Προς το περιεχόμενο

Κινητό μέχρι 300 € αποκλειστικά από Vodafone. Redmi Note 12 ή Redmi Note 12s ή Poco X5

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Vaguras,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Πρέπει να πάρω εταιρικό τηλέφωνο. Η επιδότηση είναι αυστηρά 300 € και το τηλέφωνο θα έρθει από κεντρικά της vodafone. Έχω καταλήξει στα 3 παρακάτω τηλέφωνα με 8 G RAM. Ποιο από τα δύο προτείνετε

1. Redmi Note 12  (8-256) στα 269 € περίπου 

2. Redmi Note 12s (8-256) στα 299 € περίπου.

Θα μπορούσα να κοιτάξω και το  Poco X5 5G στα 248 (αλλά με 6GB RAM). Kαλό το 5G αλλά εδώ δυστυχώς που μένω δεν υπάρχει κάλυψη ακόμα.

Mην προτείνετε άλλα τηλέφωνα ή άλλες αλυσίδες. Δυστυχώς δεν έχω ούτε τη δυνατότητα επιλογής καταστήματος, ούτε τη δυνατότητα καταβολής επιπλέον ποσού.

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To 12 είναι καλύτερο απο το 12s και ας είναι παλιοτερο μοντέλο το απλο 12. Τώρα το POCO είναι αντίγραφο του νοτε 12 αλλά με διαφορετικό επεξεργαστή, όλα τα υπόλοιπα ίδια. Το Poco έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις (που φυσικά στην πράξη δεν θα δεις διαφορά).

Δες εδώ:

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12063&idPhone2=12218&idPhone3=12092

Επεξ/σία από Vaguras
  • Λύση
Δημοσ.

Αν δεις και τα χαρακτηριστικά στη σύγκριση, το 12 έχει ελαφρώς καλύτερο επεξεργαστή (πιο καινούργιος χρονικά, ανήκει στο low end κομμάτι της αγοράς αλλά είναι γενικά πιο αποδοτικός απο τον G96 του 12S, ο οποίος ανήκει σε Mid range class cpu αλλα και πολύ παλιότερος 12nm αρχιτεκτονική έναντι 6nm).

https://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-4-gen-1-vs-mediatek-helio-g96

To 12άρι έχει πιο μεγάλη και πιο φωτεινή οθόνη ενώ το 12S λίγο καλύτερους φακούς στην κάμερα, αλλά σε αυτό το Price range μάλλον δεν θα καταλάβεις διαφορά αφού το software image processing είναι παρόμοιο και χαμηλού επιπέδου και στα δύο κινητά. Ρίξε μια ματιά στις κριτικές του skroutz για τα δύο μοντέλα, αλλά και στο opinions τμήμα του gsmarena.

Επίσης το 12 είναι 5G, to S όχι, μου άρεσει που στο site της vodafone είναι πιο ακριβό το χειρότερο 12S...

• Thanks 1
Δημοσ.

Πήγα σήμερα σε τοπικό κατάστημα Vodafone.

Εκεί είδα και τα δύο τηλέφωνα Redmi από κοντά (το Poco δεν το είχε) και "έπαιξα" μαζί τους.

Η αλήθεια είναι ότι σαν απλός χρήστης και σαν απλή χρήση δεν κατάλαβα διαφορά. Ωστόσο η οθόνη του απλού 12 μου φάνηκε πολύ καλύτερη στο "μάτι" και πιο φωτεινή.

Δυστυχώς δεν πάω για το 5G αλλά για το 4G καθώς στη περιοχή μας το 5G δεν έχει τόσο μεγάλη κάλυψη ενώ και η χρήση του κινητού δεν δικαιολογεί 5G..

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Δημοσ.

@Vaguras Διευκρίνηση επειδή τώρα το είδα στο GSMarena, εγώ ενδιαφέρομαι για το Xiaomi Redmi Note 12 4G .... όχι το Xiaomi Redmi Note 12 .  Αλλάζει κάτι σε σχέση με το 12S?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...