Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,  έκανα προσθήκη ενός  m2 SSD  πάνω σε ένα παλιότερο  desktop. Τον  SSD  τον έβλεπαν κανονικά τα  windows 10 οπότε αποφασίζω να περάσω τα  windows 10 με το  hasleo disk clone  εκεί.Η διαδικασία ολοκληρώνεται, κάνω   επανεκκίνηση, μπαίνω στο  bios  βάζω να κάνει  boot  πρώτα από τον  SSD. Κάνω  save και  restart  καί μετά το απόλυτο μαύρο. 

Δεν εμφανίζει ούτε κάν επιλογή για να μπω στο  bios .Αφαιροντας την μπαταρία του cmos  και τον  SSD , την πρώτη φορά μπουταρε με τον παλιό σκληρό. Ξαναδοκιμάζω να βάλω τον  SSD παράλληλα με τον παλιό σκληρό δίσκο πάνω και πάλι τα ίδια.

Μετα από αυτό ξαναβγαζω μπαταρία  CMOS  για 5 λεπτά, έχω βάλει το κατσαβίδι στα  2   jumper  για  reset bios, έχω αφαιρέσει κάθε συσκευή πού είχα συνδεμένη επάνω όπως τον παλιό σκληρό, τον  SSD, την κάρτα γραφικών, τις Ram και τίποτα. Μόνο μαύρο ενώ βλέπω τα πάντα στο κουτί να λειτουργούν σωστά  καί ούτε ακούγεται κάποιο  beep.

Η μητρική πού φοράει πάνω είναι μια  Gigabyte Z97 HD3  αν βοηθάει σε κάτι.

Κάποια λύση? 

Δημοσ.

Μη κούνησες τίποτα και δε κάνει καλή επαφή;

Κάνε επανατοποθέτηση τις μνήμες και όλες τις συνδέσεις.

Δοκίμασε πρώτα με μια μνήμη

Δημοσ.
Στις 29/10/2023 στις 7:19 ΜΜ, ELFARION είπε

Καλησπέρα,  έκανα προσθήκη ενός  m2 SSD  πάνω σε ένα παλιότερο  desktop. Τον  SSD  τον έβλεπαν κανονικά τα  windows 10 οπότε αποφασίζω να περάσω τα  windows 10 με το  hasleo disk clone  εκεί.Η διαδικασία ολοκληρώνεται, κάνω   επανεκκίνηση, μπαίνω στο  bios  βάζω να κάνει  boot  πρώτα από τον  SSD. Κάνω  save και  restart  καί μετά το απόλυτο μαύρο. 

Δεν εμφανίζει ούτε κάν επιλογή για να μπω στο  bios .Αφαιροντας την μπαταρία του cmos  και τον  SSD , την πρώτη φορά μπουταρε με τον παλιό σκληρό. Ξαναδοκιμάζω να βάλω τον  SSD παράλληλα με τον παλιό σκληρό δίσκο πάνω και πάλι τα ίδια.

Μετα από αυτό ξαναβγαζω μπαταρία  CMOS  για 5 λεπτά, έχω βάλει το κατσαβίδι στα  2   jumper  για  reset bios, έχω αφαιρέσει κάθε συσκευή πού είχα συνδεμένη επάνω όπως τον παλιό σκληρό, τον  SSD, την κάρτα γραφικών, τις Ram και τίποτα. Μόνο μαύρο ενώ βλέπω τα πάντα στο κουτί να λειτουργούν σωστά  καί ούτε ακούγεται κάποιο  beep.

Η μητρική πού φοράει πάνω είναι μια  Gigabyte Z97 HD3  αν βοηθάει σε κάτι.

Κάποια λύση? 

Έχει κάπου αλλού να τον δοκιμάσεις τον SSD; Τόσες φορές που τον έβαλες και τον έβγαλες εν νομίζω να παίζει να μην τον κούμπωσες όλες τι φορές σωστά.

Δημοσ.
Στις 29/10/2023 στις 7:19 ΜΜ, ELFARION είπε

Gigabyte Z97 HD3

Η συγκεκριμένη μητρική δεν έχει θύρα M.2 και βλέποντας την σελίδα της Gigabyte χρειάζεται το BIOS F7 για υποστήριξη nvme SSD. Βέβαια δεν μας είπες αν όντως είναι Μ.2 nvme SSD ή Μ.2 με SATA πρότυπο.

Στο ποστ του gregory83 για BIOS update δεν απάντησες. Ξέρεις ποιο BIOS έχεις;

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, TopCLR είπε

Η συγκεκριμένη μητρική δεν έχει θύρα M.2 και βλέποντας την σελίδα της Gigabyte χρειάζεται το BIOS F7 για υποστήριξη nvme SSD. Βέβαια δεν μας είπες αν όντως είναι Μ.2 nvme SSD ή Μ.2 με SATA πρότυπο.

Στο ποστ του gregory83 για BIOS update δεν απάντησες. Ξέρεις ποιο BIOS έχεις;

Εγώ έχω απορία που έβαλε τον Μ2, αφού η μητρική δεν έχει θύρα Μ2. Μήπως μας έχεις δώσει λάθος τύπο μητρικής; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει πολλούς pcie to m.2 nvme adapters (x1, x4, x16 - 3.0, 4.0) στην αγορά. Κάποιον τετοιο θα εχει πάρει, ο οποίος μπορεί να του δημιουργεί και το πρόβλημα συμβατότητας. Εδώ θέλει δοκιμές, π.χ. να τοποθετησεις τον αντάπτορα σε διαφορετική pcie υποδοχή.

π.χ. πρώτα ξεκινάς από το να αναβαθμίσεις το BIOS της μητρικής. Μετά αν δουλέψει έχει καλώς, αν όχι τότε πρέπει να δοκιμάσεις τον nvme σε άλλο pc που να έχει m.2. Αν ο δίσκος δουλέψει στο άλλο pc, τότε κατέβασε από το site του κατασκευαστή του nvme το τελευταίο firmware, αν υπάρχει νεότερη έκδοση. Μετά το firmware update, ξαναδοκιμάζεις με τον pcie to m.2 nvme αντάπτορα στο παλιο pc.

Αν δεν δεις φως με τα παραπάνω, τότε πάρε κάποιο άλλο αντάπτορα που να έχει καλές κριτικές και να είναι δοκιμασμένος από πολλούς. Δοκιμάζεις με τον νέο αντάπτορα και προσεύχεσε να δουλέψει. Εναλλακτικά, πάρε μια εξωτερική usb θήκη να τον κάνεις εξωτερικό.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2
Δημοσ.

Το αστείο είναι ότι ασχολούμαστε περισότερο εμείς, από αυτόν που έχει το πρόβλημα. Ας περιμένουμε να μας πει τι έχει κάνει με τις υποθέσεις δεν λύνονται προβλήματα. 

• Like 3
Δημοσ.
5 hours ago, fmarkos said:

Το αστείο είναι ότι ασχολούμαστε περισότερο εμείς, από αυτόν που έχει το πρόβλημα. Ας περιμένουμε να μας πει τι έχει κάνει με τις υποθέσεις δεν λύνονται προβλήματα. 

αφου δεν μπουταρει πως να μπει να μιλησει χαχα

μπηκε με ενα ποστ και χαθηκε μαλλον ξεχασε και το σαιτ μας

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, kinitos είπε

μπηκε με ενα ποστ και χαθηκε μαλλον ξεχασε και το σαιτ μας

Δεν πατάω ''sad'', αλλά τώρα αυτό σκεφτόμουν κι εγώ...

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 2/11/2023 στις 1:22 ΜΜ, duffyduck είπε

Εχει πολλούς pcie to m.2 nvme adapters (x1, x4, x16 - 3.0, 4.0) στην αγορά. Κάποιον τετοιο θα εχει πάρει, ο οποίος μπορεί να του δημιουργεί και το πρόβλημα συμβατότητας. Εδώ θέλει δοκιμές, π.χ. να τοποθετησεις τον αντάπτορα σε διαφορετική pcie υποδοχή.

π.χ. πρώτα ξεκινάς από το να αναβαθμίσεις το BIOS της μητρικής. Μετά αν δουλέψει έχει καλώς, αν όχι τότε πρέπει να δοκιμάσεις τον nvme σε άλλο pc που να έχει m.2. Αν ο δίσκος δουλέψει στο άλλο pc, τότε κατέβασε από το site του κατασκευαστή του nvme το τελευταίο firmware, αν υπάρχει νεότερη έκδοση. Μετά το firmware update, ξαναδοκιμάζεις με τον pcie to m.2 nvme αντάπτορα στο παλιο pc.

Αν δεν δεις φως με τα παραπάνω, τότε πάρε κάποιο άλλο αντάπτορα που να έχει καλές κριτικές και να είναι δοκιμασμένος από πολλούς. Δοκιμάζεις με τον νέο αντάπτορα και προσεύχεσε να δουλέψει. Εναλλακτικά, πάρε μια εξωτερική usb θήκη να τον κάνεις εξωτερικό.

Ευχαριστώ πολύ.Όντως με  adaptor  το κούμπωσα σε θύρα  PCI express X4  και  πιάνει την μέγιστη ταχύτητα το ssd.

Μετά από πολλές δοκιμές σε  ram , κάρτα γραφικών , αλλαγή μπαταρίας cmos, το μόνο πού μου έλυσε πρόβλημα είναι επανεγκατάσταση τού  bios  . Δοκίμασα δύο φορές περνώντας τα windows  στον ssd με  Basic gpt partition, επειδή διάβαζα ότι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα,και τις δύο φορές μου φθείρει το  bios  για κάποιο ανεξήγητο λόγο και κάνει όλα αυτά τα προβλήματα.

Τελικά έκανα εγκατάσταση τα  windows  με το κλασσικό Basic  Mbr  , καί δουλεύει μια χαρά.

Οπότε λύθηκε το πρόβλημα .

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...