Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.ενας φίλος αγόρασε μια sony bravia smart tv δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά θα προσπαθήσω να μάθω.εβαλε λοιπόν στην τρύπα στο πλάι στο av το καρφί από κάτι ηχεία logitech που είχε και στην προηγούμενη τηλεόραση αλλα δεν του δουλεύουν.αλλαζει από το κοντρόλ την ρύθμιση να το γυρίσει στα εξωτερικά ηχεία αλλά κάνει μόνο χιόνια.δεν περνάει ήχος.υπαρχει περίπτωση να είναι χαλασμένη η θύρα;ή μήπως δεν συνδέεται έτσι αλλά με κάποιο ανταπτορα;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, noobogadgetakias είπε

Καλησπέρα σε όλους.ενας φίλος αγόρασε μια sony bravia smart tv δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά θα προσπαθήσω να μάθω.εβαλε λοιπόν στην τρύπα στο πλάι στο av το καρφί από κάτι ηχεία logitech που είχε και στην προηγούμενη τηλεόραση αλλα δεν του δουλεύουν.αλλαζει από το κοντρόλ την ρύθμιση να το γυρίσει στα εξωτερικά ηχεία αλλά κάνει μόνο χιόνια.δεν περνάει ήχος.υπαρχει περίπτωση να είναι χαλασμένη η θύρα;ή μήπως δεν συνδέεται έτσι αλλά με κάποιο ανταπτορα;

Μήπως ή πλαϊνή av είναι είσοδος και όχι έξοδος για ηχεία;;

Δημοσ.
11 hours ago, noobogadgetakias said:

Έχω την εντύπωση ότι λέει av in..νομίζω πως έχεις δίκιο..υπάρχει λύση;γτ δεν βλέπω άλλη έξοδο ήχου.

Αν μπορεις να πας πεις το μοντέλο της TV.

Αν δεν έχει  αναλογική έξοδο ήχου τότε θα πρέπει να κοιτάς μετατροπείς ήχου.

Δημοσ.
2 hours ago, noobogadgetakias said:

Sony KD-43X75WL | 43'' | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart TV (Google TV)

Δεν έχει αναλογικό audio out. Η θύρα jack που βλέπεις είναι η composite video in (δηλαδή είσοδος αναλογικού σήματος βίντεο και ήχου ) 

Τώρα η τηλεόραση μπορεί να δώσει ήχο με Bluetooth, απο optical και απο hdmi arc. Άρα αν θες ήχο στο Logitech θα διαλέξεις μία απ τις προηγούμενες εξόδους και θα πρέπει να πάρεις τον αντιστοιχο μετατροπέα ήχου . Το τι θα διαλέξεις έχει να κάνει με τις απιτήσεις που έχεις.    

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, noobogadgetakias είπε

Με αυτό θα κάνει την δουλειά του;;;

Αν η TV εχει optical audio output (λογικα θα εχει) βαζεις ενα τετοιο και καθαρισες. Το ειχα στην παλια TV μου. Και για το RCA υπάρχουν ανταπτορες σε mini jack.
https://www.skroutz.gr/s/27046967/Metatropeas-Coaxial-Toslink-female-se-RCA-2x-female-DM-91-200.html?product_id=97142446&sponsored=listing

Screenshot from 2023-10-31 19-43-09.png

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Με ποιο ξεμπερδευει τελείως ;;;με αυτό που έστειλα εγώ στο πρώτο λινκ ή αυτό στο δεύτερο λινκ που μου έστειλες εσύ;είναι ίδια και τα δύο απλά λόγω μάρκας παίζει άλλη τιμή;;

Δημοσ.

Και με τα 2 θα την κανει. Το 1ο η διάφορα ειναι οτι παίρνει μεσω HDMI και απο εκει πρεπει να παρει την εξοδο ακουστικών, και το 2 παιρνει κατευθειαν απο την optical out της TV και την κανει αναλογική.

2 ώρες πριν, noobogadgetakias είπε

Με ποιο ξεμπερδευει τελείως ;;;

Δεν βλεπω λογο να παρει το 1ο αφου κανει την δουλειά του και με το 2ο που ειναι ποιο φθηνο, και δεν δεσμεύει και θυρα HDMI. Το μονο ερωτηματικό ειναι για το 2ο δεν ξερω αν δουλευει σε 5.1 ή απλα δινει μονο στερεο. Αν και νομιζω οτι και το 1ο βγάζει μονο στερεο απο την εξοδο των ακουστικών, που εχει στα ηχεια του ο φιλος σου (mini jack) οποτε θεωρώ οτι δεν εχει 5.1 σύστημα οποτε το 2ο ειναι μια χαρα.

Δημοσ.
10 hours ago, noobogadgetakias said:

Με ποιο ξεμπερδευει τελείως ;;;με αυτό που έστειλα εγώ στο πρώτο λινκ ή αυτό στο δεύτερο λινκ που μου έστειλες εσύ;είναι ίδια και τα δύο απλά λόγω μάρκας παίζει άλλη τιμή;;

Και τα δυο αναλογικό ήχο δικάναλο περνανε. Το μεινέκτημα του optical είναι ότι σιγουρα δεν μπορεις να ελέγξεις την ένταση ήχου της τηλεόρασης απο το τηλεκοντρόλ. Τώρα για το πρώτο ίσως ναι ίσως όχι . Κάπιοες τέτοιες συσκευές μπορουν αν δεν βρείς κάπως manual (δύσκολο) δεν μπορείς να είσαι σίγουρος

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλημέρα στην παρέα..μόλις παρέλαβα το 2 απο τα 2 αντικείμενα και τελικα έφαγα άκυρο....απότι βλεπω έχει άλλες εισόδους....το καρφάκι σε ποια θύρα θα μπεί?γτ δεν έχει τρύπα για jack..σορρυ αλλα είμαι λίγο άσχετος με αυτό.

μήπως πρέπει να πάρω και τον αντάπτορα που δείχνει στην δέυτερη φωτογραφία?

Στις 31/10/2023 στις 7:41 ΜΜ, Petros Electron είπε

Screenshot from 2023-10-31 19-43-09.png

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, noobogadgetakias είπε

μήπως πρέπει να πάρω και τον αντάπτορα που δείχνει στην δέυτερη φωτογραφία?

Καλημερα, αν πηρες τον ανταπτορα χρειαζεσαι και αυτο που εχεις βαλει στην φωτο.
Εκτος αν το καρφι βγαινει απο τα ηχεια και βαλεις RCA σε μινι Jack με ανταπτορα σαν και αυτόν.
θα χρειαστεις δηλαδη ενα καλωδιο RCA σε RCA και αυτο που σου εχω στην φωτο.
Αν δεν βγαινει το καλωδιο απο τα ηχεια (το mini jack) τοτε χρειαζεσαι αυτο που εχεις βαλει στην φωτο.

Μετατροπέας Coaxial / Toslink female σε RCA 2x female (DM-91-200)

Screenshot from 2023-11-17 08-03-09.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...