SciManiac Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω ένα μικρό γραφείο με υπολογιστή στο δωμάτιό μου, το οποίο λόγω της διάταξης των επίπλων αναγκαστικά τοποθετήθηκε ακριβώς δίπλα σε καλοριφέρ (το καλοριφέρ είναι στα δεξιά του γραφείου, σε απόσταση μικρότερη από 10 εκατοστά). Το έστησα μέσα στο καλοκαίρι οπότε μέχρι τώρα δεν είχα θέμα, ωστόσο επειδή σιγά σιγά θα αρχίσουν τα καλά κρύα και θα πρέπει να το ανάβω, με προβληματίζει το ότι θα είμαι τόσο κοντά στο καλοριφέρ, τόσο εγώ όσο και οι συσκευές μου. Πιστεύετε θα είναι μεγάλο πρόβλημα / κίνδυνος για τις συσκευές (την οθόνη κυρίως που είναι αρκετά κοντά); Αν τελικά αποδειχθεί πρόβλημα έχω 3 επιλογές: 1) Κλείνω το καλοριφέρ οπότε θα έχει κρύο στο δωμάτιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, 2) Τοποθετώ το γραφείο στη μέση του δωματίου που θα είναι άσχημο, 3) Μετακινώ το γραφείο σε εντελώς άλλο δωμάτιο, ως έσχατη λύση. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2023 από SciManiac
zygorito Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Και εμένα το γραφείο μου είναι 10 εκατοστά απο το καλοριφέρ (το πλαί του) χρόνια τώρα. Σαν έπιπλο ή σαν συσκευές δεν είχα ποτέ θέμα (ούτε με το παλιό γραφείο, ούτε με το sit stand τώρα). Απλά καμιά φορά όταν με ενοχλούσε οτι ήμουν στους 60 πόντους από το καλοριφέρ απλά κατέβαζα το θερμοστάτη του σώματος (έχει από το 1-8) στο 5-6. Η αλήθεια είναι οτι κοντά στο καλοριφέρ την αισθάνεσαι μια έντονη ζέστη =D. 1
korakios Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 δεν παθαίνουν τίποτα οι συσκευές , αρκεί να μην είναι δεξιά , δίπλα δηλαδή στο καλοριφέρ αν έχεις πύργο και αναγκαστικά είναι δεξιά απο τη μέσα πλευρά του γραφείου , πάρε κανα μονωτικό φελιζόλ και βάλτο στην εξωτερική δεξιά πλευρά του γραφείου α, το νου σου μην αφήνεις πράγματα πάνω στο καλοριφέρ 1
SciManiac Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα τα αφήσω έτσι όπως είναι και θα δω πώς θα πάει, ήθελα ωστόσο ένα αρχικό feedback μην τυχόν παραήταν ριψοκίνδυνο.
csontheline Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Μπορεί να βάλεις μία ανακλαστική επιφάνεια (πχ αυτήν) για να προστατέψεις και το γραφείο και τις συσκευές. Υπόψιν ότι τα περισσότερα έπιπλα που είναι από πεπιεσμένα υλικά, δένουν τα υλικά με τοξικές κόλλες και η ζέστη διευκολύνει την διαφυγή στο περιβάλλον, άρα στον αέρα που αναπνέεις. Οι κατασκευαστές τους δίνουν οδηγίες για τις αποστάσεις από πηγές θερμότητας. Αν είναι μασίφ ξύλο, είσαι οκ. 1
Doc_Chaos_81 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Το δικό μου Desktop ειναι σχεδόν κολλητά με το καλοριφέρ.. Δεν Υπάρχει θέμα εδώ και πολλά χρόνια.
klainmaingr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Τα γραφεία μου είναι και ήταν πάντα δίπλα στο καλοριφέρ. Γενικά δεν προτείνεται να έχεις τη μονάδα σου δίπλα στο σώμα, για προφανείς λόγους. Η οθόνη φαντάζομαι δεν είναι κολλητά εφόσον παραδοσιακά είναι στη μέση του γραφείου (όσο μικρό και να είναι). Οπότε και αυτό ΟΚ. Αν μονάδα και Οθόνη δεν ακουμπάνε στο σώμα και είναι σε μία λογική απόσταση, δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Εγώ βλέπω τώρα η άκρη της οθόνης μου είναι 10 εκατοστά απο το σώμα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Σώμα είναι, δεν είναι τζάκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα