-WISE- Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Καλημέρα! Έχω ένα MSI Modern 14 και τελευταία παρατήρησα ένα περίεργο πρόβλημα. Όταν απανεργοποιώ το PC και το ανοίγω μετά από μία εβδομάδα (δεν το χρησιμοποιώ πολύ γιατί έχω της δουλειάς) έχει γίνει τρελό drain στην μπαταρία. Τύπου έχει μπει σε battery saver. Μάλλον κάτι έγινε με τις τελευταίες αναβαθμίσεις των Windows 11; Είναι κάποια ρύθμιση που χρειάζεται να αλλάξω; Είναι λογικό να συμβαίνει; Το έχω περίπου 1,5 χρόνο οπότε δεν πιστεύω να τα έπαιξε η μπαταρία του τόσο γρήγορα. Όταν το χρησιμοποιώ κανονικά δεν έχω παρατηρήσει κάποια περίεργη συμπεριφορά στην κατανάλωση.
comfuzio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Κλείσε το fast boot από το power options ή όταν πατάς Shutdown να το κάνεις με πατημένο το Shift key. Επίσεις κάπου είχα δει video του LTT όπου έλεγε ότι καλύτερα να βγάζεις τον φορτιστή και μετά να το κλείνεις έτσι ώστε το λειτουργικό να ξέρει ότι δεν είναι σε παροχή ρεύματος, αλλιώς αν το έχεις στο ρεύμα και το κλείσεις και βγάλεις τον φορτιστή, τότε αυτό νομίζει ότι είναι ακόμα στο ρεύμα και κάνει κάποια background tasks
micos000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Όταν το τερματίζεις το βγάζεις και από το ρεύμα ή το αφήνεις συνδεμένο; Μήπως έχει οριστεί στις ρυθμίσεις ενέργειας (WINDOWS+R και powercfg.cpl) να μην γίνεται τερματισμός αλλά αναστολή λειτουργίας; Κάτι άλλο που μπορείς να δεις είναι μήπως το λάπτοπ υποστηρίζει φόρτιση συσκευών ακόμα και όταν είναι τερματισμένο; Αφαίρεσε όλα τα usb όταν το κλείνεις. Τέλος, μήπως το λάπτοπ ενεργοποιείτε μόνο του για κάποιον λόγο όταν το έχεις αποθηκευμένο;
-WISE- Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, comfuzio είπε Κλείσε το fast boot από το power options ή όταν πατάς Shutdown να το κάνεις με πατημένο το Shift key. Επίσεις κάπου είχα δει video του LTT όπου έλεγε ότι καλύτερα να βγάζεις τον φορτιστή και μετά να το κλείνεις έτσι ώστε το λειτουργικό να ξέρει ότι δεν είναι σε παροχή ρεύματος, αλλιώς αν το έχεις στο ρεύμα και το κλείσεις και βγάλεις τον φορτιστή, τότε αυτό νομίζει ότι είναι ακόμα στο ρεύμα και κάνει κάποια background tasks Οκ, το απενεργοποίησα. Διαβάζοντας είδα ότι αρκετοί το προτείνουν αυτό. Γενικά όσο το χρησιμοποιώ δεν το έχω στην πρίζα για να μην τα παίξει η μπαταρία. Οπότε κάνω τη δουλειά μου και το κλείνω χωρίς να το έχω ταυτόχρονα στη φόρτιση. 1 ώρα πριν, micos000 είπε Όταν το τερματίζεις το βγάζεις και από το ρεύμα ή το αφήνεις συνδεμένο; Μήπως έχει οριστεί στις ρυθμίσεις ενέργειας (WINDOWS+R και powercfg.cpl) να μην γίνεται τερματισμός αλλά αναστολή λειτουργίας; Κάτι άλλο που μπορείς να δεις είναι μήπως το λάπτοπ υποστηρίζει φόρτιση συσκευών ακόμα και όταν είναι τερματισμένο; Αφαίρεσε όλα τα usb όταν το κλείνεις. Τέλος, μήπως το λάπτοπ ενεργοποιείτε μόνο του για κάποιον λόγο όταν το έχεις αποθηκευμένο; Δεν το τερματίζω με τον φορτιστή επάνω. Αυτή την επιλογή που λες δεν την βρίσκω δυστυχώς. Σε ποιο κατηγορία τη βρίσκω. Θεωρώ πάντως πως κλείνει κανονικά γιατί όταν το ενεργοποιώ δεν κρατάει ανοιχτές τις εφαρμογές και φορτώνει κάτω τα πάντα από την αρχή. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καμία USB σε χρήση. Μόνο μια κάρτα μνήμης. Αυτό το τελευταίο δεν μπορώ να το ξέρω η αλήθεια είναι. Πώς μπορώ να το παρακολουθώ; 1
comfuzio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Ωραία! Δες το πως θα πάει τις επόμενες ημέρες και ελπίζω να σου λυθεί αυτό το πρόβλημα 1
micos000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 29 λεπτά πριν, -WISE- είπε Αυτό το τελευταίο δεν μπορώ να το ξέρω η αλήθεια είναι. Πώς μπορώ να το παρακολουθώ; Από το bios το βλέπεις, στο power managment αν έχει ενεργή κάποιο λειτουργία ενεργοποίησης. 1
-WISE- Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Οκ παίδες. Ευχαριστώ. Θα κανω δοκιμές και θα παρακολουθήσω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα