The_Judas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Κάπου άκουσα ότι χρειάζεται πιστοποιητικό στεγανοτητας για την εδα. ισχύει αυτό; Παίρνουμε ειδοποιήση ή πρέπει να το ελέγχουμε μόνοι μας;
alejsalonica Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Κάθε 4 χρόνια (κατοικίες) είναι υποχρέωση σου να κάνεις επανέλεγχο στεγανότητας του δικτύου Φ.Α. Του αγωγού της εσωτερικής εγκατάστασης, όχι του λέβητα. 1
korakios Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 23 ώρες πριν, The_Judas είπε Κάπου άκουσα ότι χρειάζεται πιστοποιητικό στεγανοτητας για την εδα. ισχύει αυτό; Παίρνουμε ειδοποιήση ή πρέπει να το ελέγχουμε μόνοι μας; παίρνεις ειδοποίηση και την αγνοείς 😛 αφορά για τυχών διαρροές σε όλη την εγκατάσταση (αερίου , όχι νερών) το πολύ-πολύ αν σε ζαλίσουν αρκετά κάνε μια τη 12ετία σε συνδυασμό με προσφορά για τυπικό σέρβις κάτι αντίστοιχο της ΥΔΕ είναι @The_Judas υπόψιν , ρισκάρεις με τυχών διακοπή , δλδ αν θέλει η ΕΔΑ κόβει την παροχή , μη σε πάρω στο λαιμό μου 1
alejsalonica Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, korakios είπε παίρνεις ειδοποίηση και την αγνοείς 😛 αφορά για τυχών διαρροές σε όλη την εγκατάσταση (αερίου , όχι νερών) το πολύ-πολύ αν σε ζαλίσουν αρκετά κάνε μια τη 12ετία σε συνδυασμό με προσφορά για τυπικό σέρβις κάτι αντίστοιχο της ΥΔΕ είναι @The_Judas υπόψιν , ρισκάρεις με τυχών διακοπή , δλδ αν θέλει η ΕΔΑ κόβει την παροχή , μη σε πάρω στο λαιμό μου Τυπικό δεν είναι, υπάρχει ένα ποσοστό εγκαταστάσεων που εντοπίζονται μικρές διαρροές στο δίκτυο. Καλό είναι στην 4ετια να κάνουν όλοι. Να την κάνουν όμως όπως πρέπει όχι από το τηλέφωνο… 1
tzitzikas2 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 25/10/2023 στις 8:28 ΜΜ, The_Judas είπε Κάπου άκουσα ότι χρειάζεται πιστοποιητικό στεγανοτητας για την εδα. ισχύει αυτό; Παίρνουμε ειδοποιήση ή πρέπει να το ελέγχουμε μόνοι μας; καλημέρα, επειδή επαγγελματικά ασχολούμαι με το φυσικό αέριο (μηχανικός) κάθε 4 έτη σύμφωνα με τον Τεχνικό κανονισμό εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500 mbar Υ.Α. Δ3/Α/οικ. 6598/2012 (ΦΕΚ 976/Β` 28.3.2012) παράγραφος 12.4 θα πρέπει στις εσωτερικές εγκαταστάσεις να γίνεται επανέλεγχος στεγανότητας. Οι συνήθεις μέθοδοι είναι: 1) να πρεσαριστεί η γραμμή με αέρα π.χ στα 110mbar και με κατάλληλο μανόμετρο να γίνει έλεγχος 2) με την πίεση που έχει το αέριο μέσα (πίεση λειτουργίας) και με μανόμετρο ή ακόμα και με αφρίζον μέσο φυσικά αφού κλεισθεί η αρχική βάνα Στην συνέχεια αδειοδοτημένος εγκαταστάτης που θα επιλέξεις να κάνει την διαδικασία (π.χ Διπλ. ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος μηχανικός, πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε., εργοδηγός υδραυλικός) να εκδόσει το σχετικό πιστοποιητικό επανελέγχου. Δεν μπορείς να το κάνεις εσύ φυσικά εκτός αν έχεις κάποια ειδικότητα απο τα παραπάνω και επίσης δεν μπορεί να γίνει παρατηρώντας απλά τον μετρητή αν γυρίζει. Το πιστοποιητικό αυτό δεν είναι απαίτηση της ΕΔΑ, το ζητά η νομοθεσία. Στις 26/10/2023 στις 7:49 ΜΜ, korakios είπε παίρνεις ειδοποίηση και την αγνοείς 😛 αφορά για τυχών διαρροές σε όλη την εγκατάσταση (αερίου , όχι νερών) το πολύ-πολύ αν σε ζαλίσουν αρκετά κάνε μια τη 12ετία σε συνδυασμό με προσφορά για τυπικό σέρβις κάτι αντίστοιχο της ΥΔΕ είναι @The_Judas υπόψιν , ρισκάρεις με τυχών διακοπή , δλδ αν θέλει η ΕΔΑ κόβει την παροχή , μη σε πάρω στο λαιμό μου Τεχνικός κανονισμό εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500 mbar Υ.Α. Δ3/Α/οικ. 6598/2012 (ΦΕΚ 976/Β` 28.3.2012) παράγραφος 12.4 Στις 26/10/2023 στις 10:08 ΜΜ, alejsalonica είπε Τυπικό δεν είναι, υπάρχει ένα ποσοστό εγκαταστάσεων που εντοπίζονται μικρές διαρροές στο δίκτυο. Καλό είναι στην 4ετια να κάνουν όλοι. Να την κάνουν όμως όπως πρέπει όχι από το τηλέφωνο… Υποχρεωτικό είναι, απλά δεν γίνεται έλεγχος σε όλους. Θεσσαλονίκη ελέγχουν δειγματοληπτικά και αν δεν το προσκομίσεις κάποια στιγμή σου σφραγίζουν τον μετρητή. Εγώ ως μηχανικός έχω εκτελέσει αρκετούς τέτοιους επανελέγχους και έχω εντοπίσει διαρροές (μικρό ποσοστό, αλλά έχω βρει αρκετές), ειδικά στην σύνδεση του μετρητή με το σπυράλ της εσωτερικής εγκατάστασης, που αφορά την εγκατάσταση του καταναλωτή. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από tzitzikas2 1
alejsalonica Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το υποχρεωτικό θεωρώ ότι το γνωρίζουν μιας και η ΔΕΔΑ πλέον στις επιστολές της ενημερώνει σχετικά με την νομοθεσία. το ουσιαστικό τονίζω. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2023 από alejsalonica
tzitzikas2 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 12 ώρες πριν, alejsalonica είπε Το υποχρεωτικό θεωρώ ότι το γνωρίζουν μιας και η ΔΕΔΑ πλέον στις επιστολές της ενημερώνει σχετικά με την νομοθεσία. το ουσιαστικό τονίζω. Και ουσιαστικά χρειάζεται. Πολλοί από τους εύκαμπτους συνδέσμους τους υποτίθεται inox που βάζουμε.μετα τον μετρητή και εντός του ερμαριου του μετρητή, λόγω κακής στεγανοποίησης στα σημεία που έχουμε.τρυπησει το ερμάριο για να.μπει.και να βγει ο αγωγός αερίου και λόγω εισερχομένων νερών, υγρασίας κτλ, σκουριάζουν και κάποια στιγμή μπορεί να τρυπήσουν. Αλλά έχει τύχει και γαλβανιζε εξαρτήματα όπως γωνίες της γραμμής αερίου της εσωτερικής εγκατάστασης, λόγω εκ κατασκευής ατελειών να ραγισουν και να βγάλουν διαρροή.
johnnyman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Καλημέρα παιδιά. Σήμερα ήρθε αυτό το μνμ στο viber. Τι ακριβώς ειναι αυτό? Έχει έρθει σε κανέναν άλλο? Το σπίτι το νοικιάζω. Είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη? Μένω Θεσσαλονίκη συκιές.
LuNaTiC Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Σορρυ ίσως για το άκυρο...δεν έχω βρει παρόμοιο thread με την αναζήτηση που έκανα... Πόσο κοστίζουν περίπου οι 25κιλες φιάλες προπάνιου για λέβητα υγραερίου που έχω βάλει πρόσφατα... Είναι οι πιο συμφέρουσες ή έχω και άλλες επιλογές? (δεν έχω δεξαμενή) Επίσης έχω δεί κάποιες που είναι ιδιαιτέρως πιο ακριβές... ποιες οι διαφορές τους?
hp8 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Πόσο κοστίζουν περίπου οι 25κιλες φιάλες προπάνιου για λέβητα υγραερίου όσο τις πουλάει το κατάστημα που θα τις αγοράσεις 3 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Είναι οι πιο συμφέρουσες ή έχω και άλλες επιλογές? (δεν έχω δεξαμενή) σε σύγκριση με τι ? 3 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Επίσης έχω δεί κάποιες που είναι ιδιαιτέρως πιο ακριβές... ποιες οι διαφορές τους? εσύ τις είδες εσύ θα έπρεπε να είδες αν έχουν και ποιες διαφορές
LuNaTiC Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, hp8 είπε όσο τις πουλάει το κατάστημα που θα τις αγοράσεις σε σύγκριση με τι ? εσύ τις είδες εσύ θα έπρεπε να είδες αν έχουν και ποιες διαφορές αδερφέ μου αν δεν γνωρίζεις δεν είναι υποχρεωτικό να απαντήσεις, μην αγχώνεσαι τσάμπα δεν έγινε κάτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα