Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,τελευταία κάνω κούμαντο όσο μπορώ να μαζέψω κάποια λεφτά για αγορά αυτοκινήτου μιας και δεν είχα στην κατοχή μου μέχρι τώρα αυτοκίνητο.Παρατηρώ τελευταία τρελές αυξήσεις στα αυτοκίνητα και κυρίως στα μεταχειρισμένα 10ετιας και 5ετιας να ξεπερνούν τα 10 χιλιάρικα,πράγμα που είναι αστείο και σκέφτηκα να πάω σε αγορά για καινούργιο αν τα καταφέρω οικονομικά να μαζέψω ένα αξιοπρεπές ποσό.Το budget που θέλω να φτάσω είναι τα 20 χιλιάρικα άντε 22 βαριά.Αν όλα πάνε καλά πρώτα ο Θεός θα καταφέρω να μαζέψω το ποσό μέσα στο 2024,από την άλλη το σκέφτομαι κιόλας μιας και τα λεφτά παρά είναι αρκετά δεδομένου οτί παλιά έπαιρνες καινούργια και καλά αυτοκίνητα με 12-15 χιλιάρικα.Πλέον κάτω από 20 χιλιάρικα και καινούργιο δεν βλέπω κάτι που να με ενθουσιάζει.

Στο δια ταύτα λοιπόν,μένω επαρχία,πολλά χιλιόμετρα δεν σκοπεύω να κάνω εβδομαδιαίως ας πούμε 100-200 χιλιόμετρα το πολύ.Έχω αποθήκη στην οποία υπάρχει ηλεκτροδότηση,θέλω να αποφύγω το αέριο και κατα προτίμηση μου αρέσουν κυρίως τα αυτοκίνητα τύπου hatchback και τα SUV(αν και ξέρω εκεί ξεφεύγουν οι τιμές, συνεπώς κομματάκι δύσκολο να τα πλησιάσω οικονομικά).Ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που έχω δει με κριτήριο ως προς εμφάνιση κυρίως μιας και δεν γνωρίζω από μηχανικά χαρακτηριστικά ειναι το hyundai i30,μου αρέσουν επίσης τα volkswagen golf και pegeut 308 που έχω δει αλλά νομίζω εκεί ξεφεύγει η τιμή..

Όσον αφορά προς τα SUV δεν το έχω πολυψάξει εκεί το θέμα,αν υπάρχει κάτι αξιόλογο σε hyundai και volkswagen σε αυτήν την κατηγορία και στο εύρος των χρημάτων που έχω να διαθέσω θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου πείτε μερικά καλά αυτοκίνητα.

Όλα αυτά βέβαια αλλάζουν δεδομένου ότι μιλάμε για αγορά αυτοκινήτου μετά από 8μηνο σίγουρα,αλλά θέλω γενικά την γνώμη σας,επίσης βλέπω υπάρχει μια τάση και μια ροπή προς τα ηλεκτροκινούμενα αυτοκίνητα.Θέλω την γνώμη σας και σε αυτό,μιας και διαθέτω τον χώρο και για φόρτιση αλλά κρατάω επιφυλάξεις γιατί είναι κάτι εντελώς άγνωστο σε μένα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε

Όλα αυτά βέβαια αλλάζουν δεδομένου ότι μιλάμε για αγορά αυτοκινήτου μετά από 8μηνο σίγουρα

βλέπεις τότε με πλεονέκτημα οτι έχεις άπλετο χρόνο να βρεις ευκαιρία στο car.gr (όχι μάντρα)

3 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε

,επίσης βλέπω υπάρχει μια τάση και μια ροπή προς τα ηλεκτροκινούμενα αυτοκίνητα.

για γούστα καλά είναι αλλά είναι ακριβό χόμπι εκτός budget

5 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε

Καλημέρα,τελευταία κάνω κούμαντο όσο μπορώ να μαζέψω κάποια λεφτά για αγορά αυτοκινήτου μιας και δεν είχα στην κατοχή μου μέχρι τώρα αυτοκίνητο.Παρατηρώ τελευταία τρελές αυξήσεις στα αυτοκίνητα και κυρίως στα μεταχειρισμένα 10ετιας και 5ετιας να ξεπερνούν τα 10 χιλιάρικα,πράγμα που είναι αστείο και σκέφτηκα να πάω σε αγορά για καινούργιο αν τα καταφέρω οικονομικά να μαζέψω ένα αξιοπρεπές ποσό.

περίεργη λογική και άλλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο ,το ίδιο ακρίβυναν και τα καινούρια , αλλά πάσο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σκέφτεσαι να πάρεις σε 8 μήνες δες πάλι το θέμα σε 8 μήνες δεν έχει νόημα να δαπανάς χρόνο και σκέψη σε κάτι που δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Δηλαδή ούτε και να λογαριάζεις σε μελλοντικά μοντέλα δεν έχει νόημα γιατί δεν ξέρεις την τιμή τους.

Αν θες κάνε κάποια test drives (και συμβατικά και ηλεκτρικά) μετά από κάποιους μήνες ή νοίκιασε καλύτερα στην κατηγορία που θες για να δεις τι προσφέρει οδηγικά το καινούργιο αμάξι έτσι ώστε σε 8 μήνες να έχεις μια εικόνα για το τι πρόκειται να πάρεις, τι σου αρέσει τι δεν θέλεις κλπ. 

Επεξ/σία από getty
Δημοσ.

Τα ηλεκτρικά με όλα τα καλά τους, είναι πανάκριβα. Με budget κοντά στα 20Κ δε πλησιάζεις. Εάν παίζαν σε αυτές τις τιμές θα ήταν ίσως και μονόδρομος, με χώρο στάθμευσης & φόρτισης δικό σου, αλλά και 100-200 χλμ την εβδομάδα.

Επειδή όμως όντως οι τιμές έχουν ανέβει τρομερά, με τα χρήματα που λες θα έπαιρνα κάποιο μεταχειρισμένο στα 15Κ, κρατώντας τα υπόλοιπα για τις δεδομένες συντηρήσεις - επισκευές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το e-c3 κάνει 26.000 ευρώ μια χαρά μέσα στο budget του θα είναι με το κινούμαι ηλεκτρικά (αν βγει νέο πρόγραμμα επιδότησης).

2 αν έβαλα,  γι αυτό λέω είναι νωρίς…

Επεξ/σία από getty
  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, getty είπε

Αν σκέφτεσαι να πάρεις σε 8 μήνες δες πάλι το θέμα σε 8 μήνες δεν έχει νόημα να δαπανάς χρόνο και σκέψη σε κάτι που δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Δηλαδή ούτε και να λογαριάζεις σε μελλοντικά μοντέλα δεν έχει νόημα γιατί δεν ξέρεις την τιμή τους.

Βέβαια αν βάλει και ένα 8μηνο χαλαρό αναμονή σε καινούριο μάλλον καλύτερα να το πράξει από τώρα....:lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...