Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι απαραίτητο να βάζουμε αλάτι/λαμπρυντικό στο πλυντήριο όταν χρησιμοποιούμε τις all in one ταμπλέτες;

Για πλυντήριο που έχει πολύ καιρό να χρησιμοποιηθεί τι να κάνω πριν από την πλύση;  Να το βάλω στο πιο ζεστό πρόγραμμα να δουλέψει; Με ταμπλέτα ή χωρίς;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Χωρις καποια επιστημονικη βαση, σου λεω απλα τι θα εκανα εγω.
Αλατι βαζω παντα, οποτε θα εβαζα αλατι.
Τελος απλα θα εβαζα ενα πλυντηριο κανονικα με ταμπλετα και πιατα και ας εχει περασει καιρος απο την τελευταια φορα.

Δημοσ.

βαζε εξτρα αλάτι, κακο δεν κανεις. 

Εγώ θα πασπάλιζα όλο το εσωτερικό του με σόδα μαγειρική, ένα μικρό πλαστικό ποτηράκι γεμάτο ξύδι σε όρθια θέση μέσα στον πάνω κάδο και θα έβαζα ένα πρόγραμμα στο πιο ζεστό νερό. άδειο κατα τα άλλα. Να καθαρίσει και να απολυμανθεί πριν βάλεις τα πιάτα μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

Για καθάρισμα, όχι στη μαγειρική σόδα. Ναι μεν καθαρίζει αλλά μπορεί και να σου βουλώσει τους ψεκαστήρες.

Ξύδι ναι, γέμισε μια κούπα και βαλ'την ορθια. Αλλά λευκό ξύδι. Το κανονικό ξύδι μπορεί να σου κάνει ζημιά στα λάστιχα.

Για αλάτι πάρε Mr Grand 2ευρώ τα 2 κιλά απ'το Μασούτη. Το χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια, δεν έχω στίγματα στα ποτήρια. Αν έχεις σκληρό νερό στη πόλη σου, πρέπει να ρυθμίσεις το αλάτι στη 4η ή και στη 5η σκάλα, διάβασε το manual πώς μπαίνεις στις ρυθμίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Να προσέχεις το αλάτι.

Είναι αιτία κακού να τρυπήσει η λαμαρίνα του πλυντηρίου σου..

Θα του κάνει τρύπες σε στυλ κεφάλι βελόνας και θα τρέχει νερά το πλυντήριο πιάτων

Το κόλπο αν το τρυπήσει θα στο πω μετά 

Δημοσ.

Εξαρτάται από το νερό σου. Αν είναι αρκετά ή πολύ σκληρό, το αλάτι που έχουν οι ταμπλέτες δεν επαρκεί. Το ίδιο ισχύει και για το λαμπρυντικό. Καμιά φορά γράφουν ακόμα και οι συσκευασίες τι πρέπει να κάνεις ανάλογα με το νερό της περιοχής (αν όχι, θα βρεις στοιχεία στα site των εταιρειών των ταμπλετών που δουλεύεις), ενώ επιπλέον τα λίγο πιο καινούρια πλυντήρια, είναι ρυθμιζόμενα ως προς την κατανάλωση αλατιού - λαμπρυντικού. 

Δημοσ.
20 hours ago, The_Judas said:

Είναι απαραίτητο να βάζουμε αλάτι/λαμπρυντικό στο πλυντήριο όταν χρησιμοποιούμε τις all in one ταμπλέτες;

Για πλυντήριο που έχει πολύ καιρό να χρησιμοποιηθεί τι να κάνω πριν από την πλύση;  Να το βάλω στο πιο ζεστό πρόγραμμα να δουλέψει; Με ταμπλέτα ή χωρίς;

Γνωρίζεις την σκληρότητα νερού της πόλης σου ??

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, tounion είπε

Γνωρίζεις την σκληρότητα νερού της πόλης σου ??

γύρω στους 15 βαθμους διαβάζω στο ίντερνετ (λίγο σκληρό).

Δημοσ.
Just now, The_Judas said:

γύρω στους 15 βαθμους διαβάζω στο ίντερνετ (λίγο σκληρό).

Τότε καλό είναι να βάζεις και επιπλέον αλάτι.. 

Δημοσ.

Ένα 45άρι Whirlpool που έχω βγάζει ενδείξεις για συμπλήρωση αλατιού και λαμπρυντικού.

Θεωρούσα ότι τα περισσότερα είναι έτσι τα τελευταία χρόνια επειδή το δικό μου δεν είναι και κανά ακριβό.

Δημοσ.
11 hours ago, sugarvele said:

Να προσέχεις το αλάτι.

Είναι αιτία κακού να τρυπήσει η λαμαρίνα του πλυντηρίου σου..

Θα του κάνει τρύπες σε στυλ κεφάλι βελόνας και θα τρέχει νερά το πλυντήριο πιάτων

Το κόλπο αν το τρυπήσει θα στο πω μετά 

Μερικα εχουν ρυθμιση αναλογα τη σκληροτητα του νερου. Αυτο που λες λογικα ειναι αν γινει υπερβολη τοτε διαβρωνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...