εξωτερικού και ο "εργοδότης" σου είναι στο εξωτερικό. Γιατί δεν ανοίγεις εταιρεία σε άλλη χώρα (π.χ. Εσθονία) να απολαμβάνεις τα οφέλη από μειωμένο φόρο και διαδικασίες; Digital nomad δεν θα είσαι στην τελική; Δεν θα έχεις εισόδημα εδώ. Χάνω κάτι; Ειδα το σενάριο του να κανω εταιρεία στην Κυπρο πχ με μερίσματα κτλ. Καθ' όλα νόμιμα κτλ. Αλλα λογω ευνοϊκης φορολόγησης για τα πρώτα χρόνια (επαναπατρισμός) θα ξεκινησω με ατομική και οπου βγει. 3 hours ago, thanasis00 said: υπάρχει περίπτωση να βγαίνει πιο οικονομικά από το να σου καλύπτει το φορολογικό κόστος για τη παροχή ενδοκοινοτικού τιμολογίου. Έχω ακούσει ότι γίνεται από φίλους που δουλεύουν με παρόμοιο καθεστώς για εταιρείες εξωτερικού, αλλά δε γνωρίζω λεπτομέρειες. Payroll companies δε συμφερουν σχεδόν ποτε. Το παράρτημα είναι ανοιχτό σαν ιδέα για το μέλλον. Για το φορολογικό κόστος, απο οσο ενημερώθηκα δεν υπάρχει ΦΠΑ στο τιμολόγιο. Ειναι καθαρά εσοδα στο σύνολο των οποιων φορολογεισαι στο τέλος του Χρόνου. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον φίλο @softwareγιατί πολλά σημαντικά απο οσα ανέφερε τα είχα παραβλεψει... Σας ευχαριστώ ολους για τα σχόλια και τις παροτρύνσεις. Βοηθησατε πολυ παραπάνω απο οτι περίμενα οταν έφτιαχνα το τοπικ 2 hours ago, archer100 said: Επισης νηματοθετη, εχε υποψη πως ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ δεν θα εχεις ΦΠΑ (που ειναι πολυ καλο και ισως ειναι καλο να το λαβεις υποψη στη διαπραγματευση της αμοιβης σου) Η αλήθεια ειναι οτι αυτο πάρθηκε σαν δεδομένο αλλα δεν εχω δεί το γιατί. Και η συμβουλευτική αλλα κ κοντινοί μου φίλοι που κανουν κατι παρόμοιο είπαν οτι ειναι 0%. Δε γνωρίζω το γιατί ομως και ελπιζω να μη σκασει κανα Κίντερ έκπληξη οπως συνηθίζεται στην Ελλάδα. 2
klainmaingr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Αν και το κόστος δεν ήταν ο λόγος που ξεκίνησα αυτή τη διαδικασία, πόσο είναι ένα λογικό ποσό που παίρνει κάποιος λογιστής το χρόνο; Μίλησα σήμερα με κάποιον που μου φάνηκε σχετικά έμπιστος και είπε 500 ευρώ(χωρίς ΦΠΑ) για έναρξη και παρακολούθηση. Λίγα; Πολλά; Λογικά;
CyberCr33p Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 16 hours ago, tasanton said: Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν το κατάλαβα: είσαι φορολ. κάτοικος εξωτερικού και ο "εργοδότης" σου είναι στο εξωτερικό. Γιατί δεν ανοίγεις εταιρεία σε άλλη χώρα (π.χ. Εσθονία) να απολαμβάνεις τα οφέλη από μειωμένο φόρο και διαδικασίες; Digital nomad δεν θα είσαι στην τελική; Δεν θα έχεις εισόδημα εδώ. Χάνω κάτι; Από τη στιγμή που θα γυρίσει Ελλάδα δεν θα είναι πλέον φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. 1
The_Judas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Λογισμικό δεν χρειάζεται να αγοράσεις εφόσον κόβεις 1 τιμολόγιο το μήνα. Εγώ χρησιμοποιώ το oxygen pelatologio δωρεάν, είναι πιο φιλικό στον χρήστη σε σχέση με αυτό της ΑΑΔΕ. Εφόσον έχεις σύμβαση θα μπορείς να φορολογείσαι ως μισθωτός. Η τρίμηνη δήλωση ΦΠΑ επίσης είναι εύκολη. Τώρα πια εφόσον υπάρχει η διασύνδεση με λογισμικό βγαίνουν τα ποσά αυτόματα. Προσοχή μόνο στα έξοδα γιατί τα βγάζουν αυτόματα πλέον. Λογιστική παρακολούθηση καλό είναι να έχεις στην αρχή για να μην κάνεις κάποιος λάθος. Μετά βλέπεις αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς. Εγώ πλέον τα κάνω μόνος μου. 1
CyberCr33p Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Εάν τα τιμολόγια είναι προς ευρώπη τότε πρέπει να υπαχθείς στο καθεστώς VIES που σημαίνει ότι κάθε μήνα θα πρέπει να γίνεται υποβολή ΦΠΑ-VIES. Τιμολόγια μπορείς να εκδίδεις δωρεάν μέσω του e-timologio της ΑΑΔΕ. Λογιστή πιστεύω δεν τον αποφεύγεις διότι τα έξοδα σου πρέπει να ανεβαίνουν στο MyDATA και να γίνονται οι αντίστοιχοι χαρακτηρισμοί τους. Αλλά γενικά οι εργασίες που θα απαιτούν από το λογιστή δεν θα είναι πολλές οπότε το κόστος του δεν θα είναι μεγάλο. 1
thanasis00 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 46 λεπτά πριν, klainmaingr είπε Αν και το κόστος δεν ήταν ο λόγος που ξεκίνησα αυτή τη διαδικασία, πόσο είναι ένα λογικό ποσό που παίρνει κάποιος λογιστής το χρόνο; Μίλησα σήμερα με κάποιον που μου φάνηκε σχετικά έμπιστος και είπε 500 ευρώ(χωρίς ΦΠΑ) για έναρξη και παρακολούθηση. Λίγα; Πολλά; Λογικά; Ακούγεται λογικό ποσό, πάνω κάτω τόσο χρεώνουν όλοι, γύρω στο 50ρικο το μήνα με ΦΠΑ. 1
klainmaingr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, CyberCr33p said: Από τη στιγμή που θα γυρίσει Ελλάδα δεν θα είναι πλέον φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Ένα άλλο που μου αναφέρθηκε σήμερα απο κάποια λογίστρια είναι να μην κάνω τίποτα μέχρι 01/01/24 για να μη μπλέξω. Απο ότι κατάλαβα γιατί θα πρέπει να κάνω δήλωση Ελλάδα για Νοέμβριο/Δεκέμβριο και θα πρέπει να δηλωθούν και τα έσοδα που είχα τον υπόλοιπο χρόνο σαν μισθωτός απο Ολλανδία και μετά ανήκουν και φορολογούνται σαν παγκόσμιο εισόδημα; Παρόλο που θα κάνω κανονικά φορολογική για το 23 εκεί; Απίστευτη πολυφωνία και παραφιλολογία. Ο κάθε ένας λέει και κάτι άλλο... Δε μου είχε λείψει καθόλου αυτό.
panagiotis54 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, klainmaingr said: Απίστευτη πολυφωνία και παραφιλολογία. Ο κάθε ένας λέει και κάτι άλλο... Δε μου είχε λείψει καθόλου αυτό. + On 31/10/2023 at 18:47, klainmaingr said: Είμαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού και δουλεύω εδώ και χρόνια για ξένη εταιρία. Έχω ήδη μιλήσει με λογιστές και έχω και πλήρη ανάλυση φορολογικών σεναρίων. Maintenance Έστω οτι κάνω μόνος μου την έναρξη και όλα τα συναφή. Πόσο μπελάς είναι το ΦΠΑ τριμήνου και η ετήσια φορολογική; Υπάρχει κάποιο ουσιαστικό οικονομικό όφελος στο να δώσω τα παραπάνω σε λογιστή; Σε μία τόσο απλή επιχείρηση παίζει να υπάρχουν "τιπς και τρικς" αποφυγής εξόδων; Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τα κάνω μαντάρα ή τα πράγματα είναι πλέον streamlined; Εδώ και χρόνια όλα τα λογιστικά στην Ολλανδία γίνονται αυτόματα απλά ακολουθώντας μερικά dropdown. Ο πεθερός μου (Ελλάδα) κάνει εδώ και χρόνια μόνος τις δηλώσεις του. Αυτά, σε συνδυασμό με κακές εμπειρίες με λογιστές πρό μετανάστευσης, με ώθησαν σε αυτό το thread και αυτή τη σκέψη μήπως και πλέον είναι δυνατό κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα (έστω με κάποια προσπάθεια παραπάνω) + 22 hours ago, software said: Καλησπέρα, Αρχικά, να ξεκαθαρίσω δεν είμαι λογιστής, αλλά έχω μία ιδέα πως δουλεύει όλο το σύστημα σχετικά με το ερωτημά σου. Τα έξοδα σίγουρα είναι πιο δύσκολο κομμάτι και στο τι θεωρείτε έξοδο και στην δηλωσή τους. Κίνδυνος να τα κάνεις μαντάρα σίγουρα υπάρχει, αλλά νομίζω είναι μικρός, πλέον που είναι ηλεκτρονικά υπάρχει έλεγχος στα πεδία στις δηλώσεις οπότε αν κάτι δεν συμφωνεί με κάτι άλλο δεν σου αφήνει να κάνεις υποβολή. Αλλά και να γίνει λάθος όλα διορθώνονται κάνοντας τροποποιητικές εκπρόθεσμες δηλώσεις και πληρώνοντας τα ανάλογα πρόστιμα 100€ και 250€. = καντα μονος ρε μαν τι να μπλεκεις με λογιστες τωρα...κινδυνος μικρος ο πεθερος τα κανει μονος του εσυ γιατι οχι source: ειμαι λογιστης On 31/10/2023 at 18:47, klainmaingr said: Προκαταβολικά συγγνώμη απο τους λογιστές τους φόρουμ. Καλώς ή κακώς η τεχνολογία θα αντικαστατήσει πολλές υπήρεσιες όλων μας. δεν πειραζει ρε μαν εγω προσωπικα συγχωρω ευκολα
klainmaingr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 1.Δεν έχω καμία διάθεση για flame. Have fun αν έχεις ορεξη. 2.Η πολυφωνία και οι ραντομ απόψεις ήρθαν απευθείας απο λογιστές. Αλλιώς δε θα χρειαζόταν να ρωτάω σε φορουμ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα