AoD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 sobarologeis oti o programmatismos den exei lefta???tora ti mou kaneis, kai mou sresei fobera. Kala etsi kiallios den yparxoun tmimata pou na didaskoun mono programmatismo alla kai polla alla pragmata giro apo toys ipologistes. An den exei lefta o prgrammatismos tote ti exei??
ripperakos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Κάτι άσχετο!Ένας πτυχιούχος ΤΕΙ είναι καλύτερο να κάνει μεταπτυχιακό ή να δώσει κατατακτήριες?Γνωρίζω την αξία του μεταπτυχιακού αλλά τι γίνεται με τα επαγγελματικά δικαιώματα???Το πτυχίο ΑΕΙ σου δίνει περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα έτσι δεν είναι?(Έχω τελειώσει ΤΕΙ Πειραιά Ηλεκτρονικής, έχω γίνει δεκτός σε μεταπτυχιακό ελληνικού ΑΕΙ και ενδιαφέρομαι για κατακτήριες στο Πολυτεχνείο ή στο Φυσικό).
xsterg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 ripperakos eimaste sumfoithtes me thn eyruterh enoia!! kai ego sto idio tmhma hmoyn toy tei peiraia. to email moy einai [email protected] an theleis steile moy email. filika xrhstos
kickeras Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 oti kai na dialekseis arkei na exeis oreksi gia diavasma kai gia na matheis peri computing kai na sou aresei afto pou spoudazeis. an eisai kalos xamenos de tha pas.....twra gia tis sigkekrimenes sxoles to tei pliroforikis sto aigalew (eixa perasei kai eixa patisei gia ligo ekei) einai poli kalo...apo tis kaliteres kai pio endiaferontes sxoles tei(kai pliroforikis) pou iparxoun alla kai to panepistimio einai panepistimio.....matheneis mia epistimi to opoio apo mono tou leei polla....i apofasi einai kathara diki sou...
Loser Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2004 Είμαι φοιτητής στην Τρίπολη, τηλ/νιες, και μόνο καλά λόγια θα σου πώ και για τα 2 τήματα: νέοι κυρίως καθηγητές και με όρεξη, 60 φοιτητές ανά έτος στο τμήμα(μικρές τάξεις και όχι τεράστια αμφιθέατρα με χιλιάδες φοιτητές), καλό πρόγραμμα σπουδών, πολλές ευκαιρίες(!!!) και άλλα καλούδια. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι στην Τρίπολη (καταραμένη να είναι) και εκτός από την ζωή που έχουμε δημιουργήσει 2 χρόνια τώρα οι λιγοστοί φοιτητές, δεν έχει και πολλά πράγματα. Πάντως με λίγη καλή παρέα περνάς καλά. Τώρα ΤΕΙ ή ΑΕΙ, εγώ θα επέλεγα ΑΕΙ γιατί πιστεύω ότι οι γνώσεις που αποκτάς είναι πιο ολοκληρωμένες και το πτυχείο μετράει περισσοτέρο. Ειδικά αν σκέφτεσαι μεταπτυχιακό σε ΑΕΙ μην ελπίζεις και πολύ εκτός αν έχεις καλό βαθμό. Η απόφαση δικιά σου.......
livadaki Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 pigene tmima pliroforikis ke tilepikinonion (TEI larisas)' date=' ke den tha metaniosis, pistepse me!aksizi tulaxiston isaksia me polla AEI-gia na min po perisotero ke pesun na me fane edw mesa...[/quote'] chr_nikol μην μας πουλας εμας τους ΤΠ&Τιανους.Σε περιμενουμε εδω: http://www.csteilar.com/forum, οπως και ολους τους φοιτητες του τμηματος! thpapath
dm@Cyberspace Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 ρε παιδια,ο προγραμματισμος ειναι ξεπερασμενος πια.ναι,παλιοτερα,οι καλοι προγραμματιστες ηταν αναρπαστοι.τωρα υπαρχουν αλλου ειδους επαγγελματα στον τομεα της πληροφορικης,τα οποια αξιζουν πολυ περισσοτερο.θελετε παραδειγμα? ασφαλεια υπολογιστικων συστηματων, δικτυωση, οτι εχει σχεση με web, καθηγητιλικι,κτλ κτλ.αυτο ειχα να πω
knox Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Σωστος ο dm Ποσα λεφτα νομιζετε οτι βγαζει ενας προγραμματιστης στην Ελλαδα;;;
mixalisxania Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 700-800 eurw exw akousei.borei na lew kai polla. kai gw stin idia periptwsi me ton AoD eimai. Teleiwsa to likio kai ebgala 17000 moria peripou .Epsaksa ligo to 8ema me tis sxoles upologistwn genika.Rwtisa kai ena gnwsto pou spoudazei epistimi upologistwn sto iraklio.Dio apo tis kalyteres sxoles an oxi oi kalyteres einai to tmima tou metsobiou ka8ws kai ayto sto iraklio ka8ws exei mia sindesi me tin erebna kai to ITE. Egw proswpika ebala iraklio an kai o gnwstos mou mou eipe oti einai poli diskolo tmima. Elpizw na perasw an kai to pianw kai me tis perisunes baseis.
ripperakos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Γνωρίζει κανείς πια είναι η πρακτική διαφορά μεταξύ του τμήματος Διδακτικής της τεχνολογίας του ΠΑ.ΠΕΙ. και της ΣΕΛΕΤΕ?
javanidhs Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Ο καλυτερος μου φιλος ειναι στο τμημα αυτο..οποτε μπορω να σου δωσω μερικα στοιχεια.τα οποια πειρα απο τις πολλες συζητησεις που κανω μαζι του τοσα χρονια...για το τμημα. Υποθετικα αυτο το τμημα θα εβγαζε πτυχιουχους που θα πλαισιωναν την διδακτικη κοινοτητα στις διαφορες βαθμιδες της...φυσικα στα μαθηματα τεχνολογιας και πληροφορικης! Ουσιαστικα....η εμφαση εχει δοθει στην πληροφορικη..μιας και δανειζεται υλικο καθηγητες απο την αντοιστιχη σχολη πληροφορικης που τρεχει στο ΠΑ.ΠΕΙ. Αυτη την στιγμη η σχολη αυτη εκτος απο τα βασικα μαθηματα εχει 3 κατευθυνσεις.. 1. Διδακτικη.. δηλαδη κανεις τα βασικα...και μετα εχεις τα μαθηματα τις διδακτικης..ψυχολογιες..κτλ κτλ. (εχει μπολικα πληροφορικης ετσι και αλλιως) 2. Πληροφορικης ...(Software Engineering κτλ κτλ) οπου ειναι ουσιαστικα σαν να κανεις το αντιστοιχο πτυχιο της πληροφορικης στο ΠΑ.ΠΕΙ 3. Πληροφορικης - Δικτυα...Σαν το νουμερο 2 με εμφαση στα δικτυα κτλ κτλ. Οπως καταλαβαινεις....η σχολη εχει ξεφυγει ιδιατερα..οσο αναφορα τον πρωταχικο της στοχο..και ανα τα χρονια (ο φιλος μου εχει μπει απο τους πρωτους 99) εχουν αλλαξει αποψεις για την πορεια του.παρα πολλες φορες..φυσικα ο πρυτανης της σχολης ειναι και αντιπρυτανης στην σχολη πληροφορικης ..οποτε καταλαβαινεις γιατι τελικα διαμορφωθηκε...ετσι! Στα χαρτια ηταν και ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα σχολη γι'αυτους που θα ηθελα να διδαξουν τεχνολογια και πληροφορικη σε σχολεια-γυμνασια.λυκεια..ΤΕΙ..ΙΕΚ κτλ κτλ..παρολα αυτα στατιστικα οι πιο πολλοι φοιτητες αυτη την στιγμη παιρνουν τις κατευθυνσεις που δενεχουν τα μαθηματα της διδακτικης...αλλα της πληροφορικης...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ειναι σαν να τελειωνουν πληροφορικη Πειραια..ΜΟΝΟ που βγαινουν λιγο χαμενοι σε σχεση με την δουλεια που κανουν..γιατι το χαρτι τους..ΛΕΕΙ αλλα! οτι .κατεευθυνση και να παρεις...στην αρχη ο τιτλος θα εχει..ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ κτλ κτλ (αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη). Απο καποιες μικρες συζητησεις..εχω δει οτι οι αποφοιτοι της ORIGINAL πληροφορικης ΠΕΙΡΑΙΑ αισθανοντε λιγο ριγμενοι.....κτλ κτλ..αν και αυτο ειναι ενα θεμα καθαρα της σχολη..Απλα γιατι τελικα ολοι κανουν τον ιδιο κορμο μαθηματων.....απλα μπαινουν με διαφορετικους βαθμους. .τελευταια φορα επισκεφτηκα το ΠΑ.ΠΕΙ τα χριστουγεννα..και πηγα στα γραφεια της σχολης..αλλα και στα εργαστηρια.. ΔΥΣΤΗΧΩΣ η κατασταση ειναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ. Τα εργαστηρια της σχολης που ειναι σε ενα κτιριο ανακαινισμενο (πρωην εφορια) στο κεντρο του πειραια...ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑ...ο φιλος μου ελεγε οτι εδω και χρονια εχουν δωσει χρηματα για υπολογιστηες..Αυτο που ειδα..ηταν...5 PC σε μια αιθουσα...για 25,,σε αθλια κατασταση ...και καημενους φοιτητες να περιμενουν μηπως βρουν καμια θεση...σαν ξεχασμενη δημοσια υπηρεσια! Μεχρι τωρα μου ελεγε ο φιλος μου ..την εβγαζαν..λιγο στην λουφα και στα εργαστηρια της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ΅ΠΕΙΡΑΙΑ..αλλα πολλες φορες..δεν επαρκουσαν οι θεσεις! Τα τελευταια νεα..ειναι οτι τωρα τελευταια...ηρθαν καποια μηχανηματα.. μιλαμε κωμικοτραγικες καταστασειε..σε ενα τμημα μου κλεινει τωρα τον 5ο - 6ο χρονο ζωης! Ειναι χαρακτηριστικο οτι εχει ακομα ασταθεια οσο αναφορα τον κυκλο σπουδων του..και μεσα σε αυτα τα χρονια εχουν συνεβει διαφορα ετσι ωστε να ερθει...σε αυτη την μορφη..χαρακτηριστικα να σου πω..οτι τον πρωτο χρονο για την σχολη αυτη το υπουργειο ειχε...φερει ειδικα μηχανολογικα ...μηχανηματα για εξασκηση και μαθηση...σε αναλογα μαθηματα..τα οποια δεν χρηιμοποιηθηκαν ποτε..γιατι το προφιλ της σχολης αλλαξε και αλλαξε συνεχως. (ιδιατεριες κομματικες πιεσεις...και απο την πλευρα φοιτητων αλλα και καθηγητων..δεν ξερω αλλα απο αυτα που ακους αλλα και καταλαβαινω μιας και εχω και ενα συγγενικο προσωπο στο πανεπιστημιο αυτο ειναι οτι ..οτι τα κομματικα στον χωρο αυτο...ειναι ιδιατερα ισχυρα!) Οσο αναφορα την βιβλιοθηκη του ΠΑ.ΠΕΙ ας με συγχωρησουν οι συναδελφοι που σπουδαζουν εκει..αλλα ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ! Το μονο που τους σωνει ιδιαιτερα σε αυτο το πανεπιστημιο.. (αν και ξερω οτι γινεται παντου) ειναι οτι μπορουν να παιρνου βιβλια...απο βιβλιοθηκες του Μετσοβιου του Πανεπιστημιου Αθηνων κτλ κτλ. Εμενα μου ειχε κανει εντυπωση..ιδιαιτερα στην πληροφορικη...ΠΟΣΑ ΛΙΓΑ βιβλια ειχε..και ποσο σχετικα παλια ηταν..γι αν αμην μιλησω για το μεγεθος της .....ενα απο τα ιδιατερα αρνητικα του πανεπιστημιου θα ελεγα! Για να κλεισω..την αποψη μου (ελπιζω να μην θιχτει κανεις..αν και αμφιβαλλω) νομιζω οτι η συγκεκριμενη σχολη ...με την κατευθυνση της διδακτικης....ειναι μια πολυ καλη προταση για οσους πραγματικα θελουν να διδαξουν και να ακολουθησουν αυτο το δρομο. Μαζι με τα ακρως τεχνολογικα μαθηματα..την μπολικη πληροφορικη δηλαδη...κανουν και τα κλασικα μαθηματα διδαικτικης..τα οποια απ'οτι βλεπω απο τον φιλο μου ..ειναι πολυ καλα οργανωμενα..και πολυ ενδιαφεροντα σαν γνωσεις....Γ'ιαυτη την λυση λόιπον..θα ηταν η πρωτη μου επιλογη.. Αν δεν ενδιαφερεται καποιος...να κανει το παραπανω..θα του προτεινα να ασχοληθει με μια καθαρη σχολη πληροφορικης που θα του παρεχει ολα εκεινα που θα εχει στο τμημα διδακτικης..συν τα extra του (καθαρα στοιχεια απο σχολη του ειδους..ισως ποιο σχετικα μαθηματα..καθηγητες πιο ειδικευμενοι κτλ κτλ).+ καλυτερα και πιο πολλα εργαστηρια..+ οτι στο τελος το χαρτι του θα γραφει...ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ κατι που θα ειναι ας πουμε ενα πιο βολικος τιτλοςι στην αντιστοιχη αγορα εργασιας... αυτα! (δεν ξερω αν απαντησα στην ερωτηση σου..αλλα οπως καταλαβαινεις το συγκεκριμενο τμημα δεν μπορει να συγκριθει με την ΣΕΛΕΤΕ..εινα πολυ πιο βαρυ...εχει πολλα τεχνολογικα μαθηματα..και σου δινει την ευκαιρια να ακολουθησεις την διδακτικη!
ripperakos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2004 Thanx για την απάντηση!Εννοούσα επαγγελματικά (επαγγελματικά δικαιώματα κλπ.) ποια είναι η διαφορά μεταξυ Διδακτικής τεχνολογίας και ΣΕΛΕΤΕ! Και στα δύο πως να διδάξεις την τεχνολογόια δεν μαθαίνεις?!! Ένας φίλος μου έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό που διοργανώνει το τμήμα της διδακτικής της τεχνολογίας και ψηφιακών συστημάτων. Λες να είναι πατάτα?
javanidhs Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2004 Η ΣΕΛΕΤΕ ηταν ο αρχικος τροπος για να παρεχουν γνωσεις διδακτικης σε αποφοιτους ..που θελανε να ακολουθησουν τον δρομο αυτο... Με σχολες ομως οπως αυτη του πα.ΠΕΙ φαινεται οτι διαλεγουν εναν αλλο δρομο καιι βαζουν τα μαθηματα της διδακτικης...κτλ κτλ μαζι με ολα τα αλλα..το υπολοιπο γνωστικο πεδιο...κατι το οποιο δεν ειναι ασχημη ιδεα...οπως αναφερα παραπανω..βρισκω παρα πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα τα μαθηματα που εκανε ο φιλος μου..παραλληλα με την C Java PHP HTML SQL...ΔΙΚΤΥΑ κτλ κτλ. Δεν εχω ιδεα για το μεταπτυχιακο...αν δεν κανω λαθος γιατι θα κανει..αιτηση και ο φιλος μου..στο μεταπτυχιακο εχουν κατι ενδιαφεροντα οσο αναφορα την διδακτικης... εκπαιδευση ενηλικων..εκπαιδευση απο αποσταστη κτλ κτλ...τα οποια αν σε ενδιαφερουν ..ειναι πολυ καλα..και μαλιστα απ'οτι μου εχει πει..σε αυτο το κομματι οι καθηγητες ειναι απο τις κορυφες στον ελληνικο χωρο..αλλα με διακρισεις και στην ευρωπη...(ειχαν γινει κατα καιρος σεμιναρια πανω στο θεμα..και ημεριδες..που οργανωσαν οι καθηγητες..με διακεκριμενους ομιλητες..και εδωσαν την ευακρια σε φοιτητες του τμηματος να παραστου./..(οσοι ειχα την διδακτικη τουλαχιστον στα υποψιν τους....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.