Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 25/10/2023 στις 12:24 ΜΜ, kaykis27 είπε

Καλημέρα, έχω μια απορία - ερώτηση. Πως οι ασφαλιστικές εταιρίες καθορίζουν την αξία του κάθε οχήματος για να βγάλουν το ποσό κάλυψης σε περίπτωση κλοπής πχ..;
Έχω συμβόλαιο αυτή τη στιγμή με αξία 8.100 ευρώ και σε site που κοιτάω το βγάζουν με οριο το πολυ 4.100. Σε γραφείο μου είπαν για 5.500 ανώτερο.
Εν τω μεταξύ αντίστοιχο όχημα στο car.gr πωλείται το πιο φθηνό στα 10.500 ευρώ (με τα διπλάσια χιλιομετρα απο το δικό μου) .Μέχρι και στο  autotriti που κοίταξα ,για άλλη έκδοση(πιο απλή απο την δική μου) το δίνει για 6.900ευρώ..
Τι γίνεται; γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει;

υ.γ αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα ,παρακαλώ να συγχωνευτεί

Autotriti οι τιμες που δινει αναγνωριζεται απο ασφαλιστικες κ δικαστηρια επομενος ειναι η σωστη τιμη

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Στις 25/10/2023 στις 4:01 ΜΜ, tuning123 είπε

Να απευθυνθείς σε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, να σε κατευθύνει και να σε ασφαλίσει σωστά.

Οι ασφαλίσεις μέσω internet είναι αρπακωλιάρικες τζαμαπτζίδικες επιλογές που μακροπρόθεσμα τις πληρώνεις ακριβά.

Αν τοποθετηθείς σε "σωστή" εταιρεία και γίνει προασφαλιστικός του οχήματος σου, θα μπεί η αξία αφενός που θες και αφετέρου που κρίνει η εταιρεία ΑΦΟΥ το δει.

Σωστα. Εχω ασφαλισμενες Brembo 6 πιστονες, τουρμπινες και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις!

Στις 25/10/2023 στις 4:06 ΜΜ, kaykis27 είπε

να σου πω την αλήθεια όλα τα χρόνια σε γραφείο παω..δεν μου άρεσε η ίδεα του ιντερνετ ,άπλα μπήκα και είδα τις ίδιες καλύψεις με διαφορά ένα 30-40άρι κάτω συγκριτικά με το συμβόλαιο που έχω τώρα και που συνεχώς λίγο-λίγο αυξάνεται..
θα παω πάλι βέβαια στο γραφείο πριν λήξη το συμβόλαιο να δω τι παίζει

Λαθος σου.

Στις 25/10/2023 στις 4:14 ΜΜ, tuning123 είπε

αναλόγως για το ύψος της υπερασφάλισης.

Το χιλιάρικο δεν θεωρείται, τώρα αν μιλάμε πχ για 3000+ έχει μια κάποια λογική αυτό που λες..

Στις 25/10/2023 στις 4:19 ΜΜ, alexzorb είπε

και απο συχνές ερωτήσεις στο pricefox.gr:

Τι είναι η υπερασφάλιση και η υπασφάλιση;

Υπερασφάλιση έχουμε στην περίπτωση που η ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος είναι μεγαλύτερη της τρέχουσας εμπορικής.

Υπασφάλιση έχουμε στην περίπτωση που ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος είναι μικρότερη της τρέχουσας εμπορικής.

Για παράδειγμα ας υποθέσουμε όχημα με τρέχουσα εμπορική αξία 8000€.

Αν είναι ασφαλισμένο για 12000€, τότε έχει υπερασφάλιση. Σε περίπτωση ολικής κλοπής, η αποζημίωση είναι 8000€. Ωστόσο τα ασφάλιστρα που θα πληρώνεις μέχρι τότε θα είναι υπολογισμένα σύμφωνα με την αρχικά δηλωμένη αξία (12000€).

Αν είναι ασφαλισμένο για 6000€, τότε έχει υπασφάλιση. Σε περίπτωση ολικής κλοπής, η αποζημίωση είναι 6000€ αντί για 8000€ που είναι η αξία του αυτοκινήτου. Άρα παίρνεις μικρότερη αποζημίωση απ’ όση θα μπορούσες.

Σωστά σε γενικές γραμμες.

Στις 25/10/2023 στις 4:21 ΜΜ, Joshua21 είπε

Μια και ανέφερες το συγκεκριμένο, δες και αυτό από το ίδιο site:

Τι γίνεται σε περίπτωση υπερασφάλισης ή υπασφάλισης στην ασφάλεια Πυρός Κλοπής;

Στην περίπτωση της ασφάλειας Πυρός Κλοπής, αν δηλώσεις αξία αυτοκινήτου μεγαλύτερη ή μικρότερη της τρέχουσας αξίας θα έχεις κάνει υπερασφάλιση ή υπασφάλιση. Υπερασφάλιση είναι όταν η αξία που δήλωσες είναι μεγαλύτερη από την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου σου και υπασφάλιση, όταν είναι χαμηλότερη. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, η ασφαλιστική θα αφαιρέσει το ποσοστό υπερασφάλισης ή υποασφάλισης από την πραγματική αξία του αμαξιού. Άρα, αν η πραγματική αξία του οχήματος σου είναι 16.000 € κι εσύ το υπερασφαλίσεις στα 20.000 €, το ποσοστό υπερασφάλισης είναι 25% (4.000 €). Σε περίπτωση λοιπόν ολικής κλοπής ή καταστροφής από πυρκαγιά, θα αποζημιωθείς για 12.000 €. Στην περίπτωση όμως που το υπασφαλίσεις στα 12.000 €, το ποσοστό της υπασφάλισης είναι 25% (4.000€). Θα αποζημιωθείς σύμφωνα με το ποσό της αξίας που δήλωσες, μείον το ποσοστό της υπασφάλισης δηλαδή με 8.000 €.

https://www.pricefox.gr/ασφάλεια-αυτοκινήτου/πυρός-κλοπής/

Σε ασφαλιστικά προιοντα που μπορει να εχει σημασια η υπερασφαλιση, γινεται αυξηση στην αποζημίωση, κατα του ποσου της υπερασφαλισης σε μερική ζημιά αλλα ειναι κατι εντελώς ασχετο με το θεμα συζήτησης και συμβαίνει σπάνια.

Οι συμπληρωματικες καλυψεις στα ασφαλιστηρια αυτοκινητου εμπεριεχουν την λέξη "εως".

Το οχημα που εχει αξια 10.000 και το εχεις ασφαλισμενο για 20.000, οταν γινει η ολικη ζημια θα παρεις 10.000€.
Το οχημα που εχει αξια 10.000 και το εχεις ασφαλισμενο για 5000, οταν γινει η ολική ζημια θα πάρεις 5000€.

Αν εχεις πολυ γατα ασφαλιστη γνώστη, θα σας πω οτι ακομα και εξωδικαστικα -παντα με σοβαρες ασφαλιστικές εταιρίες-, στις παρουσες συνθήκες που εχει συμβει κατι πρωτοφανες, οπως το να ανεβαινουν οι τιμές των μεταχειρισμένων, θα σου πω ότι μπορει η αξια του οχηματος να ειναι 10.000€ χτες (πριν γίνει η ζημια) να το έχεις ασφαλισμενο για 5000€ λόγω της αυτοματης απομειωσης της αξιας απο οταν το πηρες καινουργιο, να γίνει η ζημια και να πάρεις 10.000€. Την χτεσινή πραγματικη αξια του δηλαδή. (2 τέτοιες περιπτωσεις), πληρωνοντας εκ των υστερων την διαφορά των ασφαλίστρων για αυτά τα χρόνια.

Αν εισαι ασφαλισμενος στην Αλεπου βεβαια... θα πληρωνεις για 20.000€ και θα παρεις 3 ! :D 

Στις 28/10/2023 στις 1:42 ΜΜ, Lakistri είπε

Autotriti οι τιμες που δινει αναγνωριζεται απο ασφαλιστικες κ δικαστηρια επομενος ειναι η σωστη τιμη

Δεν υπαρχει το autotriti πια. Ειναι ανυπαρκτο. Κανεις δεν του δινει σημασία.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Πάντως στο δικό μας που με χτυπήσανε από πίσω πολύ άσχημα στο τέρμα της Αττικής οδού, σε σχέση με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου, το ποσό που μου προτάθηκε ήταν το μισό και επέμειναν να το φτιάξουν γιατί τα λεφτά που θα έπαιρνα δεν θα έφταναν για να αγοράσω ούτε παπάκι. Και εννοείται ότι έβαλαν ιμιτασιόν ανταλλακτικά γιατί είχε περάσει τη δεκαετία το αυτοκίνητο. Και στη δική μου περίπτωση, η τιμή αναφοράς ήταν η τιμή στο Autotriti. Από εκεί και πέρα επιλέγεις αν θα πας δικαστικά και θα είσαι χωρίς αυτοκίνητο, ή λες ναι και το φτιάχνουν για να μπορείς να εξυπηρετηθείς. Όμως είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί αυτομάτως χάνεται όλη η αξία του αυτοκινήτου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...