Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ελεγχο μεταχειρισμένου, να προτιμήσω ιδιωτική εταιρεία τύπου check your car ή επίσημη αντιπροσωπεία??? Δεν εχω δικό μου μηχανικό....😔

Δημοσ.

Για να εισαι οσο το δυνατον πιο σιγουρος, αν μπορεις κανε τα και τα 2 

Ή αν  πρεπει να διαλεξεις οπωσδηποτε ενα απο τα δυο , προτιμησε αυτες τις εταιρειες που τα ελεγχουν . Αντιπροσωπεια κοιτανε πιο χτυπητα πραγματα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι καλύτερο να απευθυνθείς αντιπροσωπεία καθώς θα υπάρχει γνώση πάνω στο αντικείμενο και όχι «γενικούρες» από αυτές τις εταιρίες. θα βάλουν στο αυτοκίνητο και το αντίστοιχο διαγνωστικό Και θα σου πουν Αν έχει γίνει κάποια παρέμβαση μέσω υπολογιστή

Επεξ/σία από ChristosVl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, skepasti21 said:

Για ελεγχο μεταχειρισμένου, να προτιμήσω ιδιωτική εταιρεία τύπου check your car ή επίσημη αντιπροσωπεία??? Δεν εχω δικό μου μηχανικό....😔

Δεν έχω εμπειρία από έλεγχο σε αντιπροσωπεία, αλλά από συνεργείο (κ εξειδικευμένο) και δεν είχα μείνει ευχαριστημένος...είναι γι αυτούς απλώς μια αρπαχτή και δεν αφιερώνουν το χρόνο που απαιτείται για πλήρη έλεγχο.

Στην Αθήνα υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες επιτόπιου ελέγχου και νομίζω εκτός της SpotMechanic όλες οι υπόλοιπες ελέγχουν κ εγκέφαλο με γενικό-επαγγελματικό διαγνωστικό, όπως και τα υγρά (αντιψυκτικό / λάδι μηχανής).

Σίγουρα θα προτιμούσα τις εξειδικευμένες υπηρεσίες, αν και μπορεί να δοκιμάζουν την υπομονή του ιδιοκτήτη ορισμένες φορές.

...ΑΛΛΑ σε ένα συνεργείο ή σε ΚΤΕΟ θα το πήγαινα οπωσδήποτε για έλεγχο καυσαερίων...κι ας έχει ενεργό ΚΤΕΟ ή κάρτα καυσαερίων, για μένα η μέτρηση αυτή είναι προϋπόθεση αγοράς...μπορεί να κρύβονται πολλές εκατοντάδες ευρώ επισκευών πίσω από ανεβασμένα καυσαέρια....μην το αμελήσεις.

ΥΓ

Όταν κοίταζα προ 1-2 μηνών για μεταχειρισμένο για τον πατέρα μου (ένα Golf), ρώτησα τηλεφωνικά σε αντιπροσωπεία αν υπήρχε ιστορικό βάσει πινακίδας κ VIN, οπότε μπορεί να σε εξυπηρετήσουν κι ας μην πληρώσεις για έλεγχο σε αυτούς.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

αντιπροσωπεία... αυτες οι εταιρείες βλεπουν το δεντρο και χανουνε το δασος... το εχω δει σε 3 ελεγχους απο 3 διαφορετικες εταιρείες...

οι 2/3 δεν το κουμπωσαν καν σε διαγνωστικό, η μεν 3η που το κουμπωσε ειχε διαγνωστικο της πλακας που εβλεπε μονο κινητηρα..

Δημοσ.
Στις 23/10/2023 στις 12:48 ΠΜ, korakios είπε

απο μάντρα ?

Ναι

Στις 23/10/2023 στις 3:41 ΠΜ, ChristosVl είπε

Είναι καλύτερο να απευθυνθείς αντιπροσωπεία καθώς θα υπάρχει γνώση πάνω στο αντικείμενο και όχι «γενικούρες» από αυτές τις εταιρίες. θα βάλουν στο αυτοκίνητο και το αντίστοιχο διαγνωστικό Και θα σου πουν Αν έχει γίνει κάποια παρέμβαση μέσω υπολογιστή

Στις 23/10/2023 στις 11:46 ΠΜ, definitio είπε

Δεν έχω εμπειρία από έλεγχο σε αντιπροσωπεία, αλλά από συνεργείο (κ εξειδικευμένο) και δεν είχα μείνει ευχαριστημένος...είναι γι αυτούς απλώς μια αρπαχτή και δεν αφιερώνουν το χρόνο που απαιτείται για πλήρη έλεγχο.

Στην Αθήνα υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες επιτόπιου ελέγχου και νομίζω εκτός της SpotMechanic όλες οι υπόλοιπες ελέγχουν κ εγκέφαλο με γενικό-επαγγελματικό διαγνωστικό, όπως και τα υγρά (αντιψυκτικό / λάδι μηχανής).

Σίγουρα θα προτιμούσα τις εξειδικευμένες υπηρεσίες, αν και μπορεί να δοκιμάζουν την υπομονή του ιδιοκτήτη ορισμένες φορές.

...ΑΛΛΑ σε ένα συνεργείο ή σε ΚΤΕΟ θα το πήγαινα οπωσδήποτε για έλεγχο καυσαερίων...κι ας έχει ενεργό ΚΤΕΟ ή κάρτα καυσαερίων, για μένα η μέτρηση αυτή είναι προϋπόθεση αγοράς...μπορεί να κρύβονται πολλές εκατοντάδες ευρώ επισκευών πίσω από ανεβασμένα καυσαέρια....μην το αμελήσεις.

ΥΓ

Όταν κοίταζα προ 1-2 μηνών για μεταχειρισμένο για τον πατέρα μου (ένα Golf), ρώτησα τηλεφωνικά σε αντιπροσωπεία αν υπήρχε ιστορικό βάσει πινακίδας κ VIN, οπότε μπορεί να σε εξυπηρετήσουν κι ας μην πληρώσεις για έλεγχο σε αυτούς.

Στις 23/10/2023 στις 12:04 ΜΜ, paylidis είπε

αντιπροσωπεία... αυτες οι εταιρείες βλεπουν το δεντρο και χανουνε το δασος... το εχω δει σε 3 ελεγχους απο 3 διαφορετικες εταιρείες...

οι 2/3 δεν το κουμπωσαν καν σε διαγνωστικό, η μεν 3η που το κουμπωσε ειχε διαγνωστικο της πλακας που εβλεπε μονο κινητηρα..

Στις 23/10/2023 στις 12:50 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Βρες καποιον να εχει και ενα μετρητη μπογιας-στοκου να δεις σε ποια σημεια εχει ξαναβαφτει το αμαξι και να το μετρησει παντου.

Ενημερώθηκα ότι δεν μπορεί να κινηθεί το αμάξι διότι δεν έχει πινακίδες και θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος επιτόπου.... Τι κάνω οεο??? Ποια εταιρεία τύπου spot mechanic παίρνω???

Στις 23/10/2023 στις 7:39 ΠΜ, phanispal είπε

Για πες τι ψάχνεις και πόσα διαθέτεις να έχουμε μια ιδέα.

Peugeot 2008 έως και 2019'   15k€

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Μάντρα και δεν έχει πινακίδες ΔΟΚ……;

γιαυτό ρώτησα πριν αν ήταν απο μάντρα , μιας και παίζουν "έμποροι" που δε φαίνονται πουθενά στα χαρτιά και κάνουν το διαμεσολαβητή για να αποφύγουν τη 2ετή εγγύηση

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/10/2023 στις 8:14 ΜΜ, paylidis είπε

Μάντρα και δεν έχει πινακίδες ΔΟΚ……;

Θα βγάλει από το 24' ειπε

Δημοσ.

αντιλαμβανομαι τη $#@υλα που εχεις να παρεις το συγκεκριμμενο οχημα αλλα υπαρχουν τοσα πολλα σημαδια που το μαστιγωμα φανταζει γραντζουνια μπροστα στο δικο σου. Αν δε μπορεις να βρεις κατι μυτιληνη (συμβαινει αυτο στα νησια, ειχα και εγω θεμα) και εφοσον δεν εχεις καλες τεχνικες γνωσεις εχεις 2 επιλογες:

1)αγοραζεις μονος σου ενα καλο obd connector με το λογισμικο για να ελεγχεις ολα τα στοιχεια του οχηματος και ισως μερικα αλλα (οπως το ελασματικο εργαλειο μαγνητης ή ψηφιακο οργανο για το παχος μπογιας. Παρε και ενα καλο φακο led. Μετα δες κανενα βιντεο πως να ελεγχεις ιχ μονος σου. Απο εκει και περα αν δεις κατι που σου γυαλισει ταξιδεψε με αυτα τα εργαλεια και δες μονος σου. Οι μαντραδες που εχω δει (εξωτερικο) απο Ελλαδα ακριβως το ιδιο κανουν. Δε θα εισαι 100% σιγουρος αλλα με αυτους τους ελεγχους και ισως ιστορικο επισκευων θα εισαι σε πολυ μεγαλο ποσοστο.

2)Εφοσον δε θες να μπεις σε αυτη τη διαδικασια ειτε κανονισε ραντεβου με καποιο συνεργειο (καλυτερα επισημο) στη πολη που ειναι το οχημα ειτε βρες καποιο μηχανικο αυτοκινητων και ζητα το να το ελεγξει για σενα. Αν αρνηθει ο μαντρας τρεχα αλλου. Αν κανονισεις ραντεβου σε συνεργειο* ζητα να σου στειλουν και μια αναφορα (report) οχι μονο στα λογια. Αν παει καποιος μηχανικος κανε βιντεοκληση την ωρα της επισκεψης.

*μπορεις ακομα και σε ΙΚΤΕΟ (ελεγχος οχηματος) αφου προσφερουν αυτη την υπηρεσια και καλο ειναι και καρτα καυσαεριων απλως να τους πεις να σου στειλουν τα αποτελεσματα σε καποιο email.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skepasti21 είπε

Θα βγάλει από το 24' ειπε

θα ερθω το 24 να το παρω πες του και εσυ...

ελεγχος σωστος χωρις να σηκωθει σε ραμπα δε γινεται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...