Προς το περιεχόμενο

pixel 8 pro or iphone 15 pro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Όπως λέει και ο τίτλος είμαι ανάμεσα στα δυο κινητά.

Θέλω κινητό που να μη κολλήσει ποτέ ,να μη ζεσταίνεται , πολύ καλές φωτογραφίες και μπαταρία που να κρατάει κατά προτίμηση όλη μέρα φυσικά (αναμενόμενο). Θα χρησιμοποιείται στη δουλειά με κλήσεις πολλές, viber, whatsaap και browsing. Την υπόλοιπη μέρα video streaming και τα κλασσικά facebook, insta κτλ.

Το κύριο μου πρόβλημα είναι ότι σε περίπτωση που πάθει κάτι το pixel 8pro ,δεν ξέρω πώς μπορεί να επισκευαστεί ή αν έχει πρόβλημα out of the box , όπως επίσης το θέμα που διαβάζω για το pixel 7 ότι δεν πιάνει σήμα κινητής τηλεφωνίας (συνδρομητής cosmote).

Επίσης προτιμώ την κάμερα του pixel και android OS λόγω συνήθειας καθαρά.

Το iphone φοβάμαι μόνο αν μου πέσει γιατί έχω την τάση να ρίχνω το κινητό αραιά και που και σπάσει, κατά τα άλλα τη θεωρώ την πιο λογική και safe επιλογή για μένα ,παρόλο που θέλω το pixel και απλά μια διαβεβαίωση ότι θα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Εάν κάποιος έχει εμπειρία με pixel  κινητό θα εκτιμούσα τη γνώμη του, καθώς βλέπω πως αρκετά είναι ήδη προς πώληση στο σαιτ.

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, kostas53825 said:

Καλησπέρα,

Όπως λέει και ο τίτλος είμαι ανάμεσα στα δυο κινητά.

Θέλω κινητό που να μη κολλήσει ποτέ ,να μη ζεσταίνεται , πολύ καλές φωτογραφίες και μπαταρία που να κρατάει κατά προτίμηση όλη μέρα φυσικά (αναμενόμενο). Θα χρησιμοποιείται στη δουλειά με κλήσεις πολλές, viber, whatsaap και browsing. Την υπόλοιπη μέρα video streaming και τα κλασσικά facebook, insta κτλ.

Το κύριο μου πρόβλημα είναι ότι σε περίπτωση που πάθει κάτι το pixel 8pro ,δεν ξέρω πώς μπορεί να επισκευαστεί ή αν έχει πρόβλημα out of the box , όπως επίσης το θέμα που διαβάζω για το pixel 7 ότι δεν πιάνει σήμα κινητής τηλεφωνίας (συνδρομητής cosmote).

Επίσης προτιμώ την κάμερα του pixel και android OS λόγω συνήθειας καθαρά.

Το iphone φοβάμαι μόνο αν μου πέσει γιατί έχω την τάση να ρίχνω το κινητό αραιά και που και σπάσει, κατά τα άλλα τη θεωρώ την πιο λογική και safe επιλογή για μένα ,παρόλο που θέλω το pixel και απλά μια διαβεβαίωση ότι θα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Εάν κάποιος έχει εμπειρία με pixel  κινητό θα εκτιμούσα τη γνώμη του, καθώς βλέπω πως αρκετά είναι ήδη προς πώληση στο σαιτ.

Ευχαριστώ

Εννοείται iphone. Τα pixel δεν εισάγονται επίσημα στην Ελλάδα και δεν έχουν καθόλου υποστήριξη αν πάθει κάτι. Επίσης από ότι ξέρω δεν υποστηρίζεται 5g και volte. Άρα δεν υπάρχει καν δίλημμα!

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koutsis είπε

Εννοείται iphone. Τα pixel δεν εισάγονται επίσημα στην Ελλάδα και δεν έχουν καθόλου υποστήριξη αν πάθει κάτι. Επίσης από ότι ξέρω δεν υποστηρίζεται 5g και volte. Άρα δεν υπάρχει καν δίλημμα!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω ότι και εγώ κατά εκεί καταλήγω σιγά σιγά. Διαβάζω ονλαιν όλο και περισσότερα προβλήματα για τα πίξελ και δεν έχω καμία όρεξη να έχω θέματα από το πουθενά με τόσο ακριβό κινητό.

Προτιμώ νομίζω να μάθω το iOS παρά να αντιμετωπίζω εμπόδια καθημερινά 

Δημοσ.
30 minutes ago, kostas53825 said:

Ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω ότι και εγώ κατά εκεί καταλήγω σιγά σιγά. Διαβάζω ονλαιν όλο και περισσότερα προβλήματα για τα πίξελ και δεν έχω καμία όρεξη να έχω θέματα από το πουθενά με τόσο ακριβό κινητό.

Προτιμώ νομίζω να μάθω το iOS παρά να αντιμετωπίζω εμπόδια καθημερινά 

Αν θες να μείνεις στο Android μπορείς να πας σε samsung 😉

Δημοσ.

Σε τετοια χρηματικα ποσα και για συσκευη που θα εχεις ενεργη Ελλαδα καλυτερα Galaxy ή iPhone για να εχεις και ανταλλακτικα/υποστηριξη/άμεσο σερβις αν χρειαστεις κατι κατα πρωτο λογο. Επιπλεον λειτουργικα ειναι αγνωστο στα pixel τι θα λειτουργει (κ οχι υπολειτουργει) και τι οχι με ή χωρις root.

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, kostas53825 είπε

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά ,Samsung δε θα ήθελα να ξαναπάρω , οπότε πάω σε iphone

Τι εμπειρια ειχες φιλε και απο ποιο κιν? Ειμαι στο ψαξιμο και κοιταω γενικα τα s22 s23. ειναι απιστευτα γρηγορα και θα εχουν αλλα 3 χρονια αναβαθμισεις. Μονο θεμα η μπαταρια τους νομιζω.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Spyrito33 είπε

Τι εμπειρια ειχες φιλε και απο ποιο κιν? Ειμαι στο ψαξιμο και κοιταω γενικα τα s22 s23. ειναι απιστευτα γρηγορα και θα εχουν αλλα 3 χρονια αναβαθμισεις. Μονο θεμα η μπαταρια τους νομιζω.

Έως τώρα έχω το s21FE με τον snapdragon. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με το κινητό, είμαι ευχαριστημένος.

Το αρνητικό όμως που με κάνει να θέλω να αλλάξω είναι ότι έχει πάρα πολλές εφαρμογές που δε χρησιμοποιώ και θέλω να σβήσω χωρίς να γίνεται. Δε χρησιμοποιώ καμία επιλογή της samsung , ούτε για customize το κινητό μου, οπότε εκτός από το ότι πάνε όλα στράφι , μου μένουν πόσες εφαρμογές και λειτουργίες που τρέχουν όλη την ωρα .

Δε χρησιμοποιώ καμία εφαρμογή της Samsung, αντιθέτως έχω κατεβάσει όλα της google. Από το ρολόι μέχρι και τις σημειώσεις.

Ίσως να περίμενα το s24 ,αλλά θα πάρει αρκετό καιρό ακόμα να βγει στην αγορά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, kostas53825 είπε

Έως τώρα έχω το s21FE με τον snapdragon. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με το κινητό, είμαι ευχαριστημένος.

Το αρνητικό όμως που με κάνει να θέλω να αλλάξω είναι ότι έχει πάρα πολλές εφαρμογές που δε χρησιμοποιώ και θέλω να σβήσω χωρίς να γίνεται. Δε χρησιμοποιώ καμία επιλογή της samsung , ούτε για customize το κινητό μου, οπότε εκτός από το ότι πάνε όλα στράφι , μου μένουν πόσες εφαρμογές και λειτουργίες που τρέχουν όλη την ωρα .

Δε χρησιμοποιώ καμία εφαρμογή της Samsung, αντιθέτως έχω κατεβάσει όλα της google. Από το ρολόι μέχρι και τις σημειώσεις.

Ίσως να περίμενα το s24 ,αλλά θα πάρει αρκετό καιρό ακόμα να βγει στην αγορά

Αυτό το α) αρνητικό περί bloatware αχρήστων κυριολεκτικά εφαρμογών  μαζί με

β) τον χώρο που καταλαμβάνει το λειτουργικο το oneui σε ολα τα galaxy από 25gb έως 29gb με πολλές εφαρμογές αχρειαστες στην apple ειναι το μισο 11+4 gb καταλαμβάνει σε χωρο όπως κ

γ) ότι στα apple έχεις ενημερωσεις πιο συχνά αλλά κ όλα είναι ενοποιημένα πχ το icloud είναι της ίδιας apple δεν έχει onedrive by default που έχουν τα galaxy  ήτανε οι κυριοτεροι λόγοι επιλογής.

Ο καθενας επιλεγει οτι τον βολευει για την καθημερινότητα του.

Υπάρχουν .περιορισμοι στο ios που αν ξεπεραστούν/συμβιβαστείς  θα εχεις αλλη εμπειρία μακροπροθεσμα για αρκετά χρόνια.

Το σωστό εφόσον ειναι κάτι εντελως καινούργιο ειναι να πας σε μια φθηνότερη επιλογή σε apple για κάνα 6μηνο πχ iPhone 12 οχι το μινι  κ αφού δουλέψεις το λειτουργικο πας σε ακριβότερη επιλογη ή επιστρέφεις σε android ;)παρά να πας απευθείας σε ακριβή επιλογή σε apple.

Προφανώς σε android η Samsung ειναι 1η επιλογη αφού υπάρχει υποστήριξη/σοβαρο σερβις Ελλαδα/βρίσκεις ανταλλακτικα οπότε χρειαστείς κάτι στη συσκευη, έχει ενεργή κοινότητα, διαθεσιμότητα σε καταστήματα κ έχει καλογραμμένο λογισμικό πάρα τα οποια bloatware σε εφαρμογές.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, aces είπε

β) τον χώρο που καταλαμβάνει το λειτουργικο το oneui σε ολα τα galaxy από 25gb έως 29gb με πολλές εφαρμογές αχρειαστες στην apple ειναι το μισο 11+4 gb καταλαμβάνει σε χωρο όπως κ

Άλλαξε αυτό! (ή μήπως όχι?!)

Κοίτα εδώ s22u με το παλιό OneUI 5 (android 13)= 39GB 

και s23u με το νέο OneUI 6 (android 14) = 18 GB

Αλλά βλέπω και κάτι other files 20GB που δεν έχω ιδέα τι είναι! Μήπως το χώρισαν για να μας κάνουν να νομιζουμε ότι μείωσαν το χωρο συστήματος?

Spoiler

IMG-20231104-WA0000.jpg

Spoiler

Screenshot_20231104_152926_Settings.jpg

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sattack είπε

Άλλαξε αυτό! (ή μήπως όχι?!)

Κοίτα εδώ s22u με το παλιό OneUI 5 (android 13)= 39GB 

και s23u με το νέο OneUI 6 (android 14) = 18 GB

Αλλά βλέπω και κάτι other files 20GB που δεν έχω ιδέα τι είναι! Μήπως το χώρισαν για να μας κάνουν να νομιζουμε ότι μείωσαν το χωρο συστήματος?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG-20231104-WA0000.jpg

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Screenshot_20231104_152926_Settings.jpg

https://www.samsung.com/uk/support/mobile-devices/what-is-other-storage-on-your-galaxy-phone/

to system files αλλαζει μεγεθος το καθαρο λειτουργικο δηλαδη αναλογα το μοντελο απλο ή ultra. Εβγαζε σε αλλο 25gb system σε αλλο οπως παραπανω παει κοντα στο υπερβολικο 40gb.

To other περιλαμβανει καποιο χωρο που καταλαμβανει το καθε application συμφωνα με την εταρία αν κ μαλλον θα εχει και cache storage...,temporary προσωρινο δηλαδη. Οι χωροι στην apple του συστηματος ειναι οι μισοι αντιστοιχα στο περιπου.

Η διαφορα χωριτικοτητα απο 22 σε 23 εχει να κανει και με το oneUI version νεωτερη εκδοση = καταλαμβανει λιγοτερο αποθηκ.χωρο.

Αναφορά σε κείμενο

The “Other” storage category contains data from apps you have installed on your smartphone or tablet. It includes items such as system files, cached data, and temporary files that do not fall into any other storage categories.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...