udroxoos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Θέλω να περάσω το Linux mint mate σε ένα παλιό λάπτοπ γιατί με τα windows 8/10 σέρνεται και σε παλιότερα δεν μου επιτρέπει να πάω. Παντελώς άσχετος με linux, είδα κάποιες οδηγίες online για το πως γίνεται η διαδικασία εγκατάστασης, αλλά φτάνω διαρκώς στο σημείο όπου μετά την επιλογή ζώνης ώρας, στην οθόνη who are you, αρχίζει να γρατζουνάει ασταμάτητα ο δίσκος και μου βγάζει error: linux mint failed to create a file system (as superuser) The ext4 file system creation in partition #2 os SCSI1 (0,0,0) (sda) failed Ότι κι αν έχω δοκιμάσει καταλήγω στο ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασα μάταια και με gparted να σβήσω όλα τα partitions. Καμμιά ιδέα για το τι κάνω λάθος;
Λύση Petros Electron Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, udroxoos είπε Θέλω να περάσω το Linux mint mate σε ένα παλιό λάπτοπ γιατί με τα windows 8/10 σέρνεται και σε παλιότερα δεν μου επιτρέπει να πάω. Παντελώς άσχετος με linux, είδα κάποιες οδηγίες online για το πως γίνεται η διαδικασία εγκατάστασης, αλλά φτάνω διαρκώς στο σημείο όπου μετά την επιλογή ζώνης ώρας, στην οθόνη who are you, αρχίζει να γρατζουνάει ασταμάτητα ο δίσκος και μου βγάζει error: linux mint failed to create a file system (as superuser) The ext4 file system creation in partition #2 os SCSI1 (0,0,0) (sda) failed Ότι κι αν έχω δοκιμάσει καταλήγω στο ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασα μάταια και με gparted να σβήσω όλα τα partitions. Καμμιά ιδέα για το τι κάνω λάθος; Καλησπερα, για πρόβλημα δισκου μου φαίνεται εμενα να ειναι το πρόβλημα. Επίσης δες οτι ο sda ειναι σε GPT partition table. (Μπορείς να το δεις μεσω live, απο το Gparted , και επίσης τα Raw_Read_Error_Rate and Seek_Error_Rate) Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2023 από Petros Electron
udroxoos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Ίσως δεν έχεις άδικο. Παίζει να φταίει ο δίσκος αλλά κουλό που με τα windows δεν έχει θέμα. Θα δω αν μπορέσω να δοκιμάσω με κάποιον άλλο αν και νομίζω αυτό το λάπτοπ παίρνει 2.5' slim δίσκο πάχους 7 χιλιοστών
hp8 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2023 22 ώρες πριν, udroxoos είπε Θέλω να περάσω το Linux mint mate σε ένα παλιό λάπτοπ για παλιά μηχανήματα εγώ προτιμώ xfce Τώρα για τα υπόλοιπα https://www.pcsteps.gr/29041-εγκατάσταση-linux-mint/
uniquegr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2023 Καλό θα είναι να του βάλεις ένα ssd όπως και να'χει. Στο laptop μου που αρχικά πέρασα ubuntu και μετά mint, με spinning δίσκο δεν είδα και τρομερή διαφορά στην απόδοση ( υπήρχε, αλλά όχι αυτό που περίμενα απο το linux ). Όταν έβαλα ssd στον υπολογιστή, έβγαλε φτερά. Αν συνυπολογίσουμε και τη πιθανότητα να έχει αρχίσει να τα φτύνει ο hdd σου ( ποτέ δεν μου έχει παραπονεθεί κατά την εγκατάσταση το linux ακόμα και με τον hdd, απλά δεν τρελαινόταν στη ταχύτητα ), είναι μια καλή αρχή. Φτηνοί είναι πλέον.
korakios Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Στις 21/10/2023 στις 11:27 ΜΜ, udroxoos είπε Ίσως δεν έχεις άδικο. Παίζει να φταίει ο δίσκος αλλά κουλό που με τα windows δεν έχει θέμα. Θα δω αν μπορέσω να δοκιμάσω με κάποιον άλλο αν και νομίζω αυτό το λάπτοπ παίρνει 2.5' slim δίσκο πάχους 7 χιλιοστών τσέκαρε με κάποιο utility την υγεία , μπορεί να πέτυχε σε bad sector(s) κατα την εγκατάσταση
Petros Electron Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 @udroxoos τι εγινε τελικα, βρήκες το πρόβλημα ?
udroxoos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 27 λεπτά πριν, Petros Electron είπε @udroxoos τι εγινε τελικα, βρήκες το πρόβλημα ? Θα δοκιμάσω απόψε έναν SSD 1
udroxoos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2023 Τελικά στον SSD μια χαρά έγινε η εγκατάσταση. Άρα όντως το πρόβλημα ήταν στον HDD. Περίεργο όμως γιατί πριν είχα windows πάνω και δεν εμφάνισε ποτέ σφάλμα 1
korakios Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, udroxoos είπε Τελικά στον SSD μια χαρά έγινε η εγκατάσταση. Άρα όντως το πρόβλημα ήταν στον HDD. Περίεργο όμως γιατί πριν είχα windows πάνω και δεν εμφάνισε ποτέ σφάλμα Στις 25/10/2023 στις 1:45 ΠΜ, korakios είπε τσέκαρε με κάποιο utility την υγεία , μπορεί να πέτυχε σε bad sector(s) κατα την εγκατάσταση 1
udroxoos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Στις 24/10/2023 στις 11:45 ΜΜ, korakios είπε τσέκαρε με κάποιο utility την υγεία , μπορεί να πέτυχε σε bad sector(s) κατα την εγκατάσταση Η αλήθεια είναι ότι ήταν παμπάλαιος ο HDD οπότε λογικά αυτό συνέβη. Δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο με αυτόν. 1
Petros Electron Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2023 11 ώρες πριν, udroxoos είπε Τελικά στον SSD μια χαρά έγινε η εγκατάσταση. Άρα όντως το πρόβλημα ήταν στον HDD. Περίεργο όμως γιατί πριν είχα windows πάνω και δεν εμφάνισε ποτέ σφάλμα Τελος καλο λοιπον. Στα windows δεν ειχες προβλημα γιατι πιθανόν δεν ηταν κατι γραμμένο στα bad sectors του δισκου που έχουν πρόβλημα (απο αρχεια συστήματος τουλάχιστον) αλλιως θα σου "έσκαγε" και στα windows. Τον παλαιό μπορεις να τον ελενξεις με το HDsentinel (υπαρχει και σε λινουξ) για να δεις την κατασταση του. Όποτε το Post no2 που γράφω για τον δίσκο μπορει να θεωρηθεί ως λύση στο παρόν νήμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα