Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

σε δικηγορο δυστηχως αυτη την στιγμη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παω το εχω στα σχεδια

Να πας γιατι θα κοστισει ενα 50αρικο και θα σε γλυτωσει απο τυχων εκπληξεις. Εκπληξεις του στυλ οτι επειδη εισαι εγγυητης, ισως τελικα να εχεις καποιο δικαιωμα στην κληρονομια αν κανουν αποποιηση ολοι οι προηγουμενοι (ητοι 6 ταξεις κληρονομων) και να μην σε συμφερει. Πρεπει να ξερεις δλδ αν μπορει να πεσεις στην παγιδα της σιωπηρης αποδοχης κληρονομιας. Επισης, αυτο θα παρει πολυ καιρο (τουλαχιστον μεχρι να ξανα ξεκινησουν οι δοσεις αφου πρεπει να βρεθει κληρονομος). Και να ξερεις τι θα γινει αν τελικα η κληρονομια παει στο δημοσιο

Το δανειο αφορα ακινητη περιουσια? Το χρησιμοποιει καποιος κοντινος του θανοντα? 

Θα ρωταγα και στην τραπεζα (σαν οικονομικη, αλλα οχι σιγουρη λυση)

6 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

δεν θα επρπε να υπαρχει ενημερωση οτι μαζι με την κληρονομια θα παρω και την ευθηνη σαν εγγυητης ?

Αυτο σου λενε, την ευθυνη την εχεις ετσι και αλλιως στο δανειο. Αν καποιος αποδεχτει την κληρονομια, αυτος αποδεχεται την ενεργητικη κληρονομια (κερδη δλδ, ακινητα και μη) και τα παθητικα (την υπόχρεωση αποπληρωμης δανειου). Εσυ εισαι εγγυητης προς αυτον πλεον

Δημοσ.
4 minutes ago, Exodia The Forbidden One said:

εμενα δεν με ενημερωσε κανεις ομως πριν κανωω την αποδοχη οτι θα ειμαι υποχρεως σαν εγγυητης ,οταν λεω πατημα εννοω στην τριτη περιπτωση που μου εστειλαν λινκ με το σκεφτικο οτι η συμβαση ειναι παρανομη γιατι αρχικα δεν της ειχε πει οτι κινδινευει να χασει το σπιτι της αν δεν πληρωνει ο αλλος και δευτερον οτι ηταν σε διασταση.

σε δικηγορο δυστηχως αυτη την στιγμη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παω το εχω στα σχεδια

Η άγνοια δεν αποτελεί δικαιολογία, 

Όσο για τα περί "πατήματος" όταν πας σε δικηγόρο να τα πεις αυτόν, προσκομίζοντας του βέβαια όλα τα απαραίτητα έγγραφα, το να τα λες σε μας δεν λέει κάτι.

8 minutes ago, Exodia The Forbidden One said:

δεν θα επρπε να υπαρχει ενημερωση οτι μαζι με την κληρονομια θα παρω και την ευθηνη σαν εγγυητης ?

Μπα, μάλλον εσύ θα έπρεπε να είχες φροντίσει να ενημερωθείς για το τι σημαίνει αποδοχή κληρονομιάς πριν το κάνεις.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η άγνοια δεν αποτελεί δικαιολογία, 

Όσο για τα περί "πατήματος" όταν πας σε δικηγόρο να τα πεις αυτόν, προσκομίζοντας του βέβαια όλα τα απαραίτητα έγγραφα, το να τα λες σε μας δεν λέει κάτι.

Μπα, μάλλον εσύ θα έπρεπε να είχες φροντίσει να ενημερωθείς για το τι σημαίνει αποδοχή κληρονομιάς πριν το κάνεις.

Δεν υπάρχει επιλογή να μην κάνω ένα σπίτι είχε η μάνα μου αν δεν έκανα αποδοχή θα ήμουν στο δρόμο, για τα άλλα έχεις δίκιο 

48 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Να πας γιατι θα κοστισει ενα 50αρικο και θα σε γλυτωσει απο τυχων εκπληξεις. Εκπληξεις του στυλ οτι επειδη εισαι εγγυητης, ισως τελικα να εχεις καποιο δικαιωμα στην κληρονομια αν κανουν αποποιηση ολοι οι προηγουμενοι (ητοι 6 ταξεις κληρονομων) και να μην σε συμφερει. Πρεπει να ξερεις δλδ αν μπορει να πεσεις στην παγιδα της σιωπηρης αποδοχης κληρονομιας. Επισης, αυτο θα παρει πολυ καιρο (τουλαχιστον μεχρι να ξανα ξεκινησουν οι δοσεις αφου πρεπει να βρεθει κληρονομος). Και να ξερεις τι θα γινει αν τελικα η κληρονομια παει στο δημοσιο

Το δανειο αφορα ακινητη περιουσια? Το χρησιμοποιει καποιος κοντινος του θανοντα? 

Θα ρωταγα και στην τραπεζα (σαν οικονομικη, αλλα οχι σιγουρη λυση)

Αυτο σου λενε, την ευθυνη την εχεις ετσι και αλλιως στο δανειο. Αν καποιος αποδεχτει την κληρονομια, αυτος αποδεχεται την ενεργητικη κληρονομια (κερδη δλδ, ακινητα και μη) και τα παθητικα (την υπόχρεωση αποπληρωμης δανειου). Εσυ εισαι εγγυητης προς αυτον πλεον

Άμα είναι 50 ευρώ δεν είναι πολλά έχω ακούσει κάτι 200αρια , είχε πάρει δάνειο να φτιάξει το σπίτι του στο χωριό ο πατριός μου με εγγυητή την μάνα μου το οποίο δεν γνώριζα. Και αυτός είχε κάνει δικαστήριο να μπει στο νομό Κατσέλη και μας πήρε πριν λίγο καιρό ο δικηγόρος του ότι αν αν δικαιωθεί είμαστε εμείς εγγυητές και θα μας τα ζητήσει από εμάς η τράπεζα και να αν θέλουμε να μας αναλάβει και εμάς.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν πρέπει να δημιουργήσω καινούριο ερώτημα, αλλά το ερώτημα μου είναι σχετικό με το θέμα. Είμαι καινούριος στο φόρουμ και χρειάζομαι βοήθεια αν μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει, σχετικά με την υποχρέωση εγγυητή σε δάνειο.

Ο πατέρας μου πέθανε πριν 3 χρόνια και έχει ένα στεγαστικό δάνειο που εξυπηρετείται κανονικά από τη μητέρα μου που είναι και εγγυητής.

Η αποδοχή κληρονομιάς όσο περίεργο και αν ακουστεί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα (απίστευτες καθυστερήσεις προηγούμενων ετών λόγω κοβιντ) αλλά είμαστε στα τελευταία στάδια.

Στο μεταξύ η μητέρα μου...που ξαναλέω είναι και εγγυητής ...θέλει να εξοφλήσει το υπόλοιπο του δανείου, έχει προσκομίσει τα έγγραφα που υποδεικνύουν ότι είμαστε στη φάση της αποδοχής και η τράπεζα ζήτησε και υπογραφές από μένα και την αδερφή μου που ζούμε στο εξωτερικό...πράγμα για το οποίο δεν καταλαβαίνω το λόγο. Ταξιδέψαμε και οι δύο στην Ελλάδα σε διαφορετικές ημερομηνίες λόγω δουλειάς, υπογράψαμε αλλά οι τράπεζα δεν δέχτηκε τις διαφορετικές ημερομηνίες...τα ήθελε εντός 5 εργάσιμων ημερών και από τους 2...και τώρα μας αναγκάζει να κάνουμε ειδικό πληρεξούσιο στη μητέρα μας για την εξόφληση του δανείου, χωρίς να μας εγγυάται το υποκατάστημα της τράπεζας αν και αυτό θα γίνει δεκτό από τα κεντρικά στην Αθήνα.

Μιλάμε λοιπόν για μια διαδικασία που θα τραβήξει σε μάκρος, στο μεταξύ οι δόσεις θα συνεχίζονται με τους τόκους να πληρώνονται και να μην μπορούμε να επωφεληθούμε από την εξόφληση.

Ρωτάω λοιπόν...αφού ο εγγυητής είναι η μητέρα μου και έχει τα χρήματα να ξοφλήσει το δάνειο, γιατί η τράπεζα απλά δεν τα δέχεται και μας ταλαιπωρεί? 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Speedy18 είπε

Ρωτάω λοιπόν...αφού ο εγγυητής είναι η μητέρα μου και έχει τα χρήματα να ξοφλήσει το δάνειο, γιατί η τράπεζα απλά δεν τα δέχεται και μας ταλαιπωρεί? 

Για τον απλούστατο λόγο ,δεν συμφέρει την τράπεζα , θα χάσει τόκους προφανώς. Μίλα με δικηγόρο.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Speedy18 είπε

Υποθέτω γιατί είναι εγγυήτρια και όχι ιδιοκτήτρια. Όταν τελειώσετε με την αποδοχή και πάρετε το σπίτι στο όνομά σας, οπότε μετά θα γίνει και η μεταβίβαση του δανείου στο όνομά σας και αφού γίνει και αυτό τότε κάνετε και την εξόφληση. 

Όπως είπε και ο από πάνω για τόσο σοβαρό θέμα ρωτήστε δικηγόρο που τα ξέρει καλύτερα ή επικοινωνήστε με κάποιον κατευθείαν στα κεντρικά και όχι με κάποιον υπάλληλο σε υποκατάστημα που μπορεί να μην του έχει ξανατύχει τέτοια περίπτωση. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Speedy18 είπε

.........

Οπως ειπε και ο φιλος απο πανω, πρεπει να παρει το δανειο στο ονομα της. Αν γινει αυτο μετα προφανως μπορει να το προεξοφλησει απροβληματιστα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dasos2024 είπε

Οπως ειπε και ο φιλος απο πανω, πρεπει να παρει το δανειο στο ονομα της. Αν γινει αυτο μετα προφανως μπορει να το προεξοφλησει απροβληματιστα.

Και γιατί δεν το ανακοινώνει η τράπεζα στους κληρονόμους ; προφανώς αν το ήξερε ο φίλος που ρωτάει δεν θα έκανε την ερώτηση και από τα λεγόμενά του δεν φαίνεται η τράπεζα να του έχει κοινοποιήσει κάτι τέτοιο , επίσης σχετικά με την πρόωρη εξόφληση ξέρω περίπτωση ιδιοκτήτη που ήταν στο όνομά του δάνειο (προφανώς) και η τράπεζα δεν του έδωσε τελικά έγκριση για προεξόφληση αυτό δεν το κυνήγησε περισσότερο τα παράτησε και τελικά το εξόφλησε κανονικά (όχι πρόωρα δηλαδή).

Επισκέπτης
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Και γιατί δεν το ανακοινώνει η τράπεζα στους κληρονόμους ; προφανώς αν το ήξερε ο φίλος που ρωτάει δεν θα έκανε την ερώτηση και από τα λεγόμενά του δεν φαίνεται η τράπεζα να του έχει κοινοποιήσει κάτι τέτοιο , επίσης σχετικά με την πρόωρη εξόφληση ξέρω περίπτωση ιδιοκτήτη που ήταν στο όνομά του δάνειο (προφανώς) και η τράπεζα δεν του έδωσε τελικά έγκριση για προεξόφληση αυτό δεν το κυνήγησε περισσότερο τα παράτησε και τελικά το εξόφλησε κανονικά (όχι πρόωρα δηλαδή).

Μα δεν ειναι δεδομενο οτι ενας εγγυητης δε μπορει να κανει προωρη εξοφληση σε δανειο αλλου?

Προσωπικα εχω κανει δυο φορες μερικη προωρη εξοφληση δανειου. Σε περιπτωση ολικης προωρης εξοφλησης υπαρχει το γνωστο πεναλντακι. Η περιπτωση που λες μηπως αναφερει στους ορους οτι δεν επιτρεπεται προωρη εξοφληση?

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δυστυχως σημερα ουτε στον αδερφο σου δεν μπορεις να πας εγγυητης.
Αν για Χ λογους δεν μπορεσει να αποπληρωσει θα σε ξεσκισουν οι τραπεζες
και οι εταιρειες που αγοραζουν τα δανεια.
Ειναι κυριολεκτικα θηλεια στο λαιμο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...