Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dieksodo είπε

εγω θα επαναλαβω μια αντιδημοφιλη αποψη

εχω 100/10 και ειναι υπερβολικα καλα τοσο που κανω cap την συνδεση στα 4.6mb/sec

κανεις δεν χρειαζεται πανω απο 50αρα γραμμη και το 99% των νοικοκυριων ζουν μια χαρα με μια 30αρα

συνεπως με 25 ευρα και 200αρες η ελλαδα ειναι σε παλυ ανω του ικανοποιητικου επιπεδου

οσον αφορα το αν τα πιανει οι περισσοτερες περιοχες της αττικης πιανουν 99% του εκτιμομενου πχ εμενα συχρονιζει τουλαχιστον στα 99.999

Νομίζω κάθε άνθρωπος που μπορεί να δει πέρα από τη μεμονωμένη (φυσικά άτυχη) περίπτωση του και είναι καλά ενημερωμένος θα συμφωνήσει μαζί σου. Στα δίκτυα κινητής είμαστε τρομερά υψηλά στον κόσμο (περίπου 35η θέση) και κινητοποιούμαστε ταχύτατα στα νέα G όπως το επερχόμενο 6G. Η πληθυσμιακή κάλυψη είναι επαρκής και σε λογικά (;) οικονομικά δεδομένα. Περίπου 100mbps με 4G/+ και λίγο παραπάνω με 5G. Η 30άρα είναι λίγη κακά τα ψέματα. 3 άτομα youtube να δουν ταυτόχρονα ζορίζεται η γραμμή, πολλώ δε μάλλον σε gaming. Συμφωνώ όμως ότι μια οικογένεια με σύνεση και δίχως εξαιρέσεις μπορεί να λειτουργήσει με 50άρα. Προσωπικά ανανέωσα Δεκέμβρη 100άρα Αθήνα με 32€ Double Play. Είμαι από τους άτυχους που είμαι σε σύνορα που κυριολεκτικά έχουν τα γύρω στενά FTTH ενώ εγώ FTTC. Συνοψίζοντας όταν με λιγότερα από 50€ έχεις 1gbps σε Nova και Ιnalan όταν πριν 5 χρόνια έδινες 50 ακόμα και για 50άρα DP είναι τεράστια πρόοδος. Νομίζω μέσα στην επόμενη 2ετία όλα τα αστικά κέντρα θα είναι καλυμμένα είτε με καθαρή οπτική είτε με δορυφορικό είτε κεραία τύπου sky telecom είτε Sim. Καλή η γκρίνια, αλλά να κλιμακώνει ανάλογα τη συνθήκη! Μέχρι και τερματικό εξοπλισμό δίχως VoIP μπορούμε να έχουμε έστω καθυστερημένα! 

• Super Moderators
Δημοσ.
48 minutes ago, BritGreek said:

Δεν το γνώριζα και το έψαξα μόλις τώρα. Φαντάζομαι ότι δεν δείχνει σωστές πληροφορίες σε όλες τις περιοχές, καθώς στη δική μου βγάζει σε όλα N/A. 

Στο χάρτη του FTTH πλέον δείχνει κτίρια που έχουν ήδη διαθεσιμότητα ή που έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και θα τους γίνει εμπορικά διαθέσιμη στο άμεσο μέλλον, 2 βδομάδες max.

22 minutes ago, TheAtrapos said:

Συνοψίζοντας όταν με λιγότερα από 50€ έχεις 1gbps σε Nova και Ιnalan όταν πριν 5 χρόνια έδινες 50 ακόμα και για 50άρα DP είναι τεράστια πρόοδος.

Με Vodafone και Cosmote έχει 1Gbps με ~50 ευρώ, Nova έχεις με 33 ευρώ αν είσαι στις περιοχές της.

Πριν 4.5 χρόνια έδινα 33 ευρώ για 100αρα στη Vodafone btw, αποκλείεται να είχε 50 ευρώ η 50αρα, ούτε στην Cosmote.

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Thresh είπε

Στο χάρτη του FTTH πλέον δείχνει κτίρια που έχουν ήδη διαθεσιμότητα ή που έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και θα τους γίνει εμπορικά διαθέσιμη στο άμεσο μέλλον, 2 βδομάδες max.

Άρα δεν δείχνει τι είναι εμπορικά διαθέσιμο συνολικά σε περιοχές που υπάρχει ήδη ίνα; Μόνο για συγκεκριμένες οικοδομές;

Αριστερά έχει 3 επιλογές. Εκτός από εκείνη της κινητής τηλεφωνίας, όλα τα άλλα στην περιοχή μου τα βγάζει ως μη έχοντα δεδομένα. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Thresh είπε

Με Vodafone και Cosmote έχει 1Gbps με ~50 ευρώ, Nova έχεις με 33 ευρώ αν είσαι στις περιοχές της.

Πριν 4.5 χρόνια έδινα 33 ευρώ για 100αρα στη Vodafone btw, αποκλείεται να είχε 50 ευρώ η 50αρα, ούτε στην Cosmote.

image.png.131442d67e821d34b41d72ad411b31b1.png

Αν ήθελες να έχεις λίγα λεπτά στα κινητά ήσουν σχεδόν 50άρι. Βέβαια είναι αδιάφορα τα 3-5€. Το επιχείρημά μου ήταν άλλο. Ότι το σημαντικό είναι ότι τα πράγματα αντικειμενικά βελτιώνονται και τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε ότι η πλειοψηφία καλύπτει τις ανάγκες της εποχής με κάποια αξιοπρέπεια. Φυσικά οι τιμές μπορούν να είναι 30% κάτω, ειδικά στα κινητά που είναι σημαντικότερη η χρήση του. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, TheAtrapos said:

image.png.131442d67e821d34b41d72ad411b31b1.png

Αν ήθελες να έχεις λίγα λεπτά στα κινητά ήσουν σχεδόν 50άρι. Βέβαια είναι αδιάφορα τα 3-5€. Το επιχείρημά μου ήταν άλλο. Ότι το σημαντικό είναι ότι τα πράγματα αντικειμενικά βελτιώνονται και τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε ότι η πλειοψηφία καλύπτει τις ανάγκες της εποχής με κάποια αξιοπρέπεια. Φυσικά οι τιμές μπορούν να είναι 30% κάτω, ειδικά στα κινητά που είναι σημαντικότερη η χρήση του. 

Αυτό ήταν προ 2017 σίγουρα. Σκέψου πως όταν πρωτοέδωσε 100αρα η Cosmote είχε αρχική τιμή κάπου στα 49 αν θυμάμαι καλά, οι εναλλακτικοί προφανώς αρκετά φτηνότερα.

34 minutes ago, BritGreek said:

Άρα δεν δείχνει τι είναι εμπορικά διαθέσιμο συνολικά σε περιοχές που υπάρχει ήδη ίνα; Μόνο για συγκεκριμένες οικοδομές;

Αριστερά έχει 3 επιλογές. Εκτός από εκείνη της κινητής τηλεφωνίας, όλα τα άλλα στην περιοχή μου τα βγάζει ως μη έχοντα δεδομένα. 

Προφανώς και δείχνει, τι νόημα θα είχε αλλιώς η ύπαρξή του χάρτη?

ΔΕΝ δείχνει τις περιοχές που δεν έχει περάσει ίνα ή που έχουν αρκετές βδομάδες ακόμα για να ολοκληρωθούν τα έργα ή που έχουν ολοκληρωθεί αλλά θέλει ακόμα αρκετές βδομάδες για να δωθεί εμπορική διαθεσιμότητα.

Σε ποια περιοχή αν επιτρέπεται?

Δημοσ.
On 28/10/2023 at 18:43, Arkin said:

Καλα μπορει ο διπλα παραδρομος να εχουν οπτικη και εσυ να εισαι με adsl με το χαλκο 100 χρονων. Τα κανουμε κατι τετοια στην Ελλαδα πολιτες τριτης και τεταρτης κατηγοριας και ας μενεις στην ιδια περιοχη. 

Αυτό γίνεται. Οι δίπλοι δρόμοι έχουν οπτική

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Thresh Σαρωνίδα, αλλά το ίδιο βλέπω ακόμα και τον Πειραιά. Δεν πάει ανά περιοχή, αλλά ανά οίκημα, ξεκάθαρα γιατί τυχαίνει να ξέρω και τους δύο δρόμους που βάζω. Στην πολυκατοικία μας έχει. Στη διπλανή δεν έχει. Το βγάζει ακριβώς. Στη Σαρωνίδα δεν το βγάζει πουθενά, ενώ η ίνα έχει περαστεί εδώ και τρία χρόνια σε όλη την κοινότητα. Μπροστά σε κάθε σπίτι υπάρχει σήμανση με σπρέι τοίχου και βελάκι (ΟΤΕ). 

Επεξ/σία από BritGreek
  • Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, BritGreek said:

Σαρωνίδα, αλλά το ίδιο βλέπω και για Ανάβυσσο και για Λαγονήσι. 

Ό,τι βλέπεις εδώ προς το παρόν, έχουν κάλυψη από το 2020.

1.jpg.ed67303c6c079ecd4c43c71567aa1666.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ό,τι βλέπεις εδώ προς το παρόν, έχουν κάλυψη από το 2020.

1.jpg.ed67303c6c079ecd4c43c71567aa1666.jpg

Κάλυψη μπορεί να έχει. Το ίδιο και στον Πειραιά (είχα κάνει edit την απάντησή μου).Και επίσης, αν επιλέξεις οποιαδήποτε από εκείνες τις κουκίδες σου βγάζει μήνυμα στην καρτέλα FTTH ότι δεν βρέθηκαν δεδομένα. 

Για τη Σαρωνίδα, όμως, δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο κι ας βγαίνει στο site τους στον έλεγχο διαθεσιμότητας. Προσπαθώ εδώ και χρόνια.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, BritGreek said:

Και επίσης, αν επιλέξεις οποιαδήποτε από εκείνες τις κουκίδες σου βγάζει μήνυμα στην καρτέλα FTTH ότι δεν βρέθηκαν δεδομένα. 

Επέλεξα δύο τυχαία και βγάζει είτε το ένα είτε το άλλο, ανάλογα αν έχει κάποιος ήδη FTTH ή όχι.

2.jpg.059b7cc2d5ff6070b0f67ec8c6e13c35.jpg3.jpg.66573a1c42da2773156e17577ce93262.jpg

Εσένα δεν σου τα βγάζει αυτά όταν επιλέγεις τις κουκίδες στο χάρτη?

Αν πας στο site της Cosmote και κάνεις αναζήτηση με διεύθυνση βάζοντας πχ τα στοιχεία του πρώτου, βγάζει κανονικά διαθεσιμότητα.

4.jpg.0372d775ec46de179fc3a028a0236512.jpg

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Thresh είπε

Επέλεξα δύο τυχαία και βγάζει είτε το ένα είτε το άλλο, ανάλογα αν έχει κάποιος ήδη FTTH ή όχι.

2.jpg.059b7cc2d5ff6070b0f67ec8c6e13c35.jpg3.jpg.66573a1c42da2773156e17577ce93262.jpg

Εσένα δεν σου τα βγάζει αυτά όταν επιλέγεις τις κουκίδες στο χάρτη?

Αν πας στο site της Cosmote και κάνεις αναζήτηση με διεύθυνση βάζοντας πχ τα στοιχεία του πρώτου, βγάζει κανονικά διαθεσιμότητα.

4.jpg.0372d775ec46de179fc3a028a0236512.jpg

Έχεις δίκιο, τώρα το τσέκαρα ξανά. Λοιπόν, για τη δική μας διεύθυνση, βγάζει ότι υπάρχει διαθεσιμότητα αλλά ότι δεν είναι συνδεδεμένο. Άρα σωστά τα γράφει. Την ίνα την έχει περάσει η Cosmote. Πρέπει υποχρεωτικά να πάω Cosmote; Γιατί στη Vodafone που είμαι, μου λένε ότι δεν είναι εμπορικά διαθέσιμό το FTTH και θέλω να παραμείνω στη Vodafone, λόγω αρκετών γραμμών που έχω σε αυτούς. Και, ανεξάρτητα από ποιον πάροχο θα βάλω, το κόστος εγκατάστασης, τώρα που δεν υπάρχει πια επιδότηση, ποιος το επωμίζεται; Ο πελάτης; Γιατί εκείνοι θέλουν να βάζουν αναμονές σε κάθε όροφο. Αυτό ποιος το πληρώνει τώρα πια; Ρωτάω μήπως γνωρίζεις. 

Μου άνοιξες τα μάτια Thresh και σ' ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά, γιατί έχω φάει συνεχόμενα άκυρα για το θέμα αυτό. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, BritGreek said:

Έχεις δίκιο, τώρα το τσέκαρα ξανά. Λοιπόν, για τη δική μας διεύθυνση, βγάζει ότι υπάρχει διαθεσιμότητα αλλά ότι δεν είναι συνδεδεμένο. Άρα σωστά τα γράφει. Την ίνα την έχει περάσει η Cosmote. Πρέπει υποχρεωτικά να πάω Cosmote; Γιατί στη Vodafone που είμαι, μου λένε ότι δεν είναι εμπορικά διαθέσιμό το FTTH και θέλω να παραμείνω στη Vodafone, λόγω αρκετών γραμμών που έχω σε αυτούς. Και, ανεξάρτητα από ποιον πάροχο θα βάλω, το κόστος εγκατάστασης, τώρα που δεν υπάρχει πια επιδότηση, ποιος το επωμίζεται; Ο πελάτης; Γιατί εκείνοι θέλουν να βάζουν αναμονές σε κάθε όροφο. Αυτό ποιος το πληρώνει τώρα πια; Ρωτάω μήπως γνωρίζεις. 

Μου άνοιξες τα μάτια Thresh και σ' ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά, γιατί έχω φάει συνεχόμενα άκυρα για το θέμα αυτό. 

Κανονικά θα έπρεπε να σου βγάζει διαθεσιμότητα κι η Vodafone, ειδικά μετά από τόσα χρόνια.

Αν δεν σου βγάζει, στη χειρότερη εκμεταλεύεσαι μέσα στον Νοέμβριο την κατάργηση της έκπτωσης (-1 ευρώ) του e-bill, κάνεις καταγγελία σύμβασης και φορητότητα στην Cosmote.

Κόστος εγκατάστασης δεν υπάρχει προς το παρόν είτε για πολυκατοικία είτε για μονοκατοικία, τιμές ότι βλέπεις στο site.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κανονικά θα έπρεπε να σου βγάζει διαθεσιμότητα κι η Vodafone, ειδικά μετά από τόσα χρόνια.

Αν δεν σου βγάζει, στη χειρότερη εκμεταλεύεσαι μέσα στον Νοέμβριο την κατάργηση της έκπτωσης (-1 ευρώ) του e-bill, κάνεις καταγγελία σύμβασης και φορητότητα στην Cosmote.

Κόστος εγκατάστασης δεν υπάρχει προς το παρόν είτε για πολυκατοικία είτε για μονοκατοικία, τιμές ότι βλέπεις στο site.

Θα μιλήσω ξανά μαζί τους αύριο. Σ' ευχαριστώ πολύ! Από το site, το μόνο που δεν κατάφερα να καταλάβω είναι τον τρόπο που είναι διαθέσιμη η υπηρεσία VDSL (αν πατήσεις τα tabs λέει N/A). Έχουν οι απέναντι, το διπλανό σπίτι, η προηγούμενη στη σειρά πολυκατοικία, το επιβεβαίωσε και ο τεχνικός τους που ήρθε σε βλάβη. Εμένα μου λένε ότι δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο στη Σαρωνίδα. Παράξενα πράγματα. Θα πρέπει να δώσω μάχη βέβαια, για την τοποθέτηση Fiber με την πολυκατοικία, γιατί απαιτείται συγκατάθεση από διαχειριστή.

Και πάλι ευχαριστώ. 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Thresh είπε

Ανόμοια σύγκριση, το 1gbps. Άσε που έτσι κι αλλιώς δεν δίνει 2.5gbps ONT o  OTE, για να βάλουμε router της προκοπής αντί για το 5530.

Με SFP28 port θα πάει. 

Γιατι δεν σου αρεσει το Fritz 5530; Δεν ειναι καλο;
Εισαι μηπως fritz-οφοβικος;

9 ώρες πριν, kostas314 είπε

Ανταγωνισμος δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα, νομιζω ομως οτι θα ερθει η ΔΕΗ με fiber.

Οτιδηποτε να πεσουν οι τιμες

Οτιδηποτε να πεσουν οι τιμες, Οτιδηποτε να πεσουν οι τιμες, Οτιδηποτε να πεσουν οι τιμες
Ειδες μια ειδηση την περασμενη Δευτερα, εργολαβος που περνουσε δικτυο οπτικης ινας παραβιαζωντας καθε κανονα ασφαλειας (ηδη ξερουμε οτι ο χειριστης δεν ειχε αδεια) περασε πανω απο εναν εργατη και τον διαμελισε.
Ξερεις τι σημαινει διαμελισε; Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, εσταζαν αιματα και χερια και διαφορα αλλα μελη κρεμοταν.
Φυσικα ο ανθρωπος πεθανε.
Αλλα τι μας νοιαζει εμας; Να παρουμε φτηνη υπηρεσια θελουμε εμεις και σαν ζωα που ειμαστε δεν μας νοιαζει τιποτα
Οτιδηποτε να πεσουν οι τιμες, Οτιδηποτε να πεσουν οι τιμες, Οτιδηποτε να πεσουν οι τιμες

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, safridia said:

Γιατι δεν σου αρεσει το Fritz 5530; Δεν ειναι καλο;
Εισαι μηπως fritz-οφοβικος;

Γιατί δεν υποστηρίζει VLANs, ούτε SQM, δεν έχει IDS/IPS κτλπ.

Επιπλέον τους τελευταίους μήνες έχουν αναφερθεί ουκ ολίγες περιπτώσεις στο adslgr με υπερβολική θερμοκρασία, καθώς και με "κολλημα" σύνδεσης όταν κατέβαζαν αρκετά GBs, για το οποίο ήθελε restart.

Γενικότερα για "all in one" router δεν είναι άσχημο, αλλά σε σύγκριση  με Mikrotik/pfsense/untangle/OpenWRT/Ubiquiti, είναι κακό.

Αυτοί λοιπόν που θα επιλέξουν ταχύτητες σαν αυτής που θα δώσει η Google, κακά τα ψέματα δεν θα έχουν "απλό" εξοπλισμό στα  σπίτια τους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...