vagpap Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 130αρια έχει σίγουρα στην Αθηνών-Κορίνθου. Από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα/Σπάρτη έχει 120 το μέγιστο, ακόμα και σε μεγάλες ευθείες που σε "παίρνει" και για παραπάνω (ενδέχεται να έχει να κάνει και με τον αριθμό διαθέσιμων λωρίδων - 2 ανά κατεύθυνση - καθώς και με το μέγεθος της ΛΕΑ πέρα της μορφολογίας του δρόμου). 1
dkstopo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 ταχυτητα<140 δεν σε σταματανε ταχυτητα<149 ειναι προστιμο ταχυτητα>150 διπλωμα πινακιδες διαλέγεις και παίρνεις 3
Hik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 11 minutes ago, dkstopo said: ταχυτητα<140 δεν σε σταματανε ταχυτητα<149 ειναι προστιμο ταχυτητα>150 διπλωμα πινακιδες διαλέγεις και παίρνεις Και λαμβάνοντας υπόψη ότι η πλειοψηφία των αυτοκινήτων χάνει στο ταχύμετρο σε σχέση με την πραγματική (εκτός των Tesla), το να πηγαίνεις με 140 - 145 σταθερά δε σε σταματάνε. Που είναι μια χαρά όριο, δηλαδή πόσο θα ήθελε κάποιος να πηγαίνει. 2
dimitris_dimos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, vagpap είπε Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, ο ΚΟΚ προβλέπει και "προσπέραση" από δεξιά υπό περιπτώσεις (αρ. 17, παρ.8). Συγκεκριμένα, όταν ο δρόμος επιτρέπει κυκλοφορία σε στοίχους, το να περάσεις κάποιον από δεξιά δε θεωρείται προσπέραση όσο δεν έχεις κάνει ελιγμό για να βρεθείς στη δεξιά και να περάσεις από εκεί (αν δηλαδή είσαι ήδη δεξιά με ταχύτητα Α και συναντήσεις στη μεσαία κάποιον με ταχυτήτα Β - Β<Α - "ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προσπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου"). Προφανώς η υποπερίπτωση είναι σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας. Δεν νομίζω οτι σε κανονική κίνηση επιτρέπεται. Άσχετο/σχετικό περί προσπέρασης από τα δεξιά. Όταν σετάρω στο αυτοκινητό μου το Adaptive cruise contol και είμαι δεξιά. Μόλις αντιληφθεί το αυτοκίνητο ότι πάω να προσπεράσω αυτοκίνητο από τα δεξιά προσαρμόζει την ταχύτητα(φρενάρει) με το αυτοκίνητο στα αριστερά και δεν αφήνει να γίνει προσπέραση αν δεν πατήσει ο οδηγός το γκάζι.
great Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Ειναι αδιανοητο να πηγαινω με 130 αριστερη στην εθνικη και να ερχετε ο αλλος απο πισω να κολαει προφυλακτηρα και να περιμενει να φυγω. Οχι δεν θα φυγω, εκει θα μεινεις απο πισω. Και να πεις οτι κανεις δεξια να περασει δεν εχεις προλαβει καν να μπει το μισο αυτοκινητο στην δεξια και εχει ερθει ηδη διπλα σου με αποτελεσμα αν χρειαστει εσυ να μην μπορεις να γυρισεις πισω, το δευτερο εγκλημα που κανουν. 1
dimitris_dimos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, great είπε Ειναι αδιανοητο να πηγαινω με 130 αριστερη στην εθνικη και να ερχετε ο αλλος απο πισω να κολαει προφυλακτηρα και να περιμενει να φυγω. Οχι δεν θα φυγω, εκει θα μεινεις απο πισω. Και να πεις οτι κανεις δεξια να περασει δεν εχεις προλαβει καν να μπει το μισο αυτοκινητο στην δεξια και εχει ερθει ηδη διπλα σου με αποτελεσμα αν χρειαστει εσυ να μην μπορεις να γυρισεις πισω, το δευτερο εγκλημα που κανουν. Προφανώς θα μείνει εκεί μέχρι να βρεις χώρο να αλλάξεις με ασφάλεια λωρίδα προς τα δεξιά. Είναι μερικοί ανυπόμονοι που κορνάρουν και στα βενζινάδικα Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2023 από dimitris_dimos 1
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 10 λεπτά πριν, great είπε Ειναι αδιανοητο να πηγαινω με 130 αριστερη στην εθνικη και να ερχετε ο αλλος απο πισω να κολαει προφυλακτηρα και να περιμενει να φυγω. Οχι δεν θα φυγω, εκει θα μεινεις απο πισω. Και να πεις οτι κανεις δεξια να περασει δεν εχεις προλαβει καν να μπει το μισο αυτοκινητο στην δεξια και εχει ερθει ηδη διπλα σου με αποτελεσμα αν χρειαστει εσυ να μην μπορεις να γυρισεις πισω, το δευτερο εγκλημα που κανουν. Eίναι παράνομο να έχεις κατασκηνώσει στην αριστερή που είναι μονο για προσπέραση. 7 1
insoholic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Διαβαζω για τα ορια ταχυτητας... Διαβαζω για τον τρόπο οδήγησης... Κανεις δεν αναφερεται ομως στις μηχανες που εχουν καλυμμένες πινακίδες για να τρεχουν και για να περνανε διοδια δωρεαν... Απειρους τετοιους εχω συναντήσει Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2023 από insoholic
alexander098 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Εχουν γραφτει περιπου 50 απαντησεις. Μολις 2 απαντησαν στο ερωτημα μου. Ολοι επικεντρωθηκαν στο αν πρεπει να τρεχεις ή οχι. Αλλο ρωτησα για αλλο γινεται συζητηση. Βλεπω να πηγαινει για κλειδωμα το θεμα.
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 16 ώρες πριν, alexander098 είπε Μετα απο προσατο ταξιδι, μου γεννηθηκε η εξης απορια. Διαβασα αρκετα αρθρα, τα οποια ολα ανεβηκαν την ιδια περιοδο, οτι η εθνικη θα εξοπλιστει με ρανταρ. Ισχυει; Εχει λαβει καποιος μπιλιετο; ναι ισχύει,κάμποσοι έχουν λάβει ,κάμποσοι το έχουν παραλάβει επιτόπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις