Gatoskylo8 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Έχει έρθει η εποχή που σε λίγο θα πρέπει να βάλουμε πετρέλαιο θέρμανσης. Έχετε να προτείνετε κάποια καλή εταιρεία που να προσφέρει πρωτίστως ποιότητα και έπειτα να είναι όσο γίνεται οικονομική; Έχω βρει πολλές (avin, elin, motoroil κτλπ) όμως έχω μεσάνυχτα γύρω από τον κλάδο οπότε και χρειάζομαι γνώμες.
Amaretos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Περσι εβαλα Avin , τα προηγουμενα χροναι εβαζα απο αλλου αλλα μου εκανα ματσακωνια στο τελευταιο μετρημα οποτε τον αλλαξα, πολυ ευχαριστημενος, συμφωνησαμε στο "μετρημα" ποσο εβαλε κλπ 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Amaretos είπε Περσι εβαλα Avin , τα προηγουμενα χροναι εβαζα απο αλλου αλλα μου εκανα ματσακωνια στο τελευταιο μετρημα οποτε τον αλλαξα, πολυ ευχαριστημενος, συμφωνησαμε στο "μετρημα" ποσο εβαλε κλπ Ευχαριστώ για την απάντηση, τι εννοείς όμως όταν λες ότι συμφωνήσατε; Εγώ ας πούμε θέλω να βάλω σε ένα σπίτι 600L, τόσα θα του πω ακριβώς να βάλει και ελπίζω να μην με κλέψει.
Amaretos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι οκ θα του πεις 600 litra αλλα θα πρεπει να μετρησεις ΠΡΙΝ ποσο εχεις και να μετρησει και αυτος πριν ξεκινησει και να μετρησετε παλι στο τελος , μια απλη ογκομετρηση ειναι δες πχ εδω. Εμενα ο προηγουμενος που σου ειπα μου εβαλε τουλαχιστον 150 λιτρα λιγοτερα και δεν το παραδεχοταν, ε δεν με ξαναβλεπει και τελειωνει το προβλημα (10-20 ξερω γω διαφορα παντα παιζει, ειναι οι σωληνες κλπ κλπ, αλλα οχι να το χεσει) https://www.ot.gr/2022/10/18/energeia/petrelaio/petrelaio-thermansis-odigies-pros-tous-katanalotes-gia-eksypno-gemisma Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2023 από Amaretos 1
vagos789 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Θυμαμαι μια εταιρεια πετρελαιου διαφημιζε μια συσκευη που μετραει στην σωληνα για να τους προτιμησεις
sphinxgr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, vagos789 είπε Θυμαμαι μια εταιρεια πετρελαιου διαφημιζε μια συσκευη που μετραει στην σωληνα για να τους προτιμησεις EKO. Πήρα τα Διυλιστήρια, ζήτησα απαραίτητα το μηχάνημα αυτό. Ήρθε συνεργάτης, του ζήτησα επι τούτου να το βάλει, στράβωσε εμφανώς και στο τέλος επιβεβαιωμένα με έκλεψε.... Απο τότε πετρέλαιο μόνο απο ΕΛΙΝ με ραντεβού να έρθει βυτιοφόρο απο τα Διυλιστήρια. Εκτός του ότι παίζει σε πολλές περιόδους επιστροφή 3%, δεν με έχουν κλέψει ποτέ. Βέβαια μιλάμε για Αττική και γενικά κατοικημένες περιοχές και όχι προάστια τύπου Μαρκόπουλο Μεσογαίας όπου δεν θα έρθουν ποτέ, εκτός αν υπάρχουν πολλά αιτήματα εκείνη την περίοδο. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2023 από sphinxgr 1
vagos789 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 42 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Απο τότε πετρέλαιο μόνο απο ΕΛΙΝ με ραντεβού να έρθει βυτιοφόρο απο τα Διυλιστήρια. Εκτός του ότι παίζει σε πολλές περιόδους επιστροφή 3%, δεν με έχουν κλέψει ποτέ. Για να ερθει απο τα διυλιστηρια θα πρεπει να ειναι κοντα και να ειναι μεγαλη ποσοτητα φανταζομαι...
haris_216 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω υπάρξει πολλάάά χρόνια διαχειριστής και θα σας πω ότι το κλέψιμο είναι δεδομένο. Το θέμα θα παίξει στο αν θα είναι πολύ ή λίγο. Και βέβαια για αυτό έχουν σημασία τα: πόσο πολύ ή λίγο γνώστης και πονηρεμένος είναι αυτός που θα παραλάβει αν είναι κυβισμένη η δεξαμενή αν παραδίδει ένας ή δύο άτομα καθώς στην περίπτωση των 2 ο ένας θα προσπαθήσει να σε απασχολήσει με "για πάμε κάτω να δούμε" τη στιγμή που ο άλλος είναι πάνω και "παίζει" με τη μάνικα Ο μετρητής που αναφέρθηκε είναι μία λύση (τον χρησιμοποιεί όμως μόνο μία εταιρία και συνήθως όχι οι συνεργάτες της) αλλά κι εκεί παίζει θέμα καλιμπραρίσματος. Ίσως και να άξιζε για κάποιον που παίρνει αρκετό πετρέλαιο να αγοράσει και να έχει το δικό του καθώς σίγουρα θα κάνει απόσβεση. Βέβαια βλέπω ότι τώρα έχει ξεφύγει η τιμή καθώς όταν είχα ξανακοιτάξει ήταν σημαντικά πιο βατός. Ο συγκεκριμένος του link δείχνει ότι είναι ο ίδιος με αυτό τον εταιρικό που αναφέρθηκε παραπάνω, σε άλλο χρώμα. Βέβαια υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος προμηθευτής να αρνηθεί τη χρήση (ΚΑΙ) μετρητή του παραλήπτη για "ευνόητους" λόγους. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2023 από haris_216
sphinxgr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, vagos789 είπε Για να ερθει απο τα διυλιστηρια θα πρεπει να ειναι κοντα και να ειναι μεγαλη ποσοτητα φανταζομαι... Τουλάχιστον 400 λίτρα νομίζω. Το κοντά είναι σχετικό. Αν έχει παραγγελίες πάει παντού. Δήμο Αθηναίων πάντα έχουν κ γύρω. 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Βέβαια υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος προμηθευτής να αρνηθεί τη χρήση (ΚΑΙ) μετρητή του παραλήπτη για "ευνόητους" λόγους. Εγω αν ήμουν προμηθευτής δεν θα το ήθελα γιατί που ξέρω ότι δουλευει σωστά και δεν τον έχεις πειράξει. Άσε που θέλει κ διακρίβωση κάθε έτος λογικα.
fredd0 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 ολοι απο τα διυλιστηρια φερνουν, δεν αποθηκευουν πετρελαιο στα βενζιναδικα. Παει το βυτιοφορο, γεμιζει το πρωι και μοιραζει. Η γεμιζει τη Δευτερα και μοιραζει οσες μερες χρειαστει για να αδειασει απο κει και περα το αν ειναι απατεωνας και κανει μια σταση και ριξει λιγο αφροποιητη στο βυτιοφορο, αν αν βαζει πολυ αερα στο μιγμα θα το διαπιστωσεις κανα 24ωρο αργοτερα οταν θα φυγει ο αερας και θα πεσει η σταθμη δυσαναλογα με την καταναλωση. Τα λιτρα ειναι μοναδα ογκου, και συνηθως αυτο "πειραζουν", αυξανουν τον ογκο του καυσιμου που σου δινουν σε γενικες γραμμες "ασφαλεστερο" ειναι να παιρνετε απο τις εταιρειες τις ιδιες (shell, elin , eko κλπ) και οχι απο πρατηρια/τυπους με ενα βυτιοφορο που μοιραζουν ΠΘ 2
vagos789 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δεν ειχα ποτε θεμα με τον ογκο,δηλαδη να κατσει μετα απο Χ μερες/ωρες,δεν μου ειχε συμβει ποτε. Ειχα σχεδον παντα διαφορες στην ποσοτητα που ενιοτε μου διορθωναν επιτοπου (φαση δηλαδη ηρθαμε να σας κλεψουμε αλλα αφου ελεγχεις οκ θα βαλουμε κι αλλο),και φυσικα για την ποιοτητα δεν μπορουμε να εχουμε ιδεα. Βαλαμε αυτονομο αεριο και ησυχασαμε,21ος αιωνας πια. 1
haris_216 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 25 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Τουλάχιστον 400 λίτρα νομίζω. Το κοντά είναι σχετικό. Αν έχει παραγγελίες πάει παντού. Δήμο Αθηναίων πάντα έχουν κ γύρω. Εγω αν ήμουν προμηθευτής δεν θα το ήθελα γιατί που ξέρω ότι δουλευει σωστά και δεν τον έχεις πειράξει. Άσε που θέλει κ διακρίβωση κάθε έτος λογικα. it's a two way street
kage Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Βρες οδηγό ή ιδιοκτήτη βυτιοφόρων κ θα παίρνεις με κατω απο ευρώ... 😛 Από κει κ πέρα φτάσαμε 2023 με 1.40ε κ ακομη αρκετοι πληρώνουν βάση μετρητή βυτιοφορου...αυτό + ότι σε πτωχευμενη χωρα πληρώνουμε 24% ΦΠΑ κ εφκ . Το πετρέλαιο ξεφουσκωνει μερικούς πόντους λόγω διαφοράς θερμοκρασίας απο το ανακατεμα παλιου νεου Ο αφροποιητης δεν ξέρω τι ναι μάλλον κάνα διαλύτη θα εννοείς? Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2023 από kage 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, fredd0 είπε σε γενικες γραμμες "ασφαλεστερο" ειναι να παιρνετε απο τις εταιρειες τις ιδιες (shell, elin , eko κλπ) και οχι απο πρατηρια/τυπους με ενα βυτιοφορο που μοιραζουν ΠΘ Επομένως θα μπω σε αυτήν την ιστοσελίδα της Elin και θα παραγγείλω. Πετρέλαιο Θέρμανσης | Ολοκληρωμένος Πάροχος Ενέργειας | ελίν (elin.gr) Άσχημο πάντως ότι όλοι κοιτάνε να σε κλέψουν, θα μου πεις τι περιμένεις από νεοέλληνες. Τόσες απαντήσεις και δεν βρέθηκε ούτε ένας να προτείνει κάποιον τίμιο σε τιμές και κυρίως ποίοτητα.
Amaretos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Εγώ σου είπα πήρα πέρυσι από avin από το site τους δλδ πήρα τηλ και κονονισα και ήταν όλα κομπλε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα