Exodia The Forbidden One Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Άμα πεθάνει ο δανειολήπτης συνεχιζεις να είσαι εγγυητής στον κληρονόμο?
fredd0 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Τυπικα ο εγγυητης ειναι υπευθυνος για την αποπληρωμη του δανειου τελεια. Αν οι κληρονομοι αποδεχτουν την περιουσια, τοτε ο εγγυητης σπανια (γιατι συνηθως υπογραφοντας ως εγγυητης αποποιεις το ευεργετημα) μπορει να κανει ενταστη διζησεως (να ζητησει δηλαδη να πληρωθει το δανειο απο την περιουσια του πεθαμενου). Αλλα σε γενικες γραμμες αν δεν πανε οι κληρονομοι να κανουν νεα συμβαση δανειου προς αντικατασταση της παλιας, τοτε παραμενεις εγγυητης μεχρι να εξοφληθει το δανειο, ειτε ζει ο πρωτοδανειστης ειτε οχι. Αυτα ξερω εμπερικα, περισσοτερες λεπτομερειες η μεγαλυτερη ακριβεια -> δικηγορος 2
Joshua21 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 33 minutes ago, Exodia The Forbidden One said: Άμα πεθάνει ο δανειολήπτης συνεχιζεις να είσαι εγγυητής στον κληρονόμο? Εγγυητής (κατά συνέπεια πληρωτής) είσαι στο δάνειο, όχι στον δανειολήπτη, είτε πεθάνει είτε όχι δεν αλλάζει κάτι για σένα, αν δεν πληρωθεί το δάνειο θα τα ζητήσουν από σένα.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 19 λεπτά πριν, fredd0 είπε Τυπικα ο εγγυητης ειναι υπευθυνος για την αποπληρωμη του δανειου τελεια. Αν οι κληρονομοι αποδεχτουν την περιουσια, τοτε ο εγγυητης σπανια (γιατι συνηθως υπογραφοντας ως εγγυητης αποποιεις το ευεργετημα) μπορει να κανει ενταστη διζησεως (να ζητησει δηλαδη να πληρωθει το δανειο απο την περιουσια του πεθαμενου). Αλλα σε γενικες γραμμες αν δεν πανε οι κληρονομοι να κανουν νεα συμβαση δανειου προς αντικατασταση της παλιας, τοτε παραμενεις εγγυητης μεχρι να εξοφληθει το δανειο, ειτε ζει ο πρωτοδανειστης ειτε οχι. Αυτα ξερω εμπερικα, περισσοτερες λεπτομερειες η μεγαλυτερη ακριβεια -> δικηγορος Αυτό με το δικαίωμα που απαγορεύεται διάβασα ότι είναι παράνομο και πολύ έχουν δικαιωθεί και δεν πληρώνουν το δάνειο σαν εγγυητές. 17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγγυητής (κατά συνέπεια πληρωτής) είσαι στο δάνειο, όχι στον δανειολήπτη, είτε πεθάνει είτε όχι δεν αλλάζει κάτι για σένα, αν δεν πληρωθεί το δάνειο θα τα ζητήσουν από σένα. Μα εγγυήσε ότι ο τάδε που παίρνει δάνεια θα το αποπληρώσει αν ο ταδε δεν ζεί δεν μλοροςς να εγγυηθείς για κάποιον τρίτο.
archer100 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, Exodia The Forbidden One said: Αυτό με το δικαίωμα που απαγορεύεται διάβασα ότι είναι παράνομο και πολύ έχουν δικαιωθεί και δεν πληρώνουν το δάνειο σαν εγγυητές. Μα εγγυήσε ότι ο τάδε που παίρνει δάνεια θα το αποπληρώσει αν ο ταδε δεν ζεί δεν μλοροςς να εγγυηθείς για κάποιον τρίτο. Εγγυήσε οτι η δανειακη συμβαση που υπογραφεις ως εγγυητης θα εξοφληθει ομαλα μεχρι τελευταιας δεκαρας. Δεν εγγυησε για προσωπο, αλλα για δανειακο λογαριασμο-συμβαση η οποια ειτε θα περασει σε κληρονομο, ειτε θα συνεχισει να βαρυνει μονο τον εγγυητη
Joshua21 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 8 minutes ago, Exodia The Forbidden One said: Μα εγγυήσε ότι ο τάδε που παίρνει δάνεια θα το αποπληρώσει αν ο ταδε δεν ζεί δεν μλοροςς να εγγυηθείς για κάποιον τρίτο. Το έχεις καταλάβει εντελώς λάθος, εγγυητής μπαίνεις στο συγκεκριμένο δάνειο στο οποίο υπογράφεις και όχι σε πρόσωπο.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το έχεις καταλάβει εντελώς λάθος, εγγυητής μπαίνεις στο συγκεκριμένο δάνειο στο οποίο υπογράφεις και όχι σε πρόσωπο. Πώς γίνεται όμως όταν είσαι εγγυητής να μεταφέρετε η υποχρέωση στον κλγρονομο σου αλλά όταν είναι δανειολήπτης όχι.
Nabuko Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Exodia The Forbidden One είπε Άμα πεθάνει ο δανειολήπτης συνεχιζεις να είσαι εγγυητής στον κληρονόμο? Κοίτα μήπως σε καλύπτει το νούμερο 3 https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/dimitra_kardakoy/pos-mporei-na-apallagei-enas-eggyitis-apo-daneio 1
Joshua21 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, Exodia The Forbidden One said: Πώς γίνεται όμως όταν είσαι εγγυητής να μεταφέρετε η υποχρέωση στον κλγρονομο σου αλλά όταν είναι δανειολήπτης όχι. Και εδώ κάνεις λάθος, ο κληρονόμος κληρονομεί και το ενεργητικό και το παθητικό ακόμα και όταν είναι δανειολήπτης. 1 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 18 ώρες πριν, Joshua21 είπε Και εδώ κάνεις λάθος, ο κληρονόμος κληρονομεί και το ενεργητικό και το παθητικό ακόμα και όταν είναι δανειολήπτης. καλημερα , τι εννοεις ? μιλας για τον κληρονομο του εγγυητη ή υου δανειοληπτη ?
Joshua21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 53 minutes ago, Exodia The Forbidden One said: καλημερα , τι εννοεις ? μιλας για τον κληρονομο του εγγυητη ή υου δανειοληπτη ? Και για τους δύο. Πάμε μία πιο ταληράκια. Είμαι δανειολήπτης και ταυτόχρονα έχω μπει εγγυητής σε δάνειο κάποιου άλλου, αν πεθάνω και τα παιδιά μου κάνουν αποδοχή κληρονομιάς τότε μαζί με το ενεργητικό (ακίνητα, μετρητά κτλ) θα κληρονομήσουν και την υποχρέωση εξόφλησης του δανείου μου, και την υποχρέωση που έχω ως εγγυητής για το δάνειο του άλλου. Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα. 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και για τους δύο. Πάμε μία πιο ταληράκια. Είμαι δανειολήπτης και ταυτόχρονα έχω μπει εγγυητής σε δάνειο κάποιου άλλου, αν πεθάνω και τα παιδιά μου κάνουν αποδοχή κληρονομιάς τότε μαζί με το ενεργητικό (ακίνητα, μετρητά κτλ) θα κληρονομήσουν και την υποχρέωση εξόφλησης του δανείου μου, και την υποχρέωση που έχω ως εγγυητής για το δάνειο του άλλου. Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα. Ναι αυτό το ξέρω νόμιζα είχες δικαίωμα να δέκτης την κληρονομιά και να μην δέκτης να είσαι εγγυητής για αυτό ρώτησα επειδή είπες ενεργητικό παθητικό. 20 ώρες πριν, Joshua21 είπε Και εδώ κάνεις λάθος, ο κληρονόμος κληρονομεί και το ενεργητικό και το παθητικό ακόμα και όταν είναι δανειολήπτης. Εδώ παίζει να έχω κάποιο πάτημα αρχικός εγγυητής ήταν η μητέρα μου στον πατριό μου που έχει πεθάνει και την κληρονόμησα, δεν είχαν χωρίσει αλλά ήταν σε διάσταση ήταν άρρωστη και την παράτησε ερχόταν μια στο τόσο το αναεφερει και στην διαθήκη που τον έχει αποκληρωσει.
Joshua21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Exodia The Forbidden One said: Ναι αυτό το ξέρω νόμιζα είχες δικαίωμα να δέκτης την κληρονομιά και να μην δέκτης να είσαι εγγυητής για αυτό ρώτησα επειδή είπες ενεργητικό παθητικό. Όχι, δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα, είτε αποδέχεσαι το σύνολο της κληρονομιάς (μαζί με όλες τις υποχρεώσεις) χωρίς να έχεις το δικαίωμα να εξαιρέσεις τίποτα, είτε δεν αποδέχεσαι τίποτα κάνοντας αποποίηση. 1 hour ago, Exodia The Forbidden One said: Εδώ παίζει να έχω κάποιο πάτημα αρχικός εγγυητής ήταν η μητέρα μου στον πατριό μου που έχει πεθάνει και την κληρονόμησα, δεν είχαν χωρίσει αλλά ήταν σε διάσταση ήταν άρρωστη και την παράτησε ερχόταν μια στο τόσο το αναεφερει και στην διαθήκη που τον έχει αποκληρωσει. Συνεχίζεις να το αντιλαμβάνεσαι λάθος, εφόσον μιλάμε για εγγυητή σε δάνειο τότε η εγγύηση αφορά σε δάνειο και όχι σε πρόσωπο. Όσο για το εάν έχεις πάτημα ή όχι, ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να απευθυνθείς σε δικηγόρο δείχνοντας του τη δανειακή σύμβαση και όχι άλλο σου ζητήσει.
panostza Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, Exodia The Forbidden One said: Ναι αυτό το ξέρω νόμιζα είχες δικαίωμα να δέκτης την κληρονομιά και να μην δέκτης να είσαι εγγυητής για αυτό ρώτησα επειδή είπες ενεργητικό παθητικό. Εδώ παίζει να έχω κάποιο πάτημα αρχικός εγγυητής ήταν η μητέρα μου στον πατριό μου που έχει πεθάνει και την κληρονόμησα, δεν είχαν χωρίσει αλλά ήταν σε διάσταση ήταν άρρωστη και την παράτησε ερχόταν μια στο τόσο το αναεφερει και στην διαθήκη που τον έχει αποκληρωσει. Όπως σου είπε κι ο άλλος , την κληρονομιά την παίρνεις μαζί με ότι τη βαρύνει (με τις υποχρεώσεις δλδ του θανόντος). Τώρα τα άλλα, δεν μιλούσαν , είχαν χωρίσει κτλ είναι παντελώς αδιάφορα για την τράπεζα. Αν αποδέχτηκες την κληρονομιά, είσαι εγγυητής. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες καφενείου.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Όχι, δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα, είτε αποδέχεσαι το σύνολο της κληρονομιάς (μαζί με όλες τις υποχρεώσεις) χωρίς να έχεις το δικαίωμα να εξαιρέσεις τίποτα, είτε δεν αποδέχεσαι τίποτα κάνοντας αποποίηση. Συνεχίζεις να το αντιλαμβάνεσαι λάθος, εφόσον μιλάμε για εγγυητή σε δάνειο τότε η εγγύηση αφορά σε δάνειο και όχι σε πρόσωπο. Όσο για το εάν έχεις πάτημα ή όχι, ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να απευθυνθείς σε δικηγόρο δείχνοντας του τη δανειακή σύμβαση και όχι άλλο σου ζητήσει. εμενα δεν με ενημερωσε κανεις ομως πριν κανωω την αποδοχη οτι θα ειμαι υποχρεως σαν εγγυητης ,οταν λεω πατημα εννοω στην τριτη περιπτωση που μου εστειλαν λινκ με το σκεφτικο οτι η συμβαση ειναι παρανομη γιατι αρχικα δεν της ειχε πει οτι κινδινευει να χασει το σπιτι της αν δεν πληρωνει ο αλλος και δευτερον οτι ηταν σε διασταση. σε δικηγορο δυστηχως αυτη την στιγμη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παω το εχω στα σχεδια 1 ώρα πριν, panostza είπε Όπως σου είπε κι ο άλλος , την κληρονομιά την παίρνεις μαζί με ότι τη βαρύνει (με τις υποχρεώσεις δλδ του θανόντος). Τώρα τα άλλα, δεν μιλούσαν , είχαν χωρίσει κτλ είναι παντελώς αδιάφορα για την τράπεζα. Αν αποδέχτηκες την κληρονομιά, είσαι εγγυητής. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες καφενείου. δεν θα επρπε να υπαρχει ενημερωση οτι μαζι με την κληρονομια θα παρω και την ευθηνη σαν εγγυητης ? Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2023 από Exodia The Forbidden One
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα