kokoringo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Έπειτα από 5 χρόνια ακριβώς από την επιστροφή μου στα desktop την οποία είχα συζητήσει πάλι εδώ: Μπορώ να πω ότι το παλιό σύστημα με Ryzen 5 2600X και η 1070Ti με έβγαλαν ασπροπρόσωπο για 5 χρόνια μέχρι που κυκλοφόρησε το Forza Motorsport. Έπαιζα FarCry, Shadow of the Tomb Raider, Battlefront, GTA V με κάποιες λογικές υποχωρήσεις σε ποιότητα αλλά 55-60+ καρέ όσο εμενα σε 1440p. Σε συνδυασμό όμως και την νεα διαταξη του χώρου που μπορω πλεον να παιζω σε 4K TV, τα πράγματα δυσκολέψανε και πάω παραπέρα. Αρχικά, έριξα μια 3080 Ti που βρηκα σε πολυ καλη τιμη μεταχειρισμενη, πάνω στο παλιό συστημα, όμως το Forza μοιάζει να έχει τρομερές απαιτήσεις σε CPU αφού έχω ίδια καρε σε 1440p και 4Κ(!) και οριακά 5 fps πάνω σε αναλυση 1080p... άρα κάτι άλλο φταίει παρά η κάρτα (στο SOTR βλέπω 120-130fps σε 4Κ maxed out χωρις RT) Εχω καταλήξει στα παρακάτω με γνώμονα gaming για άλλα 3-5 χρονια όπως η προηγούμενη σύνθεση: Ryzen 7800X3D ASUS TUF B650 DDR5 32GB 6000MHz . Ερώτηση τώρα,τι κρατάω από το παλιό σύστημα που να μη μου χαντακώσει τις αναβαθμίσεις: α) Scythe Mugen 5: μου άρεσε παρα πολύ η συγκεκριμενη ψύκτρα, δεν κυκλοφορει πλέον ομως. Θα συνδυαζεται με το νεο ΑΜ5 Ryzen? b) Corsair 100R case: ομοιως για τον παραπανω λόγο, πολυ ησυχο κουτί c) Corsair AX860 τροφοδοτικό: Ξανά, τρομερα ησυχο combo με τα παραπάνω, θα σηκωνει όμως το νεο συστημα με Ryzen 7800 και 3080Ti? Εχω βρει αγοραστη για το παλιο συστημα οπως ειναι, με την 1070 Ti και αν δεν αξιζει να ξηλωνω κουτιά, ψυκτρες και τροφοδοτικα για τα λεφτα που θα παρω (μιση τιμη και αν) τότε να τα δωσω όπως είναι και να παρω νέες αντιστοιχες προτάσεις (ποιότητα και ησυχία είναι οι προτεραιότητες όπως και πριν). >> Τελευταία ερώτηση, είχα 3 δίσκους SSD στο παλιο σύστημα. Αν τους μεταφέρω στο νέο, θα χάσω πολύ σε επιδόσεις / loading times σε σχεση με ενα NVMe? Σίγουρα θα μεταφέρω 2 για αποθηκευτικό χώρο και σκέφτομαι αν αξιζει να προσθεσω κι εναν NVΜe για βασικο με Windows και critical εφαρμογές. Αναμένω τις προτάσεις σας 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Εφόσον βρήκες αγοραστή, δώστα και μην κρατήσεις τίποτε. Το κλειστό κουτί, χωρίς μπροστινή σίτα εννοώ για καλό airflow, κατά πάσα πιθανότητα γίνεται περισσότερο θορυβώδες λόγω αυξημένων θερμοκρασιών, αύξηση στροφών ανεμιστήρων κοκ. Εννοείται οτι το τροφοδοτικό 5ετίας, καλό είναι να αλλαχτεί με "φρέσκο". Για τον 7800x3d εφόσον το αποφάσισες δεν υπάρχει κάτι προς σχολιασμό. Η 650 tuf θεωρώ οτι είναι "σχετικά" ακριβή, γι αυτά που προσφέρει. Ddr5 32gb εξυπακούεται, η συχνότητα από μόνη της, χωρίς το latency μπορεί να κρύβει κακή αγορά, <=cl32 να κυνηγίσεις σε αυτό το χρονισμό. https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=36088535%2C38641748%2C33641272 Nvme vs ssd, μην περιμένεις οτι θα δεις κραυγαλέες διαφορές. Εφόσον στήνεις τόσο ακριβό σύστημα, ένα main nvme του 1tb είναι κρίμα να μην βάλεις. Gen3 vs gen4 παρά τις διαφορές ονομαστικές ταχύτητες, δε θα δεις πουθενά τη διαφορά στην ταχύτητα. Με τις τιμές ωστόσο να έχουν εξισωθεί, προτίμησε gen4. Ένας από τους τρομερά vfm, βγήκε και σήμερα crazysundays στα 60€/1tb https://www.e-shop.gr/ssd-kingston-skc3000s-1024g-kc3000-1tb-m2-2280-nvme-pcie-gen4-x4-p-PER.346318 Ωραίο ποιοτικό κουτί https://www.skroutz.gr/s/25014008/Corsair-4000D-Airflow-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html Τροφοδοτικό πας για 850€/gold https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=20295178%2C40581940%2C28863784 Για καλή vfm ψύκτρα ρίξε αγορά amazon https://www.amazon.de/Thermalright-Peerless-Assassin-120-CPU-Luftkühler/dp/B09NSTR7JZ?th=1 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokoringo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nickol-us είπε Εφόσον βρήκες αγοραστή, δώστα και μην κρατήσεις τίποτε. Το κλειστό κουτί, χωρίς μπροστινή σίτα εννοώ για καλό airflow, κατά πάσα πιθανότητα γίνεται περισσότερο θορυβώδες λόγω αυξημένων θερμοκρασιών, αύξηση στροφών ανεμιστήρων κοκ. Εννοείται οτι το τροφοδοτικό 5ετίας, καλό είναι να αλλαχτεί με "φρέσκο". Για τον 7800x3d εφόσον το αποφάσισες δεν υπάρχει κάτι προς σχολιασμό. Η 650 tuf θεωρώ οτι είναι "σχετικά" ακριβή, γι αυτά που προσφέρει. Ddr5 32gb εξυπακούεται, η συχνότητα από μόνη της, χωρίς το latency μπορεί να κρύβει κακή αγορά, <=cl32 να κυνηγίσεις σε αυτό το χρονισμό. https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=36088535%2C38641748%2C33641272 Nvme vs ssd, μην περιμένεις οτι θα δεις κραυγαλέες διαφορές. Εφόσον στήνεις τόσο ακριβό σύστημα, ένα main nvme του 1tb είναι κρίμα να μην βάλεις. Gen3 vs gen4 παρά τις διαφορές ονομαστικές ταχύτητες, δε θα δεις πουθενά τη διαφορά στην ταχύτητα. Με τις τιμές ωστόσο να έχουν εξισωθεί, προτίμησε gen4. Ένας από τους τρομερά vfm, βγήκε και σήμερα crazysundays στα 60€/1tb https://www.e-shop.gr/ssd-kingston-skc3000s-1024g-kc3000-1tb-m2-2280-nvme-pcie-gen4-x4-p-PER.346318 Ωραίο ποιοτικό κουτί https://www.skroutz.gr/s/25014008/Corsair-4000D-Airflow-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html Τροφοδοτικό πας για 850€/gold https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=20295178%2C40581940%2C28863784 Για καλή vfm ψύκτρα ρίξε αγορά amazon https://www.amazon.de/Thermalright-Peerless-Assassin-120-CPU-Luftkühler/dp/B09NSTR7JZ?th=1 Ευχαριστώ για την μακροσκελή απάντηση με τις αναλυτικές προτάσεις! Όμως... επειδή έχω μείνει καιρό μακριά από τις εξελίξεις, μόλις διαπίστωσα ότι ο Ryzen 7 5800X3D που είναι η αμέσως επόμενη επιλογή για gaming, με 3D V-cache και αυτός και πολύ καλές επιδόσεις, είναι ΑΜ4 και κουμπώνει (?) στο τωρινό μου σύστημα, και λέω μήπως τελικά αυτό αρκεί για να... ξε-μπουκαλιάσει η κάρτα από τον Ryzen 5 2600X με το 1/3 του κόστους που σκεφτόμουν; Gamer φανατικός δεν είμαι, ούτε χομπίστας να έχω το καλύτερο συστημα για το φλεξ κ μόνο. 95% παίζω racing και στα επόμενα χρόνια θα συνεχισω να παιζω Forza Motorosport και Assetto Corsa που ηδη παιζει max, απλά τσαντίστηκα που ενω εβαλα 3080 Ti και ηθελα να χαζεψω τα visuals του FM, εχω ίδια FPS σε 1080, 1440 και 4Κ πρακτικα. Εδώ η τωρινή μου mobo για επιβεβαιωση του αν θα δουλευει με 5800Χ3D: Specification X470 GAMING PRO | MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation Για να ειμαι ξεκαθαρος, δεν το εννοω ως ισοτιμη λυση συνολικα απεναντι σε ενα συγχρονο chipset οπως το 650, αφου σιγουρα δε θα υποστηριζονται αρκετες απο τις τεχνολογιες, αλλά με νοιαζει; απο τη στιγμη που overclocking δεν κανω, ιδιαιτερα περιφερειακα δεν εχω πάνω, μονο την 3080 και 3 δισκους SSD 5ετιας (δε θυμαμαι γενιά), μνημη έχω DDR4, 3200 MHz / PC4-25600, CL16-18-18-38, μηπως μπορω να ξεκλειδωσω τα γραφικά μονο με τη συγκεκριμενη αλλαγη CPU? Και σιγουρα, τιποτε δε με εμποδιζει να προχωρησω σε 2ο σταδιο στην πληρη αναβαθμιση συστηματος οπως τη συζητησαμε παραπανω, αν δω οτι ο 5800X3D δεν τα παει καλα με την παλια μου πλατφόρμα, και να φυγει πακετο το παλιο για καινουριο, θα εχω απλα αγορασει ηδη τον επεξεργαστη. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2023 από kokoringo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, kokoringo said: Ευχαριστώ για την μακροσκελή απάντηση με τις αναλυτικές προτάσεις! Όμως... επειδή έχω μείνει καιρό μακριά από τις εξελίξεις, μόλις διαπίστωσα ότι ο Ryzen 7 5800X3D που είναι η αμέσως επόμενη επιλογή για gaming, με 3D V-cache και αυτός και πολύ καλές επιδόσεις, είναι ΑΜ4 και κουμπώνει (?) στο τωρινό μου σύστημα, και λέω μήπως τελικά αυτό αρκεί για να... ξε-μπουκαλιάσει η κάρτα από τον Ryzen 5 2600X με το 1/3 του κόστους που σκεφτόμουν; Gamer φανατικός δεν είμαι, ούτε χομπίστας να έχω το καλύτερο συστημα για το φλεξ κ μόνο. 95% παίζω racing και στα επόμενα χρόνια θα συνεχισω να παιζω Forza Motorosport και Assetto Corsa που ηδη παιζει max, απλά τσαντίστηκα που ενω εβαλα 3080 Ti και ηθελα να χαζεψω τα visuals του FM, εχω ίδια FPS σε 1080, 1440 και 4Κ πρακτικα. Εδώ η τωρινή μου mobo για επιβεβαιωση του αν θα δουλευει με 5800Χ3D: Specification X470 GAMING PRO | MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation Για να ειμαι ξεκαθαρος, δεν το εννοω ως ισοτιμη λυση συνολικα απεναντι σε ενα συγχρονο chipset οπως το 650, αφου σιγουρα δε θα υποστηριζονται αρκετες απο τις τεχνολογιες, αλλά με νοιαζει; απο τη στιγμη που overclocking δεν κανω, ιδιαιτερα περιφερειακα δεν εχω πάνω, μονο την 3080 και 3 δισκους SSD 5ετιας (δε θυμαμαι γενιά), μνημη έχω DDR4, 3200 MHz / PC4-25600, CL16-18-18-38, μηπως μπορω να ξεκλειδωσω τα γραφικά μονο με τη συγκεκριμενη αλλαγη CPU? Και σιγουρα, τιποτε δε με εμποδιζει να προχωρησω σε 2ο σταδιο στην πληρη αναβαθμιση συστηματος οπως τη συζητησαμε παραπανω, αν δω οτι ο 5800X3D δεν τα παει καλα με την παλια μου πλατφόρμα, και να φυγει πακετο το παλιο για καινουριο, θα εχω απλα αγορασει ηδη τον επεξεργαστη. Πόσο έχεις βρει να δώσεις το παλιό σου σύστημα ως έχει? Εαν είναι καλή τιμή και δεν βαριέσαι την όλη διαδικασία στήνε ξεστηνε καινούργιο σύστημα θα έλεγα να πας στον 7800 3d. Εάν βαριέσαι το στήσιμο του καινούργιου PC και παίρνεις ελάχιστα χρήματα από την πώληση του παλιου δεν είναι κακή ιδέα απλά να αλλάξεις τον cpu. Ο 58003d θα τερματίζει την 3080ti εύκολα σε 4κ. Προσωπικά δεν θα άλλαζα ούτε τροφοδοτικό και ας είναι κάπως παλιό.Με το σύστημα που είχες θα δούλευε ρελαντί και τα 860watt είναι υπεραρκετά για την 3080ti. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2023 από @topos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokoringo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 11 ώρες πριν, @topos είπε Πόσο έχεις βρει να δώσεις το παλιό σου σύστημα ως έχει? Εαν είναι καλή τιμή και δεν βαριέσαι την όλη διαδικασία στήνε ξεστηνε καινούργιο σύστημα θα έλεγα να πας στον 7800 3d. Εάν βαριέσαι το στήσιμο του καινούργιου PC και παίρνεις ελάχιστα χρήματα από την πώληση του παλιου δεν είναι κακή ιδέα απλά να αλλάξεις τον cpu. Ο 58003d θα τερματίζει την 3080ti εύκολα σε 4κ. Προσωπικά δεν θα άλλαζα ούτε τροφοδοτικό και ας είναι κάπως παλιό.Με το σύστημα που είχες θα δούλευε ρελαντί και τα 860watt είναι υπεραρκετά για την 3080ti. Από 300 έως 400 ανάλογα τι θα αφήσω πάνω από ψύκτρες, ανεμιστηρες, τροφοδοτικό, κουτί, SSD, αλλά τα βασικά δηλαδή CPU-mobo-RAM-GPU θα μεινουν πανω προφανως. Το θέμα είναι ότι αλλάζοντας μονο το CPU ειμαι +330 ευρω περιπου και μενω με το υπολοιπο hardware 5ετιας. Αν το δωσω όμως, εχω την ευκαιρία με ~700-750 (μετα τη διαφορα από την πώληση) να αλλάξω τα πάντα, δηλαδη θα προκειται για φουλ νεο συστημα με οριζοντα αλλης μια 5ετίας. Ο επεξεργαστης δηλαδη πρέπει να αλλαξει σιγουρα, το θεμα ειναι να δωσω αλλα 4 κατοσταρικα εξτρα και να επωφεληθω απο καινουριο συστημα εντελως...; Αν κανω το 2ο, τοτε μαλλον παω σε 7800 για εξτρα ασφάλεια. Βέβαια, μεχρι προσφατα, δεν ειχα κανενα θεμα με το συστημα, εκανα τα παντα επαιζα τα παντα (από αυτα που θελω) και δεν ειχαν μπει στο μυαλο σκεψεις αναβαθμισης. Ειδικά αν λες οτι ενας 5800x3D αρκει για να ξεκολλησει και να εκμεταλλευτω την καρτα τοτε ειναι σημαντικος προβληματισμος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 10 minutes ago, kokoringo said: Από 300 έως 400 ανάλογα τι θα αφήσω πάνω από ψύκτρες, ανεμιστηρες, τροφοδοτικό, κουτί, SSD, αλλά τα βασικά δηλαδή CPU-mobo-RAM-GPU θα μεινουν πανω προφανως. Το θέμα είναι ότι αλλάζοντας μονο το CPU ειμαι +330 ευρω περιπου και μενω με το υπολοιπο hardware 5ετιας. Αν το δωσω όμως, εχω την ευκαιρία με ~700-750 (μετα τη διαφορα από την πώληση) να αλλάξω τα πάντα, δηλαδη θα προκειται για φουλ νεο συστημα με οριζοντα αλλης μια 5ετίας. Ο επεξεργαστης δηλαδη πρέπει να αλλαξει σιγουρα, το θεμα ειναι να δωσω αλλα 4 κατοσταρικα εξτρα και να επωφεληθω απο καινουριο συστημα εντελως...; Αν κανω το 2ο, τοτε μαλλον παω σε 7800 για εξτρα ασφάλεια. Βέβαια, μεχρι προσφατα, δεν ειχα κανενα θεμα με το συστημα, εκανα τα παντα επαιζα τα παντα (από αυτα που θελω) και δεν ειχαν μπει στο μυαλο σκεψεις αναβαθμισης. Ειδικά αν λες οτι ενας 5800x3D αρκει για να ξεκολλησει και να εκμεταλλευτω την καρτα τοτε ειναι σημαντικος προβληματισμος... Δωστο "τρέχοντας" αν πιάνει αυτή την τιμή. Θα πάρεις 300-400 ευρώ, θα βάλεις αλλά ~500-600 και θα χεις φρέσκο σύστημα. Από την στιγμή που είσαι έτοιμος να δώσεις τα 350 για τον 5800 3d η διαφορά βγαίνει μικρή και έχεις σύστημα για την επόμενη ~8-9ετια (με ενδιαμεση πιθανή αλλαγη cpu/gpu) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokoringo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 13 λεπτά πριν, @topos είπε Δωστο "τρέχοντας" αν πιάνει αυτή την τιμή. Θα πάρεις 300-400 ευρώ, θα βάλεις αλλά ~500-600 και θα χεις φρέσκο σύστημα. Από την στιγμή που είσαι έτοιμος να δώσεις τα 350 για τον 5800 3d η διαφορά βγαίνει μικρή και έχεις σύστημα για την επόμενη ~8-9ετια (με ενδιαμεση πιθανή αλλαγη cpu/gpu) Αυτό σκέφτομαι κι εγώ, μας έβαλες σε έξοδα λοιπόν 😄 Οπότε το νήμα θα έχει και συνέχεια αφού θέλω να καταλήξω και για τα επόμενα περιφερειακά και θα έχω ερωτήσεις... Μεγαλύτερο δίλλημα μου αυτή τη στιγμή αν πρέπει να περιμενω 1 μήνα για το BF. Έχω την εντύπωση ότι pc hardware και ειδικά τα τελευταία μοντέλα δεν εχουν ουσιαστικές εκπτώσεις, 10% και αν... οπότε για τέτοια ποσά σε 1-2 κομμάτια δεν ξερω αν εχει νοημα να περιμενω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, kokoringo said: Αυτό σκέφτομαι κι εγώ, μας έβαλες σε έξοδα λοιπόν 😄 Οπότε το νήμα θα έχει και συνέχεια αφού θέλω να καταλήξω και για τα επόμενα περιφερειακά και θα έχω ερωτήσεις... Μεγαλύτερο δίλλημα μου αυτή τη στιγμή αν πρέπει να περιμενω 1 μήνα για το BF. Έχω την εντύπωση ότι pc hardware και ειδικά τα τελευταία μοντέλα δεν εχουν ουσιαστικές εκπτώσεις, 10% και αν... οπότε για τέτοια ποσά σε 1-2 κομμάτια δεν ξερω αν εχει νοημα να περιμενω... 10-20% τις υπολογίζω σε γενικές γραμμές +καμιά μεγάλη σε μη "κινησημα" προϊόντα που πιθανών να βολεψει η όχι(π.χ εκτιμώ ότι στις arc θα παιχτει κάτι τέτοιο) Υ.γ Θα στήσω κ εγώ PC, οπότε το ψάχνω κ 10% να βγει μέσος όρος στα ~2000 είναι 200.Δεν το λες κ λίγο.. Αλλά εκτιμώ πως στην περίπτωση μου ίσως να ναι κ περισσότερα μιας πάω είτε Intel είτε AMD, είτε Nvidia είτε arc οπότε έχω περισσότερα ενδεχόμενα.(Όλα έχουν + κ - για την δική μου χρήση..) Απλά εκείνες τις μέρες πρέπει να χεις το νου σου. Το σημαντικό για σένα είναι να μην "χάσεις" τον αγοραστή σου μέχρι τότε. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2023 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokoringo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα με update. Τελικά κοιτώντας τις τιμές των υπόλοιπων περιφειακών μου, κατέληξα ότι για να βάλω τουλάχιστον τα ίδια θέλω +400 ευρώ στο αρχικό μπάτζετ οπότε και μετά την πώληση του παλιού θα ήμουν +1000-1100 ευρώ και όχι +600. Συζήτησα και με άλλο φίλο κομπιουτεράκια, ο οποίος όταν είδε και τα υπόλοιπα υποσυστήματα και το use case μου, η γνώμη του ήταν να αλλάξω μόνο CPU και πως αυτό θα ήταν αρκετό για τα επόμενα 3+ χρόνια για αυτό που κάνω. Είπα για μια φορά να μην είμαι παρομορμητικός λοιπόν και να δοκιμάσω την πρόταση του και την πρόταση που και εδώ γράφτηκε, να αξιοποιήσω στο max τις προηγούμενες επιλογές μου και να κάνω αναβάθμιση και οχι αντικατάσταση... γλυτώνοντας το 1000ρικο και προχώρησα σε αγορά του 5800X3D ως την καλυτερη CPU για τη χρήση μου που ηταν και συμβατή με το Χ470 ΑΜ4. Το σκεπτικό ήταν ότι αν δεν άλλαζε πολλά, θα εβαζα πάλι πίσω τον 2600 και θα εστηνα νέο σύστημα γύρω από το 5800Χ3D. Χτες λοιπόν έκανα τράμπα τα CPU και τρέχω Forza για να δω τι κάναμε. Πριν είχα 60FPS σε 3440x1440 με High settings RT OFF αλλά πολλά lows και γενικά κάποια σπασίματα. Hθελα να δω τουλαχιστον 70-75 με τον 5800Χ3D... Tρέχω Benchmark και μου χτυπάει 97FPS!!! με 100άρια την περισσοτερη ωρα και ΠΟΛΥ smooth λειτουργία. Μιλάμε για 60%+ FPS (στα 4Κ είναι 45-50% πιο γρήγορο), επαθα πλάκα... Δεν περιμενα ποτέ να εχει τέτοια επίδραση η CPU, να κρατάει την κάρτα τόσο πίσω ο παλιός Ryzen. Τρομερό chip ο 5800Χ3D, και επιτέλους απολαμβάνω τις δυνατότητες της 3080 Ti και σιγουρα πολύ καλή επιλογή το να αλλαξω μονο CPU, (για αυτο που εψαχνα). Μονο μου ερώτημα οι θερμοκρασίες... Ειναι εντυπωση μου ή ο νεος CPU δουλευει πιο ζεστός; Εχω Scythe Mugen 5 με 2 ανεμιστηρες push-pull και στον 2600Χ εβλεπα 70-75C, εδώ είμαι 80-85 και μια φορά στο Forza ειδα και 91C... Παστα εβαλα καινουρια προφανως, εκει θα ερπεπε να παιζω με αυτην την ψύκτρα; Μηπως πρεπει να προσθεσω liquid cooling? Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από kokoringo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mkp Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Η θερμοκρασίες δεν είναι ανησυχητικές, άμα θες μπορείς να κάνεις undervolted με PBO2. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Οι 3D ανεβάζουν θερμοκρασίες γενικά, δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. Αν σε ανησυχεί μέσω pbo μπορείς να βάλεις temp limit χαμηλότερο και θα χάσεις λίγα hz μόνο, ίσως και καθόλου αν θες να παίξεις με undervolt Στον 7800x3d έχω βάλει temp limit 79 με αερόψυξη και η διαφορά σε gaming δεν είναι παρατηρήσιμη, σε κάτι βαρύ (π.χ handbrake) πέφτει η απόδοση 5% επειδή κατεβαίνουν τα ρολόγια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Τωρα μηχανημα 5ετιας δεν ειναι και για αποσυρση. Ουτε o 7800x3d κανενας cpu του πεταματου. Τακιμια και με 4080. Τι λες τωρα. Την σκουφια μου πεταω! Ψυκτρα βαλε πανω μια noctua και ξεχνα το θεμα για καμια 10αρια χρονια. Μεγεια και ευχομαι να τα χαρεις για πολλα χρονια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teddy77 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 @kokoringo μην ανησυχείς με τις θερμοκρασίες. Γενικώς οι 5ΧΧΧ είναι σχετικά ζεστοί (από τους προηγούμενους) και περισσότερο ο 3D του οποίου η cache σκέψου είναι σαν μια μικρή κουβερτούλα από πάνω του 😛 Παίξε με το PBO και το curve optimiser, για να ρίξεις λίγο το voltage που θα παίζει και τελείωσες. Μην ψάχνεσαι για νέες ψύκτρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) καλοριζικος ο επεξεργαστης,αλλα φιλε μου ενα cable management κανε μεσα στο κουτι,ειναι κλειστο το καταλαβαινω δεν το βλεπεις, αλλα οχι και ετσι. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από ICE-T 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokoringo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Thanks παιδιά. Από το αποτέλεσμα νομιζω ειναι η καλυτερη λύση, δεν ήθελα να αναβαθμίσω κάποια άλλη ικανότητα του υπολογιστη οπότε με 500€ (3080 Ti) και 370€ (5800X3D) έκανα στοχευμένη αναβαθμιση που μου έδωσε σχεδόν 100% κέρδος σε σχέση με 2600X + 1070 Ti. Θα ριξω αλλο ενα ζευγαρι G SKILL RIPJAWS DDR4 16GB που απο 150 ευρω πλεον ειναι στα 50 να παω στα 32 συνολο, και εναν KC3000 (τα 2TB στα 130 μοιαζουν καλο value) και τελος για αλλα 5 χρονια ελπιζω. Λεω να ξαναβαλω παστα μηπως τυχον αφησα καποιο spot ακαλυπτο, γιατι 90 βαθμοι δε μου καθονται καλα... διαβαζω οτι καλες ψυκτρες οπως η Scythe δε θα πρεπε να χουν μεγαλη διαφορα με AIO Liquid coolers οποτε μηπως εκανα κατι λαθος, δε θελω να σκεφτομαι ενδεχομενο throttling τώρα. 1 ώρα πριν, ICE-T είπε καλοριζικος ο επεξεργαστης,αλλα φιλε μου ενα cable management κανε μεσα στο κουτι,ειναι κλειστο το καταλαβαινω δεν το βλεπεις, αλλα οχι και ετσι. Πραγματικά το τελευταίο που με ενδιαφέρει ειναι αν δειχνει ομορφο και cool 😆 Τα καλωδια για μενα μαζεμενα ειναι αυτη τη στιγμη, δεν εμποδιζουν καποια ροη ανεμιστηρα ουτε ειναι κοντα σε καρτα ή CPU οπότε ποιο ειναι το προβλημα με την τρέχουσα διάταξη; (σοβαρά ρωτάω όχι ειρωνικά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα