thanasis00 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα, έχω στα πλάνα να στήσω ένα sffpc, υπάρχουν ήδη το κουτί NR200P, τροφοδοτικό corsair 650W gold, m2 και ssd. Ψάχνω στην ουσία CPU, MB, 32gb RAM και CPU cooler, άντε και κανά ανεμιστηράκι αν χωράει. Η χρήση θα είναι περιστασιακό gaming και surfing. Από κάρτα γραφικών υπάρχει μια RX 580 8GB, και μπορεί του χρόνου να αγοραστεί νέα μέχρι 300-350 ευρώ, δηλαδή κάτι παρόμοιο με 6600ΧΤ. Budget για τα παραπάνω μέχρι 600 ευρώ. Θα προτιμούσα να έχει integrated graphics η cpu, γιατί η rx580 έχει κλείσει ήδη 4ετία, και δε ξέρω πόσο ακόμα θα τα βγάλει πέρα. Να σημειώσω ότι θα εγκατασταθεί linux, οπότε δεν χρειάζονται ειδικά προγράμματα και γνώσεις υπάρχουν. Είναι λίγο δύσκολη εξίσωση, λόγω μεγέθους κουτιού, οπότε ψάχνω μόνο M-ITX μητρικές. Το ίδιο και για cpu cooler, να είναι μέχρι 155mm ύψος. Να σημειώσω ότι δε πρόκειται να το αναβαθμίσω πέρα από τη κάρτα γραφικών, μιας και δε θα παίζω ΑΑΑ games τόσο, λόγω Xbox Series X, αλλά μια στο τόσο που κάτι μπορεί να βρω σε προσφορά στο pc φθηνότερα, να το πάρω και να το παίξω εκεί, γι αυτό και η σκέψη για αναβάθμιση της κάρτας. Κλείνω προς AMD 7600x, με Gigabyte A620I AX και Kingston Fury Beast RGB 32GB DDR5 6000 KF560C36BBEA-32, αν κατάλαβα καλά υπάρχει συμβατότητα ram με mb. Αυτά βγαίνουν περίπου 600 ευρώ άμεσα διαθέσιμα, αλλά μπορώ να περιμένω τις παραγγελίες για να τα πάρω σε χαμηλότερη τιμή. Μένει μετά το cpu cooler αλλά εκεί θέλει ψάξιμο λόγω μεγέθους. Υπάρχει και η εναλλακτική σε 5700g και κάποια ΑΜ4 μητρική και DDR4 ram, το οποίο βγαίνει και φθηνότερα γύρω στα 500 όλα μαζί, αλλά δε ξέρω σε λίγα χρόνια πως θα τα πηγαίνει. Σε intel δεν έχω κοιτάξει και πολλά, ίσως θα μπορούσα να πάω και σε 13600k, και με αντίστοιχη mb και DDR4 ram να βγω πάλι στο 600ρικο, συν το cpu cooler. Καταλαβαίνω πως ό,τι και να πάρω τώρα θα είναι bottleneck η rx580, αλλά ψάχνω να δω και την ιδανική λύση για τη μελλοντική 6600xt ή ίσως κάτι καλύτερο αν παίζει σε παρόμοια λεφτά τότε. Δεν υπάρχει μεγάλη βιασύνη γενικά, αλλά μέχρι τέλους του έτους θα ήθελα να είναι στημένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Πολλά τα χρήματα διαφορά για νέα γενιά, με κάρτες αυτού του επιπέδου (εννοώ και 6600xt) δεν νομίζω ότι αξίζει. Μπορεί να ρίξεις την διαφορά χρημάτων σε κάποια πιο ουσιαστική αλλαγή hardware. 5600, 5700x οι τοπ επιλογές, καλύτερα όχι apu για gaming. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Πολλά τα χρήματα διαφορά για νέα γενιά, με κάρτες αυτού του επιπέδου (εννοώ και 6600xt) δεν νομίζω ότι αξίζει. Μπορεί να ρίξεις την διαφορά χρημάτων σε κάποια πιο ουσιαστική αλλαγή hardware. 5600, 5700x οι τοπ επιλογές, καλύτερα όχι apu για gaming. Καλημέρα, APU με ενδιαφέρει μόνο σε μεταβατικό στάδιο που δεν έχω προσωρινά κάρτα γραφικών. Οπότε ίσως δεν αξίζει η νέα γενιά για τέτοια κάρτα ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα