comfuzio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 11 minutes ago, thanasis00 said: Κατανοώ γενικά τα παραπάνω γραφόμενα, και καταλαβαίνω ότι η επίλυση των προβλημάτων σε επίπεδο υποδομής είναι πιο χρονοβόρα και δύσκολη, και επίσης όλοι άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη, αλλά είναι 2 όψεις στο νόμισμα. Στη μια έχεις έναν πελάτη ο οποίος μπορεί να επηρεάζεται σημαντικά από τις υπηρεσίες (δουλεύω από το σπίτι), και από την άλλη έχεις μια εταιρεία που έχει συγκεκριμένα SLA, η οποία, κακά τα ψέμματα, τα εξαντλεί σε κάθε ευκαιρία, όχι γιατί δε θέλει να ολοκληρώσει τη δουλειά, αλλά γιατί έτσι είναι στημένο το τμήμα (πιθανώς λιγότεροι τεχνικοί ή μη σωστό triaging του προβλήματος). Όποτε προσωπικά αναγκαζόμουνα να πηγαίνω καθημερινά είτε σε καφετέριες είτε σε coworking spaces, για να μπορώ να δουλέψω. Για τη Vodafone, από τη στιγμή που μου έδωσε unlimited data, βγάζει την ουρά της απέξω όσο να αφορά τις υπηρεσίες, γιατί μου έδωσε εναλλακτική. Έλα όμως που εγώ στο σπίτι που εμένα τότε δεν είχα καθόλου σήμα Vodafone, όποτε μου ήταν παντελώς άχρηστα τα unlimited data. Αλλά αυτό δεν καλύπτει τον πελάτη, ούτε καλύπτει το κόστος του να δουλεύεις από coworking space ή καφετέρια. Και κατ επέκταση, το να γίνονται λανθασμένες συνεννοήσεις και να εξαντλούν τα SLA για κάθε ραντεβού, το impact πάνω στον πελάτη πολλαπλασιάζεται. Αλλά ούτε εσυ σαν υπάλληλος του helpdesk ούτε εγώ σαν πελάτης μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Γιατί δυστυχώς, τόσο εκτεταμένα τεχνικά προβλήματα σπάνια έχει κάποιος, όποτε μάλλον το θεωρούν λογικό από τη πλευρά τους οι εταιρείες να πάρει τόσο χρόνο. Και εκεί είναι που ο πελάτης καλεί εξαγριωμένος γιατί νιώθει ότι εξαπατήθηκε, όχι επειδή δεν έχει τι να κάνει… Θα ήθελα πάντως να μπω και στο σχολιασμό του τι μου έλεγαν οι υπάλληλοι της Vodafone για τον ΟΤΕ… Θα πω πρώτα όμως ότι η Vodafone μετά από τόσο καιρό, δε μου έδωσε καν ένα τηλέφωνο επικοινωνίας πχ για να μη περιμένω στην αναμονή, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Ο ΟΤΕ και χωρίς να είναι πελάτης τους, μου έδωσε τηλέφωνο να καλώ για να μαθαίνω αν υπήρχε καμία εξέλιξη, και με κάλεσαν και οι ίδιοι μετά το πέρας των εργασιών για να επιβεβαιώσω ότι λύθηκε το πρόβλημα. Αλλά γενικά η συμπεριφορά που λάμβανα από τους υπαλλήλους της Vodafone ήταν πάντα ότι ο ΟΤΕ είτε αργούσε να απαντήσει (πάνω από 3 εργάσιμες), είτε δεν έκανε καν έλεγχο πεδίου και έκλεινε το αίτημα ως λυμένο. Από τη πλευρά του πελάτη όμως, είχα εντελώς άλλη αντιμετώπιση από τον ΟΤΕ, όποτε με φέρνει σε ένα σημείο να κάνω doubt τα λεγόμενα της Vodafone. Και για να κλείσω, μη σας τύχει ποτέ εύχομαι να μείνετε χωρίς Ίντερνετ για 2 μήνες, αν η δουλειά σας εξαρτάται από αυτό. Γι αυτό αν μετακομίσετε σε νέα περιοχή, να βρείτε ποια εταιρία έχει το ιδιόκτητο δίκτυο και να βάλετε από αυτή υπηρεσίες. Κοίτα σωστό αυτό που λες στην αρχή, απλά το πως το βλέπουν οι πάροχοι είναι ότι έδιναν μια Α υπηρεσία πόσα χρόνια, οικιακή με το SLA που είχε κτλ ξαφνικά μας γυρίζουν τηλεργασία/τηλεκπαίδευση αλλά το συμβόλαιο είναι οικιακό και πάλι. Το ότι άλλαξε κάτι στις ζωές μας δεν πάει να πει ότι άλλαξε και το οικιακό συμβόλαιο ξαφνικά. Και το απαντάω αυτό σαν τεχνικός και όχι σαν χρήστης που και εγώ είχα τα ίδια θέματα. Το ότι το εξαντλούν δεν είναι καθαρά και μόνο ότι το κάνουν επίτηδες αλλά έχουν μεγάλο όγκο και αναφέρομαι στους τεχνικούς πεδίου όπου τους πηγαίναν πολλές βλάβες άσχετες με το τι μπορεί να δει ο πάροχος πχ wifi. ΚΑΝΕΝΑ συμβόλαιο δεν δίνει εγγύηση ταχύτητας στο wifi και όμως το 99% των κλήσεων αφορούσε πελάτες με wifi όπου από το 1st level δίναν βλάβες στους τεχνικούς πεδίου με αποτέλεσμα να γίνεται αυτό το πράγμα, να πάει στα όρια του SLA και αυτό είναι άσχημο γενικότερα, και για τον πελάτη που χάνει μεροκάματα αλλά σε μας που δεν μπορούσαμε να ορίσουμε ραντεβού με μέρα/ώρα αλλά το πηγαίναμε σε άλλο τμήμα που τα ορίζει και εμείς λέγαμε αόριστα "θα σας καλέσουν εντός 2 ημερών" ακούγεται άσχημο και είναι έτσι να μην κρυβόμαστε. Στο 2ο που λες, ναι δίναμε ρεζέρβες που αυτό είναι το βασικό, να μην μείνει ο πελάτης εντελώς χωρίς υπηρεσίες, φυσικά δεν είναι υποκατάστατο και ούτε μόνιμη λύση αλλά υπάρχει και αυτή από το ολότελα, βέβαια πρέπει να έχεις κινητό vf και να έχει σήμα η vf εκεί αλλά και να ξέρεις πως θα κάνεις hotspot γιατί μου έτυχε να είμαι και γω λακαμας και να περνάω data υποθέτοντας ότι ο πελάτης ξέρει να κάνει hotspot, έλα μου ντε που δεν ήξερε και νόμιζε ότι πρέπει να δουλεύει από το κινητό! Πράγμα που δεν γίνεται. Απλά το όλο σκηνικό, να ψάχνεις όλα τα σενάρια είναι χρόνος και χρόνο είναι κάτι που δεν μας δίνουν οι από πάνω, οπότε έχουμε "ξεπέτες" δυστυχώς! Απλά τονίζω λίγο το SLA γιατί από την στιγμή που μια γραμμή γίνεται για επαγγελματική χρήση, πρέπει να αλλάζει και το συμβόλαιο αντίστοιχα. Δεν γίνεται να θέλουμε ΑΑΑ υπηρεσίες με τα οικιακά (βασικά μακάρι να γίνει, θα το ήθελα και εγώ). Το επαγγελματικό έχει SLA 24 ωρών αν και κοστίζει παραπάνω από όσο ξέρω, δεν έχω τιμές μην πω ψέματα. Κάνε όπως σου είπα, μίλα με κατάστημα να σου πουν ότι χρειάζεται από χαρτιά και πήγαινε από εκεί και ζήτησε τα, ίσως να μην έχουν φωνητικά αν είναι πολύς καιρός, αλλά τα τικετ θα στα δώσουν και θα μπορείς να δεις τι γράψανε. Κανονικά ο ΟΤΕ δεν απαντάει αν δεν είσαι πελάτης τους, δεν μου έτυχε ποτέ να το ακούσω αυτό ούτε στην VF ούτε στην Nova που ήμουν πιο μετά. ΟΚ ο τεχνικός πεδίου να πιάσει κουβέντα και να πει έγινε το Α ή το Β ναι, αλλά από το τηλέφωνο δεν μου έχει τύχει ποτέ! Θα φρίξεις αν δεις απαντήσεις από ΟΤΕ, απλά δεν πάνε και ανεβάζουν μια φωτογραφία άκυρη ότι και καλά πήγαν και πελάτης απών ή πήγαν και ήταν όλα καλά στο κομμάτι που τους αντιστοιχεί, από τέτοια ήταν 8/10 βλάβες και να ξέρεις ότι ο πελάτης είναι εκεί, να καλεί την ώρα που λέει το SMS και να λέει εδώ είμαι περιμένω και να βλέπεις αναφορά από ΟΤΕ "πελάτης απών" και να μην έχει περάσει καν. έχει τέτοια να κλαις, όχι από τα γέλια. Και το δύσκολο είναι μετά τι να πεις στην γραμμή; Πως να απολογηθώ εγώ για κάποιον άλλο; όχι ότι θέλω να απολογηθώ έτσι; προτιμώ επίλυση και λύση. Μακάρι να μην υπάρχουν βλάβες ή αν υπάρχουν να είναι μικρής διάρκειας και σε ώρες που δεν είναι κανείς σε χρήση, δεν υπάρχει χειρότερο να έχεις βλάβη που σε κόβει από συναγερμό/κάμερες/το εργαλείο της δουλειάς σου. Απλά και εμείς σαν καταναλωτές πρέπει να έχουμε και ένα plan B άσχετα της ρεζέρβας. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα έτοιμα στο χέρι (ωραία θα ήταν), βλάβες θα βγουν, δυστυχώς, εδώ ολόκληρη hetzner που νοικιάζω dedicated servers και δεν δίνει 100% uptime αλλά 99% γιατί σου λέει μπορεί κάτι να σκάσει και να μείνεις για κάποιες ώρες off, δεν είναι ανάγκη αλλαγής σπιτιού, σίγουρα το να έχεις παροχή από τον πάροχο που έχει την καμπίνα βοηθάει κάπως γιατί έχουν re-profile και εργαλεία και μπορούν να δουν την κατάσταση της καμπίνας αλλά δεν είναι και το παν, εγώ τώρα το γύρισα σε cosmote ftth 1000άρα και είχα άλλα θέματα, αλλά όταν δεν έπαιζε οκ έδινε η cosmote data αλλά έχω και την nova σαν νούμερο για δικό μου backup. Αν πέσει το ftth έχω backup την κινητή και αν δεν πιάνει η cosmote, το γυρίζω nova ή το ανάποδο και αφήνω την βλάβη στους τεχνικούς. Κάνουν αυτοί το πρέπει να κάνουν, αλλά είμαι και εγώ οκ στην δουλειά μου. Απλά το κακό, και δεν μιλάω προσωπικά για σένα έτσι; είναι ότι περιμένουμε τα πάντα στο χέρι και απλά να κάνουμε παράπονα, και αυτό το λέω γιατί το έχω κάνει πριν πολλά χρόνια και εγώ, με τα adsl in box που προαγόραζα intenret για 6 μήνες και αν είχα βλάβη για καιρό (και τότε δεν παίζαν mobile data μόνο κάτι 10mb αν θυμάμαι καλά που ούτε για γιούχου δεν ήταν) πονούσε, δεν υπήρχε plan b από εμένα. Για να κλείσω, αν μπορώ να βοηθήσω είτε με πληροφορίες για το πως λειτουργούν αυτά τα τεχνικά τμήματα ή σε διαχείριση βλάβης, εδώ είμαι! Ελπίζω αχρείαστος να είμαι και να μην έχουμε βλάβες!
thanasis00 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 20 λεπτά πριν, comfuzio είπε Κοίτα σωστό αυτό που λες στην αρχή, απλά το πως το βλέπουν οι πάροχοι είναι ότι έδιναν μια Α υπηρεσία πόσα χρόνια, οικιακή με το SLA που είχε κτλ ξαφνικά μας γυρίζουν τηλεργασία/τηλεκπαίδευση αλλά το συμβόλαιο είναι οικιακό και πάλι. Το ότι άλλαξε κάτι στις ζωές μας δεν πάει να πει ότι άλλαξε και το οικιακό συμβόλαιο ξαφνικά. Και το απαντάω αυτό σαν τεχνικός και όχι σαν χρήστης που και εγώ είχα τα ίδια θέματα. Το ότι το εξαντλούν δεν είναι καθαρά και μόνο ότι το κάνουν επίτηδες αλλά έχουν μεγάλο όγκο και αναφέρομαι στους τεχνικούς πεδίου όπου τους πηγαίναν πολλές βλάβες άσχετες με το τι μπορεί να δει ο πάροχος πχ wifi. ΚΑΝΕΝΑ συμβόλαιο δεν δίνει εγγύηση ταχύτητας στο wifi και όμως το 99% των κλήσεων αφορούσε πελάτες με wifi όπου από το 1st level δίναν βλάβες στους τεχνικούς πεδίου με αποτέλεσμα να γίνεται αυτό το πράγμα, να πάει στα όρια του SLA και αυτό είναι άσχημο γενικότερα, και για τον πελάτη που χάνει μεροκάματα αλλά σε μας που δεν μπορούσαμε να ορίσουμε ραντεβού με μέρα/ώρα αλλά το πηγαίναμε σε άλλο τμήμα που τα ορίζει και εμείς λέγαμε αόριστα "θα σας καλέσουν εντός 2 ημερών" ακούγεται άσχημο και είναι έτσι να μην κρυβόμαστε. Στο 2ο που λες, ναι δίναμε ρεζέρβες που αυτό είναι το βασικό, να μην μείνει ο πελάτης εντελώς χωρίς υπηρεσίες, φυσικά δεν είναι υποκατάστατο και ούτε μόνιμη λύση αλλά υπάρχει και αυτή από το ολότελα, βέβαια πρέπει να έχεις κινητό vf και να έχει σήμα η vf εκεί αλλά και να ξέρεις πως θα κάνεις hotspot γιατί μου έτυχε να είμαι και γω λακαμας και να περνάω data υποθέτοντας ότι ο πελάτης ξέρει να κάνει hotspot, έλα μου ντε που δεν ήξερε και νόμιζε ότι πρέπει να δουλεύει από το κινητό! Πράγμα που δεν γίνεται. Απλά το όλο σκηνικό, να ψάχνεις όλα τα σενάρια είναι χρόνος και χρόνο είναι κάτι που δεν μας δίνουν οι από πάνω, οπότε έχουμε "ξεπέτες" δυστυχώς! Απλά τονίζω λίγο το SLA γιατί από την στιγμή που μια γραμμή γίνεται για επαγγελματική χρήση, πρέπει να αλλάζει και το συμβόλαιο αντίστοιχα. Δεν γίνεται να θέλουμε ΑΑΑ υπηρεσίες με τα οικιακά (βασικά μακάρι να γίνει, θα το ήθελα και εγώ). Το επαγγελματικό έχει SLA 24 ωρών αν και κοστίζει παραπάνω από όσο ξέρω, δεν έχω τιμές μην πω ψέματα. Κάνε όπως σου είπα, μίλα με κατάστημα να σου πουν ότι χρειάζεται από χαρτιά και πήγαινε από εκεί και ζήτησε τα, ίσως να μην έχουν φωνητικά αν είναι πολύς καιρός, αλλά τα τικετ θα στα δώσουν και θα μπορείς να δεις τι γράψανε. Κανονικά ο ΟΤΕ δεν απαντάει αν δεν είσαι πελάτης τους, δεν μου έτυχε ποτέ να το ακούσω αυτό ούτε στην VF ούτε στην Nova που ήμουν πιο μετά. ΟΚ ο τεχνικός πεδίου να πιάσει κουβέντα και να πει έγινε το Α ή το Β ναι, αλλά από το τηλέφωνο δεν μου έχει τύχει ποτέ! Θα φρίξεις αν δεις απαντήσεις από ΟΤΕ, απλά δεν πάνε και ανεβάζουν μια φωτογραφία άκυρη ότι και καλά πήγαν και πελάτης απών ή πήγαν και ήταν όλα καλά στο κομμάτι που τους αντιστοιχεί, από τέτοια ήταν 8/10 βλάβες και να ξέρεις ότι ο πελάτης είναι εκεί, να καλεί την ώρα που λέει το SMS και να λέει εδώ είμαι περιμένω και να βλέπεις αναφορά από ΟΤΕ "πελάτης απών" και να μην έχει περάσει καν. έχει τέτοια να κλαις, όχι από τα γέλια. Και το δύσκολο είναι μετά τι να πεις στην γραμμή; Πως να απολογηθώ εγώ για κάποιον άλλο; όχι ότι θέλω να απολογηθώ έτσι; προτιμώ επίλυση και λύση. Μακάρι να μην υπάρχουν βλάβες ή αν υπάρχουν να είναι μικρής διάρκειας και σε ώρες που δεν είναι κανείς σε χρήση, δεν υπάρχει χειρότερο να έχεις βλάβη που σε κόβει από συναγερμό/κάμερες/το εργαλείο της δουλειάς σου. Απλά και εμείς σαν καταναλωτές πρέπει να έχουμε και ένα plan B άσχετα της ρεζέρβας. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα έτοιμα στο χέρι (ωραία θα ήταν), βλάβες θα βγουν, δυστυχώς, εδώ ολόκληρη hetzner που νοικιάζω dedicated servers και δεν δίνει 100% uptime αλλά 99% γιατί σου λέει μπορεί κάτι να σκάσει και να μείνεις για κάποιες ώρες off, δεν είναι ανάγκη αλλαγής σπιτιού, σίγουρα το να έχεις παροχή από τον πάροχο που έχει την καμπίνα βοηθάει κάπως γιατί έχουν re-profile και εργαλεία και μπορούν να δουν την κατάσταση της καμπίνας αλλά δεν είναι και το παν, εγώ τώρα το γύρισα σε cosmote ftth 1000άρα και είχα άλλα θέματα, αλλά όταν δεν έπαιζε οκ έδινε η cosmote data αλλά έχω και την nova σαν νούμερο για δικό μου backup. Αν πέσει το ftth έχω backup την κινητή και αν δεν πιάνει η cosmote, το γυρίζω nova ή το ανάποδο και αφήνω την βλάβη στους τεχνικούς. Κάνουν αυτοί το πρέπει να κάνουν, αλλά είμαι και εγώ οκ στην δουλειά μου. Απλά το κακό, και δεν μιλάω προσωπικά για σένα έτσι; είναι ότι περιμένουμε τα πάντα στο χέρι και απλά να κάνουμε παράπονα, και αυτό το λέω γιατί το έχω κάνει πριν πολλά χρόνια και εγώ, με τα adsl in box που προαγόραζα intenret για 6 μήνες και αν είχα βλάβη για καιρό (και τότε δεν παίζαν mobile data μόνο κάτι 10mb αν θυμάμαι καλά που ούτε για γιούχου δεν ήταν) πονούσε, δεν υπήρχε plan b από εμένα. Για να κλείσω, αν μπορώ να βοηθήσω είτε με πληροφορίες για το πως λειτουργούν αυτά τα τεχνικά τμήματα ή σε διαχείριση βλάβης, εδώ είμαι! Ελπίζω αχρείαστος να είμαι και να μην έχουμε βλάβες! Είχα το πρόγραμμα Vodafone One Net που μου το πούλησαν σαν εταιρικό, αλλά SLA 24ων ωρών προσωπικά δεν είδα. Ίσως ανατρέξω στο συμβόλαιο κάποια στιγμή αν το χω ακόμα (έπαιξε μετακόμιση από τότε όποτε ίσως να μη το κράτησα), αλλά σαν εταιρικός πελάτης καλούσα και όχι ως οικιακός πελάτης. Ναι μεν το τηλεφωνικό κέντρο είχε άλλο νούμερο, αλλά η αναμονή ήταν και πάλι τεράστια. Αυτά τα λέω γιατί δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ, αλλά γιατί από τη μεριά μου έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Δε μπορείς να φανταστείς πόσες ώρες αναγκαζόμουν να περιμένω σπίτι τεχνικό (υπενθυμίζω ήρθαν 6 φορές συνολικά πριν την επίλυση), χωρίς Ίντερνετ και να παλεύω να πιάσω λίγα data να δουλέψω, και κάθε φορά το αποτέλεσμα να είναι «δε φταίμε εμείς». Πιθανον θα έπρεπε να ξέρω καλύτερα και να έχω backup κάρτα κινητής από άλλη εταιρεία, αλλά και πάλι θα έπρεπε να βάλω κι αλλά λεφτά από τη τσέπη μου για την επίλυση ενός προβλήματος που ούτε προκλήθηκε από μένα, ούτε μπορούσα εγώ να κάνω κάτι για να λυθεί. Για να μη μακρηγορώ, αν είχα πιάσει από τη πρώτη φορά που έγινε ο κύκλος τεχνικός Vodafone -> τεχνικός ΟΤΕ και δε βρέθηκε λύση, να προτείνω από τότε συνδυαστικό ραντεβού. Πιθανόν να μην είχε περάσει σαν λύση, αλλά αν περνούσε θα είχα γλιτώσει σίγουρα έναν έξτρα μήνα αναμονής και σπάσιμο νεύρων στα τηλεφωνικά κέντρα. Δυστυχως αυτά έγιναν Ιανουάριο 2020, και ακριβώς 1 βδομάδα πριν τον κόβιντ μου το έφτιαξαν. Δε ξέρω καν τι θα γινόταν αν το πάθαινα επι κοβιντ… ίσως είναι αρκετός καιρός πριν για να έχουν ακόμα στοιχεία. Πάντως ένα πράγμα που με είχε εκνευρίσει είναι ότι ζητούσα από τότε αντίγραφα της επικοινωνίας και των κλήσεων, και πάντα λάμβανα αρνητική απάντηση, ότι δηλαδή είναι απόρρητα δεδομένα και δε μπορώ να τα έχω. Σε ερώτηση αν μπορώ να ηχογράφηση εγώ τη κλήση, μου είπαν ότι είναι παράνομο ή κάτι ανάλογο. Όποτε εν τελεί εγώ δεν είχα τίποτα αποδεικτικό από τη μεριά της Vodafone, μόνο προφορική επικοινωνία. Μια ερώτηση που έχω όμως, είναι στο γιατί δεν απαντάει η Vodafone σε emails. Είχα στείλει επανειλλημένα emails τότε, και σε όσα απάντησαν μου έλεγαν να καλέσω κάποιο τηλέφωνο, αντί να απαντήσουν τις ερωτήσεις μου γραπτά. Επίσης από τη πλευρά του πελάτη, το τηλεφωνικό κέντρο παραπόνων είναι ένα ψέμα, γιατί πραγματικά δε δικαιώνεσαι όταν το πρόβλημα σου είναι με το πως λειτουργεί η εταιρία. Δεν έχεις κάποιο κίνητρο ή γενικότερα κέρδος το να κανεις παράπονα. Έχοντας δει και από μέσα άλλες εταιρείες, συνήθως όλα αυτά πάνε στα σκουπίδια.
comfuzio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, thanasis00 said: Είχα το πρόγραμμα Vodafone One Net που μου το πούλησαν σαν εταιρικό, αλλά SLA 24ων ωρών προσωπικά δεν είδα. Ίσως ανατρέξω στο συμβόλαιο κάποια στιγμή αν το χω ακόμα (έπαιξε μετακόμιση από τότε όποτε ίσως να μη το κράτησα), αλλά σαν εταιρικός πελάτης καλούσα και όχι ως οικιακός πελάτης. Ναι μεν το τηλεφωνικό κέντρο είχε άλλο νούμερο, αλλά η αναμονή ήταν και πάλι τεράστια. Αυτά τα λέω γιατί δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ, αλλά γιατί από τη μεριά μου έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Δε μπορείς να φανταστείς πόσες ώρες αναγκαζόμουν να περιμένω σπίτι τεχνικό (υπενθυμίζω ήρθαν 6 φορές συνολικά πριν την επίλυση), χωρίς Ίντερνετ και να παλεύω να πιάσω λίγα data να δουλέψω, και κάθε φορά το αποτέλεσμα να είναι «δε φταίμε εμείς». Πιθανον θα έπρεπε να ξέρω καλύτερα και να έχω backup κάρτα κινητής από άλλη εταιρεία, αλλά και πάλι θα έπρεπε να βάλω κι αλλά λεφτά από τη τσέπη μου για την επίλυση ενός προβλήματος που ούτε προκλήθηκε από μένα, ούτε μπορούσα εγώ να κάνω κάτι για να λυθεί. Για να μη μακρηγορώ, αν είχα πιάσει από τη πρώτη φορά που έγινε ο κύκλος τεχνικός Vodafone -> τεχνικός ΟΤΕ και δε βρέθηκε λύση, να προτείνω από τότε συνδυαστικό ραντεβού. Πιθανόν να μην είχε περάσει σαν λύση, αλλά αν περνούσε θα είχα γλιτώσει σίγουρα έναν έξτρα μήνα αναμονής και σπάσιμο νεύρων στα τηλεφωνικά κέντρα. Δυστυχως αυτά έγιναν Ιανουάριο 2020, και ακριβώς 1 βδομάδα πριν τον κόβιντ μου το έφτιαξαν. Δε ξέρω καν τι θα γινόταν αν το πάθαινα επι κοβιντ… ίσως είναι αρκετός καιρός πριν για να έχουν ακόμα στοιχεία. Πάντως ένα πράγμα που με είχε εκνευρίσει είναι ότι ζητούσα από τότε αντίγραφα της επικοινωνίας και των κλήσεων, και πάντα λάμβανα αρνητική απάντηση, ότι δηλαδή είναι απόρρητα δεδομένα και δε μπορώ να τα έχω. Σε ερώτηση αν μπορώ να ηχογράφηση εγώ τη κλήση, μου είπαν ότι είναι παράνομο ή κάτι ανάλογο. Όποτε εν τελεί εγώ δεν είχα τίποτα αποδεικτικό από τη μεριά της Vodafone, μόνο προφορική επικοινωνία. Μια ερώτηση που έχω όμως, είναι στο γιατί δεν απαντάει η Vodafone σε emails. Είχα στείλει επανειλλημένα emails τότε, και σε όσα απάντησαν μου έλεγαν να καλέσω κάποιο τηλέφωνο, αντί να απαντήσουν τις ερωτήσεις μου γραπτά. Επίσης από τη πλευρά του πελάτη, το τηλεφωνικό κέντρο παραπόνων είναι ένα ψέμα, γιατί πραγματικά δε δικαιώνεσαι όταν το πρόβλημα σου είναι με το πως λειτουργεί η εταιρία. Δεν έχεις κάποιο κίνητρο ή γενικότερα κέρδος το να κανεις παράπονα. Έχοντας δει και από μέσα άλλες εταιρείες, συνήθως όλα αυτά πάνε στα σκουπίδια. Το ONE NET ήταν κάτι το οποίο δεν είχα επαφή οπότε δεν το ξέρω πως ήταν σαν συμβόλαιο κτλ και δεν έχεις ρε συ να δικαιολογηθείς για κάτι. Εδώ μέσα οι πιο πολλοί λίγο-πολύ στροφάρουμε και θεωρώ ότι πριν καλέσουμε κάνουμε και μόνοι μας trobleshooting και όταν καλούμε για βλάβη. ξέρουμε τι δίνουμε και γιατί. Ναι, αυτό το δεν φταίμε εμείς πάει στο ότι κοιτάει ο πάροχος από την πλευρά του Α/Κ, αν από εκεί είναι εντάξει που κατά 99,9999999% είναι εντάξει από το Α/Κ και μετά κοιτάει από την εισαγωγή ως το router και το router, αυτά δλδ που επιτρέπεται νομικά να δει. Από το πριζάκι και μέσα μπορεί να επέμβει ο ίδιος. Από το πριζάκι και πίσω προς εισαγωγή, αν δει βλάβη, πρέπει να στο αναφέρει και να πει για ηλεκτρολόγο και αλλαγή κάθετης/οριζόντιας ή και των 2. Τώρα αν είναι από την εισαγωγή και προς τα έξω, δεν μπορεί να βάλει χέρι καθόλου. Εκεί το παει ΟΤΕ. Αλλά και ο ΟΤΕ κοιτάει την γραμμή έξω και όχι το Α/Κ και μέσα από την εισαγωγή. Έτσι έχουν αυτό που λένε τυφλά σημεία, αυτό θα το δεις το λένε και οι 2 καλύτερα να πάει Σ/Ρ για να το δουν ολικά. Κατά 80% των βλαβών που περάσαν από τα χέρια μου, ήταν στο απερχόμενο η βλάβη, κατά 15% οριζόντια ή κάθετη και ίσως πιο κάτω από 5% να ήταν κάτι από το Α/Κ ή το router. Για δύσκολες βλάβες έτσι; γιατί όσο ήμουν στο 1st level αρκετές βλάβες ήταν με κωδικούς wifi ή επίλυση με αλλαγή filter/splitter ή τηλεφωνικού καλωδίου. Κοίτα αυτό με το εξτρά κόστος είναι κάτι που πονάει όπως και να το κάνουμε αλλά αυτός είναι ο σκοπός του backup, το πληρώνουμε να το έχουμε σε μια ανάγκη για το δικό μας όφελος. Αν δεν το έχουμε, ζημιά στον εαυτό μας κάνουμε. Ο πάροχος είναι καλυμμένος από 100 πλευρές και ότι και να κάνουμε εναντίων του, πάλι εμείς χάνουμε χρόνο, νεύρα κτλ. και δεν λέω να μην κάνουμε έτσι; Εγώ το έλεγα ότι σε τέτοιες βλάβες πας καταγγελία στην ΕΕΤΤ! Μην το βλέπουμε ως κάτι κακό, ίσα ίσα που βοηθάει η καταγγελία στην ΕΕΤΤ γιατί πρέπει να απαντήσουν επίσημα και νομικά. Εγώ την έκανα στην wind που ήταν πάροχος μου αλλά η καταγγελία πάει στον ΟΤΕ που έχει την καμπίνα και το απερχόμενο. Η wind το μόνο που είχε σε μένα ήταν το router και δεν ήταν πρόβλημα router. Το Σ/Ρ κανονικά δεν πρέπει να το ζητάς εσύ σαν πελάτης, είναι δουλειά μου σαν τεχνικός αφού δω ιστορικό και το πρόβλημα, να το πάω εγώ για Σ/Ρ. Αλλά όπως είπα βάση διαδικασίας. Ακόμα και όντως να έχεις έκθεση από βλάβες, δεν μπορώ σε νέο τίκετ να το στείλω Σ/Ρ. Και το σύστημα δεν αφήνει, αλλά θα κοπεί και από τους από πάνω. Μόνο με ψέμα κάποιος θα πει "ναι κύριε πάμε για Σ/Ρ" και πάλι θα το πάει μέσω διαδικασίας απλά θα το πει για να φύγει η δύσκολη κλήση από πάνω του. Αυτό για τα γραπτά δεν το ξέρω, εγώ ήμουν 2nd όταν βάλαν αυτό το link που έδωσα πιο πάνω για το αίτημα-γραπτό και αν δεν κάνω λάθος απαντάνε γραπτά. Αλλά σαν agent δεν θα μπορούσα να στο απαντήσω με email, καθώς δεν επιτρεπόταν να δίνουμε το εταιρικό e-mail αλλά και δεν ήταν μέσα στην δουλειά μας. Από όσο ξέρω είχαν άλλα τμήματα που το κάνανε αυτό αλλά δεν ήταν κάτι άμεσο. Τα παράπονα επίσεις τα διαβάζει κάποιο τμήμα και ανά μήνα μας κάνανε κάτι team meetings και μας παρουσίαζαν στατιστικά με τις πιο κοινές βλάβες και μερικές φορές είχε και στατιστικά από το τι έστελνε ο κόσμος και άλλα διάφορα Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2023 από comfuzio 1
thanasis00 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, comfuzio είπε Το ONE NET ήταν κάτι το οποίο δεν είχα επαφή οπότε δεν το ξέρω πως ήταν σαν συμβόλαιο κτλ και δεν έχεις ρε συ να δικαιολογηθείς για κάτι. Εδώ μέσα οι πιο πολλοί λίγο-πολύ στροφάρουμε και θεωρώ ότι πριν καλέσουμε κάνουμε και μόνοι μας trobleshooting και όταν καλούμε για βλάβη. ξέρουμε τι δίνουμε και γιατί. Ναι, αυτό το δεν φταίμε εμείς πάει στο ότι κοιτάει ο πάροχος από την πλευρά του Α/Κ, αν από εκεί είναι εντάξει που κατά 99,9999999% είναι εντάξει από το Α/Κ και μετά κοιτάει από την εισαγωγή ως το router και το router, αυτά δλδ που επιτρέπεται νομικά να δει. Από το πριζάκι και μέσα μπορεί να επέμβει ο ίδιος. Από το πριζάκι και πίσω προς εισαγωγή, αν δει βλάβη, πρέπει να στο αναφέρει και να πει για ηλεκτρολόγο και αλλαγή κάθετης/οριζόντιας ή και των 2. Τώρα αν είναι από την εισαγωγή και προς τα έξω, δεν μπορεί να βάλει χέρι καθόλου. Εκεί το παει ΟΤΕ. Αλλά και ο ΟΤΕ κοιτάει την γραμμή έξω και όχι το Α/Κ και μέσα από την εισαγωγή. Έτσι έχουν αυτό που λένε τυφλά σημεία, αυτό θα το δεις το λένε και οι 2 καλύτερα να πάει Σ/Ρ για να το δουν ολικά. Κατά 80% των βλαβών που περάσαν από τα χέρια μου, ήταν στο απερχόμενο η βλάβη, κατά 95% οριζόντια ή κάθετη και ίσως πιο κάτω από 5% να ήταν κάτι από το Α/Κ ή το router. Για δύσκολες βλάβες έτσι; γιατί όσο ήμουν στο 1st level αρκετές βλάβες ήταν με κωδικούς wifi ή επίλυση με αλλαγή filter/splitter ή τηλεφωνικού καλωδίου. Κοίτα αυτό με το εξτρά κόστος είναι κάτι που πονάει όπως και να το κάνουμε αλλά αυτός είναι ο σκοπός του backup, το πληρώνουμε να το έχουμε σε μια ανάγκη για το δικό μας όφελος. Αν δεν το έχουμε, ζημιά στον εαυτό μας κάνουμε. Ο πάροχος είναι καλυμμένος από 100 πλευρές και ότι και να κάνουμε εναντίων του, πάλι εμείς χάνουμε χρόνο, νεύρα κτλ. και δεν λέω να μην κάνουμε έτσι; Εγώ το έλεγα ότι σε τέτοιες βλάβες πας καταγγελία στην ΕΕΤΤ! Μην το βλέπουμε ως κάτι κακό, ίσα ίσα που βοηθάει η καταγγελία στην ΕΕΤΤ γιατί πρέπει να απαντήσουν επίσημα και νομικά. Εγώ την έκανα στην wind που ήταν πάροχος μου αλλά η καταγγελία πάει στον ΟΤΕ που έχει την καμπίνα και το απερχόμενο. Η wind το μόνο που είχε σε μένα ήταν το router και δεν ήταν πρόβλημα router. Το Σ/Ρ κανονικά δεν πρέπει να το ζητάς εσύ σαν πελάτης, είναι δουλειά μου σαν τεχνικός αφού δω ιστορικό και το πρόβλημα, να το πάω εγώ για Σ/Ρ. Αλλά όπως είπα βάση διαδικασίας. Ακόμα και όντως να έχεις έκθεση από βλάβες, δεν μπορώ σε νέο τίκετ να το στείλω Σ/Ρ. Και το σύστημα δεν αφήνει, αλλά θα κοπεί και από τους από πάνω. Μόνο με ψέμα κάποιος θα πει "ναι κύριε πάμε για Σ/Ρ" και πάλι θα το πάει μέσω διαδικασίας απλά θα το πει για να φύγει η δύσκολη κλήση από πάνω του. Αυτό για τα γραπτά δεν το ξέρω, εγώ ήμουν 2nd όταν βάλαν αυτό το link που έδωσα πιο πάνω για το αίτημα-γραπτό και αν δεν κάνω λάθος απαντάνε γραπτά. Αλλά σαν agent δεν θα μπορούσα να στο απαντήσω με email, καθώς δεν επιτρεπόταν να δίνουμε το εταιρικό e-mail αλλά και δεν ήταν μέσα στην δουλειά μας. Από όσο ξέρω είχαν άλλα τμήματα που το κάνανε αυτό αλλά δεν ήταν κάτι άμεσο. Τα παράπονα επίσεις τα διαβάζει κάποιο τμήμα και ανά μήνα μας κάνανε κάτι team meetings και μας παρουσίαζαν στατιστικά με τις πιο κοινές βλάβες και μερικές φορές είχε και στατιστικά από το τι έστελνε ο κόσμος και άλλα διάφορα Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Πολύ εποικοδομητική συζήτηση, έχω πλέον καλύτερη γνώση πως λειτουργούν και οι διαδικασίες εσωτερικά! Ελπίζω να μη μου ξανατύχει κάτι αντίστοιχο μόνο! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα