funbreaker Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό. Έχω υπερβολικό στατικό ηλεκτρισμό στο σπίτι κι αναρωτιέμαι τι φταίει και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω. Παραδείγματα εμφάνισης είναι όταν ακουμπάω την βρύση της κουζίνας, το μεταλλικό τμήμα του απορροφητήρα και μου έχει τύχει μέχρι και με το μεταλλικό τμήμα του type c φόρτισης του κινητού και το μεταλλικό κουμπί απ' το καζανάκι... Φοβάμαι να ακουμπήσω μέταλλο στο σπίτι κι αναρωτιέμαι τι φταίει, αν είναι επικίνδυνο και τι μπορω να κάνω.
NikosKallithea Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Nα φέρεις ηλεκτρολόγο να δει τις γειώσεις σου 2
nickol-us Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ο στατικός ηλεκτρισμός δεν έχει να κάνει με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού. Πρέπει να βρεις την αιτία δημιουργίας του στατικού ηλεκτρισμού. Η τριβή με συνθετικά υφάσματα είναι σύνηθες αιτία. Στο αυτοκίνητο της κουνιάδας μου κάθε φορά που μπαίνω, λόγω καλυμμάτων πάντα μαζεύω και εκφορτίζω σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια. Αν θες να αποφύγεις απλά την ενόχληση, κράτα ένα μεταλλικό αντικείμενο (πηρούνι, κλειδί) και ακούμπησε αυτό σε μεταλλική επιφάνεια. Η εκκένωση θα γίνει στο σημείο επαφής χωρίς να καταλάβεις τίποτα Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από nickol-us 3
funbreaker Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Αν υποθέσουμε πως φταίει ο καναπές τί μπορώ να κάνω;
nickol-us Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 24 λεπτά πριν, funbreaker είπε Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Αν υποθέσουμε πως φταίει ο καναπές τί μπορώ να κάνω; Ρίξε ένα βαμβακερό κάλυμμα και απέφυγε τα νάυλον ρούχα
konc Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Άλλος συχνός ένοχος είναι κάποιο χαλί ή προστατευτικό δαπέδου για καρέκλες γραφείου. Προσπάθησε να εντοπίσεις τι είναι.
korakios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Στις 28/10/2023 στις 10:15 ΠΜ, funbreaker είπε Έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό. Έχω υπερβολικό στατικό ηλεκτρισμό στο σπίτι κι αναρωτιέμαι τι φταίει και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω. Παραδείγματα εμφάνισης είναι όταν ακουμπάω την βρύση της κουζίνας, το μεταλλικό τμήμα του απορροφητήρα και μου έχει τύχει μέχρι και με το μεταλλικό τμήμα του type c φόρτισης του κινητού και το μεταλλικό κουμπί απ' το καζανάκι... Φοβάμαι να ακουμπήσω μέταλλο στο σπίτι κι αναρωτιέμαι τι φταίει, αν είναι επικίνδυνο και τι μπορω να κάνω. καταρχάς είναι στατικός ή το κάνει συνέχεια (διαρροή) ? 1 1
dbrillis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 On 28/10/2023 at 09:15, funbreaker said: Έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό. Έχω υπερβολικό στατικό ηλεκτρισμό στο σπίτι κι αναρωτιέμαι τι φταίει και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω. Παραδείγματα εμφάνισης είναι όταν ακουμπάω την βρύση της κουζίνας, το μεταλλικό τμήμα του απορροφητήρα και μου έχει τύχει μέχρι και με το μεταλλικό τμήμα του type c φόρτισης του κινητού και το μεταλλικό κουμπί απ' το καζανάκι... Φοβάμαι να ακουμπήσω μέταλλο στο σπίτι κι αναρωτιέμαι τι φταίει, αν είναι επικίνδυνο και τι μπορω να κάνω. Μονο εσυ ή ολοι οσοι ερχονται στο σπιτι σου; Σε ρωταω γιατι οπως το περιγραφεις ειναι οπως το ανεκδοτο που παει ο αλλος στο γιατρο και λεει: - Γιατρε ποναω εδω και εδω και εδω και εδω ( δειχνοντας τα σημεια και ακουμποντας με το δαχτυλο του) - Ειναι πολυ απλο κυριε μου, εχετε σπασει το δαχτυλο σας. Και τι εννοω με αυτο; Μηπως το προβλημα ειναι στα παπουτσια σου, τις παντοφλες σου ή τα ρουχα σου; Εκτος αν σας χτυπαει ολους το ρευμα οποτε μαλλον εχετε καμια διαρροη. Η διαρροη, ναι, ειναι σοβαρο και θελει ηλεκτρολογο.
Silverage Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Ο πολύ ξηρός αέρας επίσης μπορεί να ευθύνεται. Ξέρεις πόσο % υγρασία έχετε στο σπίτι; Αν είναι κάτω από 45% μαζεύει πιο εύκολα. 1
vamvakoolas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 εχω και εγω το ιδιο θεμα στη κουζινα: οταν ακουμπαω τη ηλεκτρικη κουζινα μερικες φορες (οχι συνεχεια) νιωθω οτι με χτυπαει το ρευμα. Ειχα καλεσει ηλεκτρολογο μου ανεφερε οτι πλεον δεν εχει θεμα αλλα @@ καμμια ιδεα;
korakios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε εχω και εγω το ιδιο θεμα στη κουζινα: οταν ακουμπαω τη ηλεκτρικη κουζινα μερικες φορες (οχι συνεχεια) νιωθω οτι με χτυπαει το ρευμα. Ειχα καλεσει ηλεκτρολογο μου ανεφερε οτι πλεον δεν εχει θεμα αλλα @@ καμμια ιδεα; άλλο ηλεκτρολόγο 2
StamTheMan Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Εχει τυχει να δουλευω σε καταστημα που μολις εγκατεστησαν πατωμα,μας ξεσκισε ο στατικος.
basilis_k6 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 στατικος ειναι οταν κανει τσαφ το χερι μας, διαρροη ειναι οταν νιώθεις μια "ρίγη" στο δάχτυλο. το πρωτο ειναι συνηθως απο το ρουχο μας η απο το καθισμα/καναπε. 3
vagpap Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Αν έχεις δοκιμαστικό κατσαβίδι πρόχειρο, δοκίμασε να το ακουμπήσεις μία στο μεταλλικό σασί κάποιας συσκευής από αυτές που νιώθεις. Αν ανάψει (μη γελάτε, είχα παρόμοια συμπεριφορά) μάλλον έχει θέμα η γείωση του σπιτιού. Κάλεσε ηλεκτρολόγο όπως είπαν και οι υπόλοιποι. 1
Ison_ Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 16 ώρες πριν, Silverage είπε Ο πολύ ξηρός αέρας επίσης μπορεί να ευθύνεται. Ξέρεις πόσο % υγρασία έχετε στο σπίτι; Αν είναι κάτω από 45% μαζεύει πιο εύκολα. Τέτοια εποχή πολύ δύσκολα να έχει 45%, όπου και να μένει. Το καλοκαίρι ναι, πάει και κάτω απο 45.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα