wasd Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Ανοίγω νέο θέμα καθώς είδα ότι θα παλιά έχουν κλειδώσει. Έχω στραβό διάφραγμα που διαπιστώθηκε από 2 γιατρούς Spoiler Ο ένας μάλιστα με κάμερα καθώς είχα πόνο στα ιγμορεια. αλλά όχι πρόβλημα με την όψη της μύτης. Μου πρότεινε να κάνουμε χειρουργείο στο ντυναν. Ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν πρόσφατες "μαρτυρίες" από όσους το κάνατε και αν θέλετε να αναφέρετε νοσοκομείο και κόστος. Να πω ότι τα λεγόμενα των γιατρών τα επαληθευω με βάση την καθημερινότητα μου καθώς ποτέ δεν έχω αναπνεύσει σωστά από μύτη και πάντα νοιώθω μπουκωμένος. Φανταστείτε ότι όταν κάνω ψεκασμούς με otrivin κτλ και ανοίγει ελάχιστα η μύτη, όταν αναπνέω νοιώθω σαν να μου ανοίχθηκε ένας νέος κόσμος.. Και φυσικά κρατάει λίγα λεπτά. Εάν κάποιος mod κρίνει ότι μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο από τα παλιά posts, παρακαλώ για την βοήθεια του να γίνει μεταφορά.
SnakeMJK Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 από κόστος-νοσοκομεία δεν έχω ιδέα, καθώς το έκανα όταν ήμουν φαντάρος στο 401. Αλλά θα σου πω ότι ήμουν ακριβώς στην ίδια θέση, ουσιαστικά δεν ανέπνεα από τη μύτη, και μετά το χειρουργείο ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος επιτέλους φυσιολογική αναπνοή κλπ. αν είναι νορμάλ κόστος, μην το σκέφτεσαι καν. 1
giorgos_76 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, wasd είπε Καλησπέρα σε όλους. Ανοίγω νέο θέμα καθώς είδα ότι θα παλιά έχουν κλειδώσει. Έχω στραβό διάφραγμα που διαπιστώθηκε από 2 γιατρούς Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ο ένας μάλιστα με κάμερα καθώς είχα πόνο στα ιγμορεια. αλλά όχι πρόβλημα με την όψη της μύτης. Μου πρότεινε να κάνουμε χειρουργείο στο ντυναν. Ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν πρόσφατες "μαρτυρίες" από όσους το κάνατε και αν θέλετε να αναφέρετε νοσοκομείο και κόστος. Να πω ότι τα λεγόμενα των γιατρών τα επαληθευω με βάση την καθημερινότητα μου καθώς ποτέ δεν έχω αναπνεύσει σωστά από μύτη και πάντα νοιώθω μπουκωμένος. Φανταστείτε ότι όταν κάνω ψεκασμούς με otrivin κτλ και ανοίγει ελάχιστα η μύτη, όταν αναπνέω νοιώθω σαν να μου ανοίχθηκε ένας νέος κόσμος.. Και φυσικά κρατάει λίγα λεπτά. Εάν κάποιος mod κρίνει ότι μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο από τα παλιά posts, παρακαλώ για την βοήθεια του να γίνει μεταφορά. Κατ' αρχήν κόψε το Otrivin..Μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά αν το παίρνεις αλόγιστα...Η χρήση του είναι για λίγες μέρες Αν κάνεις διάφραγμα, δες αν χρειάζεται να κάνεις και κόγχες μαζί...το κόστος και για τα 2, κυμαίνονται στα 2500 ευρώ σε έναν καλό γιατρό...Πρόσεξε μόνο ποιόν θα διαλέξεις...Στο λέω ως παθών..Έκανα σε μεγαλογιατρό διάφραγμα και δεν πέτυχε. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2023 από giorgos_76 4
Maurikycli Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Σε εμένα ένας γιατρός έβρισκε θεοστραβο το διάφραγμα χωρίς να σηκωθεί από την καρέκλα και με ρωτούσε ημερομηνίες για χειρουργείο. Ένας άλλος εκτός από την εξέταση με κάμερα μου έβαλε να κάνω αξονική σπλαχνικου κρανίο όπου το διάφραγμα απεικονιστηκε ίσιο. Άντε βγάλε άκρη 1
ekrepali Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Κι εμένα είναι λίγο στραβό το διάγραμμα. Παλιά το χειμώνα θυμάμαι έκανα κατάχρηση σε Vibrosil και Νeo Priphen (έχουν καταργηθεί πλέον στην Ελλάδα), μετά Otrivin... μετά παρακαλούσα το γιατρό να μου γράφει Dexa-Rhina. 😄 Αυτό που βοήθησε απίστευτα είναι που έκοψα το κάπνισμα πριν 10 χρόνια. Εν συνεχεία πήγα σε άλλο ΩΡΛ και μου σύστησε αυτό το Physiomer που ενδείκνεται για παρατεταμένη χρήση. Bάζω 2-3 φορές τη μέρα, και αναπνέω μια χαρά. 1
Maurikycli Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Λ Όντως οι ρινικες πλυσεις είναι το καλύτερο
ekrepali Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 54 minutes ago, Maurikycli said: Λ Όντως οι ρινικες πλυσεις είναι το καλύτερο Για πλύσεις είναι το μεγάλο το μπουκάλι... αυτό το χρησιμοποιώ σπάνια, μόνο όταν είμαι πολύ μπουκωμένος. Για καθημερινή χρήση είναι το spray που ανέφερα πάνω. 1
tzotzo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 4 hours ago, ekrepali said: Κι εμένα είναι λίγο στραβό το διάγραμμα. Παλιά το χειμώνα θυμάμαι έκανα κατάχρηση σε Vibrosil και Νeo Priphen (έχουν καταργηθεί πλέον στην Ελλάδα), μετά Otrivin... μετά παρακαλούσα το γιατρό να μου γράφει Dexa-Rhina. 😄 Αυτό που βοήθησε απίστευτα είναι που έκοψα το κάπνισμα πριν 10 χρόνια. Εν συνεχεία πήγα σε άλλο ΩΡΛ και μου σύστησε αυτό το Physiomer που ενδείκνεται για παρατεταμένη χρήση. Bάζω 2-3 φορές τη μέρα, και αναπνέω μια χαρά. Όλα λάθος. Το vibrosil υπάρχει κανονικά. Είχε και αλοιφή, η οποία καταργήθηκε. Αν βάζεις τρεις φορές την ημέρα physiomer λογικα θες ένα μπουκάλι κάθε 3-4 ημέρες. Πάρα πολλά λεφτα 6 hours ago, wasd said: Καλησπέρα σε όλους. Ανοίγω νέο θέμα καθώς είδα ότι θα παλιά έχουν κλειδώσει. Έχω στραβό διάφραγμα που διαπιστώθηκε από 2 γιατρούς Hide contents Ο ένας μάλιστα με κάμερα καθώς είχα πόνο στα ιγμορεια. αλλά όχι πρόβλημα με την όψη της μύτης. Μου πρότεινε να κάνουμε χειρουργείο στο ντυναν. Ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν πρόσφατες "μαρτυρίες" από όσους το κάνατε και αν θέλετε να αναφέρετε νοσοκομείο και κόστος. Να πω ότι τα λεγόμενα των γιατρών τα επαληθευω με βάση την καθημερινότητα μου καθώς ποτέ δεν έχω αναπνεύσει σωστά από μύτη και πάντα νοιώθω μπουκωμένος. Φανταστείτε ότι όταν κάνω ψεκασμούς με otrivin κτλ και ανοίγει ελάχιστα η μύτη, όταν αναπνέω νοιώθω σαν να μου ανοίχθηκε ένας νέος κόσμος.. Και φυσικά κρατάει λίγα λεπτά. Εάν κάποιος mod κρίνει ότι μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο από τα παλιά posts, παρακαλώ για την βοήθεια του να γίνει μεταφορά. Έκανα αρχές Ιουνίου. Με στρατιωτικό γιατρό σε ιδιωτική κλινική. Δεν πλήρωσα κάτι καθώς είχα ιδιωτική ασφάλιση. Ρώτησα πόσο πάει η ταρίφα αν πας ιδιωτικά μου είπε 1250€. Η αναμονή στο ΝΝΑ είναι 1.5-2 χρόνια. Το Ντυνάν αν δεν κάνω λάθος είναι ημι-δημοσιο. Άλλος άνθρωπος. Δεν ροχαλιζω, τρώω καλύτερα μιλάω καλύτερα. Το ένα ρουθούνι ήταν τελείως κλειστό. 6 hours ago, wasd said: Καλησπέρα σε όλους. Ανοίγω νέο θέμα καθώς είδα ότι θα παλιά έχουν κλειδώσει. Έχω στραβό διάφραγμα που διαπιστώθηκε από 2 γιατρούς Hide contents Ο ένας μάλιστα με κάμερα καθώς είχα πόνο στα ιγμορεια. αλλά όχι πρόβλημα με την όψη της μύτης. Μου πρότεινε να κάνουμε χειρουργείο στο ντυναν. Ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν πρόσφατες "μαρτυρίες" από όσους το κάνατε και αν θέλετε να αναφέρετε νοσοκομείο και κόστος. Να πω ότι τα λεγόμενα των γιατρών τα επαληθευω με βάση την καθημερινότητα μου καθώς ποτέ δεν έχω αναπνεύσει σωστά από μύτη και πάντα νοιώθω μπουκωμένος. Φανταστείτε ότι όταν κάνω ψεκασμούς με otrivin κτλ και ανοίγει ελάχιστα η μύτη, όταν αναπνέω νοιώθω σαν να μου ανοίχθηκε ένας νέος κόσμος.. Και φυσικά κρατάει λίγα λεπτά. Εάν κάποιος mod κρίνει ότι μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο από τα παλιά posts, παρακαλώ για την βοήθεια του να γίνει μεταφορά. Έκανα αρχές Ιουνίου. Με στρατιωτικό γιατρό σε ιδιωτική κλινική. Δεν πλήρωσα κάτι καθώς είχα ιδιωτική ασφάλιση. Ρώτησα πόσο πάει η ταρίφα αν πας ιδιωτικά μου είπε 1250€. Η αναμονή στο ΝΝΑ είναι 1.5-2 χρόνια. Το Ντυνάν αν δεν κάνω λάθος είναι ημι-δημοσιο. Άλλος άνθρωπος. Δεν ροχαλιζω, τρώω καλύτερα μιλάω καλύτερα. Το ένα ρουθούνι ήταν τελείως κλειστό. Το μόνο προϊόν που κάνει δουλειά είναι αυτό. https://www.skroutz.gr/s/8704623/NeilMed-The-Original-Sinus-Rinse-Kit-Systima-Rinikon-Plyseon-60-fakelakia.html Πραγματική πλύση και καθαρισμός της ρινικης κοιλοτητας
wasd Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δεν κάνω κατάχρηση στο otrivin, μόνο οταν έχω γρίπη κτλ το χρησιμοποιώ. Έκλεισα ραντεβού σε ιδιωτική κλινική και εγώ για να γινει το χειρουργείο σε λίγες μέρες. Απο όλους έχω διαβάσει θετικά για την επέμβαση οπότε δεν έχω δεύτερες σκέψεις πλέον. Ελπίζω να θυμηθώ να κάνω ενα update μετά το χειρουργείο για όσους διαβάζουν και θέλουν feedback.
The_Judas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Στις 25/10/2023 στις 11:07 ΜΜ, ekrepali είπε Κι εμένα είναι λίγο στραβό το διάγραμμα. Παλιά το χειμώνα θυμάμαι έκανα κατάχρηση σε Vibrosil και Νeo Priphen (έχουν καταργηθεί πλέον στην Ελλάδα), μετά Otrivin... μετά παρακαλούσα το γιατρό να μου γράφει Dexa-Rhina. 😄 Αυτό που βοήθησε απίστευτα είναι που έκοψα το κάπνισμα πριν 10 χρόνια. Εν συνεχεία πήγα σε άλλο ΩΡΛ και μου σύστησε αυτό το Physiomer που ενδείκνεται για παρατεταμένη χρήση. Bάζω 2-3 φορές τη μέρα, και αναπνέω μια χαρά. και εμένα είναι ελαφρώς στραβό, το ανακάλυψα σε τυχαία επίσκεψη για άλλο λόγο σε ΩΡΛ. Δεν μου είπαν καν να κάνω επέμβαση, Εγώ βάζω το sinomarin που είναι πιο φθηνό! Παρόλα αυτά ακόμη και το ελαφρώς στραβό διάγραγμα ορισμένες φορές είναι ενοχλητικό.
andreas1gr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Εγώ έχω κάνει 2 χειρουργεία και πάλι δεν αναπνέω… Οπότε ψάξε καλά τον χειρουργό που θα σε αναλάβει… 5
wasd Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Επανέρχομαι μετά απο απο 1 περίπου μήνα απο τότε που έκανα το χειρουργείο. Το χειρουργείο έγινε σε ιδιωτικό νοσοκομείο μέσω ιδιωτικής ασφάλειας. Κράτησε περίπου 1 ώρα. Έμεινα μέσα στο νοσοκομείο για 1 βράδυ και μετά πήγα σπίτι. Φυσικά εκείνο το βράδυ δεν κατάφερα να κοιμηθώ καθώς το συναίσθημα μη αναπνοής απο την μύτη με δυσκόλευε. Πριν διαβάσεις παρακάτω να πω πως ο γιατρός με ενημέρωσε οτι επειδή η περίπτωσή μου ήταν πιο "βαριά" δεν ήμουν στον μέσο όρο των επεμβάσεων που κάνει. Αυτό ήταν λόγο οτι έπρεπε να "κόψει" παραπάνω για να κάνει καλή διάνοιξη. Πόνος μετά το χειρουργείο αρκετός. Πολύ αίμα και δυσφορία. Βγαίνοντας απο το χειρουργείο ο γιατρός σου αφήνει μέσα στα ρουθούνια απο 1 πώμα όπως το ονομάζουν. Ουσιαστικά τα ρουθούνια σου είναι βουλωμένα και δεν αναπνέεις καθόλου απο την μύτη. Δεν ξέρω την χρήση τους, πιθανολογώ για να εμποδίζουν την έντονη αιμορραγία. Τα πώματα τα έβγαλα την επόμενη μέρα. Απίστευτα άβολο συναίσθημα όταν τα αφαιρούσε αλλά πόνο δεν ένιωσα απο αυτό. Όταν μου έβγαλε τα πώματα, μου έκανε και ενα ελαφρύ καθαρισμό της μύτης και εκεί είδα τα πρώτα αποτελέσματα καθώς ένιωθα να αναπνέω πολύ παραπάνω απο πρίν. Πολύ ωραίο συναίσθημα. Επιπλέον, εκτός απο τα πώματα, σε κάθε ρουθούνι μου είχε βάλει και απο ένα "στήριγμα" σιλικόνης το οποίο εκτεινόταν σε αρκετό βάθος στο κάθε ρουθούνι. Ουσιαστικά μου κρατούσε το ρουθούνι ανοιχτό πιέζοντας τα τοιχώματα προς τα έξω. Σίγουρα εμπόδιζε σε κάποιο βαθμό την αναπνοή αλλά περνούσε λίγος αέρας. Αμέσως μετά τον καθαρισμό δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά εως καθόλου καθώς υπήρχε αίμα, μύξες και πύον οπότε καταλαβαίνεις.. Με είχε ενημερώσει όμως οτι αυτό θα συνεχίσει για αρκετές μέρες. Σαν "θεραπεία", μου έδωσε σταγόνες otrivin, ενα λάδι σε πηχτή μορφή gel και φυσικά καθαρισμό με ορό σε κάθε ρουθούνι. Αυτά ήθελε να τα κάνω ολα μαζί κάθε μέρα, 4-5 φορές την ημέρα με διάρκεια 20 μέρες. 1 φορά την εβδομάδα πήγαινα στο ιατρείο του και μου έκανε καθαρισμό με ενα μηχάνημα που ρουφάει. Απίστευτα άβολο συναίσθημα καθώς ένιωθα να μου ρουφάει υγρά, μύξες και ότι άλλο υπήρχε εκεί μέσα. Φυσικά μετά απο κάθε καθαρισμό πάλι ένιωθα αναπνοή και ήταν πολύ καλό. Μετά απο 2 εβδομάδες απο το χειρουργείο πήγα και μου έβγαλε τα στηρίγματα σιλικόνης. Δεν πόνεσε αλλά ηταν άβολο καθώς έπρεπε να μου βάλει νυστέρι στην μύτη για να λύσει κάτι ράμματα για να μπορέσουν να βγούν. Δεν ήταν ράμματα στην μύτη αλλά στα ίδια τα στηρίγματα οπότε φυσικά δεν ένιωσα να με κόβει ή κάτι τέτοιο. Η αναπνοή μου άρχισε να λειτουργεί ουσιαστικά περίπου στις 2.5-3 εβδομάδες απο το χειρουργείο που σταμάτησαν τα αίματα και να βουλώνει έντονα η μύτη απο αυτά τα υγρά. Νιώθω πολύ καλύτερα απο πριν. Νιώθω περισσότερο αέρα να εισέρχεται. Το πρόβλημα με το ένα ρουθούνι ανα φορά νιώθω σαν να το έχω ακόμα. Ίσως είναι και ψυχολογικό αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι οτι πλέον αναπνέω ΚΑΙ απο τα 2, απλά έχω την αίσθηση μιας ελαφριάς μειωμένης ροής αέρα απο το ένα ρουθούνι την φορά. Ακόμα νιώθω οτι έχω "πράγματα" στην μύτη και οταν την φυσάω βγάζω βλέννες σε σκούρο χρώμα και σίγουρα δεν είμαι στο 100% ακόμα της αποθεραπείας. Έχω ενα ακόμα καθαρισμό σε λίγες μέρες και ελπίζει οτι θα είναι ο τελευταίος όπως μου είπε. Ακόμα βάζω το λάδι και κάνω καθαρισμό με ορό. Το otrivin το σταμάτησα στις 2.5-3 εβδομάδες και απο αυτό το σημείο ο γιατρός μου έδωσε το ελεύθερο να μπορώ να φυσάω την μύτη μου κανονικά. Εως τότε, ο μόνος καθαρισμός που γινόταν ήταν απο την πίεση του φυσιολογικού ορού. Προσπάθησα να είμαι οσο πιο αναλυτικός και ειλικρινής. Φυσικά όπως σου είπα παραθέτω το πως το βίωσα εγώ. Ο μέσος όρος των ανθρώπων που διάβασα στο insomnia αλλά και ρώτησα στο περιβάλλον μου, μου είπαν οτι η περίπτωσή τους ήταν πιο ελαφριά και το πέρασαν πιο αναίμακτα. Σημαντικό tip. Είναι βέβαιο οτι θα σου έρθει να φτερνιστείς όλες αυτές τις ημέρες. Αν φτερνιστείς με ανοιχτό το στόμα, δεν πονάς καθόλου. Αν είσαι σε φάση που έχεις διαπιστωθεί με πρόβλημα και σκέφτεσαι να το κάνεις, κάντο. Το μετά είναι πολύ καλύτερο. Μην σε ανησυχεί η ταλαιπωρία που μπορεί να υπάρξει. Όποιος πόνος μπορεί να υπάρξει είναι σε ανεκτά επίπεδα. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Ελπίζω να βοήθησα. 8 3
geomrk Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Στις 16/12/2023 στις 11:16 ΠΜ, wasd είπε Επανέρχομαι μετά απο απο 1 περίπου μήνα απο τότε που έκανα το χειρουργείο. Το χειρουργείο έγινε σε ιδιωτικό νοσοκομείο μέσω ιδιωτικής ασφάλειας. Κράτησε περίπου 1 ώρα. Έμεινα μέσα στο νοσοκομείο για 1 βράδυ και μετά πήγα σπίτι. Φυσικά εκείνο το βράδυ δεν κατάφερα να κοιμηθώ καθώς το συναίσθημα μη αναπνοής απο την μύτη με δυσκόλευε. Πριν διαβάσεις παρακάτω να πω πως ο γιατρός με ενημέρωσε οτι επειδή η περίπτωσή μου ήταν πιο "βαριά" δεν ήμουν στον μέσο όρο των επεμβάσεων που κάνει. Αυτό ήταν λόγο οτι έπρεπε να "κόψει" παραπάνω για να κάνει καλή διάνοιξη. Πόνος μετά το χειρουργείο αρκετός. Πολύ αίμα και δυσφορία. Βγαίνοντας απο το χειρουργείο ο γιατρός σου αφήνει μέσα στα ρουθούνια απο 1 πώμα όπως το ονομάζουν. Ουσιαστικά τα ρουθούνια σου είναι βουλωμένα και δεν αναπνέεις καθόλου απο την μύτη. Δεν ξέρω την χρήση τους, πιθανολογώ για να εμποδίζουν την έντονη αιμορραγία. Τα πώματα τα έβγαλα την επόμενη μέρα. Απίστευτα άβολο συναίσθημα όταν τα αφαιρούσε αλλά πόνο δεν ένιωσα απο αυτό. Όταν μου έβγαλε τα πώματα, μου έκανε και ενα ελαφρύ καθαρισμό της μύτης και εκεί είδα τα πρώτα αποτελέσματα καθώς ένιωθα να αναπνέω πολύ παραπάνω απο πρίν. Πολύ ωραίο συναίσθημα. Επιπλέον, εκτός απο τα πώματα, σε κάθε ρουθούνι μου είχε βάλει και απο ένα "στήριγμα" σιλικόνης το οποίο εκτεινόταν σε αρκετό βάθος στο κάθε ρουθούνι. Ουσιαστικά μου κρατούσε το ρουθούνι ανοιχτό πιέζοντας τα τοιχώματα προς τα έξω. Σίγουρα εμπόδιζε σε κάποιο βαθμό την αναπνοή αλλά περνούσε λίγος αέρας. Αμέσως μετά τον καθαρισμό δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά εως καθόλου καθώς υπήρχε αίμα, μύξες και πύον οπότε καταλαβαίνεις.. Με είχε ενημερώσει όμως οτι αυτό θα συνεχίσει για αρκετές μέρες. Σαν "θεραπεία", μου έδωσε σταγόνες otrivin, ενα λάδι σε πηχτή μορφή gel και φυσικά καθαρισμό με ορό σε κάθε ρουθούνι. Αυτά ήθελε να τα κάνω ολα μαζί κάθε μέρα, 4-5 φορές την ημέρα με διάρκεια 20 μέρες. 1 φορά την εβδομάδα πήγαινα στο ιατρείο του και μου έκανε καθαρισμό με ενα μηχάνημα που ρουφάει. Απίστευτα άβολο συναίσθημα καθώς ένιωθα να μου ρουφάει υγρά, μύξες και ότι άλλο υπήρχε εκεί μέσα. Φυσικά μετά απο κάθε καθαρισμό πάλι ένιωθα αναπνοή και ήταν πολύ καλό. Μετά απο 2 εβδομάδες απο το χειρουργείο πήγα και μου έβγαλε τα στηρίγματα σιλικόνης. Δεν πόνεσε αλλά ηταν άβολο καθώς έπρεπε να μου βάλει νυστέρι στην μύτη για να λύσει κάτι ράμματα για να μπορέσουν να βγούν. Δεν ήταν ράμματα στην μύτη αλλά στα ίδια τα στηρίγματα οπότε φυσικά δεν ένιωσα να με κόβει ή κάτι τέτοιο. Η αναπνοή μου άρχισε να λειτουργεί ουσιαστικά περίπου στις 2.5-3 εβδομάδες απο το χειρουργείο που σταμάτησαν τα αίματα και να βουλώνει έντονα η μύτη απο αυτά τα υγρά. Νιώθω πολύ καλύτερα απο πριν. Νιώθω περισσότερο αέρα να εισέρχεται. Το πρόβλημα με το ένα ρουθούνι ανα φορά νιώθω σαν να το έχω ακόμα. Ίσως είναι και ψυχολογικό αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι οτι πλέον αναπνέω ΚΑΙ απο τα 2, απλά έχω την αίσθηση μιας ελαφριάς μειωμένης ροής αέρα απο το ένα ρουθούνι την φορά. Ακόμα νιώθω οτι έχω "πράγματα" στην μύτη και οταν την φυσάω βγάζω βλέννες σε σκούρο χρώμα και σίγουρα δεν είμαι στο 100% ακόμα της αποθεραπείας. Έχω ενα ακόμα καθαρισμό σε λίγες μέρες και ελπίζει οτι θα είναι ο τελευταίος όπως μου είπε. Ακόμα βάζω το λάδι και κάνω καθαρισμό με ορό. Το otrivin το σταμάτησα στις 2.5-3 εβδομάδες και απο αυτό το σημείο ο γιατρός μου έδωσε το ελεύθερο να μπορώ να φυσάω την μύτη μου κανονικά. Εως τότε, ο μόνος καθαρισμός που γινόταν ήταν απο την πίεση του φυσιολογικού ορού. Προσπάθησα να είμαι οσο πιο αναλυτικός και ειλικρινής. Φυσικά όπως σου είπα παραθέτω το πως το βίωσα εγώ. Ο μέσος όρος των ανθρώπων που διάβασα στο insomnia αλλά και ρώτησα στο περιβάλλον μου, μου είπαν οτι η περίπτωσή τους ήταν πιο ελαφριά και το πέρασαν πιο αναίμακτα. Σημαντικό tip. Είναι βέβαιο οτι θα σου έρθει να φτερνιστείς όλες αυτές τις ημέρες. Αν φτερνιστείς με ανοιχτό το στόμα, δεν πονάς καθόλου. Αν είσαι σε φάση που έχεις διαπιστωθεί με πρόβλημα και σκέφτεσαι να το κάνεις, κάντο. Το μετά είναι πολύ καλύτερο. Μην σε ανησυχεί η ταλαιπωρία που μπορεί να υπάρξει. Όποιος πόνος μπορεί να υπάρξει είναι σε ανεκτά επίπεδα. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Ελπίζω να βοήθησα. Με βοηθησες παρα πολυ φιλε μου και ευχομαι να εισαι τελεια,τωρα 1 μηνα αργοτερα.Πήγα σε έναν ΩΡΛ χθες γιατι χρονια εχω και εγω ενα θεματακι με το ενα ρουθουνι παντα βουλωμενο,η κατα πολυ βουλωμενο και λεω επιτελους ηρθε η ωρα να το κοιταξω. μου ειπε με μια ματια εσωτερικη οτι εχω αρκετο στραβο διαφραγμα και οτι δεν ειναι "ευκολη"περιπτωση,μου εγραψε επισης αξονικη τομογραφια σπλαχνικου κρανιου για να εχουμε και εικονα. Ωστοσο θα παρω και 2η γνωμη. Θελω αρχικα αμα μπορεις το ονομα του γιατρου που σε ανελαβε και 2ον ειχα την ιδεα οτι οι ιδιωτικες ασφαλειες δεν καλυπτουν την συγκεκριμενη εγχειριση, επειδη εχω και εγω ιδιωτικη ασφαλεια, θα ηθελα να μου πεις περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με αυτο μπας και γλυτωσουμε τιποτα 1
bblov Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Στις 16/12/2023 στις 11:16 ΠΜ, wasd είπε Επανέρχομαι μετά απο απο 1 περίπου μήνα απο τότε που έκανα το χειρουργείο. Το χειρουργείο έγινε σε ιδιωτικό νοσοκομείο μέσω ιδιωτικής ασφάλειας. Κράτησε περίπου 1 ώρα. Έμεινα μέσα στο νοσοκομείο για 1 βράδυ και μετά πήγα σπίτι. Φυσικά εκείνο το βράδυ δεν κατάφερα να κοιμηθώ καθώς το συναίσθημα μη αναπνοής απο την μύτη με δυσκόλευε. Πριν διαβάσεις παρακάτω να πω πως ο γιατρός με ενημέρωσε οτι επειδή η περίπτωσή μου ήταν πιο "βαριά" δεν ήμουν στον μέσο όρο των επεμβάσεων που κάνει. Αυτό ήταν λόγο οτι έπρεπε να "κόψει" παραπάνω για να κάνει καλή διάνοιξη. Πόνος μετά το χειρουργείο αρκετός. Πολύ αίμα και δυσφορία. Βγαίνοντας απο το χειρουργείο ο γιατρός σου αφήνει μέσα στα ρουθούνια απο 1 πώμα όπως το ονομάζουν. Ουσιαστικά τα ρουθούνια σου είναι βουλωμένα και δεν αναπνέεις καθόλου απο την μύτη. Δεν ξέρω την χρήση τους, πιθανολογώ για να εμποδίζουν την έντονη αιμορραγία. Τα πώματα τα έβγαλα την επόμενη μέρα. Απίστευτα άβολο συναίσθημα όταν τα αφαιρούσε αλλά πόνο δεν ένιωσα απο αυτό. Όταν μου έβγαλε τα πώματα, μου έκανε και ενα ελαφρύ καθαρισμό της μύτης και εκεί είδα τα πρώτα αποτελέσματα καθώς ένιωθα να αναπνέω πολύ παραπάνω απο πρίν. Πολύ ωραίο συναίσθημα. Επιπλέον, εκτός απο τα πώματα, σε κάθε ρουθούνι μου είχε βάλει και απο ένα "στήριγμα" σιλικόνης το οποίο εκτεινόταν σε αρκετό βάθος στο κάθε ρουθούνι. Ουσιαστικά μου κρατούσε το ρουθούνι ανοιχτό πιέζοντας τα τοιχώματα προς τα έξω. Σίγουρα εμπόδιζε σε κάποιο βαθμό την αναπνοή αλλά περνούσε λίγος αέρας. Αμέσως μετά τον καθαρισμό δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά εως καθόλου καθώς υπήρχε αίμα, μύξες και πύον οπότε καταλαβαίνεις.. Με είχε ενημερώσει όμως οτι αυτό θα συνεχίσει για αρκετές μέρες. Σαν "θεραπεία", μου έδωσε σταγόνες otrivin, ενα λάδι σε πηχτή μορφή gel και φυσικά καθαρισμό με ορό σε κάθε ρουθούνι. Αυτά ήθελε να τα κάνω ολα μαζί κάθε μέρα, 4-5 φορές την ημέρα με διάρκεια 20 μέρες. 1 φορά την εβδομάδα πήγαινα στο ιατρείο του και μου έκανε καθαρισμό με ενα μηχάνημα που ρουφάει. Απίστευτα άβολο συναίσθημα καθώς ένιωθα να μου ρουφάει υγρά, μύξες και ότι άλλο υπήρχε εκεί μέσα. Φυσικά μετά απο κάθε καθαρισμό πάλι ένιωθα αναπνοή και ήταν πολύ καλό. Μετά απο 2 εβδομάδες απο το χειρουργείο πήγα και μου έβγαλε τα στηρίγματα σιλικόνης. Δεν πόνεσε αλλά ηταν άβολο καθώς έπρεπε να μου βάλει νυστέρι στην μύτη για να λύσει κάτι ράμματα για να μπορέσουν να βγούν. Δεν ήταν ράμματα στην μύτη αλλά στα ίδια τα στηρίγματα οπότε φυσικά δεν ένιωσα να με κόβει ή κάτι τέτοιο. Η αναπνοή μου άρχισε να λειτουργεί ουσιαστικά περίπου στις 2.5-3 εβδομάδες απο το χειρουργείο που σταμάτησαν τα αίματα και να βουλώνει έντονα η μύτη απο αυτά τα υγρά. Νιώθω πολύ καλύτερα απο πριν. Νιώθω περισσότερο αέρα να εισέρχεται. Το πρόβλημα με το ένα ρουθούνι ανα φορά νιώθω σαν να το έχω ακόμα. Ίσως είναι και ψυχολογικό αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι οτι πλέον αναπνέω ΚΑΙ απο τα 2, απλά έχω την αίσθηση μιας ελαφριάς μειωμένης ροής αέρα απο το ένα ρουθούνι την φορά. Ακόμα νιώθω οτι έχω "πράγματα" στην μύτη και οταν την φυσάω βγάζω βλέννες σε σκούρο χρώμα και σίγουρα δεν είμαι στο 100% ακόμα της αποθεραπείας. Έχω ενα ακόμα καθαρισμό σε λίγες μέρες και ελπίζει οτι θα είναι ο τελευταίος όπως μου είπε. Ακόμα βάζω το λάδι και κάνω καθαρισμό με ορό. Το otrivin το σταμάτησα στις 2.5-3 εβδομάδες και απο αυτό το σημείο ο γιατρός μου έδωσε το ελεύθερο να μπορώ να φυσάω την μύτη μου κανονικά. Εως τότε, ο μόνος καθαρισμός που γινόταν ήταν απο την πίεση του φυσιολογικού ορού. Προσπάθησα να είμαι οσο πιο αναλυτικός και ειλικρινής. Φυσικά όπως σου είπα παραθέτω το πως το βίωσα εγώ. Ο μέσος όρος των ανθρώπων που διάβασα στο insomnia αλλά και ρώτησα στο περιβάλλον μου, μου είπαν οτι η περίπτωσή τους ήταν πιο ελαφριά και το πέρασαν πιο αναίμακτα. Σημαντικό tip. Είναι βέβαιο οτι θα σου έρθει να φτερνιστείς όλες αυτές τις ημέρες. Αν φτερνιστείς με ανοιχτό το στόμα, δεν πονάς καθόλου. Αν είσαι σε φάση που έχεις διαπιστωθεί με πρόβλημα και σκέφτεσαι να το κάνεις, κάντο. Το μετά είναι πολύ καλύτερο. Μην σε ανησυχεί η ταλαιπωρία που μπορεί να υπάρξει. Όποιος πόνος μπορεί να υπάρξει είναι σε ανεκτά επίπεδα. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Ελπίζω να βοήθησα. Πώς είσαι φίλε μου μετά από τόσο καιρό; Άξιζε η επέμβαση που έκανες; Αναπνέεις κανονικά τώρα;
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 εχω κανει διαφραγμα και αξιζε με τα 1000 On 22/07/2024 at 21:02, bblov said: Πώς είσαι φίλε μου μετά από τόσο καιρό; Άξιζε η επέμβαση που έκανες; Αναπνέεις κανονικά τώρα; 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις