Coscas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Just now, aetos1988 said: Η αλήθεια είναι ότι η δική σου έχει μια τυπική ψύκτρα στα VRMs όπως επίσης υποστηρίζει Ryzen 5000. Αλλά δεν είναι να την ζορίσεις πολύ πχ. να πάρεις έναν 5800x και να τον κάνεις oc. Οc, δεν κάνω ποτέ. Αλλά νομίζω και χωρίς oc, δεν θα τρέχει 100%. Το πιό πιθανό , να βάλω κάποια στιγμή τον 5600. Αλλά...δεν βγαίνει κανένα pc game που να με ενδιαφέρει και να τους χρειάζομαι. Εχω μείνει με έναν 2600 και μιά 1050 Ti και μου είναι αρκετό Καλό πάντως που πολλές Β450 μπορούν να υποστηρίξουν 5800x3d. Βρήκε νόημα η λέξη "αναβάθμιση" (Και όχι ολοκληρωτική αλλαγή όλων των parts) 1
cabdik Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, aetos1988 είπε Σε μητρική χωρίς ψύξη στα VRM ούτε αυτούς μπορεί να βάλει. κοιτα...... γενικα... συμφωνω μαζι σου, οσον αφορα την ψυξη των VRM's, και την αμφιβολια σου....! ΟΜΩΣ, για να κανω και λιγο τον "δικηγορο του Διαβολου"..., γιατι η εταιρεια που κατασκευαζει και υποστηριζει την μητρικη δινει support για αυτους τους συγκεκριμενους επεξεργαστες....? Δεν ξερει κατι παραπανω....? Σιγουρα, δεν προτεινεται απο κανεναν, αν κανει OC...! Αλλα για επεξεργαστη με εργοστασιακες ρυθμισεις, και με την συμβολη μιας καλυτερης ψυκτρας, απο την μαμισια, θεωρω οτι μπορει να κανει την δουλεια του. ΑΝ μπορει να βαλει και μια καποια ψυξη στα VRM, ακομα καλυτερα......!!!! ΥΓ. αν και εχω σταματησει τα τελευταια χρονια να ασχολουμαι με τα θεματα των νεων συστηματων ή αναβαθμισεων, παντα μα παντα - σε καθε ευκαιρια που εχω- συμβουλευω να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ μητρικες με πολυ βασικα χαρακτηριστικα, γιατι ...να........ αυτα ειναι τα αποτελεσματα σε βαθος χρονου. ερχεται η εποχη που θα χρειαστει μια αναβαθμιση και τελικα για Χ-Ψ λογους, θα αναγκαστει να αλλαξει ολη την πλατφορμα, ενω για + 10-15€ θα μπορουσε να αγοραστει εξ αρχης μια καλυτερη μητρικη με καποια βαση για μελλοντικες αναβαθμισεις...!!! Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2023 από cabdik
Teddy77 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Coscas said: Οc, δεν κάνω ποτέ. Αλλά νομίζω και χωρίς oc, δεν θα τρέχει 100%. Το πιό πιθανό , να βάλω κάποια στιγμή τον 5600. Αλλά...δεν βγαίνει κανένα pc game που να με ενδιαφέρει και να τους χρειάζομαι. Εχω μείνει με έναν 2600 και μιά 1050 Ti και μου είναι αρκετό Καλό πάντως που πολλές Β450 μπορούν να υποστηρίξουν 5800x3d. Βρήκε νόημα η λέξη "αναβάθμιση" (Και όχι ολοκληρωτική αλλαγή όλων των parts) BIOS 5μήνες σε beta version που δε λέει καν τι υποστηρίζει είναι λίγο επίφοβο. Βέβαια εδώ https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/ynf2ng/msi_b450m_prom2_amd_motherboard_and_ryzen_7/ο τύπος λέει ότι του δούλεψε και 5800x3D. 1
aetos1988 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 13 ώρες πριν, cabdik είπε κοιτα...... γενικα... συμφωνω μαζι σου, οσον αφορα την ψυξη των VRM's, και την αμφιβολια σου....! ΟΜΩΣ, για να κανω και λιγο τον "δικηγορο του Διαβολου"..., γιατι η εταιρεια που κατασκευαζει και υποστηριζει την μητρικη δινει support για αυτους τους συγκεκριμενους επεξεργαστες....? Δεν ξερει κατι παραπανω....? Σιγουρα, δεν προτεινεται απο κανεναν, αν κανει OC...! Αλλα για επεξεργαστη με εργοστασιακες ρυθμισεις, και με την συμβολη μιας καλυτερης ψυκτρας, απο την μαμισια, θεωρω οτι μπορει να κανει την δουλεια του. ΑΝ μπορει να βαλει και μια καποια ψυξη στα VRM, ακομα καλυτερα......!!!! ΥΓ. αν και εχω σταματησει τα τελευταια χρονια να ασχολουμαι με τα θεματα των νεων συστηματων ή αναβαθμισεων, παντα μα παντα - σε καθε ευκαιρια που εχω- συμβουλευω να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ μητρικες με πολυ βασικα χαρακτηριστικα, γιατι ...να........ αυτα ειναι τα αποτελεσματα σε βαθος χρονου. ερχεται η εποχη που θα χρειαστει μια αναβαθμιση και τελικα για Χ-Ψ λογους, θα αναγκαστει να αλλαξει ολη την πλατφορμα, ενω για + 10-15€ θα μπορουσε να αγοραστει εξ αρχης μια καλυτερη μητρικη με καποια βαση για μελλοντικες αναβαθμισεις...!!! Θα τους δεχτεί αλλά θα ζοριστεί με τους μεγαλύτερους πχ. αν βάλεις έναν 5900x. Το έγραψα έτσι γιατί καλό είναι να μην το ρισκάρει κανείς να βάλει ένα cpu πάνω από 6 πυρήνες σε μητρική χωρίς καθόλου ψύξη στα vrms.
cabdik Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 36 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Θα τους δεχτεί αλλά θα ζοριστεί με τους μεγαλύτερους πχ. αν βάλεις έναν 5900x. Το έγραψα έτσι γιατί καλό είναι να μην το ρισκάρει κανείς να βάλει ένα cpu πάνω από 6 πυρήνες σε μητρική χωρίς καθόλου ψύξη στα vrms. (ΔτΔ εδω ακομα...) απο την στιγμη που η εταιρεια υποστηριζει συγκεκριμενους επεξεργαστες με BIOS (οχι τον 5900 φυσικα και κανεναν 5000..) και τους προτεινει στην λιστα συμβατοτητας, με μονη ειδοποιηση την αποφυγη OC -που αυτο το αναγραφουν ακομα και σε μητρικες που εχουν δυνατοτητες OC για αποφυγη ευθυνων- γιατι να μην δοκιμασει εναν π.χ 3700-3800 θα πω εγω, και ας αφησουμε τον 3900-3950......? ΠΟΥ ειναι το ρισκο, οταν τα κανεις ολα by the book......?????? αν γινει κατι, την ευθυνη την εχει η εταιρεια που τα προτεινε......! ΥΓ1...., αυτο που εγραψα -και θα το ξαναγραψω, για να γινει κατανοητο- ειναι οτι παραλληλα με τον επεξεργαστη, εγω θα αναβαθμιζα και την ψυξη....!! και εννοειται με DEFAULT SETTINGS.....!!!! ΥΓ2 επαναλαμβανω, οτι γενικα συμφωνω μαζι σου, αλλα χαριν της συζητησης κανω τον ΔτΔ......!!! 1
nickol-us Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 48 λεπτά πριν, cabdik είπε (ΔτΔ εδω ακομα...) απο την στιγμη που η εταιρεια υποστηριζει συγκεκριμενους επεξεργαστες με BIOS (οχι τον 5900 φυσικα και κανεναν 5000..) και τους προτεινει στην λιστα συμβατοτητας, με μονη ειδοποιηση την αποφυγη OC -που αυτο το αναγραφουν ακομα και σε μητρικες που εχουν δυνατοτητες OC για αποφυγη ευθυνων- γιατι να μην δοκιμασει εναν π.χ 3700-3800 θα πω εγω, και ας αφησουμε τον 3900-3950......? ΠΟΥ ειναι το ρισκο, οταν τα κανεις ολα by the book......?????? αν γινει κατι, την ευθυνη την εχει η εταιρεια που τα προτεινε......! ΥΓ1...., αυτο που εγραψα -και θα το ξαναγραψω, για να γινει κατανοητο- ειναι οτι παραλληλα με τον επεξεργαστη, εγω θα αναβαθμιζα και την ψυξη....!! και εννοειται με DEFAULT SETTINGS.....!!!! ΥΓ2 επαναλαμβανω, οτι γενικα συμφωνω μαζι σου, αλλα χαριν της συζητησης κανω τον ΔτΔ......!!! Το θέμα δεν είναι αν θα τους δεχθεί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει υποδομές να τους τρέξει στο 100% ή πιο σωστά όχι για πολύ ώρα. Μόλις αρχίσει το cpu να ζητάει ή μητρική αναγκαστικά θα κάνει throttle λόγω αυξημένων θερμοκρασιών. Πρακτικά θα έχεις πληρώσει το cpu άδικα, αφού δεν θα μπορείς να εκμεταλλευτείς το 100% των δυνατοτήτων του και φυσικά δεν αναφέρομαι σε oc. 1
TonisP Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Ευχαριστώ πάντως που ασχολείστε με το δικό μου θέμα. Για αυτό δεν βγάζει κάνεις νόημα σε αυτά τα φόρουμ.
Coscas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ε πήγαινε άλλαξε την μητρική σε Β550 και βάλε τον 5950x που θες Εδώ όλοι σου λένε ότι η μητρική σου δεν κάνει Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από Coscas 1
Apaleytos80 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 5 λεπτά πριν, TonisP είπε Ευχαριστώ πάντως που ασχολείστε με το δικό μου θέμα. Για αυτό δεν βγάζει κάνεις νόημα σε αυτά τα φόρουμ. Μην γίνεσαι δραματικός, απάντηση πήρες στην πρωτη σελιδα. Δεν υποστηριζει επισημα σειρα 5χχχ, ισως να παιζει το πιο πιθανο οχι. Μεσα στα νηματα συζηταμε και για διαφορα θεματα για hardware, ανταλλασουμε αποψεις, ισως καποιος μαθει κατι, να βρει λυση στο δικο του προβλημα, να αποφασισει κατι διαφορετικο για την αναβαθμιση του κτλ.. Αλλιως γκουγκλαρεις η κανεις ενα reddit search μηπως βρεις καποιον με το ιδιο θεμα/προβλημα. 1
Coscas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 15 hours ago, Teddy77 said: BIOS 5μήνες σε beta version που δε λέει καν τι υποστηρίζει είναι λίγο επίφοβο. Βέβαια εδώ https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/ynf2ng/msi_b450m_prom2_amd_motherboard_and_ryzen_7/ο τύπος λέει ότι του δούλεψε και 5800x3D. Μάλλον δεν διάβασες σωστά. Οτι δεν κάνει λέει (I have an MSI B450M Pro-M2 AMD motherboard and it wont work with the ryzen 7 5800x3D)
TonisP Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Apaleytos80 είπε Μην γίνεσαι δραματικός, απάντηση πήρες στην πρωτη σελιδα. Δεν υποστηριζει επισημα σειρα 5χχχ, ισως να παιζει το πιο πιθανο οχι. Μεσα στα νηματα συζηταμε και για διαφορα θεματα για hardware, ανταλλασουμε αποψεις, ισως καποιος μαθει κατι, να βρει λυση στο δικο του προβλημα, να αποφασισει κατι διαφορετικο για την αναβαθμιση του κτλ.. Αλλιως γκουγκλαρεις η κανεις ενα reddit search μηπως βρεις καποιον με το ιδιο θεμα/προβλημα. Πάμε πάλι..... Λοιπόν εγώ έχω ένα συγκεκριμένο σύστημα..... Το τι δεν υποστηρίζει κάποιους cpu το ήξερα.... Το ότι θέλει αναβάθμιση Επίσης το ήξερα και μόνο ότι τον έχω 4 χρόνια.... Το ότι έχω μια συγκεκριμένη κάρτα γραφικών και ψάχνω την καλύτερη δυνατή επιλογή για να την συνδιασω ψάχνω... Αλλά δεν είδα απάντηση πάνω σε αυτό. Πχ να έχει κάποιος την ίδια κάρτα με ένα άλλο σύστημα και να το προτεινει. Αν λοιπόν το ότι ο 5χχχ δεν κάνει στο σύστημα που ακριβώς με βοηθάει στο να αλλάξω σύστημα;
Coscas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 12 minutes ago, TonisP said: Πάμε πάλι..... Λοιπόν εγώ έχω ένα συγκεκριμένο σύστημα..... Το τι δεν υποστηρίζει κάποιους cpu το ήξερα.... Το ότι θέλει αναβάθμιση Επίσης το ήξερα και μόνο ότι τον έχω 4 χρόνια.... Το ότι έχω μια συγκεκριμένη κάρτα γραφικών και ψάχνω την καλύτερη δυνατή επιλογή για να την συνδιασω ψάχνω... Αλλά δεν είδα απάντηση πάνω σε αυτό. Πχ να έχει κάποιος την ίδια κάρτα με ένα άλλο σύστημα και να το προτεινει. Αν λοιπόν το ότι ο 5χχχ δεν κάνει στο σύστημα που ακριβώς με βοηθάει στο να αλλάξω σύστημα; Ε τότε, είσαι σε λάθος ενότητα. Επρεπε ν' ανοίξεις thread στις "Kάρτες Γραφικών & 'Hχου"
Apaleytos80 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, TonisP είπε Πάμε πάλι..... Λοιπόν εγώ έχω ένα συγκεκριμένο σύστημα..... Το τι δεν υποστηρίζει κάποιους cpu το ήξερα.... Το ότι θέλει αναβάθμιση Επίσης το ήξερα και μόνο ότι τον έχω 4 χρόνια.... Το ότι έχω μια συγκεκριμένη κάρτα γραφικών και ψάχνω την καλύτερη δυνατή επιλογή για να την συνδιασω ψάχνω... Αλλά δεν είδα απάντηση πάνω σε αυτό. Πχ να έχει κάποιος την ίδια κάρτα με ένα άλλο σύστημα και να το προτεινει. Αν λοιπόν το ότι ο 5χχχ δεν κάνει στο σύστημα που ακριβώς με βοηθάει στο να αλλάξω σύστημα; Καταρχην οι συμφορουμιτες προσπαθησανε να διαπιστωσουνε αν οντως δεν δεχεται σειρα 5χχχ, καποιες φορες υπαρχει hardware limitation (μεγεθος bios chip, ακαταλληλα VRM οπως ενα Β350 της gigabyte δεν θυμαμαι το μοντελο). Μετα αναφερθηκανε στο αν μια μομπο με γυμνα VRM θα μπορουσε να διαχειριστει εναν cpu ανω των 65w κατι που και αυτο εχει σχεση με την υπαρχουσα μητρικη. Ενας 5χχχχ αρης Ryzen στο υπαρχων μομπο θα ελυνε το προβλημα σου. Ερευνα για σενα κανουνε. Αν δεν παιζει η αναβαθμιση cpu τοτε μιλαμε για νεο " Pc για lightroom και gaming, υπαρχει καρτα γραφικων ταδε κτλ. αυτο ειναι το budget μου". Λιγη υπομονη θα φτασει και εκει το νημα 😝. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από Apaleytos80 1
nickol-us Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, TonisP είπε Ευχαριστώ πάντως που ασχολείστε με το δικό μου θέμα. Για αυτό δεν βγάζει κάνεις νόημα σε αυτά τα φόρουμ. Με το δικό σου θέμα ασχολούμαστε... τι άλλο ζητάς; Η μητρική σου δεν δέχεται αναβάθμιση που να αξίζει ώστε να μειώσεις το μπουκάλι για την 3070ti. Επιλογές αναβάθμισης που ήδη προτάθηκαν https://www.insomnia.gr/forums/topic/819079-3070ti-με-ryzen-5-3600/?do=findComment&comment=60015017 ωστόσο προσπέρασες και δεν σχολίασες καθόλου... 1
Apaleytos80 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αναβαθμιζεις στο τελευταιο bios την μητρικη και αγοραζεις ενα 5700X. Τον κουμπωνεις απανω και αμα δουλεψει δουλεψε. Αν δεν... παρε ενα Β550 του κατοσταρικου και προσθετεις ραμ η αγοραζεις νεο κιτ. Αυτη ειναι η οικομικοτερη λυση πιστευω. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από Apaleytos80 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα