Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω μια απορία - ερώτηση. Πως οι ασφαλιστικές εταιρίες καθορίζουν την αξία του κάθε οχήματος για να βγάλουν το ποσό κάλυψης σε περίπτωση κλοπής πχ..;
Έχω συμβόλαιο αυτή τη στιγμή με αξία 8.100 ευρώ και σε site που κοιτάω το βγάζουν με οριο το πολυ 4.100. Σε γραφείο μου είπαν για 5.500 ανώτερο.
Εν τω μεταξύ αντίστοιχο όχημα στο car.gr πωλείται το πιο φθηνό στα 10.500 ευρώ (με τα διπλάσια χιλιομετρα απο το δικό μου) .Μέχρι και στο  autotriti που κοίταξα ,για άλλη έκδοση(πιο απλή απο την δική μου) το δίνει για 6.900ευρώ..
Τι γίνεται; γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει;

υ.γ αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα ,παρακαλώ να συγχωνευτεί

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δυστυχως αυτα κανουν οι ασφαλιστικες

Honda CRV του 2008 με 120.000 χλμ μονο που πουλιεται απο 10-13000 μου το εχουν ασφαλισει σε anytime μονο για 7600

Και οι αλλες που ρωτησα στα ιδια πλαισια ειναι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Δυστυχως αυτα κανουν οι ασφαλιστικες

Honda CRV του 2008 με 120.000 χλμ μονο που πουλιεται απο 10-13000 μου το εχουν ασφαλισει σε anytime μονο για 7600

Και οι αλλες που ρωτησα στα ιδια πλαισια ειναι

δεν υποτίθεται ότι η αξία του οχήματος υπολογίζεται βάση της τιμής που έχει το όχημα ,πριν γίνει η ζημιά (πχ κλοπή) ; δηλάδη αν θέλω να πουλήσω αύριο το όχημα μου ,θα το δώσω 4.000 αφου πίανει 10.000;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kaykis27 είπε

δεν υποτίθεται ότι η αξία του οχήματος υπολογίζεται βάση της τιμής που έχει το όχημα ,πριν γίνει η ζημιά (πχ κλοπή) ; δηλάδη αν θέλω να πουλήσω αύριο το όχημα μου ,θα το δώσω 4.000 αφου πίανει 10.000;

Υποτιθεται  ναι αλλα σε αμαξια ειδικα καποιων  ετων δεν το δεχοντε οι ασφαλιστικες 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Υποτιθεται  ναι αλλα σε αμαξια ειδικα καποιων  ετων δεν το δεχοντε οι ασφαλιστικες 

σε site οπως insurancemarket κλπ σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις την τιμή και σου βγάζει κανονικά να κάνεις συμβόλαιο..θα το πάρουν σαν υπερασφάλιση αν βάλω εγώ 8.000 πχ ;

Δημοσ.
Just now, kaykis27 said:

σε site οπως insurancemarket κλπ σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις την τιμή και σου βγάζει κανονικά να κάνεις συμβόλαιο..θα το πάρουν σαν υπερασφάλιση αν βάλω εγώ 8.000 πχ ;

Έχω την εντύπωση πως οσα και να βάλεις (και προφανώς θα πληρώσεις παραπάνω) αν έρθει η στιγμή να σε αποζημιώσει η ασφαλιστική θα κοιτάξει την αξία όπως αυτή την υπολογίζει (και νομίζω σου επιστρέφει το ασφάλιστρο της διαφοράς).

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Έχω την εντύπωση πως οσα και να βάλεις (και προφανώς θα πληρώσεις παραπάνω) αν έρθει η στιγμή να σε αποζημιώσει η ασφαλιστική θα κοιτάξει την αξία όπως αυτή την υπολογίζει (και νομίζω σου επιστρέφει το ασφάλιστρο της διαφοράς).

Έτσι ακριβώς δυστυχώς 

Δημοσ.
4 minutes ago, VonLoutsos said:

Αν έρθει η στιγμή να σε αποζημιώσει η ασφαλιστική θα κοιτάξει τη τιμή που πουλιέται αυτή την στιγμή στο car κλπ site (ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό, έτος και κινητήρα κοιτάνε) κι αν είναι μικρότερη η τιμή από το ασφάλιστρο σου δίνουν όσο πουλιέται. Αν είναι μεγαλύτερη σου δίνουν έως ότι λέει το ασφάλιστρο.

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Γενικά σε καμία απολύτως περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να αποζημιώσει ασφαλιστικη στην πραγματική εμπορική αξία που έχει ένα αυτοκίνητο. 

Λίγο ή πολύ θα υπάρχει χασούρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Sablj είπε

Αν έρθει η στιγμή να σε αποζημιώσει η ασφαλιστική θα κοιτάξει τη τιμή που πουλιέται αυτή την στιγμή στο car κλπ site (ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό, έτος και κινητήρα κοιτάνε) κι αν είναι μικρότερη η τιμή από το ασφάλιστρο σου δίνουν όσο πουλιέται. Αν είναι μεγαλύτερη σου δίνουν έως ότι λέει το ασφάλιστρο.

δηλαδή για να καταλάβω, αν το ασφαλίσω με 4.000 ευρω και μου το κλέψουν(χτύπα ξύλο) θα μου δώσουν 10.000 που πωλείται σήμερα ; (αντε έστω και 8000 και 9000)

Επεξ/σία από kaykis27
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kaykis27 είπε

δηλαδή για να καταλάβω, αν το ασφαλίσω με 4.000 ευρω και μου το κλέψουν(χτύπα ξύλο) θα μου δώσουν 10.000 που πωλείται σήμερα ; (αντε έστω και 8000 και 9000)

Οχι, αυτο θα λειτουργησει μονο αναποδα. Αν το εχουνα σφαλισει για 10.000 και δουν οτι πωλειται λιγοτερο, θα προσπαθησουν να δωσουν τα λιγοτερα.

Στο δικο σου παραδειγμα πληρωνες για 4.000, 4.000 θα παρεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό που δεν καταβαίνω είναι..Μπορώ εγώ να βάλω σαν αξία (στο insurancemarket) τα 8500 που θεωρώ σωστή τιμή ; ή αν γίνει η στραβή θα γυρισουν και θα μου πουν ''παρε τώρα 4000 ,έμεις τόσο το κοστολογούμε και λάθος έκανες που το εβαλες για 8500'' ;  Δεδομένου πάντα οτι οι τιμες για το ίδιο αμάξι ειναι απο 10.000 και πάνω..

Επεξ/σία από kaykis27
Δημοσ.

Συνηθως το car. gr παιρνουν ως οδηγο 

Εξαιρουνται οι ακραιες τιμες δηλαδη καποιος που πουλαει πολυ φτηνα ή πολυ ακριβα

Δημοσ.
3 minutes ago, SabotazNic said:

Οχι, αυτο θα λειτουργησει μονο αναποδα. Αν το εχουνα σφαλισει για 10.000 και δουν οτι πωλειται λιγοτερο, θα προσπαθησουν να δωσουν τα λιγοτερα.

Στο δικο σου παραδειγμα πληρωνες για 4.000, 4.000 θα παρεις.

Ούτε καν...

Η ασφαλιζόμενη αξία απλά είναι το ποσό βάσης για τους υπολογισμούς, τόσο στην περίπτωση υπερασφάλισης όσο και στην περίπτωση υπασφάλισης θα αποζημιωθεί σύμφωνα με ο ποσό της αξίας που δήλωσε μείον το ποσοστό της υπερασφάλισης ή υπασφάλισης αντίστοιχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Συνηθως το car. gr παιρνουν ως οδηγο 

Εξαιρουνται οι ακραιες τιμες δηλαδη καποιος που πουλαει πολυ φτηνα ή πολυ ακριβα

Δεν ισχύει... Ψάξε για Honda CRV του 2008 με 120000 χλμ κι αν βρεις με 7600 που το έχουν ασφαλίσει μου λες. Εκτός και έχει ζημιά ή πάρα πάρα πολλά χλμ 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...