NikosKallithea Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δεν ξερω τι σημαίνει για σενα λογικές τιμές αλλα δες ενα reloop ή οτι αλλο θελεις στο thomann https://www.thomann.de/gr/reloop_rp_4000_mk2.htm 2
thebest201 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Γνωστός μου έχει technics mk2 και βελόνα ortofon black. Πρέπει να έχει ξοδέψει πολλά χρήματα γιατί έχει βάλει και ηχεία, ενισχυτές κλπ. Ωστόσο δεν κάνει μετατροπές ο ίδιος γιατί εχει τη λογική ότι το βινύλιο πρέπει να παραμένει βινύλιο, το cd, cd χωρίς να μετατρέπεται. Αυτό όμως που παρατήρησα είναι ότι έχει παλιά βινύλια του 1970-80 και δεν ακούς σκρατς αλλά μόνο ανεπαίσθητα κλικς. Βγαίνει πολύ καλός ήχος. Ενώ στα remastered βινύλια που μαζεύει, έχουν πολύ ψευτο-ψηφιοποιημένο ήχο, δεν μπορώ βέβαια να το εξηγήσω απλά είναι κάπως overcompressed/overprocessed να το πω. Τα φωνητικά ακούγονται πολύ "γρατζουνισμενα" και το μπάσο/ντραμς υπερκαλύπτουν όλο το υπόλοιπο κομμάτι, οι εντάσεις είναι πολύ δυνατές παραπάνω από φυσιολογικές. Έχω κάνει σύγκριση στο βινύλιο της Αλεξίου με το Λοϊζο, την παλιά έκδοση με την πρόσφατη remastered που κάνει και 50 ευρώ. Και τα βινύλια Ευαισθησίες της Γαρμπή και Αντίδοτο της Βίσση, που σε βινύλιο βγήκαν πρώτη φορά το 2021, οπότε είναι λογικό να είναι ψηφιακός ήχος. Το κακό είναι ότι έκαναν remaster με βάση τα σημερινά πρότυπα ήχου, δηλαδή κομμένες πολλές υψηλές συχνότητες και κεντραρισμενος ήχος, καμία σχέση με τα cd του 1997-98 που ήταν αψεγάδιαστος ήχος. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2024 από thebest201
NikosKallithea Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 4 λεπτά πριν, thebest201 είπε Γνωστός μου έχει technics mk2 και βελόνα ortofon black. Πρέπει να έχει ξοδέψει πολλά χρήματα γιατί έχει βάλει και ηχεία, ενισχυτές κλπ. Ωστόσο δεν κάνει μετατροπές ο ίδιος γιατί εχει τη λογική ότι το βινύλιο πρέπει να παραμένει βινύλιο, το cd, cd χωρίς να μετατρέπεται. Αυτό όμως που παρατήρησα είναι ότι έχει παλιά βινύλια του 1970-80 και δεν ακούς σκρατς αλλά μόνο ανεπαίσθητα κλικς. Βγαίνει πολύ καλός ήχος. Ενώ στα remastered βινύλια που μαζεύει, έχουν πολύ ψευτο-ψηφιοποιημένο ήχο, δεν μπορώ βέβαια να το εξηγήσω απλά είναι κάπως overcompressed/overprocessed να το πω. Τα φωνητικά ακούγονται πολύ "γρατζουνισμενα" και το μπάσο/ντραμς υπερκαλύπτουν όλο το υπόλοιπο κομμάτι, οι εντάσεις είναι πολύ δυνατές παραπάνω από φυσιολογικές. Έχω κάνει σύγκριση στο βινύλιο της Αλεξίου με το Λοϊζο, την παλιά έκδοση με την πρόσφατη remastered που κάνει και 50 ευρώ. Και τα βινύλια Ευαισθησίες της Γαρμπή και Αντίδοτο της Βίσση, που σε βινύλιο βγήκαν πρώτη φορά το 2021, οπότε είναι λογικό να είναι ψηφιακός ήχος. Το κακό είναι ότι έκαναν remaster με βάση τα σημερινά πρότυπα ήχου, δηλαδή κομμένες πολλές υψηλές συχνότητες και κεντραρισμενος ήχος, καμία σχέση με τα cd του 1997-98 που ήταν αψεγάδιαστος ήχος. Oπως ολα ετσι και εδω πρεπει να ξέρεις από που προέρχεται η επανεγγραφή του βυνίλιου, αν η πηγη ειχε προβλημα τοτε θα εχει πρόβλημα και το τελικό προϊόν. Εγώ δεν εχω παρατηρείσει κατι τέτοιο με τα νεα ξένα βανίλια, βεβαια ελληνικά νεα δεν εχω.
thebest201 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2024 Τα νέα ξένα επειδή έχω ακούσει, είναι μπορώ να πω ακριβώς ότι ακούς και στις digital πλατφόρμες, δεν βρίσκω διαφορά, πχ έχω ακούσει του Harry Styles, αλλά αυτό το υπερβολικό loudness που έχουν, το έχουν σε όλα τα formats είτε σε cd, βινύλιο digital. Μια διπλή συλλογή των Queen που έχω ακούσει είναι όπως τα remastered cds. Του Michael Jackson, που έχω άλλο φίλο συλλέκτη, αποκλειστικά Michael, κάποιες σχετικά πρόσφατες εκδόσεις βινυλίων, μου βγάζουν έναν πιο νοσταλγικό ήχο στο βινύλιο, ζεστό ήχο να το πω, σε σχέση με άλλους καλλιτέχνες που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, επανεκδόσεις 70s, 80s. Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι αυτος έχει πρώτες εκδόσεις cd Michael Jackson το Off The Wall, Thriller, Bad και ακούγονται αψεγάδιαστα με κάθε λεπτομέρεια , και όσο και να το δυναμώνεις δεν παραμορφώνει. Γενικά το ψευτο-ψηφιοποιημένο πολύ κεντραρισμενο ξερό μπάσο σε σημείο να παραμορφωνει, το έχω παρατηρήσει σε αυτά τα βινύλια Βίσση Γαρμπή που πρωτοβγηκαν από Panik το 2021. Στης Minos αυτό που λέω της Αλεξίου με Λοϊζο και σε άλλα του Λοϊζου που βγήκαν γύρω στο 2020 σε remastered βινύλια, είναι παρόμοια η κατάσταση αλλά ακούγονται κάπως καλύτερα και τα πριμα, πάντως ψυχρός ήχος, δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο εύκολα. Ναι μόνο σε ελληνικά remastered, είναι πιο έντονη αυτή η κατάσταση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα