Προς το περιεχόμενο

Νεο PC

G75S

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα!

Θέλω να φτιάξω ένα νέο pc, όχι για gaming, περισσότερο για δουλειά γραφείου από το σπίτι συν τη συνηθισμένη χρήση. Τη δουλειά μου την κάνω άνετα με 775 που είχα στήσει πριν πολλά χρόνια με Χ5470 αλλά λέω να εκσυγχρονιστώ. 

Υπάρχον σύστημα:

• Κουτί Cooler Master H500P
  • PSU CS750M
  • ASUS P5Q PRO
  • RAM 8GB DDR2
  • SSD A400 240GB 2.5"
  • HDD WD 500GB
  • ΨΥΚΤΡΑ CPU HYPER 212X
  • GTX 970

Από τα λίγα που διαβάζω τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι ότι ένα σύγχρονο VFM που να μπορεί να κρατήσει κάμποσα χρόνια είναι σύστημα με i5 12600K, 16GB RAM και εδώ θέλω τη βοήθειά σας με κόστος όσο πιο χαμηλά γίνεται κι αν μπορώ να κρατήσω κάτι από το παλιό pc, πχ το κουτί, τη ψύκτρα επεξεργαστή, το τροφοδοτικό και οι σκληροί. :) Μάλλον εκτός από το κουτί, άντε και το τροφοδοτικό (κάτι διάβασα ότι θέλει καλώδιο με πιο πολλά pin) τα άλλα δεν θα είναι συμβατά λογικά. Χθες που έψαχνα επιλογές μάζεψα τα παρακάτω

• Be Quiet Pure Power 11 600W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Gold 
  • Samsung 870 Evo SSD 500GB 2.5'' SATA III
  • Be Quiet Pure Rock 2 FX
  • Gigabyte Z790
  • Kingston Fury Beast RGB 16GB DDR5
  • i5 12600K

Άραγε θα μπορούσε ή αξίζει να πουληθεί κάτι από το σύστημα δεινόσαυρο που έχω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΨΥΚΤΡΑ CPU Εχω την Hyper H410R σε i5 10400. Εδω και τρια χρονια, κανενα προβλημα. Διαβασα στις κριτικες οτι εχει δοκιμαστει και η 212Χ με 12600 με πολυ καλα αποτελεσματα.

SSD Eπισης εχω τρια περιπου χρονια Sansung 970 evo plus 250gb, δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα. Βεβαια εχω μονο το λειτουργικο και καποιες καθημερινες εφαρμογες σε αυτον. Για παιχνιδια εχω ssd sata III. 250 και 500gb ειναι λιγα για σημερινες αναγκες, εξαρταται τι χρειαζεται ο καθενας απο εμας.

Τα παιδια εδω θα σου συστησουν το πιο vfm συστημα, για σενα.

• Like 1

42 λεπτά πριν, G75S είπε

Καλημέρα!

Θέλω να φτιάξω ένα νέο pc, όχι για gaming, περισσότερο για δουλειά γραφείου από το σπίτι συν τη συνηθισμένη χρήση. Τη δουλειά μου την κάνω άνετα με 775 που είχα στήσει πριν πολλά χρόνια με Χ5470 αλλά λέω να εκσυγχρονιστώ. 

Υπάρχον σύστημα:

• Κουτί Cooler Master H500P
  • PSU CS750M
  • ASUS P5Q PRO
  • RAM 8GB DDR2
  • SSD A400 240GB 2.5"
  • HDD WD 500GB
  • ΨΥΚΤΡΑ CPU HYPER 212X
  • GTX 970

Από τα λίγα που διαβάζω τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι ότι ένα σύγχρονο VFM που να μπορεί να κρατήσει κάμποσα χρόνια είναι σύστημα με i5 12600K, 16GB RAM και εδώ θέλω τη βοήθειά σας με κόστος όσο πιο χαμηλά γίνεται κι αν μπορώ να κρατήσω κάτι από το παλιό pc, πχ το κουτί, τη ψύκτρα επεξεργαστή, το τροφοδοτικό και οι σκληροί. :) Μάλλον εκτός από το κουτί, άντε και το τροφοδοτικό (κάτι διάβασα ότι θέλει καλώδιο με πιο πολλά pin) τα άλλα δεν θα είναι συμβατά λογικά. Χθες που έψαχνα επιλογές μάζεψα τα παρακάτω

• Be Quiet Pure Power 11 600W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Gold 
  • Samsung 870 Evo SSD 500GB 2.5'' SATA III
  • Gigabyte Z790
  • Kingston Fury Beast RGB 16GB DDR5
  • i5 12600K

Άραγε θα μπορούσε ή αξίζει να πουληθεί κάτι από το σύστημα δεινόσαυρο που έχω;

Θα μπορουσες να κρατησεις κουτι τροφοδοτικο και gpu

και να παρεις κατι φτηνο σε φαση AM4 με εναν 5600

η κατι πιο future proof με AM5 ΚΑΙ 7600 

εχουν πεσει πλεον οι τιμες και στις μνημες και παιρνεις ανετα 32GB ddr5 6000 

11 ώρες πριν, hln3 είπε

Για ποιο λόγο να μπλέκεις με ddr5 και z mobo; Βάλε ddr4 (32 gb) και κάποιο καλό b760.

Επίσης πάρε NVME, όχι sata για σκληρό

Μπορείς σε παρακαλώ να προτείνεις μητρική;

Οι NVME είναι αξιόπιστοι;

Μερικές απορίες όποιος ξέρει και θέλει να απαντήσει παρακαλώ.

1) Το τροφοδοτικό CS750M είναι κατάλληλο για μητρική 1700; Κάπου διάβασα ότι δεν έχει λέει το πλήρες καλώδιο τροφοδοσίας με όλα τα pin και αλλού διάβασα ότι υπάρχει καλώδιο αντάπτορας.

2) Ένας φίλος πιο πάνω έγραψε ότι μπορώ να κρατήσω τη GTX970, επειδή είναι παλιά μου έκανε εντύπωση, μπορώ να τη χρησιμοποιήσω χωρίς πρόβλημα σε νέο Pc ή είναι καλύτερη από ενσωματωμένα γραφικά πχ ενός 12600K;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έχεις διαβάσει περί συμβατότητας;

Το τροφοδοτικό σου συμβατό είναι, το τετράπινο του αρκεί να τροφοδοτήσει βασικά συστήματα.

Η κάρτες είναι επίσης συμβατές πέραν εξαιρετικών περιπτώσεων.

Δεν υπάρχουν ενσωματωμένα γραφικά επιπέδου 970, ούτε καν. Εννοείται την προτιμάς από οποιαδήποτε ενσωματωμένα.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για υπολογιστή γραφείου παίρνεις επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά. Άρα b450 / 5600g / 16 gb ram (ή και 32 αν δεν έχουν μεγάλη χρηματική διαφορά)/ nvme και καθάρισες για πολλά χρόνια με κόστος κάπου 250 ευρώ. Η στοκ ψυκτρα του 5600g για τη χρήση που κανείς είναι μια χαρά. Επίσης θα σηκώνει και ελαφριά παιχνιδάκια τύπου Lol, Minecraft, Fortnite, Valorant σε αντίθεση με τους ιντελ που έχουν χειρότερα ενσωματωμένα γραφικά. Αν θες κάτι παραπάνω κρατάς την 970 και παίρνεις cpu χωρίς ενσωματωμένα.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταλήγω σε μια τέτοια επιλογή μέχρι στιγμής χοντρικά στα 700€ έχει κάποιος κάποιο σχόλιο για καλύτερη επιμέρους επιλογή σε ένα τέτοιο πακέτο;

• Intel Core i5-12600KF
  • Gigabyte Z690 Aorus Elite DDR4
  • Corsair Vengeance RGB Pro 16GB DDR4 CL16
  • Western Digital Black SN850X With Heatsink SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Επεξ/σία από G75S

9 λεπτά πριν, G75S είπε

Καταλήγω σε μια τέτοια επιλογή μέχρι στιγμής χοντρικά στα 700€ έχει κάποιος κάποιο σχόλιο για καλύτερη επιμέρους επιλογή σε ένα τέτοιο πακέτο;

• Intel Core i5-12600KF
  • Gigabyte Z690 Aorus Elite DDR4
  • Corsair Vengeance RGB Pro 16GB DDR4 CL16
  • Western Digital Black SN850X With Heatsink SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Τελικά κατέληξες τι θες να κάνεις;

Ο 12600kf δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, τελικά θα κρατήσεις την κάρτα; Καλό θα ήταν να έχεις backup ενσωματωμένα εφόσον δεν έχεις σκοπό για gaming οπότε και δεν κρίνεται απαραίτητη η gpu.

Μητρική βλέπω κοντά στα 220€, κάπως υπερβολική θα έλεγα βάσει cpu/χρήσης, η ίδια σε 790 btw είναι πιο οικονομική :)

SN850X βλέπω τιμή κοντά στα 95€ σε σκρουτζ, ουτέ καν συζήτηση σε αυτή την τιμή. Παίζει kc3000 1tb στα ~60€ ενώ ~105€ ο 2tb. Για χρήση γραφείου και gen3 nvme είναι overkill

Μη βάλεις 16gb ram. Αν και είναι αρκετή για χρήση γραφείου, μακροπρόθεσμα θα έχεις μεγαλύτερο όφελος από περισσότερη ραμ και δε θα ασχοληθείς με αναβαθμίσεις. Καλύτερα κόψε από nvme που είπα παραπάνω και βάλε 2x16gb οπότε και δε θα ασχοληθείς μάλλον ποτέ ξανά.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...