andreaspA Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 24 λεπτά πριν, csontheline είπε Ο λόγος; Αν ενημερωθεί και η τροχαία για το συμβάν, δεν μπορεί να γίνει εκ των υστέρων; Ή απλά λαμβάνεται υπόψιν από τις ασφαλιστικές για να μετακυλήσουν ποσοστό ευθύνης; (πχ δεν έπρεπε να παρκάρει εκεί, άρα δεν τον αποζημιώνουμε; ) Οχι. Ο αστυνομικος για να βεβαιωσει παραβαση πρεπει να την δει με τα ματια του. Δεν υπαρχουν αυτα που ονειρευεσαι για τις ασφαλιστικές. Οι ασφαλιστικές το προβλημα που εχουν σε γενικες γραμμες ειναι οτι παραπληρώνουν!
GodzillaCover Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Κάτσε ρε TS, Κι εγώ ακούμπησα προχθές έναν προφυλακτήρα με 15 km/h. Φρέναρα αμέσως μόλις ακούμπησα. Δε σκέφτηκα «εντάξει, δε θα έπαθε ζημιά, ας φύγω σαν να μη συμβαίνει τίποτα». Κατέβηκα, έλεγξα αν έπαθε αυτός ζημιά, έλεγξα αν έπαθα εγώ και, αφού βεβαιώθηκα ότι δεν έπαθε κανείς ζημιά, έφυγα. Εσύ απλά κατάλαβες ότι ακουμπησες καθρέφτη, δεν κατέβηκες να κοιτάξεις τι ζημιά έπαθε και μετά αποφάσισες να γυρίσεις πίσω επειδή ανακάλυψες ότι τον γρατσούνισες; Αυτά σταματάμε εκείνη την ώρα και τα κοιτάμε, όχι όποτε μας βολεύει. Τελος πάντων, τώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, μόνο αν σε βρει ο άνθρωπος από μόνος του να κανεις δήλωση. Βέβαια πιθανόν να μην το είδε καν ακόμη και, ακόμη και αν το είδε, να μην ασχολήθηκε, ειδικά αν το αμάξι ήταν παλιό.
StamTheMan Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Ηρεμηστε λιγο μαγκες. Αλλο να κανουμε υποθεσεις,αλλο να κραζετε και να πουλατε ειρωνια. Απο οσα ειπε ο TS,καταλαβε το λαθος του και προσπαθησε να το διορθωσει. Δε δικαιολογειστε να γραφετε οτι γραφετε. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ. 5
a_f_a Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, GodzillaCover said: Κάτσε ρε TS, Κι εγώ ακούμπησα προχθές έναν προφυλακτήρα με 15 km/h. Φρέναρα αμέσως μόλις ακούμπησα. Δε σκέφτηκα «εντάξει, δε θα έπαθε ζημιά, ας φύγω σαν να μη συμβαίνει τίποτα». Κατέβηκα, έλεγξα αν έπαθε αυτός ζημιά, έλεγξα αν έπαθα εγώ και, αφού βεβαιώθηκα ότι δεν έπαθε κανείς ζημιά, έφυγα. Εσύ απλά κατάλαβες ότι ακουμπησες καθρέφτη, δεν κατέβηκες να κοιτάξεις τι ζημιά έπαθε και μετά αποφάσισες να γυρίσεις πίσω επειδή ανακάλυψες ότι τον γρατσούνισες; Αυτά σταματάμε εκείνη την ώρα και τα κοιτάμε, όχι όποτε μας βολεύει. Τελος πάντων, τώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, μόνο αν σε βρει ο άνθρωπος από μόνος του να κανεις δήλωση. Βέβαια πιθανόν να μην το είδε καν ακόμη και, ακόμη και αν το είδε, να μην ασχολήθηκε, ειδικά αν το αμάξι ήταν παλιό. Που ξέρεις οτι δε του έσπασες μια βάση προφυλακτήρα; Επειδή δε πιτσικάρισε κανα χρώμα; 15χλμ δεν ειναι και λίγα. Ειπαμε, σκληροί με τους άλλους, μαλακοί με τον εαυτό μας. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2023 από a_f_a
JLEE Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Σε αντίστοιχη περίπτωση όπου τράκαραν το αμάξι μου και του έκαναν μεγάλη ζημιά (3500€+) ο τύπος έφυγε γιατί μάλλον τα είχε πιει. Το πρωί που ξεμέθυσε το δήλωσε στην τροχαία. Η τροχαία το ταύτισε με τη δική μας δήλωση. Επικοινώνησαν οι ασφαλιστικές και όλα καλά. 2 1
Doubt Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 22 λεπτά πριν, JLEE είπε Το πρωί που ξεμέθυσε το δήλωσε στην τροχαία. Η τροχαία το ταύτισε με τη δική μας δήλωση. Ναι, δήλωσε πως χτύπησε το ΙΧ με αριθμό τάδε φαντάζομαι. Αλλιώς πως;; Πραγματικά απορώ όμως. Κάθε 2-3 μήνες όλο και κάποιο σημάδι, συνήθως μικρό, βρίσκω σε φτερά/προφυλακτήρες. Κανείς φυσικά να αναλάβει την ευθύνη, εννοείται. Αυτά σε συνδυασμό με τα τσογλάνια με κατσαβίδια, κλειδιά και δεν ξέρω τι άλλο, μια επιλογή αφήνει. Αδιαφορία.. Παλιό αμάξι, μεταχειρισμένο και je m'en fous. Εκτός αν διαθέτει κάποιος νεύρα-συρματόσχοινα και γουστάρει να τους κάνει crash test κάθε λίγο.
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Just now, Doubt said: Ναι, δήλωσε πως χτύπησε το ΙΧ με αριθμό τάδε φαντάζομαι. Αλλιώς πως;; Θα σου πω, μπορεί να δήλωσε πως χτύπησε ένα "ΙΧ σκουρόχρωμο αγνώστων λοιπών στοιχείων" στην οδό Ελικώνος 30 στο Μαρούσι, ο φίλος παραπάνω εννοείται πως δήλωσε άμεσα στην τροχαία ότι τον χτύπησαν, μια χαρά μπορεί να έγινε έτσι η ταύτιση.
GodzillaCover Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 5 hours ago, a_f_a said: Που ξέρεις οτι δε του έσπασες μια βάση προφυλακτήρα; Επειδή δε πιτσικάρισε κανα χρώμα; 15χλμ δεν ειναι και λίγα. Ειπαμε, σκληροί με τους άλλους, μαλακοί με τον εαυτό μας. Τίποτα δεν έσπασε, τα κοίταξα όλα προσεκτικά. Εξάλλου, δε θα είχα την απαίτηση από κανέναν να κάτσει να μου αφήσει σημείωμα αν έβλεπε ότι δεν υπήρχε ζημιά. Αρκεί να σταμάταγε, να κατέβαινε και να το έβλεπε. Αν αφήσεις σημείωμα χωρίς ζημιά, υπάρχει ο κίνδυνος ο άλλος να προσπαθήσει να σου φορτώσει ζημιές 15ετιας. Μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση όπου τύπος κράτησε την πινακίδα μου όταν είχα πέσει δίπλα στο αυτοκίνητό του με το μηχανάκι χωρίς να το ακουμπήσω, και ενώ εκείνη την ώρα δεν είπε τίποτα, μου έστειλε μετά για κάτι γρατσουνιές που και σε έναν άκυρο περαστικό να τις έδειχνες και να του έλεγες ότι τις προκάλεσα εγώ, θα γέλαγε. Στο τέλος κατάλαβε και ο ίδιος ότι δεν πείθει κανέναν και δεν το προχώρησε. Εξαίρεση σε αυτά αν δεις ότι το άλλο αμάξι είναι νοικιασμένο. Εκεί μπορεί να υπάρχει κάποια απειροελάχιστη γρατσουνια που σου ξέφυγε και ίσως ξεφύγει και στον ενοικιαστή, όμως δε θα ξεφύγει στο γραφείο ενοικίασης. Οπότε αφήνεις σημείωμα γιατί κρίμα να του φάνε την εγγύηση του ανθρώπου.
JLEE Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 20 ώρες πριν, Doubt είπε Ναι, δήλωσε πως χτύπησε το ΙΧ με αριθμό τάδε φαντάζομαι. Αλλιώς πως;; Πραγματικά απορώ όμως. Κάθε 2-3 μήνες όλο και κάποιο σημάδι, συνήθως μικρό, βρίσκω σε φτερά/προφυλακτήρες. Κανείς φυσικά να αναλάβει την ευθύνη, εννοείται. Αυτά σε συνδυασμό με τα τσογλάνια με κατσαβίδια, κλειδιά και δεν ξέρω τι άλλο, μια επιλογή αφήνει. Αδιαφορία.. Παλιό αμάξι, μεταχειρισμένο και je m'en fous. Εκτός αν διαθέτει κάποιος νεύρα-συρματόσχοινα και γουστάρει να τους κάνει crash test κάθε λίγο. Αυτό ακριβώς! Όσοι μένουν ή δουλεύουν σε κεντρικά σημεία με κίνηση χωρίς δικό τους πάρκινγκ είναι μονόδρομος το "χάρχαλο" αυτοκίνητο. Αλλιώς θα είσαι με νεύρα κάθε 2 μέρες. Το πρώτο αμάξι που ήταν καινούργιο το πούλησα άμεσα μόλις παρατήρησα το φαινόμενο. Δεν το αντέχεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα