Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα golf του 2017. Μου έστειλε ένας φίλος από Βουλγαρία λάδια κινητήρα μάρκας AMINOL με 507 προδιαγραφή και μετά από 500 χιλιόμετρα άναψε το λαμπάκι και ήθελε συμπλήρωμα. Μετά από 200 χιλιόμετρα πάλι. Πήγα στο συνεργείο και μου είπε ο μηχανικός ότι αυτά τα λάδια είναι από το Ιράν ή Αζερμπαϊτζάν, έχουν πολύ θείο και καίγεται. Τα πετάξαμε όπως είναι και βάλαμε λάδια Shell. Μετά από 500 χιλιόμετρα πάλι άναψε το λάμπα. Ο μηχανικός είπε να συμπληρώσω και ότι στην επόμενη αλλαγή θα στρώσει ο κινητήρας. Ισχύει αυτό ή έπαθε ζημιά ο κινητήρας;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Panoskalachidi είπε

Έχω ένα golf του 2017. Μου έστειλε ένας φίλος από Βουλγαρία λάδια κινητήρα μάρκας AMINOL με 507 προδιαγραφή και μετά από 500 χιλιόμετρα άναψε το λαμπάκι και ήθελε συμπλήρωμα. Μετά από 200 χιλιόμετρα πάλι. Πήγα στο συνεργείο και μου είπε ο μηχανικός ότι αυτά τα λάδια είναι από το Ιράν ή Αζερμπαϊτζάν, έχουν πολύ θείο και καίγεται. Τα πετάξαμε όπως είναι και βάλαμε λάδια Shell. Μετά από 500 χιλιόμετρα πάλι άναψε το λάμπα. Ο μηχανικός είπε να συμπληρώσω και ότι στην επόμενη αλλαγή θα στρώσει ο κινητήρας. Ισχύει αυτό ή έπαθε ζημιά ο κινητήρας;

Ποιος μπορεί να στο πει;Το μόνο σίγουρο είναι πως όλο αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Πριν βάλεις τα Αζέρικα λάδια πόσο σου έκαιγε;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Panoskalachidi είπε

Και στα σούπερ μάρκετ έχει ωραιότατες 6αδες νερού. Από Βουλγαρία ηταν ανάγκη;

• Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Panoskalachidi είπε

Αν δεν εχει καποια διαρροη ή καποια αλλη ζημια , μαλλον τα λαδια ειναι μαπα. Ή κακιστης ποιοτητας ή μπορει και νοθευμενα . Ξανααλλαξε τα , μην περιμενεις να φτασουν τα χλμ για αλλαγη. Εμεινε λαδι απο αυτο μεσα στο μοτερ . Αλλαξε το ξανα να καθαρισει εντελως 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Panoskalachidi είπε

Δηλαδή πόσα χρήματα γλύτωσες σε μια αλλαγή σε σχέση με γνωστά λάδια απο εδώ μεταπωλητές ( ή ακομα και απο autodoc ) και επέλεξες να ρισκάρεις με κάτι που μπορεί να ήταν και σκέτο νερο ας πούμε?

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Sad 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ποιος μπορεί να στο πει;Το μόνο σίγουρο είναι πως όλο αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Πριν ολα ήταν φυσιολογικά...ελπίζω με κανονικό λάδι θα στρώσει 

5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πριν ήταν όλα κανονικά. Ελπίζω με το καλό λάδι θα στρώσει 

4 ώρες πριν, lasithi12 είπε

καινουργεια αμάξια, τόσα χρήματα και κανετε πάσο στα λάδια. να γλυτώσεις τι; 20€?

πραγματικα απορώ...

Ναι. Μλκ μου. Φαινόταν σαν να είναι καλή η μάρκα

2 ώρες πριν, NTC Labs είπε

Δηλαδή πόσα χρήματα γλύτωσες σε μια αλλαγή σε σχέση με γνωστά λάδια απο εδώ μεταπωλητές ( ή ακομα και απο autodoc ) και επέλεξες να ρισκάρεις με κάτι που μπορεί να ήταν και σκέτο νερο ας πούμε?

Φαινόταν καλή μάρκα. Όταν μου είπε ο μηχανικός οτι το λάδι αυτό είναι από Αζερμπαϊτζάν, έψαξα. 

20231029_163536.jpg

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Panoskalachidi είπε

Βάλε λάδια κινητήρα με προδιαγραφή και μάρκα που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Συμβουλέψου επίσημο πωλητή ώστε να αποφύγεις τα μαϊμού . 

Επίσης άλλαξε και φίλτρο λαδιού ; 

Κάντε έλεγχο και αισθητήρα που ελέγχει τη πίεση αντλίας λαδιού , όπως και να μετρηθεί η αντλία λαδιού .

Ίσως είναι θέμα αισθητήρα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Βάλε λάδια κινητήρα με προδιαγραφή και μάρκα που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Συμβουλέψου επίσημο πωλητή ώστε να αποφύγεις τα μαϊμού . 

Επίσης άλλαξε και φίλτρο λαδιού ; 

Κάντε έλεγχο και αισθητήρα που ελέγχει τη πίεση αντλίας λαδιού , όπως και να μετρηθεί η αντλία λαδιού .

Ευχαριστώ. Αυτό έκανα. Θα δω τώρα με το shell εάν θα στρώσει οπως είπε ο μηχανικός. Θα κάνω αλλαγή ξανά σε 3000 για να καθαριστεί εντελώς από το παλιό 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Η αντλια γιατι? Δεν ειπε για χαμηλη πιεση λαδιου 

3 λεπτά πριν, Panoskalachidi είπε

Ευχαριστώ. Αυτό έκανα. Θα δω τώρα με το shell εάν θα στρώσει οπως είπε ο μηχανικός. Θα κάνω αλλαγή ξανά σε 3000 για να καθαριστεί εντελώς από το παλιό 

3,000χλμ ειναι πολλά . 1000 και παλι πολλά ειναι 

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, 2MM είπε

Η αντλια γιατι? Δεν ειπε για χαμηλη πιεση λαδιου 

Σε μερικά service manual αναφέρουν και έλεγχο της πίεσης αντλιας εάν ανάψει λυχνία λαδιού , πέρα από τη χαμηλή στάθμη .

Αυτό που γράφω έτυχε βέβαια σε Opel Corsa D . Άναβε λυχνία λαδιού και τελικά έφταιγε ο αισθητήρας πίεσης .Ενώ λάδια η στάθμη ήταν οκ.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Σε μερικά service manual αναφέρουν και έλεγχο της πίεσης αντλιας εάν ανάψει λυχνία λαδιού , πέρα από τη χαμηλή στάθμη .

Αυτό που γράφω έτυχε βέβαια σε Opel Corsa D . Άναβε λυχνία λαδιού και τελικά έφταιγε ο αισθητήρας πίεσης .Ενώ λάδια η στάθμη ήταν οκ.

Η  λυχνία λαδιού ειναι για χαμηλη πιεση συνηθως . Γι αυτο λεει ελεγχο σ αυτα που ειπες 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως τα συγκεκριμένα λάδια δεν είναι κ εντελώς no name.  Η συγκεκριμένη πετρελαϊκη - εταιρία παραγωγής είναι μεγαθήριο και δεν νομίζω ότι φτιάχνει ότι να ναι...

Εγώ δεν πιστεύω ότι σχετίζεται τόσο λάδι εκτός κ αν έβαλες λάδι με λάθος προδιαγραφές ή το λάδι ήταν τελείως μαϊμού...

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, bill999r είπε

Πάντως τα συγκεκριμένα λάδια δεν είναι κ εντελώς no name.  Η συγκεκριμένη πετρελαϊκη - εταιρία παραγωγής είναι μεγαθήριο και δεν νομίζω ότι φτιάχνει ότι να ναι...

Εγώ δεν πιστεύω ότι σχετίζεται τόσο λάδι εκτός κ αν έβαλες λάδι με λάθος προδιαγραφές ή το λάδι ήταν τελείως μαϊμού...

Αυτό σκεφτόμουν και εγω όταν τα πήρα. Έψαξα λίγο τώρα που έπαθα το πρόβλημα, και βρήκα ότι αυτή η εταιρεία ούτε καν είναι πετρελαϊκή. Ενα εργοστάσιο είναι καπου στο Αζερμπαϊτζάν που αγοράζει την πρώτη ύλη από που βρει. Βρήκα και κάποια άρθρα που λέει ότι για παλιά οχήματα μια χαρά κάνει το λάδι, όμως για τα καινούργια θέλει τεχνογνωσία και πολύ καλή πρώτη ύλη. Τέλος πάντων, το αμάξι μου το έχω 2 χρόνια τώρα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Από εδώ και πέρα μόνο γνωστές δοκιμασμένες μάρκες και από ευρωπαϊκή αγορά. Τώρα που έβαλα το shell πιστεύω θα στρώσει. Καλή συνέχεια!

• Like 1
Δημοσ.

Το ειχα πάθει και γω πολυ παλιά σε εξειδικευμένο οπελ που εκανα σερβις.Στα 2.000 μου αναβει λαμπάκι συμπληρώνω φουλ σε 1000 χιλιόμετρα ελέγχω πάλι πεσμένα στο όριο.Τα αλλάζω ευτυχώς ηταν τα λαδια μαπα μια χαρα ο κινητήρας.Από τότε εχω κάνει πάνω από 200.000 χιλιόμετρα δεν καίει σχεδόν καθόλου λάδι. Αντε καμια φορά στην αλλαγή να λείπουν 100-200ml. Γιαυτό προσοχή από που αγοράζουμε λάδια.Ειδικά επικίνδυνες ιντερνιτικές σελίδες που δινουν επωνυμα 30 και 40% κάτω από επίσημους πωλητες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...