Προς το περιεχόμενο

Νέο PC βοηθεια

lef79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.Μου δώσανε αυτή την προσφορά από κατάστημα της περιοχής μου για νέο pc. Βγαίνει 1.200 ευρώ?

Τι διορθώσεις θα μου προτείνατε?

Ευχαριστώ πολύ!!

Screenshot_20231026_160536_Samsung Notes.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεσαι υδρόψυξη
Δεν χρειάζεσαι 5700Χ - ένας 5600 φτάνει
Τροφοδοτικό κάτι καλύτερο, gold κτλ
Το κουτί δεν το ξέρω, το βλέπεις εσύ
Ο ssd δεν μου λέει κάτι, gen4 με ταχύτητες gen3, καλύτερα να πάρεις έναν gen3 με διπλάσια χωρητικότητα στα ίδια λεφτά περίπου.

Με τα λεφτά που γλιτώνεις, αν θες να δώσεις τα ίδια χρήματα, ρίξε μια 7800 ΧΤ

• Like 2

Η χρήση του υπολογιστή ποιά θα είναι;

Ξεκιινάμε από εκεί...

Με εξαίρεση την παρατήρηση για το cpu (κατ'εμέ καθορίζεται από τη χρήση), στις κατά τ'άλλα σωστές παρατηρήσεις του hln να συμπληρώσω:

το κουτί είναι φθηνό, με περιορισμένη ροή αέρα και πολύ μικρό cpu clearance

το τροφοδοτικό αν όχι gold, βάλε κάποια περισσότερη δουλεμένη εταιρία με καλύτερη-μεγαλύτερη εγγύηση

Η 3060 είναι ακριβή σε αυτά τα χρήματα

η μητρική είναι επίσης κακή επιλογή, τελείως γυμνή, χωρίς ίχνος heatsink, με τον 5700x ειδικά θα έχει θέματα θερμοκρασιών

Εν τω μεταξύ όλα τα παραπάνω βγαίνουν κάτι λιγότερο από 1000€, τι άλλο χρεώνουν και σε έφτασαν στα 1200;

Συναρμολόγηση & windows;

Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.Βγαζει ξεχωριστά το ΦΠΑ γιαυτό φαίνεται κάτω από 1.000 ευρώ η τιμή.

Όσο για τις αντιπροτασεις σας μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμενοι;

Πχ να φύγει αυτό να μπει το άλλο κλπ.

Επίσης αυτό το κατάστημα είναι στην πόλη που μένω.Αν γνωρίζετε κάποιο κατάστημα να μου το στήσει και να μου το στείλει έτοιμο θα το εκτιμήσω πολύ!

Η χρήση του pc θα είναι για gaming εργασίες γραφείου meetings, ταινίες κλπ.

Ευχαριστώ πολύ!

28 λεπτά πριν, lef79 είπε

Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.Βγαζει ξεχωριστά το ΦΠΑ γιαυτό φαίνεται κάτω από 1.000 ευρώ η τιμή.

Όσο για τις αντιπροτασεις σας μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμενοι;

Πχ να φύγει αυτό να μπει το άλλο κλπ.

Επίσης αυτό το κατάστημα είναι στην πόλη που μένω.Αν γνωρίζετε κάποιο κατάστημα να μου το στήσει και να μου το στείλει έτοιμο θα το εκτιμήσω πολύ!

Η χρήση του pc θα είναι για gaming εργασίες γραφείου meetings, ταινίες κλπ.

Ευχαριστώ πολύ!

https://www.insomnia.gr/forums/topic/818957-built-υπολογιστή-γνώμη/page/2/#comment-60012424

Παραπάνω παράδειγμα χθεσινής σύνθεσης από e-shop.

Eλάχιστα υποδεέστερος επεξεργαστής και μια σχετικά μέτρια μητρική, με τρομερά καλύτερο τροφοδοτικό και καλύτερη κάρτα γραφικών.

Όλα αυτά στα 850€ (με το φπα μέσα).

Καταλαβαίνεις οτι μέχρι τα 1200 υπάρχουν άπειρα σενάρια βελτίωσης στο παραπάνω και φυσικά μιλάμε για κατά πολύ καλύτερο σύστημα από αυτό που σου έχουν προτείνει.

Δες παράδειγμα σύνθεσης στημένο πάνω στον 5700x, περίπου στα 1030€ (+ κόστος συναρμολόγησης), τρομερά καλύτερο σε όλα τα επιπέδα από αυτό που σου πρότειναν, με μικρή εξαίρεση την aio, που δεν την έχεις ανάγκη αλλά χωράς να  βάλεις  αν θες μέχρι τα 1200€

image.png.03cf5960d129d465b28d2423931ad5ca.png

νομιζω καταληγω εδω. Βρήκα το καταστημα ολα καλα!! Επειδή θελω ο υπολογιστής να συνδεεται με wifi, η motherboard που μου πρότεινες διαθέτει? Και αν οχι τί πρέπει να βάλω επάνω για να είναι οκ??

Eγω θα απεφευγα τα:

supercase, αυτοι που το χρισημοποιησαν λενε για στεναχωρο κουτι με δυσκολο cable managment

PSU Lux aerocool. Καλλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογειρευε. Τροφοδοτικο και οικονομια δεν πανε πακετο.

Silicon power ssd δεν τοχω ξαναματακουσει, προτιμω samsung, crusiel, kingstone, patriot που εχω ακουσει και 5 καλες κουβεντες.

Τελος, προσωπικα αποφευγω υδροψυξη, οπως ο διαολος το λιβανει. Με σκιαζει η υπαρξη υγρου εν μεσω φωτιας (ηλ. ρευμα) 

6 ώρες πριν, lef79 είπε

νομιζω καταληγω εδω. Βρήκα το καταστημα ολα καλα!! Επειδή θελω ο υπολογιστής να συνδεεται με wifi, η motherboard που μου πρότεινες διαθέτει? Και αν οχι τί πρέπει να βάλω επάνω για να είναι οκ??

Το κατάστημα είναι το mgmanager, αναφέρεται και στο άλλο νήμα.

Η συγκεκριμένη μητρική δεν διαθέτει wi-fi.

Είτε θα πας φθηνά με κανά usb dongle (αν και τα φθηνά σπάνε νεύρα...)

ή θα πας σε κάποια κάρτα pcie (μεγάλο κόστος 30-40€)

Σε μητρική που να υποστηρίζει wiifi δεν βλέπω κάποιο τρομερό vfm.

https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mitrikes-kartes/motherboards-amd-socket/msi-msi-b550m-pro-vdh-wifi-amd-socket-am4-micro-atx-4xddr4-4xsata3-m.2-raid-glan-usb3.2-hdmi-dp-vga-7c95-001r-_174484/

https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mitrikes-kartes/motherboards-amd-socket/asus-asus-tuf-gaming-b550m-e-wifi-amd-socket-am4-micro-atx-4xddr4-4xsata3-m.2-raid-glan-usb3.2-hdmi-dp-90mb17t0-m0eay0-_137258/

https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mitrikes-kartes/motherboards-amd-socket/gigabyte-gigabyte-b550-aorus-elite-ax-v2-amd-socket-am4-atx-4xddr4-4xsata3-m.2-glan-usb3.2-hdmi-dp-b550-aorus-elite-ax-v2-_179854/

Η ακριβότερη είναι μάλλον η μοναδική απο τις παραπάνω που δικαιολογεί κάπως τα λεφτά της

Κάρτα pcie ποια θα μου πρότεινες? Δεν θέλω να δώσω τόσα για μητρική.επισης μίλησα με το κατάστημα και θέλει πάνω από 100 ευρώ για windows. Επειδή δεν γνωρίζω εγκατάσταση μόνος μου υπάρχει κάποια άλλη λύση??

6 ώρες πριν, lef79 είπε

Κάρτα pcie ποια θα μου πρότεινες? Δεν θέλω να δώσω τόσα για μητρική.επισης μίλησα με το κατάστημα και θέλει πάνω από 100 ευρώ για windows. Επειδή δεν γνωρίζω εγκατάσταση μόνος μου υπάρχει κάποια άλλη λύση??

Δεν έχω κάποια δοκιμασμένη.

Μόνο βάσει βαθμολογίας και review αν θες να ψάξεις.

Πάλι μιλάμε για ένα 30αρι, το καλό βέβαια σε αυτή την περίπτωση οτι θα μπορείς να το μεταφέρεις σε άλλο pc αν χρειαστεί.

Προσωπικά θα εξαντλούσα τα περιθώρια της ενσύρματης σύνδεσης, πιο σταθερή, μικρότερο latency, χωρίς αποσυνδέσεις

• Like 1

12 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Προσωπικά θα εξαντλούσα τα περιθώρια της ενσύρματης σύνδεσης, πιο σταθερή, μικρότερο latency, χωρίς αποσυνδέσεις

+1 

Στα 2 pc που είναι μακριά από το ρούτερ έχω καλώδια για σύνδεση κι ας τρύπησαν 2-3 τοίχοι. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την ασύρματη σύνδεση, ειδικά σε on-line games.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...