LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, dbrillis είπε Σε βλέπω να εχεις απηύδησει με μια δωρεάν εφαρμογή που δεν σε αναγκαζει κανείς να χρησιμοποιήσεις. Για την δικη σου χρηση η νουμερο ενα ανάγκη ειναι να δουλεύει offline. Μπορεί για αυτη τη συγκεκριμένη αναγκη να υπάρχουν εφαρμογες που να το κανουν αυτο καλύτερα, δεν σημαίνει ομως οτι και το google maps δεν δουλεύει offline. Επειδή ομως για εκατομμύρια αλλους, το να χρησιμοποιουν δεδομενα δεν ειναι πρόβλημα, το google maps προσφερει: - ενημέρωση για καθυστερησεις - πλοήγηση με μεσα μαζικης μεταφοράς - πλοηγηση με το αυτοκίνητό - πλοήγηση με το ποδηλατο - πλοηγηση με τα πόδια - αναζήτηση καταστηματων και το ωράριο τους - αναζήτηση καταστηματων και πληροφορίες τους - εμφανιση πυρκαγιών - πληροφορίες ποσο "busy" ειναι μια περιοχή - πληροφορίες ποσο "busy" ειναι το τραίνο, μετρό, λεωφορείο, τραμ την ωρα που σκεφτεσαι να το πάρεις - με ειδοποιεί το πρωί ποση ωρα θα μου παρει (εκτίμηση) η διαδρομή για την δουλειά μου Ολα τα παραπάνω στα έγραψα μονο απο οσα θυμάμαι απ' εξω, δεν εψαξα να δω τι αλλο κανει. Εχω και TomTom, μονο και μονο επειδή η πλοήγηση με το αυτοκίνητο είναι πιο ευκολη στο ματι, σου δειχνει τις λωριδες. Στο TomTom πληρώνω 20 ευρώ το χρόνο. Στο TomTom το μονο καλο ειναι η πλοήγηση με το αμαξι, βασικά το πως δείχνει, γιατι το απο που σε παει ειναι παρα πολυ συχνά για τον γάιδαρο. Αν θελω να ψαξω κατι, ειναι τοσο τριμπου****λο που το ψαχνω στο google maps και το γραφω μετα στο TomTom. Τέλος, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πληρώνω περιαγωγή, αγοράζω μια τοπικη καρτα, βάζω πακέτο δεδομένων και βαζω την σιμ στο Android κινητό μου που τα τελευταία χρόνια ειναι ολα dual sim. Γιατί για να πας στα παράλια της Μικρας Ασιας χωρίς δεδομένα γιατί ειναι ακριβά, σημαίνει πως ουτε τηλεφωνική κληση δεν θελεις να κάνεις, με αλλα λογια θες να πας ταξιδι στο 1980 οχι σε αλλη χωρα. Μολις δοκίμασα, δουλεύει μια χαρα για διαδρομές με το αυτοκίνητο. Εγώ μια φορά δεν είχα δεδομένα και έκανε αρκετή ώρα να μου βρει διαδρομή. Φυσικά είχα αποθηκεύσει όλη την Αττική. Φυσικά χωρίς δεδομένα ούτε το sygic δεν κάνει φωνητική αναζήτηση.
dbrillis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, LLLEFTERIS said: Εγώ μια φορά δεν είχα δεδομένα και έκανε αρκετή ώρα να μου βρει διαδρομή. Φυσικά είχα αποθηκεύσει όλη την Αττική. Φυσικά χωρίς δεδομένα ούτε το sygic δεν κάνει φωνητική αναζήτηση. Νομίζω είναι άλλο να μην εχεις υπόλοιπο στα δεδομένα ενω έχεις τα δεδομένα ανοιχτά και αλλο να τα έχεις κλειστά. Δεν ξέρω αν η συμπεριφορά θα ειναι η ιδια. Γιατί στην πρώτη περίπτωση το κινητό σου προσπαθει να επικοινωνήσει με τον παροχο για να βγει το ίντερνετ και περιμένει το timeout, με τα δεδομένα κλειστα ξέρει οτι πρέπει να κανει ότι είναι να κανει offline.
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, dbrillis είπε Νομίζω είναι άλλο να μην εχεις υπόλοιπο στα δεδομένα ενω έχεις τα δεδομένα ανοιχτά και αλλο να τα έχεις κλειστά. Δεν ξέρω αν η συμπεριφορά θα ειναι η ιδια. Γιατί στην πρώτη περίπτωση το κινητό σου προσπαθει να επικοινωνήσει με τον παροχο για να βγει το ίντερνετ και περιμένει το timeout, με τα δεδομένα κλειστα ξέρει οτι πρέπει να κανει ότι είναι να κανει offline. Δεν είχα καθόλου δεδομένα, είχα πάει μια φίλη σπίτι της στο Μενίδι στην ουσία αυτή με πήγε και όταν προσπάθησα να βάλω να γυρίσω σπίτι δεν μου έβγαζε διαδρομή. Αντίθετα το Sygic δουλεύει αλλά έχει ένα μεγάλο φάουλ, δεν μπορείς να βάλεις διασταύρωση. Παράδειγμα αν σου πει κάποιος έλα Θηβών και Κωνσταντινουπόλεως δεν μπορείς. Δεν κλείνω πότε δεδομένα wifi Bluetooth GPS
Donacgreece Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 13 ώρες πριν, Thanoslam είπε γι αυτό πας σε Apple Maps που είναι πλέον κορυφαίοι Σοβαρά τώρα. Εγώ και στο iPhone μου τους χάρτες τις Google δουλεύω. Καθώς και στο Car Play όταν το συνδέω πάλι της Google τρέχω. Της Apple είναι καλοί; Δεν ειρωνεύομαι απλα δε ξέρω.
nepomuk Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 6 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Δεν είχα καθόλου δεδομένα, είχα πάει μια φίλη σπίτι της στο Μενίδι στην ουσία αυτή με πήγε και όταν προσπάθησα να βάλω να γυρίσω σπίτι δεν μου έβγαζε διαδρομή. Αντίθετα το Sygic δουλεύει αλλά έχει ένα μεγάλο φάουλ, δεν μπορείς να βάλεις διασταύρωση. Παράδειγμα αν σου πει κάποιος έλα Θηβών και Κωνσταντινουπόλεως δεν μπορείς. Δεν κλείνω πότε δεδομένα wifi Bluetooth GPS θα σου δωσω ενα τιπ για το νεο sygic (χωρις κοστος) αφου συνοψισω τι καταλαβα . Για πλοηγηση , κυκλοφορια στα μεγαλα μητροπολιτικα κεντρα , Παρισι , Λονδινο , Ν Υορκη , Αθηνα ειτε πεζη , ειτε με τα ΜΜΜ , ειτε με αυτοκινητο , το Google Maps online ισως ειναι μονοδρομος . Απαραιτητη η συνεχης και πολυ καλη συνδεση στο διαδικτυο. Για μεγαλες διαδρομες υπεραστικες , διεθνεις , ταξιδι στο αγνωστο , στα βουνα , στα λαγκαδια και σε τοπους μακρινους , offroad, με αυτοκινητο ισως και τροχοσπιτο , Μοτοσυκλετα , Φορτηγο οχημα , πουλμανακι , το Google Maps εινα απλα για τα μπαζα , δεν προοριζεται γι αυτη την χρηση. Δοκιμασε το παρακατω αφου εγγραφεις στο καθ υλην αρμοδιο φορουμ , εναλλακτικα Τομ-Τομ (αχρεωστητως , αν σε βολεψει οπως παντα αγοραζεις συνδρομη). Υπαρχει μια περιπτωση να χρειαστει το "king installer" και μεσω αυτου εγκαθιστας. https://www.gpspower.net/sygic-software-tools/367951-sygic-gps-navigation-maps-v23-6-3-2266-premium-mod-extra.html
Titos301 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 15 ώρες πριν, Kyro είπε Αποφυγή δακτυλίου θέλουμε λέμε. Τόσο δύσκολο είναι; Παιζει να υπαρχει, καπου το χε παρει το ματι μου αυτο το θεμα με χαρτη χρηστη στο forum , ψαξε το
doubleh Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Αυτό που σε ένα τοπικ που αφορά τόσο κόσμο πετάγεται ένας που είναι 1 στους 10.000 να πει τον πόνο του κ η συζήτηση πάει αλλού ντ αλλού είναι ενοχλητικό. Πιστεύω το ευγενικό θα ήταν να ανοίξει ο ενδιαφερόμενος νέο τοπικ. 2 1
D___G Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Καλή η Τ. Ν. αλλά απο πλοήγηση έχει γίνει κάτι; Οι χάρτες σίγουρα καλοί ίσως οι καλύτεροι, αλλά μπορεί να δώσω να με πάει 2 στενά πιο πέρα και να με οδηγήσει δύο χιλιόμετρα γύρω-γύρω για να φτάσω.
dbrillis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, D___G said: Καλή η Τ. Ν. αλλά απο πλοήγηση έχει γίνει κάτι; Οι χάρτες σίγουρα καλοί ίσως οι καλύτεροι, αλλά μπορεί να δώσω να με πάει 2 στενά πιο πέρα και να με οδηγήσει δύο χιλιόμετρα γύρω-γύρω για να φτάσω. Η πλοήγηση με GPS ειναι μια εκτίμηση του πως μπορεις να πας καπου οταν δεν εχεις καμια γνώση της περιοχής. Οταν πανω κατω ξέρεις που να πας και πως, το GPS ειναι επικουρικό και πιο πολυ για να βλέπεις εναν χαρτη. Οταν ξέρεις που να πας και πως, θα πας καλύτερα απο οτι σου λεει το GPS. Αυτο ίσχυει για όλες τις εφαρμογες GPS απο κατι GARMIN, MLS, που ειχαμε παλια και ηταν offline μεχρι και σήμερα που είμαστε online. Το TomTom βγαζει στην γυναίκα μου να παει δουλεια 2 στις 5 απο αλλο δρόμο (κύκλο) και αυτη το γραφει στα παλια της τα παπούτσια και παει οπως ξερει χωρις κανενα πρόβλημα. Και αν μου επιτρέπεται να πω κατι για τις μεγαλες εταιρίες software, ειναι σαν δημόσιο, ενας στους πεντε developer καταλαβαίνει τι κάνει (product wise). Εγω για παράδειγμα στελνω συχνα πυκνά βιογραφικό στην TomTom και στο cover letter τους γραφω τι θα διορθωσω στο TomTom αν με προσλαβουν 🧌🧌 Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από dbrillis
Chris_BMW Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 6 ώρες πριν, Donacgreece είπε Σοβαρά τώρα. Εγώ και στο iPhone μου τους χάρτες τις Google δουλεύω. Καθώς και στο Car Play όταν το συνδέω πάλι της Google τρέχω. Της Apple είναι καλοί; Δεν ειρωνεύομαι απλα δε ξέρω. Πλέον τους θεωρώ ανώτερους και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε προχθές . Έπρεπε να πάω σε μια διεύθυνση στον Κορυδαλλό. Η διεύθυνση που μου έδωσαν ήταν Αιγαλεου και το αριθμητικό Στο Google maps του συναδέλφου έβγαλε Αιγαίου και τον αριθμό και στο Apple Maps Αιγάλεω και τον αριθμό που ήταν η σωστή διεύθυνση ! Αυτό πριν μερικά χρόνια ΔΕΝ γινόταν ποτέ ! Δηλαδή στο Apple Maps έπρεπε να δώσεις ακριβώς τη διεύθυνση για να την βγάλει σωστά . Πλέον όμως στην 17 ναι τους θεωρώ ανώτερους σαν χάρτες . 1
dbrillis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δηλαδή σου είπαν την οδό λάθος, έτυχε στην περίπτωση σου το Apple maps να βγαλει το σωστο ονομα, ΜΠΟΥΜ το Apple maps ειναι καλύτερο. Πήγα στο Play Store και δεν εχει Apple Maps 😇 Εστω σε ξενη χωρα, σου λενε την οδό λάθος, πως ξέρεις ποια οδός ειναι σωστή, του Google maps ή του Apple maps; Θα απαντήσω μόνος μου. Του Apple maps, γιατι ξαφνικά ειναι καλύτερο. Η πραγματικη απάντηση είναι όμως οτι η Ελλάδα εχει σύστημα για τους ταχυδρομικους κωδικες απο την εποχή του μεσαίωνα. Στο ξωτερικό λες ΤΚ και νουμερο και βρίσκεις το σωστό σπίτι στη σωστή πολη. Στη Νέα Μάκρη οι κουριερ πρέπει να μας πάρουν τηλέφωνο να μιλαμε 10 λεπτά να βρουν το δρόμο ειτε με Apple maps, ειτε με Google maps.
georgi0 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 μπορεις να καταβάσεις τους χάρτες για off line guidance εχει γινει πολυ καιρο τωρα. η παλιές λύσεις νομίζω ότι απλά έγιναν obsolete σε μια νύχτα. 1
hariskar Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Στις 28/10/2023 στις 11:02 ΠΜ, nepomuk είπε θα σου δωσω ενα τιπ για το νεο sygic (χωρις κοστος) αφου συνοψισω τι καταλαβα . Για πλοηγηση , κυκλοφορια στα μεγαλα μητροπολιτικα κεντρα , Παρισι , Λονδινο , Ν Υορκη , Αθηνα ειτε πεζη , ειτε με τα ΜΜΜ , ειτε με αυτοκινητο , το Google Maps online ισως ειναι μονοδρομος . Απαραιτητη η συνεχης και πολυ καλη συνδεση στο διαδικτυο. Για μεγαλες διαδρομες υπεραστικες , διεθνεις , ταξιδι στο αγνωστο , στα βουνα , στα λαγκαδια και σε τοπους μακρινους , offroad, με αυτοκινητο ισως και τροχοσπιτο , Μοτοσυκλετα , Φορτηγο οχημα , πουλμανακι , το Google Maps εινα απλα για τα μπαζα , δεν προοριζεται γι αυτη την χρηση. Δοκιμασε το παρακατω αφου εγγραφεις στο καθ υλην αρμοδιο φορουμ , εναλλακτικα Τομ-Τομ (αχρεωστητως , αν σε βολεψει οπως παντα αγοραζεις συνδρομη). Υπαρχει μια περιπτωση να χρειαστει το "king installer" και μεσω αυτου εγκαθιστας. https://www.gpspower.net/sygic-software-tools/367951-sygic-gps-navigation-maps-v23-6-3-2266-premium-mod-extra.html Γιατί λες ότι δεν προορίζεται για μεγάλες διαδρομές; Το χρησιμοποιώ χωρίς κάποιο πρόβλημα.
nepomuk Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, hariskar είπε Γιατί λες ότι δεν προορίζεται για μεγάλες διαδρομές; Το χρησιμοποιώ χωρίς κάποιο πρόβλημα. Για δοκιμασε διαδρομη : Αθηνα - Αλεξ/λη - Βαρνα - Κωσταντζα και να δουμε θα σε βγαλει ; ειδικοτερα αν σε σημεια της διαδρομης χαθει η συνδεση με το ιντερνετ. Επισης : Πατρα - Αλεξ/λη - Τσανακαλε - Ατταλεια - Αλικ/σος - Κως - Πειραιας. Επιπλεον σε καποια σημεια ζητουμε την αποφυγη διοδιων για καλυτερη επαφη με την φυση . Κατι τετοια ταξιδια ουτε κατα διαννοια με μονο το Google Maps που ισως βοηθησει εντος πολεων στο περπατημα για καποια αξιοθεατα , ψωνια κτλπ. Πιο παραστατικα : Ελα στην θεση του Παυσανια και περιηγησου την Μεσογειο με μονο Google Maps . Δεν νομιζω .. δεν βγαινει, θα χαθεις στην μεση του πουθενα. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2023 από nepomuk 1
japetus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το GM είναι κάτι πολύ ευρύτερο από απλά πλοηγός και φιλοδοξεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.. Εμένα αυτό που κάπως με ενοχλεί είναι το κόνσεπτ των local guides (τοπικών οδηγών) που υποτίθεται είναι εκεί για να προσθέτουν περιεχόμενο και να βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία, αλλά το κυνήγι βαθμών και badges αναγκάζει πολλούς από αυτούς να καταφεύγουν σε μη επιτρεπτές ενέργειες, όπως να σβήνουν ήδη υπάρχοντα σημεία και να τα ξαναπροσθέτουν στο όνομά τους ώστε να μαζέψουν βαθμούς, να κάνουν πολύ απρόσεκτα έντιτς, μεγάλα λάθη, ανούσιες ή παραπλανητικές δημοσιεύσεις, λάθος στις τοποθεσίες φωτογραφιών κλπ. Από τηνάλλη ειδικά τελευταία που έχει επέμβει η ΑΙ ώστε να αποφεύγονται -τάχα- τέτοιες ενέργειες, έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο σε συνειδητοποιημένους local guides να προσθέσουν ή να διορθώσουν περιεχόμενο αν κάτι δεν αρέσει στο πρόγραμμα.. Υπηρεσίες όπως η πλοήγηση με ΜΜΜ έχουν βελτιωθεί σημαντικά τελευταία καθώς πλέον η google ζητά από τις ίδιες τις αρμόδιες εταιρείες ΜΜΜ κάθε πόλης σε κάθε χώρα να αποστέλλουν και να επικαιροποιούν τα δρομολόγιά τους σε ειδική φόρμα xml ώστε να συμπεριλαμβάνονται στο σύστημα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα