Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν μέχρι τώρα στη συντήρηση ήσουν σωστός, flushαρε τον κινητήρα με ειδικό καθαριστικό ώστε να φύγει κάθε ίχνος από ότι λάδι έβαλες, και βάλε μετά το λάδι που πρέπει. Εάν όμως έχεις ξανακάνει «μαϊμουδιές» μη το κάνεις, διότι μπορεί να γίνει χειρότερη ζημιά. Άστο να φύγει με τον καιρό.

Και μεγάλη προσοχή σε αυτό που είπε ο @lasithi12. Έχεις ένα αυτοκίνητο με τίμια ηλικία, αξίας όταν αγοράστηκε κοντά στα 20Κ οι βασικές εκδόσεις. Λυπήσου το. Δε θα σε ωφελήσουν σε κάτι τα 20€ που θα γλιτώσεις από τα λάθος ανταλλακτικά - αναλώσιμα.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Haldol είπε

Εάν μέχρι τώρα στη συντήρηση ήσουν σωστός, flushαρε τον κινητήρα με ειδικό καθαριστικό ώστε να φύγει κάθε ίχνος από ότι λάδι έβαλες, και βάλε μετά το λάδι που πρέπει. Εάν όμως έχεις ξανακάνει «μαϊμουδιές» μη το κάνεις, διότι μπορεί να γίνει χειρότερη ζημιά. Άστο να φύγει με τον καιρό.

Και μεγάλη προσοχή σε αυτό που είπε ο @lasithi12. Έχεις ένα αυτοκίνητο με τίμια ηλικία, αξίας όταν αγοράστηκε κοντά στα 20Κ οι βασικές εκδόσεις. Λυπήσου το. Δε θα σε ωφελήσουν σε κάτι τα 20€ που θα γλιτώσεις από τα λάθος ανταλλακτικά - αναλώσιμα.

Δεν θελει flush. Κακο λαδι μπηκε και με μια αλλαγη ακομα θα φυγει. Δεν ειναι οτι εχει μουργα μεσα και θελει καθαρισμα . Ασε που το engine flush θα μεινει κι απο αυτο λιγο μεσα και κανει ζημια στον κινητηρα . Η καλυτερη λυση ειναι αλλαγη παλι συντομα το shell να φυγει οτι παλιο λαδι υπαρχει μεσα 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, bill999r είπε

Πάντως τα συγκεκριμένα λάδια δεν είναι κ εντελώς no name.  Η συγκεκριμένη πετρελαϊκη - εταιρία παραγωγής είναι μεγαθήριο και δεν νομίζω ότι φτιάχνει ότι να ναι...

Εγώ δεν πιστεύω ότι σχετίζεται τόσο λάδι εκτός κ αν έβαλες λάδι με λάθος προδιαγραφές ή το λάδι ήταν τελείως μαϊμού...

Μήπως τα μπερδεύεις με την amsoil?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Panoskalachidi είπε

Αυτό σκεφτόμουν και εγω όταν τα πήρα. Έψαξα λίγο τώρα που έπαθα το πρόβλημα, και βρήκα ότι αυτή η εταιρεία ούτε καν είναι πετρελαϊκή. Ενα εργοστάσιο είναι καπου στο Αζερμπαϊτζάν που αγοράζει την πρώτη ύλη από που βρει. Βρήκα και κάποια άρθρα που λέει ότι για παλιά οχήματα μια χαρά κάνει το λάδι, όμως για τα καινούργια θέλει τεχνογνωσία και πολύ καλή πρώτη ύλη. Τέλος πάντων, το αμάξι μου το έχω 2 χρόνια τώρα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Από εδώ και πέρα μόνο γνωστές δοκιμασμένες μάρκες και από ευρωπαϊκή αγορά. Τώρα που έβαλα το shell πιστεύω θα στρώσει. Καλή συνέχεια!

kala kai h Motul δεν ειναι πετρελαιϊκη αλλα ειναι απλά απο τις κορυφαιες

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mak3don είπε

Όχι, καμία σχέση, απλά από λίγο που την έψαξα είδα ότι η εταιρία παραγωγής δεν είναι κανένα μικρομάγαζο. 

Υπάρχουν μάρκες λαδιών που όσο κ να τις γκουγκλαρεις δεν μπορείς να βγάλεις άκρη για το πού κ ποιος τα φτιάχνει, αντίθετα τα συγκεκριμένα μόλις τα γκουγκλαρα μου πέταξε εκτός από επίσημο σάιτ και ένα συγκριτικό που τα δοκίμαζε.

Συνήθως βάζω λάδια που αγοράζω ο ίδιος συνήθως από Σκρουτζ ή από άλλα γνωστά ιντερνετικά μαγαζιά που τα έχουν προσφορά. Στην προηγούμενη αλλαγή λοιπόν, προτίμησα να πάω σε ένα συνεργείο γνωστού για να τον στηρίξω. Άλλαξα λαδακι, φίλτρο που ήθελα. Βλέπω μου βάζει κάτι λάδια που πρώτη φορά τα έβλεπα. Τον ρώτησα τι μάρκα είναι αυτή κ μου λέει είναι από τα καλύτερα της αγοράς και ότι τα δουλεύει χρόνια... Επιστρέφω στο σπίτι κ μετά από αρκετό γκουγκλαρισμα και ψάξιμο βρήκα ότι τελικά είναι ελληνικής κατασκευή από μια εταιρία στη Θεσσαλονίκη, από τα πιο φθηνά της αγοράς...

Ε αυτά τα λάδια που μου έβαλε μπορώ να πω πως τα εμπιστεύομαι πολύ λιγότερο σε σχέση με αυτά που ποσταρε ο φίλος. Συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι καν ποια μάρκα ήταν μιας κ πέρασε αρκετός καιρός.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Panoskalachidi είπε

Αυτό σκεφτόμουν και εγω όταν τα πήρα. Έψαξα λίγο τώρα που έπαθα το πρόβλημα, και βρήκα ότι αυτή η εταιρεία ούτε καν είναι πετρελαϊκή. Ενα εργοστάσιο είναι καπου στο Αζερμπαϊτζάν που αγοράζει την πρώτη ύλη από που βρει. Βρήκα και κάποια άρθρα που λέει ότι για παλιά οχήματα μια χαρά κάνει το λάδι, όμως για τα καινούργια θέλει τεχνογνωσία και πολύ καλή πρώτη ύλη. Τέλος πάντων, το αμάξι μου το έχω 2 χρόνια τώρα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Από εδώ και πέρα μόνο γνωστές δοκιμασμένες μάρκες και από ευρωπαϊκή αγορά. Τώρα που έβαλα το shell πιστεύω θα στρώσει. Καλή συνέχεια!

Οι Βούλγαροι που τα χρησιμοποιούν συνεχώς, δεν έχουν πρόβλημα ?

Τι μερίδιο αγοράς έχουν στην Βουλγαρία?

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Οι Βούλγαροι που τα χρησιμοποιούν συνεχώς, δεν έχουν πρόβλημα ?

Τι μερίδιο αγοράς έχουν στην Βουλγαρία?

Oύτε η μπάμπα Βανκα δεν τα ξέρει.

Δημοσ.

Χίλιες φορές λάδια του Lidl σε προσφορά. Δεν έχω βάλει ποτέ μου αλλά ξέρω αρκετούς που είναι ευχαριστημένοι χρόνια τώρα. 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakinen είπε

Χίλιες φορές λάδια του Lidl σε προσφορά. Δεν έχω βάλει ποτέ μου αλλά ξέρω αρκετούς που είναι ευχαριστημένοι χρόνια τώρα. 

Για μενα τα καλύτερα τα φτηνότερα και πολύ πιο ασφαλή από τις διάφορες προσφορές κάποιων ιστοσελίδων. Τα χρησιμοποιώ πολλά χρόνια  χρόνια και πιστεύω έσωσα τη μηχανούλα μου από πολλά επικίνδυνα που λίγο πολλοί όλοι προσφεύγουμε σε κάποιες φτηνές προσφορές ιστοσελίδων, ή εμπιστευόμαστε το συνεργειά μας που δεν ξέρουμε τελικά τι λάδι ρίχνει στον κινητήρα μας. Μπορεί να είναι και από τις προσφορές του lidl που κάποιοι υπάλληλοι λένε ότι φεύγουν με τις κούτες όταν έχει προσφορά.😜 Εχει γεμίσει ή αγορά με ιστοσελίδες που πωλούν  castrol , liqui moly κ.λ.π. 20-30-40% κάτω από  τιμές σε επίσημα καταστήματα. Είναι γνήσια ή μαιμού;; 

Με τα λαδάκια του lidl 10/40 συνθετικά πλέον η μηχανούλα μου εφτασε τα 366.000 χιλιόμετρα από τα οποία τα 240.000 με υγραέριο και τα βγάζω όπως τα βάζω. Αντε καμιά φορά να λείπουν 100-200ml στην αλλαγή.

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, mak3don είπε

20231029_163536.jpg.618b00fc82e38e8ce1c4ba4bdb1adcd0.jpg

Στις 30/10/2023 στις 8:03 ΠΜ, Haldol είπε

Σε ευχαριστώ! 

Δημοσ.
Στις 29/10/2023 στις 5:11 ΜΜ, Panoskalachidi είπε

Έχω ένα golf του 2017. Μου έστειλε ένας φίλος από Βουλγαρία λάδια κινητήρα μάρκας AMINOL με 507 προδιαγραφή και μετά από 500 χιλιόμετρα άναψε το λαμπάκι και ήθελε συμπλήρωμα. Μετά από 200 χιλιόμετρα πάλι. Πήγα στο συνεργείο και μου είπε ο μηχανικός ότι αυτά τα λάδια είναι από το Ιράν ή Αζερμπαϊτζάν, έχουν πολύ θείο και καίγεται. Τα πετάξαμε όπως είναι και βάλαμε λάδια Shell. Μετά από 500 χιλιόμετρα πάλι άναψε το λάμπα. Ο μηχανικός είπε να συμπληρώσω και ότι στην επόμενη αλλαγή θα στρώσει ο κινητήρας. Ισχύει αυτό ή έπαθε ζημιά ο κινητήρας;

Ποσο σου πηγε το λιτρο? Εργασια πληρωσες ή τα αλλαξες εσυ?

Δημοσ.
Στις 30/10/2023 στις 4:56 ΜΜ, NTC Labs είπε

kala kai h Motul δεν ειναι πετρελαιϊκη αλλα ειναι απλά απο τις κορυφαιες

Απο τις κορυφαίες στην προμηθεια κ το μάρκετινγκ γιατι σαν ποιοτητα τα λαδια ειναι γτπ

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...