Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nα σας εξωμολογιθω κατι, ρε παιδια, μου αρεσει πολυ το seasonic Arch Q 503. Aλλα το βλεπω οτι ερχεται μονο με 650 η 750w τροφοδοτικο και νομιζω ειναι μικρο για το συσττημα που ετιμαζομαι να φτιαξω. Εχει ψαξει καποιος σχετικα?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω πάλι έχω όρεξη για πειράματα πρωτού αποφασίσω κάτι μιας και δεν επείγει τόσο και μπορώ να περιμένω το τέλος του μήνα,

...έκανα λοιπόν δοκιμές και είδα ότι με τα δύο πλαινά και την πρόσοψη εκτός έπεσα στους 70C CPU max! ενώ με το 1 πλαινο μόνο εκτός είμαι στους 76...

Μου μπήκανε λοιπόν ιδέες να μοντάρω το υπάρχον κουτί αφού έτσι κι αλλιώς αν δεν δουλέψει πάω για καινούριο. Σκέφτομαι αρχικά να κάνω ένα άνοιγμα για να προσθέσω έναν ανεμιστήρα ακόμα. Οι δύο πιθανές θέσεις είναι είτε στην κορυφή για να εξάγει προς τα πάνω, είτε χαμηλά στο πλάι το αριστερό όπως κοιτάζουμε, στην "ανοιχτή" μεριά (όχι στην πλάτη του mobo) για να εισάγει ατμοσφαιρικό αέρα από το πλάι με βαση και οδηγούς όπως: 

The Basics of Case Fan Placement - How Many Fans and Where? | GamersNexus

Αν και μπορώ να κανω και τα δύο βέβαια αν δεν με ικανοποιησει το αποτέλεσμα...

Δημοσ.

Τα περισσότερα σύγχρονα airflow cases  ακολουθούν την λογική εμπρός προς τα πίσω.

Εφόσον πιάνουν τα χέρια σου και θες να κάνεις πείραμα, αυτό είναι πιθανότερα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Άνοιγμα μπροστά για εισαγωγή , πίσω και πίσω πάνω εξαγωγή.

• Like 1
Δημοσ.

Κυρίως η εισαγωγή παίζει ρόλο, για μένα ένα πίσω ως εξάτμιση ειναι σχεδόν πάντα αρκετό με 2 intake.

Το καλύτερο είναι να γίνει διάτρητο από μπροστά και να υπάρχουν 2 fans. To κάτω βέβαια θα έχει μεγάλη κόντρα λόγω των δίσκων αλλά δεν πειράζει.

Αν δεν παίζει αυτό, θα έκανα ανορθόδοξη τοποθέτηση γιατί όπως είναι τώρα είναι πνιγμένο. Θα έβαζα top fan να βάζει άερα μπροστά στο cpu cooler ωστε να υπάρχει τουλάχιστον μια τροφοδοσία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς αυτό που λέτε παίδες! Συνέχισα τις δοκιμές μου ως εξής: Έχοντας αφαιρέσει το DVD drive είχα όλο το πάνω drive bay άδειο και στριμωξα εναν 120αρη ανεμιστήρα χωρις να υπαρχει βάση, αλλά σκεφτείτε απλά να κάθεται όρθιος και να φυσαει και αυτός προς τα μέσα, στον χώρο που κανονικά είναι τα 2 optical drives. Ταυτόχρονα αφαίρεσα όλη την πρόσοψη του κουτιού που είναι τέρμα κλειστή και δεν επιτρέπει ουσιαστική είσοδο αέρα, και έβαλα πάλι τα δύο πλαινά. Έτσι είχα 3 ανεμιστήρες μπροστινούς, με φουλ ελευθερο άνοιγμα από εμπρος (σε σχεση με πριν που ήταν 100% κλειστό) να τραβάνε αέρα προς τα μέσα.

Το αποτέλεσμα να έχω σταθερά 73-75C μετά από πολύωρο παιχνίδι, ακόμα και με τα πλαινά πάνω κλειστά. Αυτό που ειναι εμφανές είναι ότι η λογική που δουλεύει είναι από εμπρός >>> πίσω και σίγουρα με ανοιχτή σίτα. Έτσι τώρα θέλω να ανοίξω δύο εισόδους στην πλαστική φάσα της πρόσοψης όπως δείχνω στη φώτο, ενώ ο 3ο ανεμιστήρας πανω πανω που εχω βαλει χύμα, χρησιμοποιεί το τετράγωνο άνοιγμα που προκύπτει από το άδειασμα του drive bay.

Σήμερα θα πάω να πάρω δισκάκι 110μμ ώστε να ανοίξω τις θέσεις των ανεμιστήρων ωραία και μετά θέλω να βρώ και μια κατάλληλη σίτα ώστε να καλύψω όλα τα ανοίγματα και μοιάζει να έλυσα το πρόβλημα μου  😃

Το μονο θεμα εινα να το κανω λιγο ομορφο να μην ειναι χάλι, ειδικά στο κλεισιμο με τη σίτα. Υπάρχουν κάποιες κατάλληλες λύσεις για αυτό; ελαφριές μεταλλικές πχ. ή για άλλη χρήση που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω;

WhatsApp Image 2023-11-04 at 18.03.01_a291eb1f.jpg

Επεξ/σία από kokoringo
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kokoringo είπε

Ακριβώς αυτό που λέτε παίδες! Συνέχισα τις δοκιμές μου ως εξής: Έχοντας αφαιρέσει το DVD drive είχα όλο το πάνω drive bay άδειο και στριμωξα εναν 120αρη ανεμιστήρα χωρις να υπαρχει βάση, αλλά σκεφτείτε απλά να κάθεται όρθιος και να φυσαει και αυτός προς τα μέσα, στον χώρο που κανονικά είναι τα 2 optical drives. Ταυτόχρονα αφαίρεσα όλη την πρόσοψη του κουτιού που είναι τέρμα κλειστή και δεν επιτρέπει ουσιαστική είσοδο αέρα, και έβαλα πάλι τα δύο πλαινά. Έτσι είχα 3 ανεμιστήρες μπροστινούς, με φουλ ελευθερο άνοιγμα από εμπρος (σε σχεση με πριν που ήταν 100% κλειστό) να τραβάνε αέρα προς τα μέσα.

Το αποτέλεσμα να έχω σταθερά 73-75C μετά από πολύωρο παιχνίδι, ακόμα και με τα πλαινά πάνω κλειστά. Αυτό που ειναι εμφανές είναι ότι η λογική που δουλεύει είναι από εμπρός >>> πίσω και σίγουρα με ανοιχτή σίτα. Έτσι τώρα θέλω να ανοίξω δύο εισόδους στην πλαστική φάσα της πρόσοψης όπως δείχνω στη φώτο, ενώ ο 3ο ανεμιστήρας πανω πανω που εχω βαλει χύμα, χρησιμοποιεί το τετράγωνο άνοιγμα που προκύπτει από το άδειασμα του drive bay.

Σήμερα θα πάω να πάρω δισκάκι 110μμ ώστε να ανοίξω τις θέσεις των ανεμιστήρων ωραία και μετά θέλω να βρώ και μια κατάλληλη σίτα ώστε να καλύψω όλα τα ανοίγματα και μοιάζει να έλυσα το πρόβλημα μου  😃

Το μονο θεμα εινα να το κανω λιγο ομορφο να μην ειναι χάλι, ειδικά στο κλεισιμο με τη σίτα. Υπάρχουν κάποιες κατάλληλες λύσεις για αυτό; ελαφριές μεταλλικές πχ. ή για άλλη χρήση που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω;

WhatsApp Image 2023-11-04 at 18.03.01_a291eb1f.jpg

Αν έχεις υπομονή, αντί να ανοίξεις τρύπα με ποτηροτρυπανο, μάρκαρε την περιοχή και άνοιξε τρύπες σε όποια διάταξη σου αρέσει, μπορείς να δημιουργήσεις και κάποιο σχήμα. Κάποιο μέλος από εδώ νομίζω, είχε φτιάξει ένα  pattern, το εκτύπωσε, το κόλλησε στο κουτί και το τρύπησε. Βάλε 1-2mm τρυπάνι και τρύπα από έξω προς τα μέσα ώστε οι εκτονώσεις του υλικού να μην είναι ορατές. Μετά θα έχεις πλαστικό να στηρίξεις το  fan ή αν δεις ότι έχεις πολύ σκόνη θα μπορείς εσωτερικά να βάλεις κάποια σίτα.

Δημοσ.

Χαράς στο κουράγιο σου.

Εγώ πια θα το άφηνα απλά ανοιχτό μέχρι να πάρω άλλο κουτί 😆

Πάει, γέρασα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...