Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν εφτά χρόνια ο πατέρας μου ξεκίνησε διαδικασίες για να τακτοποιήσει τα αυθαίρετα του οικοπέδου όλα καλά μπήκε και σε πρόγραμμα που ουσιαστικά το πρόστιμο το έριχνε στο σπίτι για ενεργειακή αναβάθμιση. Θέλησε τώρα να χωρίσει την περιουσία και το δικό μου μερίδιο είναι αυτό το οικόπεδο έχει 3 σπίτια και 2 αποθήκες. Πάει στην συμβολαιογράφο και στον μηχανικό να τους πει να ξεκινήσουν διαδικασίες. Έλα που ο μηχανικός είχε δηλώσει όλα τα κτίρια σε ένα, και φαίνονται 3 σπίτια με διαφορετικά ρολόγια ότι είναι ένα! Λέει εγώ το έκανα για να σ γλιτώσω πρόστιμα και το κοστούμι τώρα θα βγει αλλά 4κ. Πώς μπορεί αυτό κάπως να λυθεί αναίμακτα; έχει τύχει σε κάποιον;

Δημοσ.

προφανως εχει δηλωσει μια κατοικια  και τα υπολοιπα ως βοηθητικους χωρους, και οχι εκ των υστερων δε "λυνεται", δεν αλλαζει η τακτοποιηση

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

προφανως εχει δηλωσει μια κατοικια  και τα υπολοιπα ως βοηθητικους χωρους, και οχι εκ των υστερων δε "λυνεται", δεν αλλαζει η τακτοποιηση

Μου κάνει εντύπωση γτ λειτουργούν τρία ρολόγια και το ένα ενοικιάζεται με συμβόλαιο και όλα τα τυπικά. Δεν είπε ποτέ ότι τα δήλωσε έτσι και πιστεύαμε ότι είναι όλα νόμιμα.

Δημοσ.
Στις 31/10/2023 στις 11:29 ΠΜ, frsmr7 είπε

Πριν εφτά χρόνια ο πατέρας μου ξεκίνησε διαδικασίες για να τακτοποιήσει τα αυθαίρετα του οικοπέδου όλα καλά μπήκε και σε πρόγραμμα που ουσιαστικά το πρόστιμο το έριχνε στο σπίτι για ενεργειακή αναβάθμιση. Θέλησε τώρα να χωρίσει την περιουσία και το δικό μου μερίδιο είναι αυτό το οικόπεδο έχει 3 σπίτια και 2 αποθήκες. Πάει στην συμβολαιογράφο και στον μηχανικό να τους πει να ξεκινήσουν διαδικασίες. Έλα που ο μηχανικός είχε δηλώσει όλα τα κτίρια σε ένα, και φαίνονται 3 σπίτια με διαφορετικά ρολόγια ότι είναι ένα! Λέει εγώ το έκανα για να σ γλιτώσω πρόστιμα και το κοστούμι τώρα θα βγει αλλά 4κ. Πώς μπορεί αυτό κάπως να λυθεί αναίμακτα; έχει τύχει σε κάποιον;

Από 'μόνος' του πήρε πρωτοβουλία να σας γλιτώσει 4.000€ ?

Δημοσ.

3 σπίτια αλλά ενωμένα αρα εξωτερικά δείχνουν σαν ένα; η 3 ξεχωριστά σπίτια που δεν εφάπτονται; Αν Είναι το πρώτο έγινε σε συνεννόηση με τον πατέρα σου ,,,,παράνομο μεν αλλα ο μηχανικός μπορεί να ισχυριστεί οτι εγώ είδα ενα ενιαίο σπίτι και αυτοί το χώρισαν σε 3 μετά. Αν ισχύει το δεύτερο και κάνεις καταγγελία στο Τεχνικό επιμελητήριο χάνει το δίπλωμα τουΣτο δια ταυτα ολα αλλαζουν αφου πληρωσεις τα αναλογα προστιμα και αμοιβη μηχανικου

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, xp-user είπε

3 σπίτια αλλά ενωμένα αρα εξωτερικά δείχνουν σαν ένα; η 3 ξεχωριστά σπίτια που δεν εφάπτονται; Αν Είναι το πρώτο έγινε σε συνεννόηση με τον πατέρα σου ,,,,παράνομο μεν αλλα ο μηχανικός μπορεί να ισχυριστεί οτι εγώ είδα ενα ενιαίο σπίτι και αυτοί το χώρισαν σε 3 μετά. Αν ισχύει το δεύτερο και κάνεις καταγγελία στο Τεχνικό επιμελητήριο χάνει το δίπλωμα τουΣτο δια ταυτα ολα αλλαζουν αφου πληρωσεις τα αναλογα προστιμα και αμοιβη μηχανικου

Αν ήταν στο χέρι μου θα τον είχα καταγγείλει ήδη αλλά.....όχι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πει ότι είδε ένα σπίτι και δεν έγινε σε συνεννόηση αυτό είναι το τρελό. 

39 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Από 'μόνος' του πήρε πρωτοβουλία να σας γλιτώσει 4.000€ ?

Ακριβώς 

Δημοσ.

Για να γίνει σωστή δουλειά θέλει κ πολλά χρήματα. Για τακτοποίηση Χ σπιτιού 2 μηχανικοί μου ζήτησαν ο 1ος 3500€ και ο 2ος 8500€.

Αν κοιτάς μόνο την τιμή, προφανώς δεν θα πάρεις ποιότητα. Εγω επέλεξα τον 1ο εις γνώση μου. Έκανα τη δουλειά μου αλλά τώρα που χρειάζομαι κάποιες λεπτομέρειες όπως οι δικές σου, θα πληρώσω ξανά για τις ίδιες δουλειές. 

Οπότε υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Οι κυριότεροι ειναι 1) πόσα λεφτά διαθέτεις και 2) τι γνώσεις έχεις πάνω στο αντικείμενο για να ξέρεις τι να ζητήσεις και τι θέλεις.

Δημοσ.

On 31/10/2023 at 11:33, frsmr7 said:

Μου κάνει εντύπωση γτ λειτουργούν τρία ρολόγια και το ένα ενοικιάζεται με συμβόλαιο και όλα τα τυπικά. Δεν είπε ποτέ ότι τα δήλωσε έτσι και πιστεύαμε ότι είναι όλα νόμιμα.

Κάτσε για καταλάβω... στο Ε9 έχετε ακόμα δηλωμένα 3 σπίτια με 3 ρολόγια; 😵

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Κάτσε για καταλάβω... στο Ε9 έχετε ακόμα δηλωμένα 3 σπίτια με 3 ρολόγια; 😵

κανονικα το ενα νοικιαζεται κιολας με συμβολαιο! γι αυτο και τρελαθηκα θα βρουμε και τον μπελα μας που τα τακτοποιησαμε.

Επεξ/σία από frsmr7
Δημοσ.
45 minutes ago, frsmr7 said:

.

κανονικα το ενα νοικιαζεται κιολας με συμβολαιο! γι αυτο και τρελαθηκα θα βρουμε και τον μπελα μας που τα τακτοποιησαμε.

•  

Mα όταν τακτοποιείς ένα αυθαίρετο... το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι διορθώσεις σε Ε9, Δήμο, Κτηματολόγιο κλπ. Κι άντε εσείς δε διαβάσατε/δε καταλάβατε τι έγραφε το έγγραφο που σας παρέδωσε ο μηχανικός. Δε σας ενημέρωσε κανένας για τις μετέπειτα διαδικασίες; Ούτε καν ο λογιστής; Ή αυτός δεν ήξερε καν ότι κάνατε τακτοποίηση;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Mα όταν τακτοποιείς ένα αυθαίρετο... το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι διορθώσεις σε Ε9, Δήμο, Κτηματολόγιο κλπ. Κι άντε εσείς δε διαβάσατε/δε καταλάβατε τι έγραφε το έγγραφο που σας παρέδωσε ο μηχανικός. Δε σας ενημέρωσε κανένας για τις μετέπειτα διαδικασίες; Ούτε καν ο λογιστής; Ή αυτός δεν ήξερε καν ότι κάνατε τακτοποίηση;

τι να σ πω, ο πατερας μου τα εκανε θεωροντας οτι ξερουν τι κανουν και οτι ολα θα γινουν κανονικα, ενημερωση προφανως δεν ειχε γτ αν ειχε δεν θα το αφηνε. τωρα αυτο που λεει ειναι οτι ειναι νομιμα ΑΠΛΑ αν θελησεις να τα πουλησεις θα πρεπει να κανεις την διαδικασια απο την αρχη. Και για ποιον λογο πληρωθηκες ρε φιλε; τις υπηρεσιες σ πληρωσαμε και τζαμπα λεφτα απο οτι φαινεται. Επισης ειπε οτι για την νεα πρεπει να παμε σε αλλον μηχανικο γτ αυτος εχει ηδη υπογραψει μια φορα

Δημοσ.
7 minutes ago, frsmr7 said:

τωρα αυτο που λεει ειναι οτι ειναι νομιμα ΑΠΛΑ αν θελησεις να τα πουλησεις θα πρεπει να κανεις την διαδικασια απο την αρχη.

Βρε νόμιμο είναι αλλά σου ξαναλέω, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ'όσο νομίζεις. Δεν είναι εύκολο να διορθωθούν λάθη στο κτηματολόγιο (τετραγωνικά, έτος κτήσης κλπ). Και στο Ε9 θα πρέπει να κάνετε διορθώσεις (με πρόστιμα) για τη τελευταία 5ετία, αν θέλετε να πουλήσετε / μεταβιβάσετε.

Επίσης όταν ξαναφέρετε μηχανικό για να διορθώσει τις βλακείες του προηγούμενου, δε ξέρω αν θα μπορέσετε να κρατήσετε το παλαιό έτος κτήσης. Ίσως αναγκαστικά μπει έτος κτήσης τωρινό και στα 3 σπίτια, και θα φουσκώσει ο ΕΝΦΙΑ.

Βρείτε ένα σωστό μηχανικό κι ένα σωστό λογιστή και βάλτε τα σε μια σειρά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...