Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Samsung ανακοίνωσε τη σταδιακή διάθεση της  λειτουργίας Temporary Cloud Backup  για smartphones και tablets με λειτουργικό One UI 6, κάνοντας πολύ πιο εύκολη τη μεταφορά των δεδομένων από μια συσκευή της εταιρείας σε άλλη.

Η νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας και να μεταφέρουν απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, βίντεο και άλλων δεδομένων για έως 30 ημέρες, εντελώς δωρεάν. 

Παρέχοντας στους πελάτες έναν δωρεάν χώρο αποθήκευσης όταν χρειάζεται να επαναφέρουν ή να μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ συσκευών, καθώς και διάστημα 30 ημερών για την ανάκτησή τους, η εταιρεία διευκολύνει τη διαδικασία για τον χρήστη και μειώνει το άγχος. Επίσης, η νέα λειτουργία φέρνει τη Samsung στο επίπεδο της Apple, η οποία προσφέρει προσωρινή αποθήκευση στο iCloud για 21 ημέρες, με την αγορά ενός νέου iPhone και iPad, διάστημα που μπορεί να παραταθεί. Μπορείτε ήδη να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Galaxy smartphone ή του Galaxy tablet σας χρησιμοποιώντας το Samsung Cloud. Ωστόσο, το πρόβλημα με αυτή τη λύση είναι ότι δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μόνο των ρυθμίσεων συστήματος και των δεδομένων εφαρμογών από εγγενείς εφαρμογές. Έτσι, όταν αλλάζετε συσκευές ή κάνετε επαναφορά του τηλεφώνου σας, οι χρήστες εξακολουθούν να χάνουν όλα τα δεδομένα από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Η κατάσταση αυτή πλέον αποτελεί παρελθόν, ενώ η λειτουργία "Προσωρινή Αποθήκευση στο Cloud" επιτρέπει στους χρήστες να επαναφέρουν τα δεδομένα τους όποτε είναι βολικό για αυτούς, αντί κατά την αρχική ρύθμιση μιας νέας συσκευής μέσω της διαδικασίας εγκατάστασης της Samsung. 

CleanShot2023-10-26at17_37.54@2x.jpg.2c56164ffd261fdf5c072d3e21a53a1b.jpg

Αν και μπορείτε να κάνετε upload απεριόριστα αρχεία στο Samsung Cloud μέσω του λογαριασμού σας στη Samsung, το μέγεθος κάθε μεμονωμένου αρχείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100GB. Επίσης, πρέπει να επαναφέρουν τα δεδομένα τους και να τα μεταφέρουν μόνο μέσω Wi-Fi εντός 30 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα, η Samsung θα διαγράψει όλα τα δεδομένα, αφού πρώτα στείλει νια προειδοποίηση μερικές ημέρες νωρίτερα.

Η Samsung ανακοίνωσε ακόμα ότι η “Προσωρινή Αποθήκευση στο Cloud” θα είναι μέρος του Maintenance Mode, ώστε τα δεδομένα των χρηστών να παραμένουν ασφαλή. Το Maintenance Mode είναι λειτουργία προστασίας προσωπικών δεδομένων που κυκλοφόρησε πέρυσι και αποκλείει την πρόσβαση σε δεδομένα όταν η συσκευή βρίσκεται υπό επισκευή.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου “Δικαιώματος στην Επισκευή” (Repair Act) στην Καλιφόρνια, μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το οποίο διευκολύνει την επισκευή συσκευών από τους ίδιους τους χρήστες ή από ανεξάρτητα συνεργεία. Την Τετάρτη, η Apple ανακοίνωσε σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο ότι θα διευκολύνει την πρόσβαση σε ανταλλακτικά και πληροφορίες επισκευής σε όλες τις ΗΠΑ, και όχι μόνο στην Καλιφόρνια.

Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα η Samsung ανακοίνωσε ότι 35 καταστήματα Batteries Plus θα λάβουν τον τίτλο Εξουσιοδοτημένο Κέντρο Επισκευών Samsung, παρέχοντας στους πελάτες ακόμη περισσότερες επιλογές για επισκευές Galaxy smartphone εντός εγγύησης. Τα καταστήματα επιλέχθηκαν στρατηγικά ώστε να καλύψουν περιοχές που δεν κάλυπταν ήδη τα περίπου 2.000 κέντρα επισκευών της Samsung.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή κίνηση από τη Samsung να ακολουθήσει την Apple και σε αυτό... Δεν το λέω εγώ. Το άρθρο το γράφει... Από το κείμενο:

"Επίσης, η νέα λειτουργία φέρνει τη Samsung στο επίπεδο της Apple, η οποία προσφέρει προσωρινή αποθήκευση στο iCloud για 21 ημέρες, με την αγορά ενός νέου iPhone και iPad, διάστημα που μπορεί να παραταθεί..."

Πέρα από την πλάκα, θεωρώ ότι κάθε σοβαρή εταιρεία θα έπρεπε να προσφέρει παρόμοιες λύσεις για εύκολη μεταφορά δεδομένων όταν αλλάζεις συσκευή. 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Καλή κίνηση από τη Samsung να ακολουθήσει την Apple και σε αυτό... Δεν το λέω εγώ. Το άρθρο το γράφει... Από το κείμενο:

"Επίσης, η νέα λειτουργία φέρνει τη Samsung στο επίπεδο της Apple, η οποία προσφέρει προσωρινή αποθήκευση στο iCloud για 21 ημέρες, με την αγορά ενός νέου iPhone και iPad, διάστημα που μπορεί να παραταθεί..."

Πέρα από την πλάκα, θεωρώ ότι κάθε σοβαρή εταιρεία θα έπρεπε να προσφέρει παρόμοιες λύσεις για εύκολη μεταφορά δεδομένων όταν αλλάζεις συσκευή. 

Ναι αλλά κάτι τέτοιες “μικρές και δωρεάν” λεπτομέρειες είναι που ανεβάζουν το κόστος, αυτά είναι που ξεχνάνε αρκετοί και έχουμε τον κάθε έναν να μιλάει για ακριβά κινητά…

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, AtiX είπε

Ναι αλλά κάτι τέτοιες “μικρές και δωρεάν” λεπτομέρειες είναι που ανεβάζουν το κόστος, αυτά είναι που ξεχνάνε αρκετοί και έχουμε τον κάθε έναν να μιλάει για ακριβά κινητά…

Βάλε σε αυτό και το κόστος της υποστήριξης και των αναβαθμίσεων, κάτι που η Apple έχει εδώ και χρόνια, ενώ από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει μόνο υποσχέσεις και μένει να δουμε αν θα τηρηθούν...

Δε λέω ότι δε θα το κάνουν, απλά δεν το ξέρουμε ακόμα.

Τέλος, μερικοί έχουν μείνει χρόνια, πίσω... Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των ναυαρχίδων Android έχουν φτάσει και ξεπεράσει αυτές των αντίστοιχων iphone... Χωρίς την υποστήριξη και τις υπηρεσίες της Apple...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δηλαδή πλέον θα μπορούμε να κάνουμε επαναφορά τις εφαρμογές μας μαζί με τις ρυθμίσεις τους?

Ακόμα και τα log in στοιχεία μας?

Απλά θα κάνουμε επαναφορά και αυτό ήταν δεν θα χρειάζεται ούτε να κάνουμε log in σε κάθε εφαρμογή, ούτε τίποτα άλλο?

Δημοσ.

Απ' ό,τι φαίνεται όμως, θα πρέπει να περιμένουμε να πάρουν και δύο συσκευές (παλιά και νέα) αναβάθμιση στο One UI 6...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των ναυαρχίδων Android έχουν φτάσει και ξεπεράσει αυτές των αντίστοιχων iphone... Χωρίς την υποστήριξη και τις υπηρεσίες της Apple...

Όλες οι μεγάλες εταιρείες (Samsung, One Plus, Oppo, Vivo, Xiaomi με χρονολογική σειρά) δίνουν 4 χρόνια αναβαθμίσεις λογισμικού και 5 χρόνια security updates στις android ναυαρχίδες τους (η Motorola 3+5, και στον πάτο οι Sony & Asus με μόλις 2+3 έτη).

Και μην ξεχνάμε και την μαμά Google που το τερμάτισε πρόσφατα με 7 (τουλάχιστον) OS updates για τα Pixel 8 (και μετά)

Επίσης, κατά κανόνα, η επισκευή android ναυαρχίδας (οθόνη, αλλαγή μπαταρίας κτλ) κοστίζει λιγότερο από ότι ενός iphone.

Τα android flagships δεν έχουν τίποτε απολύτως να ζηλέψουν (σε υποστήριξη) από την Apple.

Μάλλον έχεις μείνει κάποια χρόνια πίσω..

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, gadgetseek είπε

Όλες οι μεγάλες εταιρείες (Samsung, One Plus, Oppo, Vivo, Xiaomi με χρονολογική σειρά) δίνουν 4 χρόνια αναβαθμίσεις λογισμικού και 5 χρόνια security updates στις android ναυαρχίδες τους (η Motorola 3+5, και στον πάτο οι Sony & Asus με μόλις 2+3 έτη).

Και μην ξεχνάμε και την μαμά Google που το τερμάτισε πρόσφατα με 7 (τουλάχιστον) OS updates για τα Pixel 8 (και μετά)

Επίσης, κατά κανόνα, η επισκευή android ναυαρχίδας (οθόνη, αλλαγή μπαταρίας κτλ) κοστίζει λιγότερο από ότι ενός iphone.

Τα android flagships δεν έχουν τίποτε απολύτως να ζηλέψουν (σε υποστήριξη) από την Apple.

Δεν νομίζω να διαφωνεί ο @Tlykog σε ότι αναφέρεις, απλά τονίζει ότι η Apple το κάνει από το iPhone 6 ενώ οι υπόλοιποι τον τελευταίο ένα χρόνο και μόνο για τα νέα τους μοντέλα ναυαρχίδες και όχι στα παλιότερα ή φθηνότερα…

επίσης, είναι σχεδόν ένας μήνας που βγήκε το Android 14 και όμως, πλην των Pixel, κανένα άλλο Android κινητό δεν την έχει λάβει…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, gadgetseek είπε

Συμφωνώ. Η Apple το τηρεί εδώ και χρόνια. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές το έχουν υποσχεθεί για καινούρια μοντέλα/ναυαρχίδες. Το αν θα το τηρήσουν και το πως θα το εφαρμόσουν έχει σημασία.  Πχ όταν βγήκε το iOS 17 (μετά την παρουσίαση των iphones 15 series) ΟΛΑ τα μοντέλα που περιλαμβάνονταν στην λίστα που θα το έπαιρναν έβγαλαν μήνυμα για αναβάθμιση. ΌΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Όχι πχ το iphone 14 την ίδια μέρα, το 13 μετά από 3 μήνες και σε κάποια regions, το 12 σε 6 μήνες κτλ.

Iphone XS, κινητό του 2018, το πήρε ακριβώς την ίδια στιγμή με αυτούς που είχαν iphone 14...

H Google ειναι γνωστή σαν εταιρεία που θάβει όσα projects δε τη συμφέρουν ανεξαρτήτως υποσχέσεων. Οπότε δεν της έχω εμπιστοσύνη σε αυτό. Περιμένω έργα. Όχι λόγια. Επιπλέον οι τιμές των pixel 8 είναι απαράδεκτες. Τα iphones μπροστά τους είναι ξεκάθαρα vfm. Τo iphone 15 κοστίζει σχεδόν όσο το απλό pixel 8. Δεν είναι τυχαίο που έταξαν τόσα χρόνια αναβαθμίσεων... 

Γιατί κοστίζει λιγότερο; Έχει δει τιμές Samsung στα ανταλλακτικά;... Στην ίδια κατηγορία συσκευών έχει παρόμοιες τιμές με την Apple.

Έχουν πάρα πολλά να ζηλέψουν και γι αυτό αρχίζουν να κάνουν ότι η Apple. Γιοα την ακρίβεια χάρη στην Apple οι μεγάλες εταιρείες δίνουν αναβαθμίσεις για τόσα χρόνια σε Android. Πριν από λίγα χρόνια οι ναυαρχίδες της Samsung είχαν 2 αναβαθμίσεις λειτουργικού και 3 χρόνια ασφαλείας. Η Samsung (κατά τη γνώμη μου η πιο σοβαρή εταιρεία σε android) έβαλε υπηρεσία που η Apple ήδη είχε.

Πόσα χρόνια πίσω έχω μείνει; Αυτά που γράφω δεν ισχύουν σήμερα;

Να θυμίσω ότι η κάθε λέξη που χρησιμοποιώ έχει νόημα. Δεν πετάω απλά λέξεις. Διάβαζε προσεκτικά τι γράφω πριν διαφωνίσεις και μην απομονώνεις φράσεις. Διάβασε όλο το post μου. Μπορεί μια φράση να είναι επεξηγηματική μιας προηγούμενης και αν την απομονώσεις να βγάζει άλλο νόημα.

Κανένας δεν είναι τέλειος και πάνω απ΄όλους εγώ και δέχομαι κάθε κριτική. Αν κάπου κάνω λάθος μου γράφεις.

49 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν νομίζω να διαφωνεί ο @Tlykog σε ότι αναφέρεις, απλά τονίζει ότι η Apple το κάνει από το iPhone 6 ενώ οι υπόλοιποι τον τελευταίο ένα χρόνο και μόνο για τα νέα τους μοντέλα ναυαρχίδες όχι και στα παλιότερα ή φθηνότερα…

επίσης, είναι σχεδόν ένας μήνας που βγήκε το Android 14 και όμως πλην των Pixel κανένα άλλο Android κινητό δεν την έχει λάβει…

Για το android 14 εχώ πολλά να πω... Το έβαλε φίλος και πελάτης στο pixel 6a... Καλύτερα να μην το έβαζε. Έτσι μου είπε. Μιλάμε για άνθρωπο που ασχολείται με την τεχνολογία. Όχι πρωτάρη. Είναι beta δεν κάνει για χρήση σαν κύρια συσκευή... Θα φταίνε οι πολλές αλλαγές και οι καινοτομίες που ενσωμάτωσε η Google...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Paragontas-x said:

Δηλαδή πλέον θα μπορούμε να κάνουμε επαναφορά τις εφαρμογές μας μαζί με τις ρυθμίσεις τους?

Ακόμα και τα log in στοιχεία μας?

Απλά θα κάνουμε επαναφορά και αυτό ήταν δεν θα χρειάζεται ούτε να κάνουμε log in σε κάθε εφαρμογή, ούτε τίποτα άλλο?

Aυτο καταλαβα απο το αρθρο. Αν πραγματικα ισχυει και δουλευει σωστα τοτε ειναι τεραστιο +

Στην Apple το backup γινεται για τα παντα? Ακομα και για τις ρυθμισεις ολων των εφαρμογων (ειτε της Apple ειτε τριτων) ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ardi21 είπε

Aυτο καταλαβα απο το αρθρο. Αν πραγματικα ισχυει και δουλευει σωστα τοτε ειναι τεραστιο +

Στην Apple το backup γινεται για τα παντα? Ακομα και για τις ρυθμισεις ολων των εφαρμογων (ειτε της Apple ειτε τριτων) ?

Το μόνο που δεν αντιγράφεται είναι οι κωδικοί τραπεζών, οι ρυθμίσεις Viber και παρόμοιων εφαρμογών που απαιτούν λογαριασμό.

Οι εφαρμογές, φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, ρυθμίσεις συστήματος, μηνύματα, ακόμα και η λίστα κλήσεων όλα είναι όπως πριν. Εννοείται ότι οι ρυθμίσεις των εφαρμογών πχ dark mode στο vlc αντιγράφονται κανονικά.

Στην πράξη μετά την επαναφορά μπαίνεις σε viber, email κτλ, περνάς τους λογαριασμούς και είσαι έτοιμος. Προσωπικά μου τρώει αλλά 15 λεπτά περίπου, μετά την πλήρη επαναφορά.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, gadgetseek said:

Νομίζω ότι όλα αυτά είναι στα χαρτιά. Η από τώρα και μετά άρα πάλι μένει να δείξει αν θα ισχύει.

Έχω samsung υπέρ ναυαρχίδα  του 22 [εδώ είναι λάθος είναι του 21] και τελος τα software update κινητό 1200 ευρώ.

Και γενικα αν χαλασει η οιονη μαλλον θα αγορασω νεο κινητο μιας και κανει 250 ευρω και πανω .αρα μην λεμε οτι θελουμε .

πραγματικα η απλ μου ειναι αντιπαθής αλλα σε αυτα τα κομματια ειναι χρονια μπροστα .

Ντροπη να μην παιρνεις αναβαθκισης και ειδικα τις τελευταιες που δεν εχουν τρελες διαφορες .

και για εμενα αυτη η υπηρεσια δεν εχει καμια εφαρμογη αν εχω και τα 2 κινητα εστω για λιγη ωρα στην κατοχη μου μιας και το κανεις τοσο ευκολα χρονιά τωρα .

εκτος αν κραταει καιβρυθνισεις λογκιν και λοιπα που χλωμό το βλεπω

Edit περάσαν τα χρόνια παιδιά γράψτε λάθος μην βαράτε δεν είναι του 22 μόλις το συνειδητοποίησα....πωπω βλακεια είπα...άκυρο το ποστ μου είναι του 21

Επεξ/σία από kinitos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kinitos είπε

Έχω samsung υπέρ ναυαρχίδα του 22 και τελος τα software update κινητό 1200 ευρώ.

Ποιά Samsung υπερναυαρχίδα του 2022 έχεις που έχει σταματήσει να παίρνει updates? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, vdanasto said:

Ποιά Samsung υπερναυαρχίδα του 2022 έχεις που έχει σταματήσει να παίρνει updates? 

Note 20 ultra και διάβασα στην ανακοίνωση της σαμσουνγκ ότι δεν θα δώσει νέα αναβάθμιση

Και έκανα διόρθωση στο ποστ μου είναι του 21 γράψε λάθος.

Αλλά βέβαια σε σχέση με απλ δεν δινει αναβάθμιση και άνετα την σηκώνει

Επεξ/σία από kinitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...