Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Ο γιος μου έχει ένα παιδικό αυτοκινητάκι. H μπαταρία που είχε πάνω είχε  εξαρχης χαμηλη αποδοση αλλα πλέον (μετά από κανένα εξάμηνο από την ημερομηνία αγοράς ) εχει σχεδόν παραδώσει πνευμα.

Η εργοστασιακή ήταν 12v/7ah.

Σκεφτομαι να πάω σε 12v/9ah για καλύτερο τράβηγμα. 

Αυτο που με προβληματίζει είναι οτι η εργοστασιακή αναφέρει πάνω τον όρο gel bettery ενώ όσες ψάχνω είναι lead acid.

Θα έχω πρόβλημα αν προτιμήσω τις δευτερες?

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, louben είπε

Θα έχω πρόβλημα αν προτιμήσω τις δευτερες?

αν τρέξουν υγρά πότε δεν ξέρεις Για περισσότερη  ασφάλεια βάλανε σφραγισμένη

Δημοσ.

η αποδοση δεν θα αλλαξει με περισσοτερα ah. πολύ πιθανο να αλλαξει επειδη θα ειναι νεα η μπαταρια και η παλια ισως ηταν σχεδον νεκρη με το καλημερα γιατι στο 6μηνο δεν θα έπρεπε να παραδωσει.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, hp8 είπε

αν τρέξουν υγρά πότε δεν ξέρεις Για περισσότερη  ασφάλεια βάλανε σφραγισμένη

Τι σημαινει αυτο ?Και οι δυο σφραγισμένες δεν είναι? Η διαφορα τους ειναι μόνο η πιθανότητα διαρροής της δευτερης?

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

η αποδοση δεν θα αλλαξει με περισσοτερα ah. πολύ πιθανο να αλλαξει επειδη θα ειναι νεα η μπαταρια και η παλια ισως ηταν σχεδον νεκρη με το καλημερα γιατι στο 6μηνο δεν θα έπρεπε να παραδωσει.

Κοιτα έχω και ενα seadoo sea scooter. Και αυτο φορουσε 12v7ah και την αντικατέστησα με 12v9ah. Ειδα αξιοσημείωτη διαφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, louben είπε

Τι σημαινει αυτο ?Και οι δυο σφραγισμένες δεν είναι? Η διαφορα τους ειναι μόνο η πιθανότητα διαρροής της δευτερης?

Κοιτα έχω και ενα seadoo sea scooter. Και αυτο φορουσε 12v7ah και την αντικατέστησα με 12v9ah. Ειδα αξιοσημείωτη διαφορά.

οκ αλλα η χωρητικότητα της μπαταριας δεν δικαιολογει κατι τετοιο. μήπως η 9αρα είχε καλυτερα cca? γενικως καλυτερο ρυθμο αποφόρτισης? πολλα μπορει να ειναι. σιγουρα η μεγαλύτερη χωρητικότητα βοηθαει να μην πέσει γρηγορα η τάση της αλλα σε μια καινουργια μπαταρια 7αρα και 9αρα δεν θα πρεπει να βλέπεις καμια διαφορα. 

επισης μπορει η μια να ηταν βαθεας εκφορτισης και η αλλη υψηλής εκφόρτισης

πχ https://www.batteries.gr/gr/lead-acid-batteries/voltage/12-volt/npp-12v-7ah.html και https://www.batteries.gr/gr/lead-acid-batteries/voltage/12-volt/ecobat-lead-acid-battery-12v-7ah.html

πολυ διαφορετικες μεταξυ τους αν και ειναι και οι δυο 7αρες

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν ξερω μηπως πρεπει να αλλαξεις και τροφοδοτικο,εφοσον ανεβαινεις σε Α.

Δε θα αλλαξει κατι στο "τραβηγμα" επειδη ανεβαζεις Α.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, StamTheMan said:

Δεν ξερω μηπως πρεπει να αλλαξεις και τροφοδοτικο,εφοσον ανεβαινεις σε Α.

Δε θα αλλαξει κατι στο "τραβηγμα" επειδη ανεβαζεις Α.

απλα θα αργει να φορτισει λιγο παραπανω. το ιδιο θεμα ειχα με  custom powerbank που ειχα φτιαξει. εμενα δηλαδη ηθελε κανα 20 αρι ωρες να γεμισει

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/10/2023 at 06:33, andreaspA said:

θα αργει και να ξεφορτισει.

αφου θα ειναι μεγαλυτερης χωρητικοτητας ναι θα κραταει κ παραπανω απο οτι η 7ah

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

Και εγώ έχω αλλάξει στο παιδικό από 7άρα σε 9άρα αλλά μόνο η διάρκεια βελτιώθηκε. Από ισχύ τα ίδια.

Αργεί λίγο παραπάνω να φορτίσει.

Δημοσ.

Τα Ah σε μια μπαταρία είναι πόσο θα κρατάει (χωρητικότητα). Αν θες καλύτερο τράβηγμα και δύναμη, αυξάνεις τα V. Φυσικά υπάρχουν 10άδες χαρακτηριστικά σε μια μπαταρία. Αυτά ειναι τα 2 πιο "κοινά"

Μπορεί βέβαια να πιάσει καμιά φωτιά, αλλά αρκετοί το κάνουν....

Δημοσ.
6 ώρες πριν, poulinos είπε

απλα θα αργει να φορτισει λιγο παραπανω. το ιδιο θεμα ειχα με  custom powerbank που ειχα φτιαξει. εμενα δηλαδη ηθελε κανα 20 αρι ωρες να γεμισει

Στα λαπτοπ παντως,αν βαλεις μικροτερο φορτιστη μπορει να τον καψει,αλλα αυτο ισως οφειλεται οτι δεν αντεχει στη λειτουργια.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 30/10/2023 at 12:01, StamTheMan said:

Στα λαπτοπ παντως,αν βαλεις μικροτερο φορτιστη μπορει να τον καψει,αλλα αυτο ισως οφειλεται οτι δεν αντεχει στη λειτουργια.

αυτο εχει να κανει με κακης ποιοτητας φορτιστη. κανονικα το λαπτοπ θα πρεπει να τραβηξει αυτο που μπορει να δωσει ο φορτιστης και ο φορτιστης θα πρεπει να μπορει να δινει συνεχεια αυτο που εχει οριστει ως μεγιστο. αν ειναι βεβαια φορτιστης της πλακας παιζει αν δουλεψει λιγο σε μεγαλο φορτιο  (εντος οριων) να τα φτυσει. σε router που ηταν για πεταμα τα τροφοδοτικα καιγοντουσαν για πλακα συγκριτικα με router αλλων κατασκευαστων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...