NTC Labs Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 10 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αυτό με τις αξίες δεν είναι και πυρηνική φυσική... αν το κόστος της επισκευής είναι ίσο ή μεγαλύτερο από όσο άξιζε το αυτοκίνητο πριν τρακάρει τότε δεν αξίζει η επισκευή, οπότε η ασφαλιστική σε αποζημιώνει με την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου. Στο φινάλε, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είσαι ικανοποιημένος με αυτά που σου προσφέρει η ασφαλιστική, τότε ξεκινάς πολύχρονο και πολυέξοδο δικαστικό αγώνα διεκδικώντας αυτά που νομίζεις εσύ. Λάθος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην του το φτιάξει η ασφαλιστική επειδή η επισκευή είναι ασύμφορη. Μονο που η "τρεχουσα εμπορικη αξια" της ασφαλιστικης εσκεμμένα δεν εχει καμια σχεση με την τρεχουσα εμπορικη αξια. 3 2
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 4 minutes ago, NTC Labs said: Μονο που η "τρεχουσα εμπορικη αξια" της ασφαλιστικης εσκεμμένα δεν εχει καμια σχεση με την τρεχουσα εμπορικη αξια. Δεν θα τόλεγα, από όσες περιπτώσεις ξέρω προσωπικά η αξία που βγάζει η ασφαλιστική είναι αρκετά κοντά στην τρέχουσα εμπορική αξία, άλλο που σχεδόν πάντα ο παθών ισχυρίζεται (ή νομίζει, δεν κάνει διαφορά) ότι ειδικά το δικό του αυτοκίνητο αξίζει πολύ περισσότερα από όσα ζητάνε για παρόμοια αυτοκίνητα στο car.gr.
Dark_Nightfall Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 7 ώρες πριν, kage είπε Υ.Γ. πρόσφατα κάποιος με bmw m3 δεν πήρε μια από κλοπη αξιας 90κ γιατί λεει του το κλέψανε έξω από επιχείρηση τ χωρίς καμερες κτλ αρα λογω πιθανου δολου.. Αν δεν κάνω λάθος ο συγκεκριμένος είχε στο ιστορικό ήδη 1-2 αντίστοιχες "κλοπές" , δεν ήταν δηλαδή πρώτη φορά και με αυτή την λογική καλώς του ρίξανε άκυρο. 2
pontez2 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Πάντως το αμάξι στο car βγαίνει από 3.500 και πάνω. Και ο ίδιος αν το πουλούσε δε παίζει να το έδινε κάτω από 4. Σε κάθε περίπτωση, το περίεργο της υπόθεσης δεν είναι η εμπορική αξία του αμαξιου αλλά το γεγονός ότι δε του δίνουν τίποτε. Θα το θεωρούσα δηλαδή σωστό να του έλεγαν ότι η αξία είναι αυτή, πάρε τα χρήματα και άσε μας. Το τίποτε μου φαίνεται άδικο. 2
haris_216 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 15 ώρες πριν, pontez2 είπε @paylidisάρα ουσιαστικά, η ασφαλιστική έχει το δικαίωμα να μη σου φτιάξει το αμάξι δηθεν επειδη κοστιζει περισσότερο από την αξία. Αυτο με τις αξίες @NikosKallitheaδε το πολυκαταλαβαινω να πω την αληθεια. Οκ καταλαβαίνω πως το να έχεις ένα ερειπιο που ισα ισα κινειται, εννοειται οτι δεν τρέχει και κάτι, αλλά εδω μιλάμε για αυτοκινητο που ο άνθρωπος το ειχε κουκλί. Στο φινάλε, τη μια μέρα έχεις αμαξι και κάνεις τη δουλειά σου, την άλλη δεν έχεις. Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω πως εφοσον τρακάρει κάποιος, υπάρχει μεγάλη πιθανοτητα να μη φτιαχτει το αμάξι του, επειδη έπεσε η αγοραστικη αξία του αμαξιού. Καταλαβαίνω τι λες και για την ακρίβεια έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Μπορεί δηλαδή να έχεις ένα αμάξι με τα δεδομένα που λες και άρα μια κάποια αξία (αφήνω την πιθανή συναισθηματική στην άκρη καθώς αυτό αφορά ΜΟΝΟ τον ιδιοκτήτη) να κάνεις τη δουλειά σου και να το χαίρεσαι κι επειδή έπεσε κάποιος επάνω σου για τον όποιο λόγο, να σε αποζημιώνουν για ποσό που ούτε καν θα πλησίαζε την αντικατάσταση αυτού που έχασες. Επειδή τα αντίστοιχα υπόλοιπα της αγοράς είναι χρέπια, πολυπερπατημένα ή απλά ανύπαρκτα. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η προσέγγιση. Και είμαι σίγουρος, επειδή έχω μία 2η "αγάπη" που δεν πολυκυκλοφορώ, ότι αν κάποιος πέσει επάνω μου και κάνει σημαντική ζημιά (επειδή ξέρω ότι θα μου προτείνουν 100άρικα) πρώτα θα του σπάσω το κεφάλι (ειδικά αν έχει κάνει μαλ...ία) και μετά θα ανταλλάξουμε στοιχεία 1
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 9 minutes ago, pontez2 said: Πάντως το αμάξι στο car βγαίνει από 3.500 και πάνω. Και ο ίδιος αν το πουλούσε δε παίζει να το έδινε κάτω από 4. Σε κάθε περίπτωση, το περίεργο της υπόθεσης δεν είναι η εμπορική αξία του αμαξιου αλλά το γεγονός ότι δε του δίνουν τίποτε. Θα το θεωρούσα δηλαδή σωστό να του έλεγαν ότι η αξία είναι αυτή, πάρε τα χρήματα και άσε μας. Το τίποτε μου φαίνεται άδικο. Είπαμε, κάτι έχεις καταλάβει λάθος, δεν παίζει να μην του δίνουν τίποτα επειδή η ζημιά είναι μεγαλύτερη από την αξία του αυτοκινήτου. Ή έστω ο πολύ κοντινός σου άνθρωπος κατάλαβε κάτι λάθος, ίσως να του είπαν κάτι του τύπου "θα βγει ολική" και αυτός να κατάλαβε ότι δεν θα πάρει τίποτα, ίσως να του πρόσφεραν ξέρω γω 3.500€ και αυτός να το θεώρησε τίποτα (πολύ λίγα δλδ). Go figure... 2 minutes ago, haris_216 said: πρώτα θα του σπάσω το κεφάλι (ειδικά αν έχει κάνει μαλ...ία) Εκτός και αν σου ρίχνει 2 κεφάλια, σε αυτή τη περίπτωση νομίζω πως θα το σκεφτείς πριν το προσπαθήσεις
pontez2 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 @Joshua21δυστηχως, αυτος ειναι ο λόγος που θα πάει δικαστικά, ακριβως διοτι του ειπαν οτι δε παιρνει τιποτε, επειδη ξεπερνάει την αξια!!!. Στην αρχη κι εγω νομιζα οτι κάτι δε πηγαινε καλά. Για αυτο και ρώτησα που στηριζονται και λένε τέτοια πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, εφοσον θα πάνε δικαστικά θα ξέρουμε σε 3 χρονια το αποτέλεσμα, αν και ο δικηγόρος του μπάρμπα, θεωρει δεδομένο οτι θα κάνουν αντιπρόταση. 4 λεπτά πριν, haris_216 είπε Δυστυχώς όμως αυτή είναι η προσέγγιση. Και είμαι σίγουρος, επειδή έχω μία 2η "αγάπη" που δεν πολυκυκλοφορώ, ότι αν κάποιος πέσει επάνω μου και κάνει σημαντική ζημιά (επειδή ξέρω ότι θα μου προτείνουν 100άρικα) πρώτα θα του σπάσω το κεφάλι (ειδικά αν έχει κάνει μαλ...ία) και μετά θα ανταλλάξουμε στοιχεία Μα εκει σε οδηγουν!
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, pontez2 said: @Joshua21δυστηχως, αυτος ειναι ο λόγος που θα πάει δικαστικά, ακριβως διοτι του ειπαν οτι δε παιρνει τιποτε, επειδη ξεπερνάει την αξια!!!. Στην αρχη κι εγω νομιζα οτι κάτι δε πηγαινε καλά. Για αυτο και ρώτησα που στηριζονται και λένε τέτοια πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, εφοσον θα πάνε δικαστικά θα ξέρουμε σε 3 χρονια το αποτέλεσμα, αν και ο δικηγόρος του μπάρμπα, θεωρει δεδομένο οτι θα κάνουν αντιπρόταση. Τι να σου πω, ο συνηθισμένος λόγος για να πάει δικαστικά κάποιος είναι η ασφαλιστική να του δίνει πολύ λιγότερα από όσα νομίζει, και όχι να μην του δίνει τίποτα. Εκτός και αν παίζει κάτι άλλο που δεν το ξέρεις ούτε εσύ. 1
haris_216 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εκτός και αν σου ρίχνει 2 κεφάλια, σε αυτή τη περίπτωση νομίζω πως θα το σκεφτείς πριν το προσπαθήσεις Πιθανότατα. Αν πρυτανεύσει η λογική. Αλλά "αγάπη" (η όποια αγάπη) κι "εν θερμώ" αντίδραση δεν είναι συνήθως καλός σύμβουλος 1
Shinji ikari Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 17 hours ago, pontez2 said: Καλησπέρα Δεν διάβασα τι έγραψαν οι άλλοι, αυτό θα κάνει, θα το κάνει μεταβίβαση σε όποιον θέλει και θα πάρει τα σώστρα (τα λεφτά που του δίνει η ασφάλεια), έτσι γίνεται.
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 1 minute ago, Shinji ikari said: Δεν διάβασα τι έγραψαν οι άλλοι, αυτό θα κάνει, θα το κάνει μεταβίβαση σε όποιον θέλει και θα πάρει τα σώστρα (τα λεφτά που του δίνει η ασφάλεια), έτσι γίνεται. Αυτό δεν το σκέφτηκα, ίσως να του λένε πως επειδή βγαίνει ολική δεν θα πάρει αποζημίωση αν δεν φύγει πρώτα από το όνομα του, ενώ αυτός θέλει να το κρατήσει για να το φτιάξει, όντως έτσι γίνεται.
Shinji ikari Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, Joshua21 said: Αυτό Ας το ξαναπάρει στο όνομα του μετά αλλά θα δώσει και από την τσέπη του για να το φτιάξει μάλλον. Ας ζητήσει ευγενικά κάτι παραπάνω. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από Shinji ikari
pontez2 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 21 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε Δεν διάβασα τι έγραψαν οι άλλοι, αυτό θα κάνει, θα το κάνει μεταβίβαση σε όποιον θέλει και θα πάρει τα σώστρα (τα λεφτά που του δίνει η ασφάλεια), έτσι γίνεται. A μπράβο, αυτο ειναο το θέμα. Γιατι πρέπει να το κάνει μεταβιβαση για να του δωσουν τα χρηματα, ενω θα έπρεπε να του τα δωσουν απλα? Δε τα δικαιουται? Τι σημαινει "αυτο γινεται"? Τι ειδους νομικο πλαίσιο ειναι αυτο που υποχρεωνει ένα θυμα να δωσει το αμαξι του για να πάρει λεφτά για μια ζημιά που δεν έφταιξε?
Joshua21 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 18 minutes ago, Shinji ikari said: Ας το ξαναπάρει στο όνομα του μετά αλλά θα δώσει και από την τσέπη του για να το φτιάξει μάλλον. Ας ζητήσει ευγενικά κάτι παραπάνω. Όχι απαραίτητα, κατά κανόνα οι ασφαλιστικές πληρώνουν τις ζημιές πολύ παραπάνω από όσα θα πλήρωνε ο ιδιώτης, μια ζημιά που η ασφαλιστική την κοστολογεί πχ με 4.000€ ο ιδιώτης ίσως και να μπορέσει να τη φτιάξει με τα μισά. 13 minutes ago, pontez2 said: A μπράβο, αυτο ειναο το θέμα. Γιατι πρέπει να το κάνει μεταβιβαση για να του δωσουν τα χρηματα, ενω θα έπρεπε να του τα δωσουν απλα? Δε τα δικαιουται? Τι σημαινει "αυτο γινεται"? Τι ειδους νομικο πλαίσιο ειναι αυτο που υποχρεωνει ένα θυμα να δωσει το αμαξι του για να πάρει λεφτά για μια ζημιά που δεν έφταιξε? Αφού ήξερες ποιο ακριβώς είναι το θέμα, γιατί δεν το έλεγες από την αρχή και μας άφησες να μαντεύουμε; Αυτό γίνεται = αυτό συνηθίζεται. Μην φαντάζεσαι διάφορα, δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να υποχρεώνει τον παθόντα να μεταβιβάζει το όχημα του για να πάρει την αποζημίωση, οι ασφαλιστικές το κάνουν επειδή έτσι τις συμφέρει, για να εξασφαλιστούν, αλλιώς αν δώσουν απλά τα χρήματα στον παθών αυτός μπορεί να το φτιάξει και να ζητάει μετά κιάλλα από την ασφαλιστική.
Shinji ikari Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 25 minutes ago, pontez2 said: A Δεν μπορεί απλά να σου δώσει χρήματα στο χέρι, θα έκαναν όλοι κομπίνες. Και δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από όσο αξίζει το αμάξι, πάλι θα γινόταν κομπίνες, αν μπορούσε να το φέρει στην κατάσταση που ήταν πριν το τρακάρισμα, θα το έκανε αλλά δεν μπορεί. Η ζωή είναι άδικη και μερικές φορές χάνεις κάτι χωρίς να φταις. Στο δικαστήριο δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. 5 minutes ago, Joshua21 said: Όχι Ναι, Ισως, γι' αυτό είπα μάλλον. 6 minutes ago, Joshua21 said: Μην Σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα