Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nvidia και AMD φέρονται να αναπτύσσουν αμφότερες επεξεργαστές βασισμένους στην ARM αρχιτεκτονική, οι οποίοι προορίζονται για συστήματα με Windows και τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2025.

Εάν οι πληροφορίες του Reuters επαληθευτούν, η είσοδος των δύο κορυφαίων εταιρειών στο χώρο των ARM SoC για Windows PC’s θα αποτελέσει μια σημαντική επέκταση της πρωτοβουλίας Windows on Arm της Microsoft. 

Επί του παρόντος, η Qualcomm παραμένει ο αποκλειστικός συνεργάτης της Microsoft για συσκευές Windows που τροφοδοτούνται με Arm επεξεργαστές, όπως το Surface Pro X, χωρίς κάποια όμως εμπορική επιτυχία. Η είσοδος όμως της Nvidia και της AMD αναμένεται να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα. Η Nvidia έχει προηγούμενη εμπειρία σε συσκευές Arm Windows, καθώς είχε συνεργαστεί με τη Microsoft πάνω στο αποτυχημένο Surface RT. Από τότε όμως δεν έχουμε δει κάποια αντίστοιχη υλοποίηση της εταιρείας (κυρίως Tegra SoC) να τρέχει Windows. 

Η συμμετοχή της AMD στην προώθηση των συστημάτων Windows με επεξεργαστή που βασίζεται σε ARM αρχιτεκτονική, δημιουργεί άλλον έναν ανερχόμενο μεγάλο παίχτη για την κυριαρχία της Intel στην x86 αρχιτεκτονική. Με τα M1 και M2 SoC της Apple που βασίζονται στο Arm και ξεπερνούν τους φορητούς υπολογιστές της Intel στο συνδυασμό επιδόσεων και αυτονομίας, ο πρόσθετος ανταγωνισμός μπορεί να απειλήσει περαιτέρω το προπύργιο της Intel.

Η ίδια η Microsoft φημολογείται ότι σχεδιάζει δικά της Arm τσιπ για servers και συσκευές Surface, χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική εξέλιξη μέχρι στιγμής. Η εταιρεία συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια με την Qualcomm στα custom (ARM) τσιπ SQ1 και SQ2 για το Surface Pro X και με την AMD σε μια custom CPU Ryzen για το Surface Laptop 3.

Το γεγονός ότι η Nvidia και η AMD στοχεύουν επίσης σε συσκευές Arm για Windows προσθέτει λάδι στη φωτιά που ωθεί στην υιοθέτηση της αρχιτεκτονικής για υπολογιστές. Και οι δύο εταιρείες, διαθέτουν τεράστια τεχνογνωσία σε ότι αφορά τις GPU , κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει νέες δυνατότητες.

Ο ανταγωνισμός αυξάνει επίσης την πίεση στην Intel που καλείται να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στους πρόσφατους επεξεργαστές της, ταυτόχρονα με καλύτερηι ενεργειακή απόδοση. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η επερχόμενη σειρά Meteor Lake της στοχεύει να αμφισβητήσει το πυρίτιο της Apple.

Ενώ στην αγορά δεν βρίσκουμε παρά μόνο ελάχιστα συστήματα που να βασίζονται στα  Windows on Arm , η Qualcomm παραμένει αισιόδοξη, προτείνοντας το επόμενο Snapdragon SoC, την ίδια ώρα που Nvidia και AMD φέρονται να σχεδιάζουν την είσοδό τους στο  χώρο. 

Η επιτυχία θα εξαρτηθεί τελικά από το αν τα συστήματα που τελικώς κυκλοφορήσουν, θα διαθέτουν όχι μόνο επιδόσεις εφάμιλλες των Intel/AMD προτάσεων στην x86 αρχιτεκτονική, αλλά κυρίως μεγάλη αυτονομία. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Το πρόβλημα είναι στο software, όχι στην αρχιτεκτονική του επεξεργαστή. 

Τι πρόβλημα υπάρχει στο software;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Το πρόβλημα είναι στο software, όχι στην αρχιτεκτονική του επεξεργαστή. 

Ακριβώς αυτό φίλε μου, όσο η MS δεν θεωρεί αντίπαλο την Apple και τα Linux, μην περιμένουμε να δούμε σοβαρή προσπάθεια από μεριά της…

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μου φαίνεται απίστευτο μια εταιρία σαν την Microsoft να μην έχει βγάλει τόσα χρόνια τη δική της Rosetta να τρέχουν όλες οι εφαρμογές Windows x86 σε ARM σαν native

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοί δεν θα το θυμούνται, κάποιοι νέοι δεν θα το ξέρουν, αλλά τα Windows NT από τα οποία προέρχονται τα σύγχρονα Windows, την δεκαετία του 90 τρέχανε και σε άλλους επεξεργαστές κυρίως τον Alpha της DEC (digital equipment corp), ο οποίος ήταν αρχιτεκτονικής RISC. Αυτό επειδή μεγάλο μέρος των μηχανικών των ΝΤ ήταν πρώην μηχανικοί της DEC, τους οποίους άρπαξε η Microsoft για να φτιάξουν το λειτουργικό. Μάλιστα τα ΝΤ αρχιτεκτονικά ήταν πολύ κοντά στο λειτουργικό OpenVMS της DEC γιατί ήταν οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα αναπτύξαν και τα δυο. Με έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, η Microsoft πλήρωσε την DEC για την σχεδόν αντιγραφή, για πατέντες και προστασία από μηνύσεις με το αντάλλαγμα να τρέχουν τα Windows NT και στον DEC Alpha, όπως και έγινε για κάποια χρόνια. Μάλιστα και η Apple πριν αποφασίσει να αγοράσει την Next και το λειτουργικό της, που έγινε rebranch σε macOS X, ηταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Microsoft για τα NT (με mac gui), απλά γιατί τα Windows NT υποστηρίζανε και τον Powerpc, την τότε CPU των Mac.

Οπότε η Microsoft εξαρχής είχε τα Windows να τρέχουν και σε άλλους RISC επεξεργαστές και είχε υποσχεθεί και άλλες cpu, αλλά κάποια στιγμή έκανε την κακή κίνηση για οικονομικούς λόγους να παρατήσει την υποστήριξη σε άλλες αρχιτεκτονικές.  
 

Επεξ/σία από edonald52
  • Like 16
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, MetroStar said:

Μου φαίνεται απίστευτο μια εταιρία σαν την Microsoft να μην έχει βγάλει τόσα χρόνια τη δική της Rosetta να τρέχουν όλες οι εφαρμογές Windows x86 σε ARM σαν native

  
θα γινοταν μπαχαλο κυριως με τους drivers αν εκανε κατι τετοιο σε ευρεια κλιμακα οπως εγινε η μεταβαση λειτουργικου απο 32 σε 64bit και ειδικα σε αδυναμες συσκευες οπως ειναι οι περισοτεροι arm, η Rosetta ειναι απλα ενα εργαλειο για να μη σκοτωσεις το software που ειναι δεμενο με παλιο/ασυμβατο hardware, δεν λυνει κανενα ουσιαστικο προβλημα, οτι χτιστει πανω σε αυτη τη λογικη μονο εξτρα προβληματα θα δημιουργει.

Η MS δεν ειναι χαζη, θα φτιαξει πρωτα τα δικα της (σωστα αυτη τη φορα οχι οπως τα windows phone)  Surface tablets/υβριδικα laptops με τους αντιστοιχους M1/Μ2 κλπ arm/intel επεξεργαστες και μετα θα δωσει τα specs και τα licence και σε τριτους κατασκευαστες, ηδη τα υπαρχοντα Surface με Intel επεξεργαστες σπερνουν..
 

2 hours ago, AtiX said:

Ακριβώς αυτό φίλε μου, όσο η MS δεν θεωρεί αντίπαλο την Apple και τα Linux, μην περιμένουμε να δούμε σοβαρή προσπάθεια από μεριά της…

 

ο παγκοσμιος τζιρος των laptop , tablet και φορητων συσκευων γενικοτερα δεν εχει καμια σχεση με το ενα laptop που βγαζει σε 3 μεγεθη η Apple καθε χρονο και το ανυπαρκτο linux στον εμπορικο τομεα, δεν περιμενει να ανταγωνιστει αυτους αλλα την καλυτερη εκδοχη των ηδη υπαρχοντων συσκευων

το τελευταιο διαστημα εχω παρατηρησει σημαντικη πτωση τιμων σε παλια nuc 8ης-10ης γενιας ενοψει των νεων δυνατοτητων arrow/meteor lake που ειναι μονο η αρχη, επαναλαμβανω οτι το να προσθετεις απλα πυρηνες στους desktop ειναι το μονο ευκολο, αλλα δεν ειναι μονο αυτοι στην αγορα, και η ενεργειακη αποδοση ειναι πλεον το κλειδι σε καθε κλιμακα (εφοσον δεν προκειται να δουμε μελλοντικα καποια επανασταση στις μπαταριες που ακομα κι αν υπαρξει αυτη θα ενσωματωθει απο ολους αρα το θεμα power efficiency θα παραμενει ανοιχτο και ανταγωνιστικο)

2 hours ago, Tlykog said:

Το πρόβλημα είναι στο software, όχι στην αρχιτεκτονική του επεξεργαστή. 


οχι φιλε μου, οταν βλεπω οτι κανω εξισου καλα τη δουλεια μου σε ενα Surface Laptop που καιει 17-22Watt ενω ο 13600K με το καλημερα που σκασει μυτη στο desktop τρωει 85Watt υπαρχει θεμα, την ιδια στιγμη το nuc που εχω στο σαλονι καιει μολις 12-14 Watt παιζοντας ταινιες και 2W οταν μπαινει σε sleep mode, και το καλυτερο ειναι οτι υπαρχουν τεραστια περιθωρια βελτιωσης της ενεργειακης αποδοσης παντου.

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αναμενόμενη κίνηση από την Nvidia. Άλλωστε η Nvidia δουλεύει με ARM SOCs εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Το να δημιουργήσει και για την αγορά των laptops και desktops, αγορές που επίσης τις ξέρει, δεν είναι παράξενο, μάλλον αναμενόμενο. Βασικά ίσως και να άργησε ολίγον, περιμένοντας πρώτα να δει αν θα καταφέρει να βουτήξει την ARM. Δεν τα κατάφερε, συνεχίζει υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η AMD πάλι ψαχνόταν με ARM based Opterons πριν γίνει πρόεδρος η Su. Απλά με περιορισμένα οικονομικά τότε και το ένα πόδι της AMD στον τάφο, η Su έκοψε κάποια projects. Το ένα ήταν αυτό, το άλλο ήταν η πλατφόρμα ΑΜ1.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, john_ είπε

Τι πρόβλημα υπάρχει στο software;

Δεν υπάρχει.
Δεν υπάρχει κάποιο compatibility layer για να μπορούν να τρέχουν σωστα οι x86 εφαρμογές σε arm επεξεργαστές στα windows. Κάτι σαν το Rosetta της Apple. Έχει βρει κάποιες λύσεις, αλλά έχουν θέματα.

Όποτε, ακόμα και αν κυκλοφορήσει κορυφαίο hardware, έχει μικρή χρηστικότητα.

18 ώρες πριν, Odyss3us είπε

  
οχι φιλε μου, οταν βλεπω οτι κανω εξισου καλα τη δουλεια μου σε ενα Surface Laptop που καιει 17-22Watt ενω ο 13600K με το καλημερα που σκασει μυτη στο desktop τρωει 85Watt υπαρχει θεμα, την ιδια στιγμη το nuc που εχω στο σαλονι καιει μολις 12-14 Watt παιζοντας ταινιες και 2W οταν μπαινει σε sleep mode, και το καλυτερο ειναι οτι υπαρχουν τεραστια περιθωρια βελτιωσης της ενεργειακης αποδοσης παντου.

Το όχι που έγραψες που κολλάει;

Συμφωνουμε. Είπα ότι το πρόβλημα στα Windows είναι το software, δηλαδή η απουσία σωστού compatibility layer για x86 επεξεργαστές (software), όχι το hardware. Σε τι οφελεί ένα πολύ καλό arm SOC, όταν δε μπορεί να τρέξει μόνο μια χούφτα προγράμματα και τίποτε άλλο;

Αν και σε αυτό που γράφεις δε συμφωνώ 100%. Όταν μιλάμε για πρίζα είναι μικρή η διαφορά στην Ελλάδα η καταναλωση τέτοιου είδους παίζει πολύ μικρό ρόλο. Το σημαντικότερο είναι ότι τα arm SOC τρέχουν σε full επιδόσεις με μπαταρία, ζεσταίνονται λιγότερο και η μπαταρία κρατάει περισσότερο. Σε πρίζα θα προτιμούσα να καταναλώνουν κανονικά Watts, αντίστοιχα με x86, αλλά με καλύτερες επιδόσεις από x86, πχ περισσότεροι πυρήνες.

Σε δουλειά γραφείου ένας σύγχρονο mobile x86 επεξεργαστής καταναλώνει πολύ λιγο. Το surface laptop που αναφέρεις x86 cpu έχει.

18 ώρες πριν, Odyss3us είπε

  
θα γινοταν μπαχαλο κυριως με τους drivers αν εκανε κατι τετοιο σε ευρεια κλιμακα οπως εγινε η μεταβαση λειτουργικου απο 32 σε 64bit και ειδικα σε αδυναμες συσκευες οπως ειναι οι περισοτεροι arm, η Rosetta ειναι απλα ενα εργαλειο για να μη σκοτωσεις το software που ειναι δεμενο με παλιο/ασυμβατο hardware, δεν λυνει κανενα ουσιαστικο προβλημα, οτι χτιστει πανω σε αυτη τη λογικη μονο εξτρα προβληματα θα δημιουργει.

Έχω macbook m1 δε βλέπω προβλήματα.

Το θέμα στα Windows είναι ότι αυτό το "για να μη σκοτωσεις το software που ειναι δεμενο με παλιο/ασυμβατο hardware" είναι δεκάδες εκατομμύρια εφαρμογές.

Επιπλέον, ποιο "παλιό hardware" για τα Windows μιλάμε. Θα υπάρχουν και θα λειτουργούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ νέοι επεξεργαστές x86 και arm. Λύνει το βασικότατο πρόβλημα ασυμβατότητας διαφορετικών hardware που υποστηρίζει το λειτουργικό.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, edonald52 είπε

Πολλοί δεν θα το θυμούνται, κάποιοι νέοι δεν θα το ξέρουν, αλλά τα Windows NT από τα οποία προέρχονται τα σύγχρονα Windows, την δεκαετία του 90 τρέχανε και σε άλλους επεξεργαστές κυρίως τον Alpha της DEC (digital equipment corp), ο οποίος ήταν αρχιτεκτονικής RISC. Αυτό επειδή μεγάλο μέρος των μηχανικών των ΝΤ ήταν πρώην μηχανικοί της DEC, τους οποίους άρπαξε η Microsoft για να φτιάξουν το λειτουργικό. Μάλιστα τα ΝΤ αρχιτεκτονικά ήταν πολύ κοντά στο λειτουργικό OpenVMS της DEC γιατί ήταν οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα αναπτύξαν και τα δυο. Με έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, η Microsoft πλήρωσε την DEC για την σχεδόν αντιγραφή, για πατέντες και προστασία από μηνύσεις με το αντάλλαγμα να τρέχουν τα Windows NT και στον DEC Alpha, όπως και έγινε για κάποια χρόνια. Μάλιστα και η Apple πριν αποφασίσει να αγοράσει την Next και το λειτουργικό της, που έγινε rebranch σε macOS X, ηταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Microsoft για τα NT (με mac gui), απλά γιατί τα Windows NT υποστηρίζανε και τον Powerpc, την τότε CPU των Mac.

Οπότε η Microsoft εξαρχής είχε τα Windows να τρέχουν και σε άλλους RISC επεξεργαστές και είχε υποσχεθεί και άλλες cpu, αλλά κάποια στιγμή έκανε την κακή κίνηση για οικονομικούς λόγους να παρατήσει την υποστήριξη σε άλλες αρχιτεκτονικές.  
 

Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι το android χρειαζεται σεταρισμα σε καθε συσκευη ξεχωριστα και δεν ειναι οπως τα windows που τρεχουν σε οτι hardware (εκτος apple φυσικα) τα βαλεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Odyss3us είπε

ο παγκοσμιος τζιρος των laptop , tablet και φορητων συσκευων γενικοτερα δεν εχει καμια σχεση με το ενα laptop που βγαζει σε 3 μεγεθη η Apple καθε χρονο και το ανυπαρκτο linux στον εμπορικο τομεα, δεν περιμενει να ανταγωνιστει αυτους αλλα την καλυτερη εκδοχη των ηδη υπαρχοντων συσκευων

το τελευταιο διαστημα εχω παρατηρησει σημαντικη πτωση τιμων σε παλια nuc 8ης-10ης γενιας ενοψει των νεων δυνατοτητων arrow/meteor lake που ειναι μονο η αρχη, επαναλαμβανω οτι το να προσθετεις απλα πυρηνες στους desktop ειναι το μονο ευκολο, αλλα δεν ειναι μονο αυτοι στην αγορα, και η ενεργειακη αποδοση ειναι πλεον το κλειδι σε καθε κλιμακα (εφοσον δεν προκειται να δουμε μελλοντικα καποια επανασταση στις μπαταριες που ακομα κι αν υπαρξει αυτη θα ενσωματωθει απο ολους αρα το θεμα power efficiency θα παραμενει ανοιχτο και ανταγωνιστικο)

Αν δεν είχε μονοπώλιο στο λειτουργικό θα σου έλεγα εγώ για τζίρους...

Παρόλα αυτά αν θέλει να κάνει κάτι σωστά (που δεν θέλει, ποτέ δεν ήθελε, γιατί απλά μπορούσε...) θα πρέπει να λάβει υπόψη της και τους άλλους, οι οποίοι έχουν φύγει μπροστά από αυτήν στο θέμα arm.

Το power efficiency δεν έχει τόσο μεγάλη αξία όταν μιλάμε για πρίζα. Σε μπαταρία, ναι. Κάπου τα έχεις μπερδέψει.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Titos301 είπε

Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι το android χρειαζεται σεταρισμα σε καθε συσκευη ξεχωριστα και δεν ειναι οπως τα windows που τρεχουν σε οτι hardware (εκτος apple φυσικα) τα βαλεις;

Μήπως τα είπες λίγο ανάποδα;

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Δεν υπάρχει.
Δεν υπάρχει κάποιο compatibility layer για να μπορούν να τρέχουν σωστα οι x86 εφαρμογές σε arm επεξεργαστές στα windows. Κάτι σαν το Rosetta της Apple.

Δεν χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι οι κατασκευαστές λογισμικού να κάνουν compile τα προγράμματα τους σε ARM 64bit. Δεν υπάρχει κανένα τεχνικό ζήτημα, είναι απλά θέμα θέλησης και χρόνου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, john_ είπε

Δεν χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι οι κατασκευαστές λογισμικού να κάνουν compile τα προγράμματα τους σε ARM 64bit. Δεν υπάρχει κανένα τεχνικό ζήτημα, είναι απλά θέμα θέλησης και χρόνου. 

Σωστό, αλλά κάποιοι δεν μπορούν/θέλουν να το κάνουν και ο χρήστης ταλαιπωρείται και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Το compatibility layer δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει τη διαδικασία που αναφέρεις. Λειτουργει συμπληρωματικά με αυτήν και είναι σημαντικό.

Σε αντίθεση με την Apple, που όλη της η φιλοσοφία πήγε σε ARM, σε Windows θα υπάρχουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ arm και x86. Το πρόβλημα εδώ είναι από την πλευρά του χρήστη: θα έπαιρνες μία συσκευή που οι κατασκευαστές των εφαρμογών που θέλεις δεν εχουν δεσμευτεί ότι θα βγάλουν έκδοση που να τρέχει σε αυτή και πιθανότατα ίσως θα βγάλουν στο μέλλον ή μία συσκευή που οι εφαρμογές που θέλεις δουλεύουν;

Τέλος, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα: οι κατασκευαστές εφαρμογών δε θα ξοδέψουν χρήματα να φτιάξουν συμβατή μία εφαρμογή που θα την τρέξουν ελάχιστοι χρήστες και οι χρήστες δε θα αγοράσουν μία συσκευή που δεν τρέχει την εφαρμογή που θέλουν. Αν αυτός ο κύκλος δεν κοπεί κάπου η αποτυχία είναι σίγουρη. Η Apple το έκανε με το Rosetta. Η MS θα πρέπει να σκεφτεί κάτι αντίστοιχο.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tlykog είπε

Σωστό, αλλά κάποιοι δεν μπορούν/θέλουν να το κάνουν και ο χρήστης ταλαιπωρείται και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Το compatibility layer δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει τη διαδικασία που αναφέρεις. Λειτουργει συμπληρωματικά με αυτήν και είναι σημαντικό.

Σε αντίθεση με την Apple, που όλη της η φιλοσοφία πήγε σε ARM, σε Windows θα υπάρχουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ arm και x86. Το πρόβλημα εδώ είναι από την πλευρά του χρήστη: θα έπαιρνες μία συσκευή που οι κατασκευαστές των εφαρμογών που θέλεις δεν εχουν δεσμευτεί ότι θα βγάλουν έκδοση που να τρέχει σε αυτή και πιθανότατα ίσως θα βγάλουν στο μέλλον ή μία συσκευή που η εφαρμογές που θέλεις δουλεύουν;

Τέλος, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα: οι κατασκευαστές εφαρμογών δε θα ξοδέψουν χρήματα να φτιάξουν συμβατή μία εφαρμογή που θα την τρέξουν ελάχιστοι χρήστες και οι χρήστες δε θα αγοράσουν μία συσκευή που δεν τρέχει την εφαρμογή που θέλουν. Αν αυτός ο κύκλος δεν κοπεί κάπου η αποτυχία είναι σίγουρη. Η Apple το έκανε με το Rosetta. Η MS θα πρέπει να σκεφτεί κάτι αντίστοιχο.

Έχεις δίκιο. Τώρα που το ξανά σκέφτομαι χρειάζεται, αλλά θα έλεγα μόνο για την αρχική ώθηση, ώστε να μπορεί ο κόσμος να πάει άμεσα προς τα εκεί χωρίς να εξαρτάται από τον κάθε κατασκευαστή.

Ωστόσο αυτό που σκεφτόμουν είναι η φράση "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Δηλαδή δεν θα ήθελα ένα compatibility layer να μείνει τελικά εκεί μόνιμα σαν λύση χωρίς να κάνει ο προγραμματιστής/κατασκευαστής την πραγματική μετάβαση γιατί απλά "δουλεύει". Θα χανόταν πολύ σημαντική απόδοση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...