Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που περιορίζεται μια γραμμή 1000άρα ΟΤΕ στα 500-600 με σύνδεση ethernet;

Εχω gigabit switch και gigabit κάρτα δικτύου και το oxygen της cosmote.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Join the party! έχει γίνει και θέμα σχετικά εδώ, εγώ είχα πολλά θέματα με τα stock router της cosmote όπως λέει και το topic αυτό.
Η μόνη λύση ως τώρα για μένα είναι pfsense με το bufferbloat fix αλλά και πάλι δεν πιάνω πάντα τα μέγιστα, παίζει πάρα πολλές φορές πρόβλημα και η πηγή.
Δες αν μπορείς να πιάσεις παραπάνω με torrent με πολλούς seeders και δοκίμασε να κατεβάσεις από ea.com / steam ή rockstar κάποιο πολύ μεγάλο download.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/10/2023 στις 11:05 ΠΜ, The_Judas είπε

Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που περιορίζεται μια γραμμή 1000άρα ΟΤΕ στα 500-600 με σύνδεση ethernet;

Εχω gigabit switch και gigabit κάρτα δικτύου και το oxygen της cosmote.

Καλωδιο κατηγοριας 6 τουλάχιστον και ενεργοποιημενα jumpo frames στις καρτες με MTU=9000 . To MTU θελει και στα windows να το δηλωσεις 9000.

Επεξ/σία από Gogotsa
  • Like 1
Δημοσ.

οι τεχνικοί του ΟΤΕ μέτρησαν με ειδικό όργανο και έπιανε 900+.

Αυτοί μου είπαν ότι μπορεί να φταίει το mikrotik που έχω πάνω μρ auto negotiation αλλά αυτό δεν βοήθησε τελικά.  το έβαλα σταθερά 1000  και το μικροτικ .

θα δοκιμάσω και τις δικές σας λύσεις και θα δω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο ΜΤ εχεις? Σηκωνει 1000 DL? Για πες μοντελο. Kαι τι configuration εχεις? απλο ή vlans, qos, vpn κ.λ.π. ? Kατευθειαν πανω στο μοντεμ του παροχου ποσο παιρνεις?

Επεξ/σία από Gogotsa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...