Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω ένα laptop ASUS FX-503VD το οποίο έχει την κάρτα γραφικών NVIDIA 1050 αλλά και την INTEL HD GRAPHICS 630 , έχει μια έξοδο HDMI και τρεις  USB 3.0 type A (δεν έχει έξοδο type c).

Θέλω να συνδέσω το FX-503VD με δύο οθόνες LG-27UL500 οι οποίες είναι 4K 60HZ HDR 10 και έχουν από μία είσοδο HDMI και μία Display Port η κάθε μία, δεν θέλω να κάνω mirroring αλλά επέκταση η μία της άλλης.

Μπορώ να δώσω και στις δύο 4Κ 60HZ HDR10 από το laptop και με ποιον τρόπο?

Εικάζω ότι στην μία οθόνη θα κάνω την κλασσική σύνδεση από την θύρα του HDMI , στην δεύτερη οθόνη με κάποιο adaptor , hub, η docking station, γίνεται η USB 3.0 type A να βγάλει 4K 60HZ και αν ναι

έχετε να μου προτείνετε κάποια δοκιμασμένη οικονομική λύση για αυτόν τον μετατροπέα κάτω από 60 ευρώ, δεν θέλω να δώσω για μετατροπέα σχεδόν όσα έδωσα για την μεταχειρισμένη οθόνη (130euro).

Η αγορά έχει γεμίσει με docking station USB C για Mac και μερικά δουλεύουν με Thunderbolt, αρκετά από αυτά πληρούν τις προδιαγραφές που ζητώ και είναι αρκετά οικονομικά, λέτε θα κάνει αυτά που ζητώ ένα τέτοιο εάν στο καλώδιο TYPE C που διαθέτει προσθέσω ένα adaptor USB C FEMALE TO USB A 3.0 MALE και το συνδέσω με την θύρα USB 3.0 του laptop?

εγώ πιστεύω ότι θα υπάρχει υποβάθμιση ή ασυμβατότητα μάλλον.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GABI9 είπε

Μπορώ να δώσω και στις δύο 4Κ 60HZ HDR10 από το laptop και με ποιον τρόπο?

αν βολεύει ανάλυση έως 3840 x 2160 / 30Hz. ρωτάς για  αυτό  εδώ

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά έχω την αίσθηση ότι ένα hdmi splitter κάνει mirroring δηλαδή θα δείχνει την ίδια εικόνα και στις δύο οθόνες, εγώ θέλω να βλέπω άλλα στην μια άλλα στην άλλη, διορθώστε με ΄αν κάνω λάθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν το laptop σου δεν έχει display port ή USB Type C, άρα δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις συνδεσμολογία οθονών σε σειρά (Daisy-Chaining) παρόλο που έχεις τις απαραίτητες θύρες (Display Port) στις οθόνες σου (βέβαια για να το κάνεις πρέπει οι οθόνες σου να έχουν DisplayPort Out πράγμα που δεν είναι συνηθισμένο).

Αναφορικά με την κάρτα γραφικών σου. Η Intel HD Graphics 610/630 υποστηρίζει τρεις οθόνες. Πληροφορίες εδώΗ μια είναι η οθόνη του Laptop σου, η δεύτερη αυτή που μπορείς να συνδέσεις στο HDMI σου και η τρίτη οθόνη αυτή μέσω USB (χρειάζεσαι εδικό adapter – docking station).

Το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών και η μονάδα επεξεργασίας γραφικών σου μπορούν να εμφανίσουν ανάλυση 4096x2304@60Hz 4K μέσω DisplayPort (DP) 1.2 ή HDMI 2.0. Όταν το επιτρέπει το εύρος ζώνης και η διαμόρφωση του συστήματος, η GPU θα εμφανίζει οποιαδήποτε ανάλυση ίση ή χαμηλότερη από τη μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή (συνήθως 4096x2304@60Hz) που επίσης υποστηρίζεται από την οθόνη, για παράδειγμα, UHD, QHD, 2K, κ.λπ. Δες π.χ. εδώ ή εδώ.

Μια φθηνή λύση, δείχνει να είναι η παρακάτω επιλογή στο skroutz - BlitzWolf BW-TH7 USB-A Docking Station με HDMI/DisplayPort 4K Ethernet και σύνδεση 2 Οθονών Μαύρο (εδώ) εάν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα παίξει (γιατί ήδη έχεις σηκώσει από το HDMI 4k με 60 Ηz, εάν είναι 2.0). Εκτός εάν ο επεξεργαστής έχει τα απαραίτητα κανάλια ώστε να μπορείς να σηκώσεις ταυτόχρονα και άλλη μια οθόνη με 4Κ – μη ξεχνάς και την ανάλυση της οθόνης στο laptop σου που δεν έχεις αναφέρει την ανάλυσή της – Και δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής πως αυτά τα κανάλια σχετίζονται με το USB 3 εφόσον δεν είναι Display Port ή HDMI). Υποστηρίζει τις εξής Θύρες 1 x DC 5V IN Port, 1 x HDMI Full HD, 1 x USB 2.0 Type-A port 480Mbps, 1 x Display Port 3840 * 2160P 30Hz, 1 x 3.5mm AudioPort, 2 x USB 3.0 Θύρα Type-A 5Gbps, 1 x RJ45 Gigabit Ethernet port 10/100/1000 Mbps.

Π.χ. Για Intel HD Graphics 530 σε σύστημα που γνωρίζω με 1 x HDMI Port- v1.4b και υποστήριξη 4Kx2K και 1 x Mini Display port με υποστήριξη FHD 120HZ ή 4K 60Hz και με 4k Οθόνη του laptop, μέσω dell adapter και μέσω του HDMI σηκώνει οθόνη 4k στα 30 Ηz, μέσω Mini Display Port 1920x1080 144 Hz (οπότε παίζει ρόλο πόσα κανάλια έχει ο επεξεργαστής και τι συνδέουμε συνολικά στις θύρες λαμβάνοντας υπόψη και τον adapter).

Η λύση που τελικά πιστεύω ότι χρειάζεσαι (με κάθε επιφύλαξη) είναι αυτή, όπως εδώ στο Amazon - StarTech.com USB 3.0 to Dual DisplayPort Adapter 4K 60Hz, DisplayLink Certified, Video Converter with External Graphics Card - Mac & PC (USB32DP24K60)

Χρειάζεσαι δηλαδή adapter με ειδικές δυνατότητες (Video Converter with External Graphics Card) για να σηκώσεις και άλλη οθόνη 4k. Επειδή δε έχει converter υποψιάζομαι θα θέλει και υποστήριξη από τον επεξεργαστή.

Επεξ/σία από JPaxilleas
Δημοσ.

Πολυ περιεκτική και εμπεριστατωμένη απάντηση, ευχαριστώ

ο επεξεργαστης του λαπτοπ ειναι ο intel i7 7700HQ@ 2.80GHz με 16GB RAM DDR4

η οθόνη του λάπτοπ έχει ανάλυση 1920x1080@60Hz η οποία όμως θα είναι κατεβασμένη και αποενεργοποιημένη  (υπάρχει εντολή για απενεργοποίηση οθόνης απο τα win, λες να μην δουλευουν και οι άλλες?δεν ξέρω)

όταν παίζουν οι δύο εξωτερικες οθόνες.

• Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, GABI9 said:

Πολυ περιεκτική και εμπεριστατωμένη απάντηση, ευχαριστώ

ο επεξεργαστης του λαπτοπ ειναι ο intel i7 7700HQ@ 2.80GHz με 16GB RAM DDR4

η οθόνη του λάπτοπ έχει ανάλυση 1920x1080@60Hz η οποία όμως θα είναι κατεβασμένη και αποενεργοποιημένη  (υπάρχει εντολή για απενεργοποίηση οθόνης απο τα win, λες να μην δουλευουν και οι άλλες?δεν ξέρω)

όταν παίζουν οι δύο εξωτερικες οθόνες.

Σίγουρα μπορείς να απεργοποιησεις την οθόνη του λάπτοπ.

Από εκεί κ πέρα δεν είμαι βέβαιος ότι παίρνεις εικόνα από USB.

Σε usb-c που το έχω ψάξει ξέρω πως πρέπει να υποστηρίζει "alt-mode"(αν θυμάμαι καλά), δηλαδή δεν βγαζουν όλες οι usb-c έξοδο εικόνας από default.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται ότι μια θύρα USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να συνδέσεις μια οθόνη. Πολλά περιφερειακά μπορούν να συνδεθούν σε έναν υπολογιστή μέσω θυρών USB. Παρόλο που η οθόνη συνδέεται συνήθως μέσω DVI, HDMI και DisplayPort, υπάρχουν επιλογές σύνδεσης μέσω θυρών USB.

Εκείνο που δεν μπορεί κάποιος 100% να σου επιβεβαιώσει, είναι εάν ο συνδυασμός των προδιαγραφών του laptop σου και του adapter, θα σου επιτρέψουν να έχεις την ανάλυση που τελικά θέλεις (να σημειώσω ότι η λύση από Amazon είτε χρησιμοποιήσεις την έκδοση με Display Ports είτε με HDMI έχει και οδηγό / drivers που πρέπει να εγκαταστήσεις για να παίξει).

Τώρα, εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες του USB-C, τι είναι το DP Alt Mode, κ.λπ. δες εδώ.

Δες επίσης ένα παράδειγμα adapter εδώ και περισσότερα εδώ (YouTube).

Για τον επεξεργαστή σου και την κάρτα κοίτα εδώ που δείχνει όλες τις δυνατότητές του. 

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 1
Δημοσ.

Οι πιθανότητες είναι εναντίον εκτός ότι ζητάς μεγάλο εύρος δεδομένων 4k σε 60hz πρέπει η κάρτα γραφικών που είναι άγνωστο αν μπορείς να αναθέσεις ξεχωριστά την igpu σε μια οθόνη και την gpu σε άλλη,

Μπορεί να μπορείς να αποσυνδέσεις την οθόνη του laptop αλλά το κανάλι που υπάρχει και με τις 2 καρτες δεν ξέρεις αν επιτρέπει αλλά 2 για τα μόνιτορ μέσω usb

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...