paranoid_android Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα Εχω κάποιες απορίες, σαν πρωτη φορά που μπαίνω σε δικό μου σπιτι κ ασχολουμαι με λογιαριασμους κλπ Πριν 1 μηνα μπηκα σε σπιτι που νοικιαζω κ ειχε ΔΕΗ ως παροχο. 1) 19/10 πηγα στην elpedison, οποτε τωρα μου ήρθε λογαριασμός ΔΕΗ, ο οποιος αναφερεται ως "τελικός λογαριασμός". Τι ακριβώς ειναι αυτός; αν ηταν εκκαθαριστικος, δε θα πρεπε να αναγραφοταν ετσι; ωστοσο αναφερει ως διαστημα πληρωμής απο τα τελη ιουλιου μέχρι κ τωρα που έκανα τη διακοπή, γι αυτο με κανει να σκεφτομαι οτι ειναι εκαθθαριστικος. Το ποσο ειναι πολυ μικρο, της ταξεως των 20€, ομως ηθελα να ρωτησω, εφοσον εγω δεν εμενα ολο αυτο το διαστημα εκει, δε θα πρεπε να πληρωσει κ ο ιδιοκτητης κατι; 2) τωρα ο νεος λογαριασμός με τον νεο παροχο, ποτε θα μου έρθει; θα μετραει ο μηνας απο οταν μπηκα, αρα να περιμενω ιδια περιοδο τον επομενο μήνα; ή θα ρθει τώρα, ακομα κ για τοσο λιγες μερες; αντιστοιχα και με τον εκκαθαριστικο: με τη δεη θα ερχοταν τον νοεμβρη, τωρα εδω θα ρθει νοεμβρη ή θα μετρησει το 3μηνο απ την εναρξη παροχης στο νεο παροχο; 3) οσον αφορα τις μετρησεις που μπορουμε να κανουμε εμεις, μπορειτε να με διαφωτισετε; επειδη δεν το εχω ξανακανει, πως ακριβως λειτουργεί και τι σημαινει στην πραξη; οτι θα πληρωνω ακριβώς οτι καίω, αρα δε θα ρχονται εκκαθαροστικοι; πλιζ αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τη λογικη αυτη! Επισης, πώς μπορώ να δίνω μετρήσεις; απλα θα γραφω τις κιλοβατορες που λεει ο μετρητης κ αυτο ειναι ολο;
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 5 λεπτά πριν, paranoid_android είπε Καλησπέρα Εχω κάποιες απορίες, σαν πρωτη φορά που μπαίνω σε δικό μου σπιτι κ ασχολουμαι με λογιαριασμους κλπ Πριν 1 μηνα μπηκα σε σπιτι που νοικιαζω κ ειχε ΔΕΗ ως παροχο. 1) 19/10 πηγα στην elpedison, οποτε τωρα μου ήρθε λογαριασμός ΔΕΗ, ο οποιος αναφερεται ως "τελικός λογαριασμός". Τι ακριβώς ειναι αυτός; αν ηταν εκκαθαριστικος, δε θα πρεπε να αναγραφοταν ετσι; ωστοσο αναφερει ως διαστημα πληρωμής απο τα τελη ιουλιου μέχρι κ τωρα που έκανα τη διακοπή, γι αυτο με κανει να σκεφτομαι οτι ειναι εκαθθαριστικος. Το ποσο ειναι πολυ μικρο, της ταξεως των 20€, ομως ηθελα να ρωτησω, εφοσον εγω δεν εμενα ολο αυτο το διαστημα εκει, δε θα πρεπε να πληρωσει κ ο ιδιοκτητης κατι; 2) τωρα ο νεος λογαριασμός με τον νεο παροχο, ποτε θα μου έρθει; θα μετραει ο μηνας απο οταν μπηκα, αρα να περιμενω ιδια περιοδο τον επομενο μήνα; ή θα ρθει τώρα, ακομα κ για τοσο λιγες μερες; αντιστοιχα και με τον εκκαθαριστικο: με τη δεη θα ερχοταν τον νοεμβρη, τωρα εδω θα ρθει νοεμβρη ή θα μετρησει το 3μηνο απ την εναρξη παροχης στο νεο παροχο; 3) οσον αφορα τις μετρησεις που μπορουμε να κανουμε εμεις, μπορειτε να με διαφωτισετε; επειδη δεν το εχω ξανακανει, πως ακριβως λειτουργεί και τι σημαινει στην πραξη; οτι θα πληρωνω ακριβώς οτι καίω, αρα δε θα ρχονται εκκαθαροστικοι; πλιζ αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τη λογικη αυτη! Επισης, πώς μπορώ να δίνω μετρήσεις; απλα θα γραφω τις κιλοβατορες που λεει ο μετρητης κ αυτο ειναι ολο; 1 αφού δεν είσαι πλέον πελάτης της ΔΕΗ σωστά γράφει τελικός λογαριασμός. Μπορεις να ρωτήσεις την Ελπέντισον για τα υπόλοιπα.
fredd0 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 τελικος ειναι ο τελικος λογαριασμος απο τον παλιο παροχο. Και ναι βαρυνει τον προηγουμενο χρηστη της παροχης (ειναι οτι δε τιμολογηθηκε μεχρι να περασει η παροχη στον ονομα σου). Τον δινεις στον ιδικτητη, και βεβαιωνεσαι οτι τον πληρωνει. αγνωστο, καποιες φορες ερχεται σε 2 βδομαδες, καποιες φορες (σε παριπτωση γνωστου μου στην ιδια εταιρια) εκανε 4 μηνες καταχωρεις την ενδειξη του μετρητη στο site του παροχου σου, αντι για εναντι σου βγαζει εκκαθαριστικος με ενδειξη πελατη (απο οσο ξερω για την elpedison) Απο κει και περα εκκαθαριστικος θα βγαινει κανονικα καθε 4 μηνες με βαση τη καταμετρηση του ΔΕΔΔΗΕ, απλα για σενα αν εισαι συνεπης/ακριβης η καταναλωση σου θα μοιραζεται ακριβως στους λογαριασμους, ενω με τους εναντι θα πληρωνεις κατι που μπορει να ειναι κοντα στην πραγματικοτητα, η μπορει να ειναι γιολο, γιατι αυτο το κατι βασιζεται σε ιστορικα στοιχεια καταναλωσης για την παροχη σου. Σε καθε περιπτωση ο εκκαθαριστικος παντως διορθωνει οτιδηποτε γιολο, αφου βγαινει βαση πραγματικης μετρησης στο ρολοι
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 36 minutes ago, paranoid_android said: Καλησπέρα Εχω κάποιες απορίες, σαν πρωτη φορά που μπαίνω σε δικό μου σπιτι κ ασχολουμαι με λογιαριασμους κλπ Πριν 1 μηνα μπηκα σε σπιτι που νοικιαζω κ ειχε ΔΕΗ ως παροχο. 1) 19/10 πηγα στην elpedison, οποτε τωρα μου ήρθε λογαριασμός ΔΕΗ, ο οποιος αναφερεται ως "τελικός λογαριασμός". Τι ακριβώς ειναι αυτός; αν ηταν εκκαθαριστικος, δε θα πρεπε να αναγραφοταν ετσι; ωστοσο αναφερει ως διαστημα πληρωμής απο τα τελη ιουλιου μέχρι κ τωρα που έκανα τη διακοπή, γι αυτο με κανει να σκεφτομαι οτι ειναι εκαθθαριστικος. Το ποσο ειναι πολυ μικρο, της ταξεως των 20€, ομως ηθελα να ρωτησω, εφοσον εγω δεν εμενα ολο αυτο το διαστημα εκει, δε θα πρεπε να πληρωσει κ ο ιδιοκτητης κατι; 2) τωρα ο νεος λογαριασμός με τον νεο παροχο, ποτε θα μου έρθει; θα μετραει ο μηνας απο οταν μπηκα, αρα να περιμενω ιδια περιοδο τον επομενο μήνα; ή θα ρθει τώρα, ακομα κ για τοσο λιγες μερες; αντιστοιχα και με τον εκκαθαριστικο: με τη δεη θα ερχοταν τον νοεμβρη, τωρα εδω θα ρθει νοεμβρη ή θα μετρησει το 3μηνο απ την εναρξη παροχης στο νεο παροχο; 3) οσον αφορα τις μετρησεις που μπορουμε να κανουμε εμεις, μπορειτε να με διαφωτισετε; επειδη δεν το εχω ξανακανει, πως ακριβως λειτουργεί και τι σημαινει στην πραξη; οτι θα πληρωνω ακριβώς οτι καίω, αρα δε θα ρχονται εκκαθαροστικοι; πλιζ αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τη λογικη αυτη! Επισης, πώς μπορώ να δίνω μετρήσεις; απλα θα γραφω τις κιλοβατορες που λεει ο μετρητης κ αυτο ειναι ολο; Καταρχήν ο τίτλος είναι λάθος, η παροχή θα ήταν καινούργια αν έμπαινε τώρα, από ότι λες όμως υπήρχε από πριν. 1) Μην φαντάζεσαι διάφορα, ο λογαριασμός γράφει τελικός επειδή είναι τελικός, επειδή είναι ο τελευταίος που έκδοσε η ΔΕΗ για την σύμβαση που υπήρχε πριν πάρεις την παροχή στο όνομα σου. Επίσης το σωστό θα ήταν να έπαιρνες το ρεύμα στο όνομα σου άμεσα, από ότι έγραψες όμως μπήκες πριν κανα μήνα άρα 29/09 αλλά στο όνομα σου πήρες την παροχή στις 19/10, συνεπώς δεν ισχύει το ότι δεν έμενες όλο αυτό το διάστημα εκεί. 2) Η βάση για τους λογαριασμούς είναι η προγραμματισμένη ημερομηνία καταμέτρησης από τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτή δεν αλλάζει άσχετα πότε μπήκες, ο εκκαθαριστικός και πάλι Νοέμβρη θα έρθει. 3) Αν δίνεις κάθε μήνα μετρήσεις τότε θα σου έρχονται 3 έναντι (με τη μόνη διαφορά ότι θα είναι βασισμένοι στις δικές σου μετρήσεις αντί κατά προσέγγιση που έρχονται κανονικά), και ο τέταρτος θα είναι εκκαθαριστικός βασισμένος στην καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ.
paranoid_android Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Αρα δεν αλλαζει κ πολλα στην πραξη, εφοσον θα γινεται εκκαθαριση κ τοτε θα φαινονται οι πραγματικες μετρησεις
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 8 minutes ago, paranoid_android said: Αρα δεν αλλαζει κ πολλα στην πραξη, εφοσον θα γινεται εκκαθαριση κ τοτε θα φαινονται οι πραγματικες μετρησεις Στους έναντι αλλάζει, στον καθέναν από αυτούς θα χρεώνεσαι με ότι πραγματικά έχεις καταναλώσει. Στο τι θα χρεωθείς συνολικά στους 4 λογαριασμούς του τετραμήνου (3 έναντι + 1 εκκαθαριστικό), δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Αν νομίζεις πως δεν αξίζει τον κόπο η φασαρία να δίνεις κάθε μήνα ενδείξεις, τότε απλά μην το κάνεις.
Daxlias Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Εγώ πάντως που έχω elpedison 6 μήνες τώρα είμαι ευχαριστημένος!!! Κάθε μήνα βάζω την κατανάλωση μου και το περισσότερο που πλήρωσα είναι 70€ τον Αύγουστο με a/c. Και τώρα που ήρθε εκκαθάριση είναι ακριβώς ότι και οι προηγούμενοι λογαριασμοί σε χρεώσεις και έχω υπόλοιπο 22€!!! Με κοινωνικό τιμολόγιο αλλά και κρατική επιδότηση αυτούς τους μήνες!!! Να δούμε από 1/1/2024 τι ξημερώνει!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα