chris_boss Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Ποσό που διαθέτουμε : 1500-2000 μαζί με οθόνη και πληκτρολόγιο Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία φωτογραφίας και ήχου. Ενδεχομένως και video editing ή ελαφρύ gaming στο μέλλον. Προτιμώ να αναβάλλω την αγορά κάρτας γραφικών, αν είναι να επενδύσω σε ένα πιο future proof build Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Photoshop, Reaper Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι, χρειαζόμαστε Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ηχεία και κάρτα ήχου υπάρχουν, χρειαζόμαστε πληκτρολόγιο και ίσως ποντίκι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Ρόδος Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Προτιμότερο από ένα κατάστημα ώστε να συναρμολογηθεί κιόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_boss Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Ετοίμασα ένα πρωτο build και θα ήθελα τις γνώμες σας. Μερικές σημειώσεις και απορίες: -το κατάστημα είναι ενδεικτικό -ο σκληρός θα χρησιμοποιηθεί για το λειτουργικό, προγράμματα και plugins. Τα προτζεκτς θα μεταφερθούν σε 2ο σκληρό στην πορεία -προτίμησα ram σε ένα module για να μη δεσμεύσω με το καλημέρα 2 υποδοχές -η επιλογή οθόνης και gpu είναι κυρίως ενδεικτικές του μπάτζετ παρά συνειδητές επιλογές -ο επεξεργαστής φαντάζομαι είναι overkill αλλά μου γυάλισε. Υπάρχει λόγος να πάω σε κάτι άλλο; -στην αρχή ζαχάρωνα κάποια από τις Z670 αλλά αν καταλαβαίνω καλά, δεν υπάρχει λόγος να ξοδεψω τόσα για πράγματα που μάλλον δε θα μου χρειαστούν. -όσον αφορά την υδρόψυξη, χρειάζεται κάποιου είδους συντήρηση (υγρά κλπ) ή ξενοιάζεις; Με το μαλακό, δεν είμαι και ο πιο σχετικός, προσπάθησα να κάνω catchup μετά από χρόνια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tol1as Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, chris_boss είπε -προτίμησα ram σε ένα module για να μη δεσμεύσω με το καλημέρα 2 υποδοχέ wat? Νο. Βάλε κατευθείαν 2x16 ('η 2x32) γιατι χάνεις το dual channel. Nvme έχει και πιο φθηνούς. Γενικα αν μετακινείς για δουλειά μεγάλα αρχεία συχνά πάρε ακόμα 1 nvme για αποθήκευση. 7900x έιναι λίγο overkill, αλλά αν το pc το προορίζεις για δουλειά και με τη χρήση σου θα εκμεταλευτείς τους 4 παραπάνω πυρήνες, τότε πάρτον. Κάρτα πήγαινε σε 6700 έχει αρκετες στα low 3XX. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_boss Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, Tol1as είπε wat? Νο. Βάλε κατευθείαν 2x16 ('η 2x32) γιατι χάνεις το dual channel. Nvme έχει και πιο φθηνούς. Γενικα αν μετακινείς για δουλειά μεγάλα αρχεία συχνά πάρε ακόμα 1 nvme για αποθήκευση. 7900x έιναι λίγο overkill, αλλά αν το pc το προορίζεις για δουλειά και με τη χρήση σου θα εκμεταλευτείς τους 4 παραπάνω πυρήνες, τότε πάρτον. Κάρτα πήγαινε σε 6700 έχει αρκετες στα low 3XX. ok, δεν ήξερα για το dual channel. Προς το παρόν θα μείνω στα 32, οπότε θα πάω για 2x16 Για επεξεργαστή ίσως κατέβω σε 7700X αλλά θα το σκέφτομαι συνέχεια 😁 Για κάρτα κοιτάω την Sapphire Radeon Pulse RX 6700 XT Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 44 minutes ago, chris_boss said: ok, δεν ήξερα για το dual channel. Προς το παρόν θα μείνω στα 32, οπότε θα πάω για 2x16 Για επεξεργαστή ίσως κατέβω σε 7700X αλλά θα το σκέφτομαι συνέχεια 😁 Για κάρτα κοιτάω την Sapphire Radeon Pulse RX 6700 XT Ευχαριστώ Εννοείτε πως τις ram τις βάζεις ζευγάρι για να έχεις dual channel. Δες λίγο και για Κιτ με 2x24gb=48gb, τα 32 μου φαίνονται λίγα για Photoshop. Για κουτί θα προτιμούσα το Corsair 4000d λόγο airflow. Η υδρόψυξη δεν είναι απαραίτητη, μπορείς να βάλεις καλή αεροψυξη με ~50ευρω από amazon.de- thermalright peerless assassin Κάρτα γραφικών σε αυτά τα χρήματα δες για 3060 12gb. Nvme δες για 2tb kc3000(~ίδιοι πρακτικά δίσκοι) για 30ευρω παραπάνω(τον έχει σε προσφορά στο crazy Sunday) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konik Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Γενικά οι 4060/tiδεν τα πάνε καλά σε Photoshop(χειρότερες από τις αντίστοιχες 3***) λόγω στενότερου διαύλου.Απο την άλλη η συγκεκριμένη έχει 16gb που μπορεί να φανεί χρήσιμο. Στο μόνο που τα πάνε τρομερά καλά είναι τα 3d render benchmarks. Η μαυρη αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμη καμια κάρτα δεν προκαλεί ενθουσιασμό..Ίσως κάπως οι arc για creatives. Το 750αρη psu είναι μια χαρά και θα σε πάει μέχρι 4070ti εάν αποφασίσεις να αναβαθμίσεις σε βάθος χρόνου. Οι ενστάσεις μου παραμένουν για την ram.Προσωπικα δεν μου φτάνουν τα 32gb, από την άλλη εγώ το Photoshop το δουλεύω παράλληλα με το Lightroom οπότε ίσως εάν δουλεύεις μόνο Photoshop να φτάνουν αλλά δεν το ξέρω. *Μητρική,nvme,cpu καλές επιλογές Κουτί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα