Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Nova Fiber μέσω άλλου παρόχου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, τον περασμένο Ιούνιο έκανα μετάβαση στη Nova μετά από τη λήξη του συμβολαίου μου με τη Vodafone καθώς δεν μου έγινε καλή προσφορά ανανέωσης. Πρόκειται για FTTH 200/20 mbps. Η περιοχή (Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης) δεν καλύπτεται από το ιδιόκτητο δίκτυο της Nova, η γραμμή παρέχεται από τη Vodafone. Τις τελευταίες ημέρες τις απογευματινές - βραδινές ώρες η γραμμή σέρνεται, σε speedtest πιάνω 20-30 mbps και ενσύρματα και ασύρματα, ενώ όταν δουλεύει κανονικά πιάνει τα μέγιστα, ακόμα και wireless στο 5Ghz δίκτυο. Δεν τίθεται θέμα να έχει σπάσει κανείς το wi-fi, το έκλεισα και πάλι τα ίδια. Έχει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν είσαι ο μόνος και δεν είναι θέμα της vodafone αλλά της νοβα, υπαρχουν πολλες αναφορες απο θεσσαλονική οτι 9-12 σερνεται το συμπαν και σε περιοχες που ειναι της cosmote. Ειμαι κι εγω τουμπα κι αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα τον τελευταιο καιρο. Το περιεργο ειναι οτι σε μερικα σαιτ η κατασταση ειναι υποφερτη πχ YouTube-eon αλλα σε νετφλιξ και ειδικά twitter ειναι δραμα, στο twitter ουτε μια φωτογραφία δεν μπορει να φορτώσει άμεσα. 

Πιταρισμενα Uplinks πιθανοτατα και σε αυτο δεν εχει σχεση η Voda. Αυτη παρεχει τον συγχρονισμο, η κινηση περναει απο Nova. Αφου εχετε θεμα το βραδυ που ειναι ωρες αιχμης, εχει μπουκωσει η Nova…

Ειχα ανοιξει  παρομοιο θεμα εδω

εν κατακλειδι, εκει που κατασταλαξαμε απο τις μετρησεις speedtest που καναμε, το προβλημα ειναι στην διασυνδεση με εξω. όταν πεφτει πολυ φορτιο, μπουκωνουν οι γραμμες κ κοβουν/περιοριζουν την κινηση για να την παλεψουν οι δικες τους υπηρεσιες (τηλεορασης). αν διαβασετε το τοπικ θα δειτε οτι οταν υπαρχει  τετοιο προβλημα, τα speedtests με servers ελλαδας ειναι κομπλε, και speedtests με σερβερ εξωτερικου, η ταχυτητα ειναι τραγικη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ παντως και σε Ελλάδα έχω θέμα. Ελληνικοί Σέρβερ που το πρωί έχουν 5ms ping το βράδυ πάνε στο 55 και ταχύτητες adsl

Επεξ/σία από ksessalonikios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έγραψα το ποστ χθες πήρα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη και ως εκ θαύματος μετά από ώρα απάντησαν. Απάντησε σχετικά γρήγορα μια υπάλληλος της εξυπηρέτησης και λέω "τι φάση, τόσο τυχερός που μου απάντησαν γρήγορα Κυριακή βράδυ;", αλλά αφού της εξήγησα το πρόβλημα μου απαντάει "να σας συνδέσω με έναν αρμόδιο συνάδελφο". Τέλος πάντων, λέω στον τεχνικό το πρόβλημα και μου λέει τα κλασικά, ότι θα το ελέγξουν και θα με καλέσουν εντός 24ωρου. Στο ενδιάμεσο είχα διαβάσει τα διάφορα ποστ εδώ και ήμουν σε φάση "ναι καλά". Και όμως, με πήραν τηλέφωνο σήμερα και μου είπαν ότι είναι γενικό πρόβλημα στην περιοχή καθώς είχαν πολλές αναφορές και "θα στείλουν άμεσα συνεργείο για να επιλυθεί το πρόβλημα". Άντε να δούμε.

Εντωμεταξύ είμαι γκαντεμης και ανανέωσα τον Ιούνιο οπότε το τέλος διακοπής θα είναι πολύ μεγάλο. Διάβασα κάποια μέλη ότι έκαναν καταγγελία για να διακοπεί το συμβόλαιο με υπαιτιότητα της Nova. Ποια είναι η διαδικασία;

Επεξ/σία από armi19

Στις 23/10/2023 στις 9:22 ΠΜ, ksessalonikios είπε

δεν είσαι ο μόνος και δεν είναι θέμα της vodafone αλλά της νοβα, υπαρχουν πολλες αναφορες απο θεσσαλονική οτι 9-12 σερνεται το συμπαν και σε περιοχες που ειναι της cosmote. Ειμαι κι εγω τουμπα κι αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα τον τελευταιο καιρο. Το περιεργο ειναι οτι σε μερικα σαιτ η κατασταση ειναι υποφερτη πχ YouTube-eon αλλα σε νετφλιξ και ειδικά twitter ειναι δραμα, στο twitter ουτε μια φωτογραφία δεν μπορει να φορτώσει άμεσα. 

Μπορείς να δώσεις κάποια σχετική αναφορά για πρόβλημα με cosmote; Και η τεχνική υποστήριξη της Nova με είπε για πρόβλημα με τη Vodafone (αλλά άντε αυτούς ας τους βγάλουμε αναξιόπιστους) και όσες αναφορές έχω βρει είναι σε κυκλώματα της Vodafone.

Δεν ξέρω ποιος από τους δύο έχει την ευθύνη, αλλά έχει πόσες μέρες η ιστορία και είναι άκρως εκνευριστικό.

Παρατήρησα κ εγώ τη Κυριακή βλέποντας κοσμοτε ότι έπεφτε τραγικά η ποιότητα.Εκανα ένα απλό τεστ μέσω εφαρμογής και η ταχύτητα ήταν οκ,όμως η ποιότητα έπαιζε συνεχώς.Μολις τελείωσε η ώρα αιχμής (ο αγώνας) η ποιότητα έφτιαξε.Δεν είμαι σίγουρος λοιπόν αν φταίει η cosmote tv η ο πάροχος μου η νόβα.Να πω ότι έχω ftth 200/20 σε περιοχή της Αττικής με κατασκευή ΟΤΕ αλλά πάροχο τη νόβα.

19 ώρες πριν, BadBoy είπε

Μπορείς να δώσεις κάποια σχετική αναφορά για πρόβλημα με cosmote; Και η τεχνική υποστήριξη της Nova με είπε για πρόβλημα με τη Vodafone (αλλά άντε αυτούς ας τους βγάλουμε αναξιόπιστους) και όσες αναφορές έχω βρει είναι σε κυκλώματα της Vodafone.

Δεν ξέρω ποιος από τους δύο έχει την ευθύνη, αλλά έχει πόσες μέρες η ιστορία και είναι άκρως εκνευριστικό.

στο av club ειχα διαβασει τις σχετικές αναφορες στην ενοτητα της νοβα. 

εγώ το Σαββατοκύριακο ήμουν μια χαρα το βραδυ, ελπίζω να κρατήσει και να μην ήταν επειδή ο κόσμος είχε φύγει 3ημερο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...