Artanaro Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, θέλω να αναβαθμίσω το PC μου καθώς έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του. Θα χρησιμοποιηθεί κυριότερα για gaming, αν και υπάρχει και η προοπτική προγραμματισμού ( Καθώς αυτό σπουδάζω.) Παρακάτω τα τρέχον στοιχεία: Intel Pentium G4560 @ 3.50 Ghz ASRock b250M pro4 8192mb Ati radeon Rx 480 8gb single channel ddr4 @1066MHz δεν υπάρχει κάποιο budget αυτή την στιγμή καθως σκοπεύω να μαζέψω λεφτά, παρόλα αυτά ας μην το παρακανουμε... Βρίσκομαι σε διχασμό καθώς δεν ξέρω αν ανοίξει περισσότερο να φτιάξω, καινούριο σύστημα ουσιαστικά ή να αναβαθμίσω πάνω σε αυτά που ήδη έχω. Κοιτούσα και μου άρεσε αρκετά o Intel I7 13700 όπως και ο 14700, αλλά θα χρειαστεί αλλαγή και της μητρικής σε αυτή την περίπτωση. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, όλα φαίνονται αρκετά ακριβά, οπότε θα θελα οποίες προτάσεις έχετε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και σε σένα. Πόσο αντιφατικό είναι το "δεν υπάρχει κάποιο budget αυτή την στιγμή καθως σκοπεύω να μαζέψω λεφτά, παρόλα αυτά ας μην το παρακανουμε... " με το "Κοιτούσα και μου άρεσε αρκετά o Intel I7 13700 όπως και ο 14700" Αν καταλαβαίνω σωστά ζητάς να μην ξεφύγεις σε budget ενώ κοιτάς κορυφαία cpu τελευταίας γενιάς(;). Το ερώτημα είναι τι πραγματικά ζητάς να κάνεις. Αν θες να μείνεις χαμηλά σε budget, βρίσκεις έναν i7 της πλατφόρμας σου, συμπληρώνειας ram στα 16gb και κρατας την κάρτα σου Υπάρχει η επιλογή να πουλήσεις οτι έχεις και να δώσεις χρήματα για ένα φρέσκο mid range σύστημα, περασμένης γενιάς i5/r5(5600/12400f). Η διαφορά χαοτική ακόμη και από τον καλύτερο i7 της πλατφόρμας σου αφού μιλάμε για cpu 4-5 γενιές μετά. Υπάρχει και η επιλογή να πας σε τελευταίας γενιάς cpu. Αν και η απόδοσή τους είναι θεαματική, οι τιμές δεν είναι και τρομερές. Οι μητρικές είναι επίσης τσιμπημένες, οι ddr5 μνήμες το ίδιο... Χωρίς αλλαγή κάρτας και στοχεύοντας καθαρά σε gaming, τα 2 πρώτα σενάρια είναι τα πιο ιδανικά. Λίγα σχετικά χρήματα με μεγάλη (πάντα συγκριτικά) αναβάθμιση και πιθανώς καλύτερο σενάριο το 2ο. Επιλογές υπάρχουν για όλα τα γούστα, το θέμα είναι να ξεκαθαρίσεις τα δικά σου Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2023 από nickol-us 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Artanaro Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Καλησπέρα και σε σένα. Πόσο αντιφατικό είναι το "δεν υπάρχει κάποιο budget αυτή την στιγμή καθως σκοπεύω να μαζέψω λεφτά, παρόλα αυτά ας μην το παρακανουμε... " με το "Κοιτούσα και μου άρεσε αρκετά o Intel I7 13700 όπως και ο 14700" Αν καταλαβαίνω σωστά ζητάς να μην ξεφύγεις σε budget ενώ κοιτάς κορυφαία cpu τελευταίας γενιάς(;). Το ερώτημα είναι τι πραγματικά ζητάς να κάνεις. Αν θες να μείνεις χαμηλά σε budget, βρίσκεις έναν i7 της πλατφόρμας σου, συμπληρώνειας ram στα 16gb και κρατας την κάρτα σου Υπάρχει η επιλογή να πουλήσεις οτι έχεις και να δώσεις χρήματα για ένα φρέσκο mid range σύστημα, περασμένης γενιάς i5/r5(5600/12400f). Η διαφορά χαοτική ακόμη και από τον καλύτερο i7 της πλατφόρμας σου αφού μιλάμε για cpu 4-5 γενιές μετά. Υπάρχει και η επιλογή να πας σε τελευταίας γενιάς cpu. Αν και η απόδοσή τους είναι θεαματική, οι τιμές δεν είναι και τρομερές. Οι μητρικές είναι επίσης τσιμπημένες, οι ddr5 μνήμες το ίδιο... Χωρίς αλλαγή κάρτας και στοχεύοντας καθαρά σε gaming, τα 2 πρώτα σενάρια είναι τα πιο ιδανικά. Λίγα σχετικά χρήματα με μεγάλη (πάντα συγκριτικά) αναβάθμιση και πιθανώς καλύτερο σενάριο το 2ο. Επιλογές υπάρχουν για όλα τα γούστα, το θέμα είναι να ξεκαθαρίσεις τα δικά σου Αυτό που είχα κατά νου βασικά είναι το εξής: Να πάρω έναν καινούριο επεξεργαστή και μητρική, έτσι ώστε να μην χρειαστεί αναβάθμιση στο σύντομο μέλλον, καθώς και να συμπληρώσω ραμ, κρατώντας την κάρτα γραφικών που έχω τώρα, και να αλλάξω την κάρτα γραφικών αργότερα. Το δεν υπάρχει μπάτζετ αλλά μην το παρακάνουμε για μένα σημαίνει πως θέλω να μείνω κοντά στο χιλιάρικο. Παρόλα αυτά την ακούω την ιδέα σου, αλλά δεν θα έχω θέμα στο μέλλον ώστε να ξαναχρειαστω αναβάθμιση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Στο χιλιάρικο δεν έχεις και πολλές επιλογές Σπαμμάρω και εδώ αυτό Ψύκτρα μια Fera 5 Κάρτα γραφικών όσο αντέχεις ... 7800 ΧΤ αν μπορείς να υπερβείς λίγο το budget. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 hours ago, Artanaro said: Αυτό που είχα κατά νου βασικά είναι το εξής: Να πάρω έναν καινούριο επεξεργαστή και μητρική, έτσι ώστε να μην χρειαστεί αναβάθμιση στο σύντομο μέλλον, καθώς και να συμπληρώσω ραμ, κρατώντας την κάρτα γραφικών που έχω τώρα, και να αλλάξω την κάρτα γραφικών αργότερα. Το δεν υπάρχει μπάτζετ αλλά μην το παρακάνουμε για μένα σημαίνει πως θέλω να μείνω κοντά στο χιλιάρικο. Παρόλα αυτά την ακούω την ιδέα σου, αλλά δεν θα έχω θέμα στο μέλλον ώστε να ξαναχρειαστω αναβάθμιση? Κοιτα να δεις τι συμβαινει τωρα.. Εχεις ενα παλιο pc με τον χειροτερο -αν δεν κανω λαθος- cpu της γενιας του + ελαχιστη ram για οτιδηποτε. Δυστηχως δεν εχεις καποιο μετρο συγκρισης για να ξερεις που στοχευεις.Θεωρω πως με αλλα 8gb και καποιον i7 της γενιας του να εμενες ικανοποιημενος (θα υπερδιπλασιαζες και θα ηταν οκ match με την 480. Απο εκει και περα σε σχεση με καποιον ταπεινο 5600/12400 θα εισαι 4-5 φορες πανω σε multi. Σε 14700k θα σαι πανω απο *10 φορες πανω. Με τον 14700 (13700 δεν αξιζει κατα την γνωμη μου, 13500 ειναι καλυτερη αγορα) θα πρεπει να αλλαξεις εκτος απο μητρικη, ραμ(σε καθε περιπτωση θα την αλλαξεις γιατι ακομα και να κουμπωνει ddr4 θα ειναι πολυ αργη) σιγουρα και *τροφοδοτικο(εκτος και το εχεις αλλαξει απο τοτε που εστησες το pc) Με 5600/12400 ισως και να το γλιτωνες εαν κρατουσες την 480. *Για πες ποιο εχεις να σιγουρεψουμε ολα τα ενδεχομενα? Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Artanaro Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, @topos είπε Κοιτα να δεις τι συμβαινει τωρα.. Εχεις ενα παλιο pc με τον χειροτερο -αν δεν κανω λαθος- cpu της γενιας του + ελαχιστη ram για οτιδηποτε. Δυστηχως δεν εχεις καποιο μετρο συγκρισης για να ξερεις που στοχευεις.Θεωρω πως με αλλα 8gb και καποιον i7 της γενιας του να εμενες ικανοποιημενος (θα υπερδιπλασιαζες και θα ηταν οκ match με την 480. Απο εκει και περα σε σχεση με καποιον ταπεινο 5600/12400 θα εισαι 4-5 φορες πανω σε multi. Σε 14700k θα σαι πανω απο *10 φορες πανω. Με τον 14700 (13700 δεν αξιζει κατα την γνωμη μου, 13500 ειναι καλυτερη αγορα) θα πρεπει να αλλαξεις εκτος απο μητρικη, ραμ(σε καθε περιπτωση θα την αλλαξεις γιατι ακομα και να κουμπωνει ddr4 θα ειναι πολυ αργη) σιγουρα και *τροφοδοτικο(εκτος και το εχεις αλλαξει απο τοτε που εστησες το pc) Με 5600/12400 ισως και να το γλιτωνες εαν κρατουσες την 480. *Για πες ποιο εχεις να σιγουρεψουμε ολα τα ενδεχομενα? Δεν έχω το pc αυτή την στιγμή για να σου πω το τροφοδοτικό, και ούτε το θυμάμαι. Αν θυμάμαι καλά είναι 350w Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
this.is.elia Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Το τροφοδοτικό σου είναι υπεραρκετό για τον 13700 πάντως, θα τον δουλεύει στο φουλ. Απλά θα χρειαστείς και ένα επιπλέον 750άρι τροφοδοτικό για το υπόλοιπο σύστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα