andreaspA Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, pontez2 είπε δυστηχως, αυτος ειναι ο λόγος που θα πάει δικαστικά, ακριβως διοτι του ειπαν οτι δε παιρνει τιποτε, επειδη ξεπερνάει την αξια!!!. Στην αρχη κι εγω νομιζα οτι κάτι δε πηγαινε καλά. Για αυτο και ρώτησα που στηριζονται και λένε τέτοια πράγματα. δεν του λενε αυτο. ή εσυ δεν καταλαβαινεις τι σου λεει ο φιλος σου ή ο φιλος σου δεν καταλαβαινει τι του λένε.
Narayan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει τι δουλειά έχει ο μπάρμπας να ασχολείται με την ασφαλιστική του άλλου για θέματα κόστους αποζημίωσης. Η ασφαλιστική του άλλου ενεπλέκεται μόνο αν ο άλλος οδηγός αρνείται την υπαιτιότητα, ή αν η ασφαλιστική θεωρεί πως υπάρχει συνυπαιτιότητα του μπάρμπα. Σε άλλες περιπτώσεις, η αποζημίωση γίνεται από την ασφαλιστική του μπάρμπα, βάσει των όρων του ασφαλιστηρίου. http://www1.eaee.gr/filikos-diakanonismos Άρα ισχύει ένα ή από τα παρακάτω. 1) Η ασφαλιστική του άλλου οχήματος δεν συμμετέχει στον Φιλικό Διακανονισμό, οπότε ο μπάρμπας πρέπει να ασκήσει πίεση μέσω της δικής του ασφαλιστικής να λάβει τουλάχιστον την αξία του οχήματος που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο. 2) Ο άλλος οδηγός ή η ασφαλιστική του ισχυρίζονται μη υπαιτιότητα / συνυπαιτιότητα και ο μπάρμπας δεν το έχει καταλάβει. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Πάντως το αμάξι στο car βγαίνει από 3.500 και πάνω. Και ο ίδιος αν το πουλούσε δε παίζει να το έδινε κάτω από 4. Σε κάθε περίπτωση, το περίεργο της υπόθεσης δεν είναι η εμπορική αξία του αμαξιου αλλά το γεγονός ότι δε του δίνουν τίποτε. Θα το θεωρούσα δηλαδή σωστό να του έλεγαν ότι η αξία είναι αυτή, πάρε τα χρήματα και άσε μας. Το τίποτε μου φαίνεται άδικο. Δεν υπάρχει η περίπτωση "δεν δίνει τίποτα",κάποιος λέει ψέμματα ή δεν έχει καταλάβει καλά. 2
Pwpwpw Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Διαβαζοντας το νημα εχω καταλαβει τα εξης, εαν καπου κανω λαθος διορθωστε με: Η ασφαλεια δεν δινει χρηματα για επισκευη, οχι οτι δεν δινει γενικα καθολου χρηματα . Ο λογος ειναι οτι το κοστος αποκαταστασης της ζημιας, ξεπερναει την αξια ολοκληρου του αυτοκινητου συμφωνα παντα με την ασφαλιστρικη, οποτε ουσιαστικα λενε οτι βγαινει το αυτοκινητο ολικη στο πληρωνω και τελειωνει εκει, επισκευη δεν αξιζει δεν στην πληρωνω. Το προβλημα εδω ομως απ οτι καταλαβαινω ειναι οτι η ασφαλιστικη κοστολογει το αυτοκινητου στα 2,500 ευρω και ο ιδιοκτητης θεωρει χαμηλο το ποσο για να "πεταξει" το αυτοκινητου του. Υ.Γ Προσωπικη μου γνωμη και εμενα λιγα μου φαινετονται τα 2,500 για ενα Punto του 09 σε καλη κατασταση.Ολοι ξερουμε που εχουν παει τα μετεχειρα, με αυτα τα λεφτα μαλλον χρεπι του 09 αγοραζεις που πιθανοτατα θα θελει σχεδον αλλα τοσο σε συνεργεια και φανοποιεια να γινει αμαξι παρα ετοιμο αμαξι να γυρισεις μιζα και να φυγεις. Γνωμη μου αν του δινανε τουλαχιστον αλλα ενα χιλιαρικο να παει 3500, ισως ειχε νοημα τετοια κουβεντα, αλλα στα 2,500 μαλλον "τριχες" του δινουν, ουτε εγω θα δεχομουν αμαξι 14 ετων σε αψογη λειτουργικη κατασταση να το "πεταξω" για 2500 χιλιαρικα. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από Pwpwpw 3
Shinji ikari Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 14 minutes ago, Narayan said: Εγώ Αν οι δικοί του του είπαν πως οι άλλοι δίνουν τόσα μπορεί να ένοιωσε ότι πρέπει να επικοινωνήσει με τους άλλους, δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας.
Shinji ikari Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, Pwpwpw said: Διαβαζοντας Θα πάρει αυτά συν αυτά που θα πάρει από την πώληση,.
Pwpwpw Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Shinji ikari είπε Θα πάρει αυτά συν αυτά που θα πάρει από την πώληση,. Θα του δωσουν δηλαδή 2500 και τα υπόλοιπα θα πουλήσει το αμάξι; Αγοραστή ποιος θα του βρει για το τρακαρισμένο αμάξι;; Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από Pwpwpw
Zulualert Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 20 ώρες πριν, pontez2 είπε Καλησπέρα, Βοηθήστε με να καταλάβω: Οδηγός αυτοκινητου, τρακάρει με σαφη δικη του υπαιτιότητα (παραβιαση στοπ), άλλο αυτοκινητο. Το αυτοκινητο του θυματος, 15ετίας, παθαίνει μια Α ζημιά που το Β συνεργείο τη κοστολογεί με 2.500 ευρω (παράδειγμα δινω) Η ασφαλιστική λοιπόν του θήτη, υποστηρίζει πως η ζημιά ξεπερνάει τη τωρινη αξία του αυτοκινήτου, άρα δε θα πληρωσει. Ο δικηγόρος του θυματος, προτεινει να πανε δικαστικά και κάποια στιγμη θα πάρει τα χρηματα της ζημιάς και θα πληρωσει η ασφάλεια τα έξοδα του δικαστηριου. Βέβαια αυτο θέλει χρονο και χρήμα. Επίσης του πρότεινε να μεταβιβάσει το αυτοκίνητο, ωστε να λάβει απ την ασφάλεια (τη δική του πλέον), την τωρινη αξία του αυτοκινητου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Επειδη αυτο συνέβει σε πολυ κοντινο μου άνθρωπο (δεν ψευδεται) και επειδη αδυνατω να πιστέψω οτι έτσι λειτουργει ο νόμος, μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά στη παραπάνω ιστορία? Eτσι γίνεται δυστυχώς, αν έχεις παλαιό αυτοκίνητο και τρακάρεις ασχέτως υπαιτιότητας απλά μένεις χωρίς αυτοκίνητο, να στο πω αλλιώς σου δίνουν ένα ποσό βάσει ενός χρεπιού όπου πωλείται σε αγγελία σε γνωστό ιστότοπο όπου φυσικά μπορεί να είναι χωρίς ρόδες πάνω σε τσιμεντόλιθους και μεσα να ζουν κότες Κάποιοι θα σπεύσουν να πούν, βάλε δικηγόρο και πήγαινε δικαστικά, υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα όπου ορισμένοι αγνοούν επιλεκτικά -Πρέπει να έχεις τα χρήματα έτσι ώστε να επισκευάσεις το όχημα σου με δικά σου και στην συνέχεια να υποβάλεις αγωγή στην ασφαλιστική όπου με τα τιμολόγια από τον φανοποιό και ότι άλλο ζητήσει ο δικηγόρος για λογαριασμό σου θα πληρωθείς όταν γίνει το δικαστήριο -Να έχεις φυσικά και χρήματα για δικηγόρο ΑΝ δεν υπάρχουν τα χρήματα στην άκρη ΑΠΛΑ και ΩΜΑ μένεις χωρίς αυτοκίνητο, ή απλούστερα για να κυκλοφορείς αυτοκίνητο ιδιόκτητο και όχι leasing πρέπει να έχεις στην άκρη 5000€ μετρητά σε περίπτωση στραβής για να μην μείνεις με κάρτα απεριορίστων διαδρομών 3
pontez2 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αφού ήξερες ποιο ακριβώς είναι το θέμα, γιατί δεν το έλεγες από την αρχή και μας άφησες να μαντεύουμε; Αυτο βγηκε μέσα απο τη συζήτηση, όχι απο την αρχη! 2 ώρες πριν, Shinji ikari είπε Η ζωή είναι άδικη και μερικές φορές χάνεις κάτι χωρίς να φταις. Στο δικαστήριο δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Αυτο καταλαβαίνεις οτι δεν αποτελεί σοβαρή εξήγηση παρόλο που απ οτι καταλαβαίνω, αυτό ισχύει!
Pwpwpw Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν καταλαβα αυτό που έγραψες ο συμφοριτης πιο πάνω. Οτι δηλαδή του προσφέρει 2.500 ευρώ η ασφάλεια συν τα υπόλοιπα που θα πάρει με την πώληση; Ποιος θα το αγοράσει και ποιος θα αναλάβει να του βρει αγοραστή; Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από Pwpwpw
pontez2 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Δεν υπάρχει η περίπτωση "δεν δίνει τίποτα",κάποιος λέει ψέμματα ή δεν έχει καταλάβει καλά. Ξεκάθαρα αυτο του ειπαν για αυτο πάει και δικαστικά ο μπάρμπας. 30 φορές τον ρωτησα, ουτε εγω πιστευα οτι λειτουργουν έτσι.
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 8 minutes ago, pontez2 said: Αυτο βγηκε μέσα απο τη συζήτηση, όχι απο την αρχη! Τελικά κακώς έκανα που απάντησα σοβαρά... 1
Shinji ikari Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, Pwpwpw said: Θα Αν θέλει να πάρει καλή τιμή, θα πρέπει να βρεί κάποιον προφανώς, αφού θέλει να το κρατήσει, δεν είναι αυτό το θέμα. Μπορεί να βρεί μάστορα να το φτιάξει με μτχ αντ/κα στα λεφτά που δίνει η ασφάλεια, μπορεί να κάνει ότι είπε ο Zulualert και να μπλέξει με δικαστήριο βέβαια. 9 minutes ago, pontez2 said: Ξεκάθαρα Μας είπες ήδη ότι του προσφέρουν τα σώστρα, δεν υπάρχει μπέρδεμα.
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 7 minutes ago, Pwpwpw said: Εγώ δεν καταλαβα αυτό που έγραψες ο συμφοριτης πιο πάνω. Οτι δηλαδή του προσφέρει 2.500 ευρώ η ασφάλεια συν τα υπόλοιπα που θα πάρει με την πώληση; Ποιος θα το αγοράσει και ποιος θα αναλάβει να του βρει αγοραστή; Οι ασφαλιστικές έχουν κάποιους εμπόρους που συνεργάζονται, σε τέτοιες περιπτώσεις τους ενημερώνουν ότι υπάρχει πχ ένα τρακαρισμένο punto του 2009, αυτοί με τη σειρά τους δίνουν προσφορές, και η καλύτερη προσφορά - αν βέβαια συμφωνήσει και ο παθών - το παίρνει. 1
Pwpwpw Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Οι ασφαλιστικές έχουν κάποιους εμπόρους που συνεργάζονται, σε τέτοιες περιπτώσεις τους ενημερώνουν ότι υπάρχει πχ ένα τρακαρισμένο punto του 2009, αυτοί με τη σειρά τους δίνουν προσφορές, και η καλύτερη προσφορά - αν βέβαια συμφωνήσει και ο παθών - το παίρνει. Όποτε ο παθών θα εισπράξει τα 2500 που του δίνει η ασφάλεια συν την καλύτερη προσφορά για το τρακαρισμένο αμάξι του εφόσον αποφασίσει να συμφωνήσει με αυτά που του λέει η ασφάλεια; Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από Pwpwpw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα