Προς το περιεχόμενο

Νέο gaming σύστημα γύρω από 3080Ti

kokoringo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, kokoringo είπε

Thanks παιδιά. Από το αποτέλεσμα νομιζω ειναι η καλυτερη λύση, δεν ήθελα να αναβαθμίσω κάποια άλλη ικανότητα του υπολογιστη οπότε με 500€ (3080 Ti) και 370€ (5800X3D) έκανα στοχευμένη αναβαθμιση που μου έδωσε σχεδόν 100% κέρδος σε σχέση με 2600X + 1070 Ti.  Θα ριξω αλλο ενα ζευγαρι G SKILL RIPJAWS DDR4 16GB που απο 150 ευρω πλεον ειναι στα 50 να παω στα 32 συνολο, και εναν KC3000 (τα 2TB στα 130 μοιαζουν καλο value) και τελος για αλλα 5 χρονια ελπιζω.

Λεω να ξαναβαλω παστα μηπως τυχον αφησα καποιο spot ακαλυπτο, γιατι 90 βαθμοι δε μου καθονται καλα... διαβαζω οτι καλες ψυκτρες οπως η Scythe δε θα πρεπε να χουν μεγαλη διαφορα με AIO Liquid coolers οποτε μηπως εκανα κατι λαθος, δε θελω να σκεφτομαι ενδεχομενο throttling τώρα.

Πραγματικά το τελευταίο που με ενδιαφέρει ειναι αν δειχνει ομορφο και cool 😆  Τα καλωδια για μενα μαζεμενα ειναι αυτη τη στιγμη, δεν εμποδιζουν καποια ροη ανεμιστηρα ουτε ειναι κοντα σε καρτα ή CPU οπότε ποιο ειναι το προβλημα με την τρέχουσα διάταξη; (σοβαρά ρωτάω όχι ειρωνικά).

δεν ειναι θεμα ομορφιας,οσο για το αν εχει μικρη διαφορα η συγκριμενη αεροψυξη με υδροψυξη,εχει τεραστια, συγκκριμενα με Deepcool LT520 240 σε 5800 3D,τυχαια εβαλα την συγκεκριμενη επειδη την ειχα και την πηρε ενα παιδι να την δουλεψει με τον επεξεργαστη που εχεις δεν πeρναει τους 70c σε stress test .

Επεξ/σία από ICE-T
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 λεπτά πριν, ICE-T είπε

δεν ειναι θεμα ομορφιας,οσο για το αν εχει μικρη διαφορα η συγκριμενη αεροψυξη με υδροψυξη,εχει τεραστια, συγκκριμενα με Deepcool LT520 240 σε 5800 3D,τυχαια εβαλα την συγκεκριμενη επειδη την ειχα και την πηρε ενα παιδι να την δουλεψει με τον επεξεργαστη που εχεις δεν πeρναει τους 70c σε stress test .

ΟΚ για την ψύκτρα δεν ξέρω πόση διαφορά έχει, διαβασα μερικα αρθρα οπως αυτό:

5 reasons why air coolers are better than liquid coolers (xda-developers.com)

Που εν ολιγοις αναφερει οτι δεν εχουν τοση διαφορα οσο κινεισαι σε παρομοια μπατζετ (προφανως δε μιλαμε για liquid ΑΙΟ 200+ ευρω). Αν δω οτι χτυπαω 90αρια σταθερα ισως βαλω μια για να μην εχω τη σκεψη στο κεφαλι μου συνεχεια.

Αλλα ασχετα από την ψύκτρα που ειναι αλλη κουβεντα, με το cable management της φωτο ποια ειναι η ενσταση σου και ως προς ποιο τομεα δεν καταλαβα. Αισθητική; Ροή; γιατι δεν βλεπω να μπλοκαρεται κατι, τα εχω στριμωξει ολα κατω , διπλα στους δισκους. Δεν ξερω κιολας πως θα μπορουσα να τα κανω καλυτερα με τοσα καλωδια που τρεχουν για τους 3 κλασσικους SATA SSD, αν ειχα Μ2 θα ηταν πιο μαζεμενο νομιζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kokoringo είπε

ΟΚ για την ψύκτρα δεν ξέρω πόση διαφορά έχει, διαβασα μερικα αρθρα οπως αυτό:

5 reasons why air coolers are better than liquid coolers (xda-developers.com)

Που εν ολιγοις αναφερει οτι δεν εχουν τοση διαφορα οσο κινεισαι σε παρομοια μπατζετ (προφανως δε μιλαμε για liquid ΑΙΟ 200+ ευρω). Αν δω οτι χτυπαω 90αρια σταθερα ισως βαλω μια για να μην εχω τη σκεψη στο κεφαλι μου συνεχεια.

Αλλα ασχετα από την ψύκτρα που ειναι αλλη κουβεντα, με το cable management της φωτο ποια ειναι η ενσταση σου και ως προς ποιο τομεα δεν καταλαβα. Αισθητική; Ροή; γιατι δεν βλεπω να μπλοκαρεται κατι, τα εχω στριμωξει ολα κατω , διπλα στους δισκους. Δεν ξερω κιολας πως θα μπορουσα να τα κανω καλυτερα με τοσα καλωδια που τρεχουν για τους 3 κλασσικους SATA SSD, αν ειχα Μ2 θα ηταν πιο μαζεμενο νομιζω.

Τα καλώδια του CPU  καλύτερα να τα περάσεις από την πίσω μεριά  του κουτιού,Ο 2600Χ δεν έχει καμία σχέση με τον 58003D ,αν έχεις ενστάσεις για υδροψυξη ίσως να κοιτάξεις μια καλύτερη αεροψυξη και να παίξεις με μερικά settings στο bio's για καλύτερες θερμοκρασίες,στο νήμα των Ryzen μπορούν να σε βοηθήσουν,ο Hardware Canucks έχει ένα βίντεο με το κουτί σου οπότε μπορείς να πάρεις μία ιδέα(άμα εσένα δεν σε ενοχλεί δεν μου πέφτει κανένας λόγος, απλά είμαι λίγο περίεργος και μου αρέσουν τα τακτοποιημένα PC builds άσχετα αν είναι παλιά η καινούργια,τέλος πάντων αν νομίζεις ότι σε προσβάλλα με συνχωρεις .

Επεξ/σία από ICE-T

6 hours ago, kokoringo said:

Καλημέρα με update. Τελικά κοιτώντας τις τιμές των υπόλοιπων περιφειακών μου, κατέληξα ότι για να βάλω τουλάχιστον τα ίδια θέλω +400 ευρώ στο αρχικό μπάτζετ οπότε και μετά την πώληση του παλιού θα ήμουν +1000-1100 ευρώ και όχι +600. Συζήτησα και με άλλο φίλο κομπιουτεράκια, ο οποίος όταν είδε και τα υπόλοιπα υποσυστήματα και το use case μου, η γνώμη του ήταν να αλλάξω μόνο CPU και πως αυτό θα ήταν αρκετό για τα επόμενα 3+ χρόνια για αυτό που κάνω. Είπα για μια φορά να μην είμαι παρομορμητικός λοιπόν και να δοκιμάσω την πρόταση του και την πρόταση που και εδώ γράφτηκε, να αξιοποιήσω στο max τις προηγούμενες επιλογές μου και να κάνω αναβάθμιση και οχι αντικατάσταση... γλυτώνοντας το 1000ρικο και προχώρησα σε αγορά του 5800X3D ως την καλυτερη CPU για τη χρήση μου που ηταν και συμβατή με το Χ470 ΑΜ4. Το σκεπτικό ήταν ότι αν δεν άλλαζε πολλά, θα εβαζα πάλι πίσω τον 2600 και θα εστηνα νέο σύστημα γύρω από το 5800Χ3D.

Χτες λοιπόν έκανα τράμπα τα CPU και τρέχω Forza για να δω τι κάναμε. Πριν είχα 60FPS σε 3440x1440 με High settings RT OFF αλλά πολλά lows και γενικά κάποια σπασίματα. Hθελα να δω τουλαχιστον 70-75 με τον 5800Χ3D... Tρέχω Benchmark και μου χτυπάει 97FPS!!! με 100άρια την περισσοτερη ωρα και ΠΟΛΥ smooth λειτουργία.
Μιλάμε για 60%+ FPS (στα 4Κ είναι 45-50% πιο γρήγορο), επαθα πλάκα... Δεν περιμενα ποτέ να εχει τέτοια επίδραση η CPU, να κρατάει την κάρτα τόσο πίσω ο παλιός Ryzen.  Τρομερό chip ο 5800Χ3D, και επιτέλους απολαμβάνω τις δυνατότητες της 3080 Ti και σιγουρα πολύ καλή επιλογή το να αλλαξω μονο CPU, (για αυτο που εψαχνα).

Μονο μου ερώτημα οι θερμοκρασίες...

Ειναι εντυπωση μου ή ο νεος CPU δουλευει πιο ζεστός; Εχω Scythe Mugen 5 με 2 ανεμιστηρες push-pull και στον 2600Χ εβλεπα 70-75C, εδώ είμαι 80-85 και μια φορά στο Forza ειδα και 91C... Παστα εβαλα καινουρια προφανως, εκει θα ερπεπε να παιζω με αυτην την ψύκτρα; Μηπως πρεπει να προσθεσω liquid cooling?  

20231101_170558.jpg

20231101_164143.jpg

Το Coolermaster Silentio έχεις;

Γι αυτό καίγεται το cpu. 

Επίσης για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους πέρασε τα καλώδια από πίσω (8πιν cpu..)

3 ώρες πριν, ICE-T είπε

Τα καλώδια του CPU  καλύτερα να τα περάσεις από την πίσω μεριά  του κουτιού,Ο 2600Χ δεν έχει καμία σχέση με τον 58003D ,αν έχεις ενστάσεις για υδροψυξη ίσως να κοιτάξεις μια καλύτερη αεροψυξη και να παίξεις με μερικά settings στο bio's για καλύτερες θερμοκρασίες,στο νήμα των Ryzen μπορούν να σε βοηθήσουν,ο Hardware Canucks έχει ένα βίντεο με το κουτί σου οπότε μπορείς να πάρεις μία ιδέα(άμα εσένα δεν σε ενοχλεί δεν μου πέφτει κανένας λόγος, απλά είμαι λίγο περίεργος και μου αρέσουν τα τακτοποιημένα PC builds άσχετα αν είναι παλιά η καινούργια,τέλος πάντων αν νομίζεις ότι σε προσβάλλα με συνχωρεις .

Καμία προσβολή, ήταν όντως περιέργεια ως προς το τι είναι που επηρεάζεται τόσο από το cable management γιατί προσωπικά δεν έβλεπα κάτι να είναι εμπρός στη ροή του αέρα.

Αν ο 5800 είναι λογικό να δουλεύει 85-90 βαθμούς χωρίς να έχει θέμα τότε ΟΚ να μην ανησυχώ. Η ερώτηση μου ήταν αν είναι λογικό να πιάνει τέτοιες θερμοκρασίες με μια καλή ψήκτρα όπως η Scythe Mugen 5 με 2 Noctua επάνω. Αν όχι τότε να κοιτάξω για υδροψυξη. 

Μήπως πρέπει να προσθέσω ανεμιστήρες στο κουτί σκέφτομαι, αυτή τη στιγμή έχω μόνο έναν να τραβάει από εμπρός και έναν να βγάζει από πίσω. Το κουτί έχει 5 fan mounts σύνολο.

3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Το Coolermaster Silentio έχεις;

Γι αυτό καίγεται το cpu. 

Επίσης για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους πέρασε τα καλώδια από πίσω (8πιν cpu..)

Όχι, Corsair Carbide 100R:

https://www.corsair.com/us/en/p/pc-cases/cc-9011075-ww/carbide-series-100r-mid-tower-case-cc-9011075-ww

7 ώρες πριν, kokoringo είπε

Καμία προσβολή, ήταν όντως περιέργεια ως προς το τι είναι που επηρεάζεται τόσο από το cable management γιατί προσωπικά δεν έβλεπα κάτι να είναι εμπρός στη ροή του αέρα.

Αν ο 5800 είναι λογικό να δουλεύει 85-90 βαθμούς χωρίς να έχει θέμα τότε ΟΚ να μην ανησυχώ. Η ερώτηση μου ήταν αν είναι λογικό να πιάνει τέτοιες θερμοκρασίες με μια καλή ψήκτρα όπως η Scythe Mugen 5 με 2 Noctua επάνω. Αν όχι τότε να κοιτάξω για υδροψυξη. 

Μήπως πρέπει να προσθέσω ανεμιστήρες στο κουτί σκέφτομαι, αυτή τη στιγμή έχω μόνο έναν να τραβάει από εμπρός και έναν να βγάζει από πίσω. Το κουτί έχει 5 fan mounts σύνολο.

Όχι, Corsair Carbide 100R:

https://www.corsair.com/us/en/p/pc-cases/cc-9011075-ww/carbide-series-100r-mid-tower-case-cc-9011075-ww

Είναι σχετικά θερμός ο 5800x3d ωστόσο θεωρώ απίθανο να μην μπορεί να τον κάνει καλά η ψύκτρα που διαθέτεις.

Θα έλεγα οτι το κλειστό κουτί έχει κακή ροή αέρα κάτι που συμβάλει σημαντικά σε κακές θερμοκρασίες.

Εκτός της περιορισμένης ροής, στις φωτό που ανέβασες, η ελάχιστη σίτα που έχει στα πλάγια φαίνεται να έχει κλείσει από τη σκόνη.

Έχεις επίσης και αρκετά θερμή κάρτα (350w tdp).

Προσωπικά θα κοιτούσα πρώτα τα παραπάνω και θα άφηνα τελευταία (ή πιθανώς καθόλου) την ψύκτρα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα με νεο update...

Εχτές με βάλατε σε σκέψεις να κάνω λιγο καλύτερο management 😄   Οποτε περασα ό,τι μπορούσα (και έφτανε), από την πίσω μεριά του κουτιού και αφαίρεσα και το DVD writer γιατί πρέπει να έχω να το χρησιμοποιήσω από το 2018 που έστησα το μηχάνημα και με ενοχλούσαν τα έξτρα καλώδια του... Πήγαμε λοιπόν από αυτό:

spacer.png

σε αυτό:  (και το καλωδιάκι του Noctua εμπρος πηγε και αυτο πισω μετα)

spacer.png

Επίσης προσέθεσα έναν ακόμα ανεμιστήρα κουτιού που είχα, στην εμπρός και κάτω υποδοχή, ακριβώς κάτω από τον Noctua, να φυσάει ακριβώς μπροστά από εκεί που είναι οι δίσκοι, δε φαίνεται καλά στη φώτο.

Τώρα, το σύνολο οι ανεμιστήρες είναι 3, οι 2 είναι εμπρός και φυσάνε προς τα μέσα, και ο τρίτος είναι πίσω και εξάγει.
Δυστυχώς όμως έκανα λαθος αφού διαπίστωσα ότι δεν έχω το απλό Carbide 100R αλλά το 100R Silent, το οποίο είναι φουλ κλειστο από πλάγια και πάνω, και έχει και ένα μαλακό padding σε ολες τις πλευρες για να ρίχνει τον θόρυβο ακόμα περισσότερο (και ισως να κραταει θερμοκρασία ακόμα περισσότερο λόγω της ηχομονωσης). Το απλό 100R έχει 2 ακόμα top mounts για να μπει υδροψυξη ή 2 ανεμιστηρες ακόμα στο επάνω μέρος:

spacer.png

Άρα, ούτε υδρόψυξη μπαίνει, και μάλλον και το κουτί δεν ειναι το ιδανικό για τέτοια υποσυστηματα και χρήση και κάνει ακόμα πιο ζεστά τα πράγματα.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω τωρα πρωτού πάω σε άλλο κουτί ή/και υδρόψυξη είναι αν οι θερμοκρασιες που βλεπω ειναι αποδεκτές, ή αν ρισκάρω κάποια ζημιά μακροχρόνια:

CPU: 85-91C  στο Forza
GPU: Usage 100% και θερμοκρασία 80C-82C στο Forza

O εξτρα ανεμιστηρας ελάχιστα αλλαξε την κατάσταση, 1 βαθμό κάτω και αν...

---

Μετά από λίγη έρευνα και συζήτηση, έχω ψηθεί για NZXT H7 Flow: 

H7 Flow | High Airflow Gaming PC Case | Gaming PCs | NZXT

NZXT H7 Flow Review: Impressively Cool and Quiet | Tom's Hardware (tomshardware.com)

Να δούμε τι διαφορές θα έχω αρχικά με την ίδια ψύξη και αν δεν πέσω κάτω από 85C CPU τότε εξετάζω και υδρόψυξη.

Επεξ/σία από kokoringo
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kokoringo είπε

Καλημέρα με νεο update...

Εχτές με βάλατε σε σκέψεις να κάνω λιγο καλύτερο management 😄   Οποτε περασα ό,τι μπορούσα (και έφτανε), από την πίσω μεριά του κουτιού και αφαίρεσα και το DVD writer γιατί πρέπει να έχω να το χρησιμοποιήσω από το 2018 που έστησα το μηχάνημα και με ενοχλούσαν τα έξτρα καλώδια του... Πήγαμε λοιπόν από αυτό:

spacer.png

σε αυτό:  (και το καλωδιάκι του Noctua εμπρος πηγε και αυτο πισω μετα)

spacer.png

Επίσης προσέθεσα έναν ακόμα ανεμιστήρα κουτιού που είχα, στην εμπρός και κάτω υποδοχή, ακριβώς κάτω από τον Noctua, να φυσάει ακριβώς μπροστά από εκεί που είναι οι δίσκοι, δε φαίνεται καλά στη φώτο.

Τώρα, το σύνολο οι ανεμιστήρες είναι 3, οι 2 είναι εμπρός και φυσάνε προς τα μέσα, και ο τρίτος είναι πίσω και εξάγει.
Δυστυχώς όμως έκανα λαθος αφού διαπίστωσα ότι δεν έχω το απλό Carbide 100R αλλά το 100R Silent, το οποίο είναι φουλ κλειστο από πλάγια και πάνω, και έχει και ένα μαλακό padding σε ολες τις πλευρες για να ρίχνει τον θόρυβο ακόμα περισσότερο (και ισως να κραταει θερμοκρασία ακόμα περισσότερο λόγω της ηχομονωσης). Το απλό 100R έχει 2 ακόμα top mounts για να μπει υδροψυξη ή 2 ανεμιστηρες ακόμα στο επάνω μέρος:

spacer.png

Άρα, ούτε υδρόψυξη μπαίνει, και μάλλον και το κουτί δεν ειναι το ιδανικό για τέτοια υποσυστηματα και χρήση και κάνει ακόμα πιο ζεστά τα πράγματα.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω τωρα πρωτού πάω σε άλλο κουτί ή/και υδρόψυξη είναι αν οι θερμοκρασιες που βλεπω ειναι αποδεκτές, ή αν ρισκάρω κάποια ζημιά μακροχρόνια:

CPU: 85-91C  στο Forza
GPU: Usage 100% και θερμοκρασία 80C-82C στο Forza

O εξτρα ανεμιστηρας ελάχιστα αλλαξε την κατάσταση, 1 βαθμό κάτω και αν...

---

Μετά από λίγη έρευνα και συζήτηση, έχω ψηθεί για NZXT H7 Flow: 

H7 Flow | High Airflow Gaming PC Case | Gaming PCs | NZXT

NZXT H7 Flow Review: Impressively Cool and Quiet | Tom's Hardware (tomshardware.com)

Να δούμε τι διαφορές θα έχω αρχικά με την ίδια ψύξη και αν δεν πέσω κάτω από 85C CPU τότε εξετάζω και υδρόψυξη.

μπράβο φίλε μου έγινε πολύ περιποιημένο,το Η7 flow έχει άριστο airflow,θα χρειαστείς 3 Artic P140 PST εμπρός,και έναν πίσω P120 PST οπότε θα ανέβει το κόστος,επίσης το Lancool 216 επίσης είναι φοβερό κουτί με 110 ευρώ και έρχεται έτοιμο με φανακια,τα είχα και τα 2,μπορείς να διαβάσεις στο skroutg αναλυτικές αξιολογήσεις για τα συγκεκριμένα κουτιά.

Επεξ/σία από ICE-T

Ωραιο νοικοκυρεμα, φιλε, μπραβο!

Εγω εχω ενα carbide 200r κι εχω 3 ανεμιστηρες να βαζουν (εμπρος-πλαινο) και 3 να βγαζουν (πισω-επανω) και το κουτι ειναι ψυγειο. Εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερη η ψυξη οταν περνα ο αερας και να φευγει γρηγορα,  απο το να ειναι γεματος αερα ο χωρος και να φευγει σιγα σιγα. Δεδομενου οτι η θερμοκρασια του αερα ανεβαινει με το περασμα του απο τον ανεμιστηρα, λογω στροβηλισμου του και τριβης με τα πτερυγεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ICE-T είπε

μπράβο φίλε μου έγινε πολύ περιποιημένο,το Η7 flow έχει άριστο airflow,θα χρειαστείς 3 Artic P140 PST εμπρός,και έναν πίσω P120 PST οπότε θα ανέβει το κόστος,επίσης το Lancool 216 επίσης είναι φοβερό κουτί με 110 ευρώ και έρχεται έτοιμο με φανακια,τα είχα και τα 2,μπορείς να διαβάσεις στο skroutg αναλυτικές αξιολογήσεις για τα συγκεκριμένα κουτιά.

22 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Ωραιο νοικοκυρεμα, φιλε, μπραβο!

Εγω εχω ενα carbide 200r κι εχω 3 ανεμιστηρες να βαζουν (εμπρος-πλαινο) και 3 να βγαζουν (πισω-επανω) και το κουτι ειναι ψυγειο. Εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερη η ψυξη οταν περνα ο αερας και να φευγει γρηγορα,  απο το να ειναι γεματος αερα ο χωρος και να φευγει σιγα σιγα. Δεδομενου οτι η θερμοκρασια του αερα ανεβαινει με το περασμα του απο τον ανεμιστηρα, λογω στροβηλισμου του και τριβης με τα πτερυγεια

Ναι αυτό σκέφτομαι, ότι μαζι με 3-4 ανεμιστηρες παμε 200αρα κοντά.

Για εναλλακτικές σκέφτομαι και αυτά τα δύο:

Corsair 4000D (αντιστοιχα καλά reviews)

MSI MPG GUNGNIR 110R   λίγο fancy για τα γουστα μου αλλα έρχεται με 4 ανεμιστηρες built-in και ξεμπερδευεις, ειναι στα 110 ευρω.

Επισης εχω 4 ανεμιστηρες 120mm (2 Noctua NF S12 και 2 Corsair δε θυμαμαι spec). Ιδανικα θα ηθελα αν χρειαστω ανεμιστηρες στο νεο κουτι να βαλω αυτους, δηλαδη να ειναι για 120mm...

Αρχικά βέβαια λέω να μεινω ως εχω μεχρι το Black Friday, και να ανοιξω τις πλευρες του κουτιου για να δω αν πεφτουν οι θερμοκρασιες. Θα εχω πολύ θεμα με σκονη αν αφησω ανοιχτα πλαινα για 3 εβδομαδες;

Επεξ/σία από kokoringo
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, kokoringo είπε

Ναι αυτό σκέφτομαι, ότι μαζι με 3-4 ανεμιστηρες παμε 200αρα κοντά.

Για εναλλακτικές σκέφτομαι και αυτά τα δύο:

Corsair 4000D (αντιστοιχα καλά reviews)

MSI MPG GUNGNIR 110R   λίγο fancy για τα γουστα μου αλλα έρχεται με 4 ανεμιστηρες built-in και ξεμπερδευεις, ειναι στα 110 ευρω.

Επισης εχω 4 ανεμιστηρες 120mm (2 Noctua NF S12 και 2 Corsair δε θυμαμαι spec). Ιδανικα θα ηθελα αν χρειαστω ανεμιστηρες στο νεο κουτι να βαλω αυτους, δηλαδη να ειναι για 120mm...

Αρχικά βέβαια λέω να μεινω ως εχω μεχρι το Black Friday, και να ανοιξω τις πλευρες του κουτιου για να δω αν πεφτουν οι θερμοκρασιες. Θα εχω πολύ θεμα με σκονη αν αφησω ανοιχτα πλαινα για 3 εβδομαδες;

Και το 4000D το έχω χρησιμοποιήσει σε 2 build το ίδιο name έχω στο Σκρουτζ μπορείς να δεις φωτογραφίες η εδώ στο φόρουμ, αλλά το Lancool 216 είναι καλύτερη επιλογή επειδή δεν θα χρειαστείς fan's και έχει περισσότερες παραμετροπησεις + έρχεται με περισσότερα αξεσουάρ.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1

1 hour ago, kokoringo said:

.....Αρχικά βέβαια λέω να μεινω ως εχω μεχρι το Black Friday.....

Από περιέργεια, έχεις θέμα χώρου και θες να πας σε Midi-Tower?

Μπορεί να έχω συνηθίσει με αυτό που έχω (σχετικά παλίο, το λες και extra-Full-Tower), αλλά πολύ στριμόκwλα μου φαίνονται τα πράγματα όποτε ανεβαίνει φωτό με mid κουτί.😄

Ειδικά όταν βλέπω κάρτα 350W να φυσάει 90βαθμούς ζέστη το τροφοδοτικό σε απόσταση τύπου 10 εκαστοστών, κάτι παθαίνω.

15 λεπτά πριν, Teddy77 είπε

Από περιέργεια, έχεις θέμα χώρου και θες να πας σε Midi-Tower?

Μπορεί να έχω συνηθίσει με αυτό που έχω (σχετικά παλίο, το λες και extra-Full-Tower), αλλά πολύ στριμόκwλα μου φαίνονται τα πράγματα όποτε ανεβαίνει φωτό με mid κουτί.😄

Ειδικά όταν βλέπω κάρτα 350W να φυσάει 90βαθμούς ζέστη το τροφοδοτικό σε απόσταση τύπου 10 εκαστοστών, κάτι παθαίνω.

Οχι ιδιαιτερο, απλα με τσαντιζουν τα μεγαλα κουτιά και επειδη θελω να μετακινουμαι στο σαλόνι ωστε να παιζω και στην tv προτιμω να μην χρειάζομαι γερανο για να σηκώνω το κουτί... οσο γινεται δηλαδη

• Like 1

16 λεπτά πριν, kokoringo είπε

Οχι ιδιαιτερο, απλα με τσαντιζουν τα μεγαλα κουτιά και επειδη θελω να μετακινουμαι στο σαλόνι ωστε να παιζω και στην tv προτιμω να μην χρειάζομαι γερανο για να σηκώνω το κουτί... οσο γινεται δηλαδη

Lian Li 011 air mini αν θες μικρό που τα παίρνει όλα και το βάζεις και σαλόνι 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/11/2023 στις 2:28 ΜΜ, ICE-T είπε

καλοριζικος ο επεξεργαστης,αλλα φιλε μου ενα cable management κανε μεσα στο κουτι,ειναι κλειστο το καταλαβαινω δεν το βλεπεις, αλλα οχι και ετσι.

Και ο Μέγας Αλέξανδρος (είναι και στη φωτό μου) πιο απλό είδε τον Γόρδιο Δεσμό 🤣. Σε πειράζω kokoringo. Αυτό που θέλει νομίζω να σου πει και ο φίλος ICE-T είναι ότι με μια καλύτερη διαχείριση / τακτοποίηση των καλωδίων, μπορείς να δεις και καλύτερες θερμολρασίες στο κουτί σου, αφού ο αέρας πιθανώς να μπορεί να κυκλοφορεί καλύτερα. 

Σε κάθε περίπτωση επίσης καλοριζικος ο επεξεργαστής και μη φοβάσαι τις θερμοκρασίες του (είναι φτιαγμένοι για να δίνουν το μέγιστο). 

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...