Doubt Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, pontez2 είπε Γιατι πρέπει να το κάνει μεταβιβαση για να του δωσουν τα χρηματα, ενω θα έπρεπε να του τα δωσουν απλα? Γιατί δεν γίνεται να πληρώσουν την αξία του αυτοκινήτου και να σου αφήσουν και το αυτοκίνητο. Σου δίνουν πχ 3000 κι εσύ πρέπει να αγοράσεις άλλο ατρακάριστο για να κάνεις τη δουλειά σου, αυτό είναι το νόημα. Τώρα πόσο δίνουν, πόσο αξίζει πραγματικά, αυτό είναι άλλο καπέλο.
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, Pwpwpw said: Όποτε ο παθών θα εισπράξει τα 2500 που του δίνει η ασφάλεια συν την καλύτερη προσφορά για το τρακαρισμένο αμάξι του εφόσον αποφασίσει να συμφωνήσει με αυτά που του λέει η ασφάλεια; Δεν ξέρω ούτε ποιος είπε για 2.500, ούτε την περίπτωση για να σου δώσω διευκρινίσεις, όμως έχω περιγράψει δικό μου παράδειγμα με συγκεκριμένα ποσά παραπάνω: 13 hours ago, Joshua21 said: Πχ περίπτωση που γνωρίζω από πρώτο χέρι, η ασφαλιστική το έβγαλε ολική (δλδ δεν συμφέρει η επισκευή) και εκτίμησε ότι η τρέχουσα εμπορική αξία είναι 4.800€, για ότι απέμεινε από το αυτοκίνητο οι συνεργαζόμενοι έμποροι της ασφαλιστικής πρόσφεραν 420€, οπότε εγώ πούλησα μόνος μου το τρακαρισμένο και πήρα από την ασφαλιστική 4.380€. Αν θέλεις κάποια διευκρίνηση πάνω στο δικό μου παράδειγμα, ευχαρίστως. 1
Zulualert Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Oλα αυτά βέβαια δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί ο παθών όπου δεν φταίει σε κάτι να πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του κερατιάτικα ή να μείνει χωρίς αυτοκίνητο αν δεν έχει και να το δέχονται ορισμένοι ως "λογικό" 7
agnostos13 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, Zulualert είπε Eτσι γίνεται δυστυχώς, αν έχεις παλαιό αυτοκίνητο και τρακάρεις ασχέτως υπαιτιότητας απλά μένεις χωρίς αυτοκίνητο, να στο πω αλλιώς σου δίνουν ένα ποσό βάσει ενός χρεπιού όπου πωλείται σε αγγελία σε γνωστό ιστότοπο όπου φυσικά μπορεί να είναι χωρίς ρόδες πάνω σε τσιμεντόλιθους και μεσα να ζουν κότες Κάποιοι θα σπεύσουν να πούν, βάλε δικηγόρο και πήγαινε δικαστικά, υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα όπου ορισμένοι αγνοούν επιλεκτικά -Πρέπει να έχεις τα χρήματα έτσι ώστε να επισκευάσεις το όχημα σου με δικά σου και στην συνέχεια να υποβάλεις αγωγή στην ασφαλιστική όπου με τα τιμολόγια από τον φανοποιό και ότι άλλο ζητήσει ο δικηγόρος για λογαριασμό σου θα πληρωθείς όταν γίνει το δικαστήριο -Να έχεις φυσικά και χρήματα για δικηγόρο ΑΝ δεν υπάρχουν τα χρήματα στην άκρη ΑΠΛΑ και ΩΜΑ μένεις χωρίς αυτοκίνητο, ή απλούστερα για να κυκλοφορείς αυτοκίνητο ιδιόκτητο και όχι leasing πρέπει να έχεις στην άκρη 5000€ μετρητά σε περίπτωση στραβής για να μην μείνεις με κάρτα απεριορίστων διαδρομών Το οτι πολλοί δεν θα το κυνηγήσουν (για τους δικούς τους λόγους) δεν σημαίνει οτι η ασφαλιστική έχει δίκιο ούτε οτι ορθως ακολουθούν τέτοιες πρακτικές. Να γλυτώσει ότι μπορεί προσπαθεί και είναι και αναμενόμενο... Το πρόβλημα είναι οτι δεν προστατεύονται όσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουν δίκαιη αποζημίωση. 1
Zulualert Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Το οτι πολλοί δεν θα το κυνηγήσουν (για τους δικούς τους λόγους) δεν σημαίνει οτι η ασφαλιστική έχει δίκιο ούτε οτι ορθως ακολουθούν τέτοιες πρακτικές. Να γλυτώσει ότι μπορεί προσπαθεί και είναι και αναμενόμενο... Το πρόβλημα είναι οτι δεν προστατεύονται όσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουν δίκαιη αποζημίωση. Ακριβώς το ίδιο έγραψα η ουσία είναι ότι τιμωρείται αναίτια κάποιος όποτ δεν φταίει για κάτι, το χρηματικό ποσό όπου προτείνουν οι εταιρείες ΔΕΝ φτάνει να αποκτήσει κάποιος ένα ΙΔΙΟ λειτουργικό αυτοκίνητο όπως ήταν αυτό προ του ατυχήματος 2
Ntinaras Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 16 ώρες πριν, kage είπε Υ.Γ. πρόσφατα κάποιος με bmw m3 δεν πήρε μια από κλοπη αξιας 90κ γιατί λεει του το κλέψανε έξω από επιχείρηση τ χωρίς καμερες κτλ αρα λογω πιθανου δολου.. Αυτος εκανε μπαμ οτι το αφησε εκει επιτηδες για να του το "κλεψουν" πηγε και το παρατησε σε μια ερημια, με απενεργοποιημενα τα συστηματα ασφαλειας και εντοπισμου, και πηρε ταξι για να γυρισει σπιτι.
korakios Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 19 ώρες πριν, kage είπε .Γ. πρόσφατα κάποιος με bmw m3 δεν πήρε μια από κλοπη αξιας 90κ γιατί λεει του το κλέψανε έξω από επιχείρηση τ χωρίς καμερες κτλ αρα λογω πιθανου δολου.. όχι δόλος , αμέλεια είπαν 2 ώρες πριν, Ntinaras είπε Αυτος εκανε μπαμ οτι το αφησε εκει επιτηδες για να του το "κλεψουν" πηγε και το παρατησε σε μια ερημια, με απενεργοποιημενα τα συστηματα ασφαλειας και εντοπισμου, και πηρε ταξι για να γυρισει σπιτι. υποτίθεται ήταν έξω απο το χώρο εργασίας 20 ώρες πριν, mary είπε Παιδιά συγνώμη που θα το πω αλλά αυτοκίνητο σχεδόν 15 χρόνων, όσο καλά και να το έχει διατηρήσει ε ούτε εγώ θα το τιμολογουσα για 3800€. Μιλαμε για ένα μέτριας μάρκα αυτοκίνητο 15ετιας. Καλό είναι κάπου να έχουμε και αίσθηση του τι πληρώνουμε και πόσο επενδυουμε σε ένα αυτοκίνητο, όχι να το έχουμε χρεπι αλλά να ρίχνεις λεφτά σε ένα πουντο ε δεν αξίζει μετά την 10ετια. είσαι λαρτζ
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 24 minutes ago, korakios said: υποτίθεται ήταν έξω απο το χώρο εργασίας Εκτός ωραρίου εργασίας όμως, 23:00 έκλεισε το μαγαζί και έφυγαν όλοι. Οι δικαστές υπογραμμίζουν ακόμη ότι «όλες οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αντικειμενικά εκτιμώμενες, ήταν ευνοϊκές ώστε να διευκολύνεται η τέλεση της αξιόποινης πράξης της κλοπής του οχήματος, δεδομένου ότι αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμενε εκτεθειμένο στο συγκεκριμένο σκοτεινό και ερημικό σημείο, το οποίο ήταν το κατάλληλο ώστε να προκαλείται η εντύπωση ότι θα επιτευχθούν με βεβαιότητα η αφαίρεση αυτού και η ασφαλής ταχεία διαφυγή των προσώπων που θα αποφάσιζαν να τελέσουν τη συγκεκριμένη πράξη, χωρίς να υφίσταται οποιοσδήποτε κίνδυνος σύλληψης αυτών».
mihanikos1 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 ασφαλεια ποια ειναι? πιθανολογω οτι βρισκουν υπερβολικα τα εργατικα σε σχεση με το κοστος των ανταλλακτικων και θεωρουν οτι παει να βγαλει κερδος. αν παει δικαστικως θα του κανουν αντιπροταση αλλα συνηθως καμια βδομαδα πριν τη δικη, ετσι εχεις πληρωσει και απλα περιμενεις 2-3 χρονια να πληρωθεις...
pontez2 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, Zulualert είπε Oλα αυτά βέβαια δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί ο παθών όπου δεν φταίει σε κάτι να πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του κερατιάτικα ή να μείνει χωρίς αυτοκίνητο αν δεν έχει και να το δέχονται ορισμένοι ως "λογικό" Aυτο ηταν το πρωτο πράγμα που ρωτάω στο αρχικο μου ποστ. Οτι αδυνατω να πιστέψω οτι έτσι λειτουργει ο νόμος. Πιστευα οτι κάτι δε κατάλαβα καλά. Με τις ημέρες καταλαβαίνω οτι το συστημα λειτουργει ακριβως έτσι, άδικα για κάποιους, δίκαιο για κάποιους άλλους. Η ουσία ειναι οτι ο θείος, μένει χωρις αμάξι, τα χρηματα που θα πάρει, ασφαλως και δεν φθάνουν για να πάρει κάτι ανάλογο. Και κάπως έτσι όλοι μένουν ευχαριστημένοι εκτός απο τον παθόν. 12 ώρες πριν, mihanikos1 είπε ασφαλεια ποια ειναι? πιθανολογω οτι βρισκουν υπερβολικα τα εργατικα σε σχεση με το κοστος των ανταλλακτικων και θεωρουν οτι παει να βγαλει κερδος Όχι, πήγαν σε 2 συνεργεία. Το συνεργείο κοντά στον μπάρμπα , ειχε προτεινει ένα χαμηλότερο ποσό που βέβαια δε το δεχοταν η ασφαλιστικη διοτι το θεωρουσε υπερβολικό. Για τον λόγο αυτο, πήγαν σε συνεργειο που προτεινε η ασφαλιστική. Και το ποσό εκεί ανέβηκε. Η ασφαλιστικες και του θυτη και του θύματος είναι από τις γνωστές "αξιοπιστες" της αγοράς. 1
Shinji ikari Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 13 minutes ago, pontez2 said: αρχικο Όταν γίνει κάποια βαριά στουκα, δεν μπορούν να ξαναγίνουν μαγικά τα πράγματα όπως ήταν, κάποιος θα βγει έστω και ελάχιστα κερδισμένος και κάποιος άλλος χαμένος, το αισθηματικό δέσιμο δεν θα του το πληρώσει κανείς. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, κρατάει το αμάξι και παίρνει και τα λεφτά που μπορεί να του τα ανεβάσουν λίγο άμα το ζητήσει, ούτε με μτχ αντ/κα δε βγαίνει το ποσό; 1
pontez2 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Shinji ikari είπε Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, κρατάει το αμάξι και παίρνει και τα λεφτά που μπορεί να του τα ανεβάσουν λίγο άμα το ζητήσει, ούτε με μτχ αντ/κα δε βγαίνει το ποσό; Συνοψιζω ωστε να θεωρουμε δεδομένα κάποια πράγματα για τη συγκεκριμένη περίπτωση (που ισως ειναι γενικότερη): 1. H ασφαλιστικη του θύτη δε του δινει τιποτε. Θεωρει οτι η αξία της επισκευής υπερβαίνει την αξία του αμαξιου. Τη πάει δικαστικά, έχει τελειώσει αυτο. 2. Η ασφαλιστική του θυματος, του προτεινει να το μεταβιβάσει με ένα συμβολικο ποσό, ωστε να πάρει την "εμπορική" αξία του αυτοκινήτου Οπως του ξεκαθάρισαν ΔΕΝ μπορει να κρατήσει το αμάξι και να πάρει τα χρηματα. Αυτο ειναι το άδικο της υπόθεσης και αυτο δε μπορουσα να πιστεψω απ την αρχη οτι συμβαίνει, μέχρι που κάποιοι γράφετε εδω οτι οντως έτσι γινεται. Δεν ειναι συναισθηματικο το θέμα. Ειναι καθαρά οτι σημερα έχεις αμάξι, αυριο δεν έχεις, δε φταις για αυτο, κανείς δε σε αποζημιώνει και το θεωρουμε φυσιολογικο επειδη το αμάξι ειναι 15 ετών. Υ.Γ- Δε ξέρω σε τι οικονομικη κατάσταση ειναι ο καθένας, αλλά αν ο μέσος Ελληνας μπορουσε να αλλάζει αυτοκινητο ανα 5ετία ειμαι σιγουρος οτι θα το έκανε. Ο ηλικιακός μέσος ορος αυτοκινητων στην Ελλάδα ειναι 17 έτη ( https://www.kathimerini.gr/society/562245181/stin-ellada-kykloforei-o-giraioteros-stolos-ochimaton-stin-e-e/) γεγονός που μας φέρνει πρωτους στην Ε.Ε. Κάποιοι λοιπόνμ φροντιζουν να έχουν τα αυτοκίνητά τους κούκλα, να τους κάνουν το σερβις τους, να τους αλλάζουν λάστιχα, να περνάνε ΚΤΕΟ και να ειναι τυπικοί ωστε να έχουν ένα ασφαλές αυτοκίνητο. Άλλοι αλλάζουν αμάξι κάθε 3 χρονια, επειδη το τρακάρουν συνεχως. Ας μεινουμε λοιπον στο γεγονος οτι η εκάστοτε ασφαλιστικη δε σε αποζημιώνει επειδη η εμπορικη αξία που κρινει αυτη, ειναι μικρότερη απο τη πραγματική, και στο οτι πρέπει να το μεταβιβάσεις για να πάρεις τα λεφτά, διοτι δυστηχως τα γεγονότα, αυτό δειχνουν. Οπως επισης δειχνουν οτι χρημα θα πάρεις μονο αν πας δικαστικώς, κάτι που αποδεικνυει πως τα πράγματα δεν λειτουργουν οπως πιστευει η πλειοψηφία (έχω ασφάλεια αρα καλυπτω τον άλλο)
2MM Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 https://www.car.gr/used-cars/fiat.html?category=15001&make=124&make=13302&model=137&model=144&model=3367&offer_type=sale&pg=1®istration-from=>2009®istration-to=<2009&sort=pra To αυτοκινητο αυτο , για να το ξαναγορασεις θελεις ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 3.500 €. Και παλι με 3,500€ θα παρεις το χειροτερο διαθεσιμο . Και θα πληρωσεις και μεταβιβαση . Αρα ο ανθρωπος που επαθε την ζημια , το δικαιο και λογικο θα ηταν να παρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3,500€ . Το λιγοτερο . Και παλι χαμενος θα ειναι , γιατι ειχε αμαξι σε καλυτερη κατασταση και με λιγοτερα χλμ απο οτι μας λεει ο TS
pontez2 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 31/10/2023 στις 12:14 ΠΜ, mary είπε Παιδιά συγνώμη που θα το πω αλλά αυτοκίνητο σχεδόν 15 χρόνων, όσο καλά και να το έχει διατηρήσει ε ούτε εγώ θα το τιμολογουσα για 3800€. Mary δεν έχει σημασία ποσο το τιμολογουμε εμεις, αλλά ποσο το τιμολογει η αγορά. Το ιδιο αμάξι πωλείται απο 4000 και πάνω με πολυ περισσότερα χιλιόμετρα και σε χειρότερη κατάσταση. Και εγω από τη συζητηση εδω και απο τον δικηγόρο του θυματος μαθαίνω τι συμβαίνει. Απλά οι ασφαλιστικές προσπαθουν να δωσουν το λιγότερο δυνατον, κοστολογόντας το αμάξι ως χρέπι. Ε το οτι ειναι 15 ετων δε σημαίνει οτι ειναι χρέπι. Spoiler Και το δικο μου 13 ετών είναι αλλά μονο χρέπι δεν ειναι πχ. Και ο λόγος που πληρωνω 500 ευρω το χρόνο ειναι για να καλύψει την οποια υλικη ζημιά κάνω σε κάποιον άλλο και ανάλογα να καλυψει αυτος εμένα εφόσον φταίει, απο την ασφαλιστική του. Δε περιμένω να πάρω την αξια του αμαξιου μου όταν ηταν καινουργιο, ωστοσο θα το θεωρησω το λιγοτερο γελοίο αν μου πουν οτι το αμάξι επειδη ειναι 13 ετων το κοστολογω 2000, η ζημιά ειναι 3000, άντε γειά. Σορρυ κιολας, αλλά αν η αγορά λειτουργει έτσι, κάτι δε λειτουργει σωστά. Αμάξι παιρνεις για μια ζωή, για αυτο πληρωνεις ΚΤΕΟ, σερβις κτλ. Αλλιώς ας το αλλάζουμε κάθε χρονο να ειναι ευχαριστημένες οι ασφαλιστικές. Αραγε τα έχει κανεις για να το κάνει? Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2023 από pontez2
Shinji ikari Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 3 minutes ago, pontez2 said: Συνοψιζω Ας κάνω άλλη μια προσπάθεια. Δεν γίνεται να μην του δίνει τίποτα και μας είπες ήδη ότι του προσφέρουν τα σώστρα, το δεν σου δίνω όσα ζητάς είναι άλλο. Θα το μεταβιβάσει το αμάξι σε κάποιον δικό του άμα θέλει να το κρατήσει. Αν το ποσό συν το ποσό από την πώληση του αυτοκινήτου δεν φτάνει για να πάρει ένα παρόμοιο πάνω κάτω τότε ναι, είναι πρόβλημα αλλά όντως δεν φτάνει; ούτε με μτχ αντ/κα δεν φτάνει; συμβολικό πόσο δεν υπάρχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα